Bevételszerzésre alkalmasak és inspirálóak a YouTube Shorts-filmek?

A YouTube Shorts 2020-ban és 2021 elején történő bevezetésével az alkotók újabb módot kaptak arra, hogy elkötelezzék magukat videótartalmakkal, és bevételt szerezzenek. Ez az izgalmas, újabb funkció lehetővé teszi a nézők számára, hogy akár 60 másodperces vagy rövidebb tartalom darabjait is megtekintsék. De vajon tényleg megérik? Bevételszerzésre alkalmasak a YouTube Shorts-filmek az alkotók számára és inspiráló a nézők számára?

Vessünk egy pillantást erre videó készítés opció ma 2024-ban.

Ismerje meg, hogyan szerezhet bevételt YouTube-rövid videójával.

Mik azok a YouTube rövidfilmek?

A YouTube Shorts egy rövid formátumú videó függőleges funkció az alkalmazásban. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár 15-59 másodperces videókat nézzenek meg függőleges vagy négyzetes formátumban. Az alkotók több videót is feltölthetnek egy sorozat részeként, vagy akár csak egy videót is.

Ennek a funkciónak az az ötlete, hogy az emberek egyszerűen és gyorsan böngészhessék ezeket a kis klipeket anélkül, hogy egy egész hosszabb videót kellene megnézniük.

Ezek a rövid videók nem tűnnek el, mint más közösségi hálózatokon.

A #shorts hashtag gyakran látható a videó címében vagy leírásában. A YouTube azt javasolja az alkotóknak, hogy rövid videókban használják ezt a hashtaget.

Ezek a rövid videók tökéletesek azok számára, akiknek nincs sok idejük, de szeretnének szórakozni. Emlékszel a régi mondásra: A közösségi média felhasználói szórakozni akarnak? Ez ma is igaz.

A nézők YouTube rövidfilmekkel is foglalkozhatnak; szavazhatnak rájuk és kommentálhatják is. Nem csak ez, hanem feliratkozhatnak a YouTube-csatornádra is.

Olvasni:  Szabadúszó blogírás: Kezdje el és keressen pénzt online

Bevételszerzésre alkalmasak a YouTube rövidfilmek?

Igen! Valójában a YouTube Shortsokkal hihetetlenül könnyű bevételt szerezni. Mivel nagyon rövidek, nem sok beállítást kell maguknak elkészíteni a videókat illetően. Csak a mobileszközre van szüksége, és máris indulhat.

Jelentkezni lehet a YouTube Partnerprogram kezdeni.

Ráadásul, ha vannak olyan videóid, amelyekkel bevételt szeretnél szerezni, egyszerűen vágd le őket kisebb klipekre ugyanazzal az üzenettel, és tedd közzé rövidfilmként. Ez segít abban, hogy több néző lássa a tartalmadat, és növeli az elköteleződési arányt az összes platformon.

Ma ezt könnyedén megteheti Tube Buddy új kiemelt javaslatai. Hagyja, hogy a mesterséges intelligencia átfésülje videóit, hogy meghatározza a legvonzóbb részeket, amelyekből YouTube-rövidfilmet lehet készíteni.

Adatokkal alátámasztott betekintést kapsz a videóidba, így tudod, hogy olyan rövidfilmeket készítesz, amelyek teljesíteni fognak. Ezzel időt takaríthat meg a rövidfilmek létrehozásával, hogy több nézetet generáljon.

Ezenkívül hirdetésekkel bevételt szerezhet rövidnadrágjaival. Ha 12 hónapon belül eléred a 4000 órányi nézési időt a csatornádon, és legalább 1000 feliratkozóval rendelkezel, akkor jogosult leszel bevételszerzésre rövidnadrágoddal.

Azonban meg kell jegyezni, hogy a rövidnadrágokon megjelenő hirdetések bizonyos típusaira korlátozások vonatkozhatnak rövidebb hosszuk és tárgyuk miatt. Nézze meg őket, mielőtt elgondolkozna azon, hogy a YouTube-rövidfilmekből bevételt szerezhet-e.

Inspirálnak a rövidebb videók?

Igen! Valójában a YouTube Shortsokkal hihetetlenül könnyű bevételt szerezni. Mivel nagyon rövidek, nem sok beállítást kell maguknak elkészíteni a videókat illetően. Csak a mobileszközre van szüksége, és máris indulhat!

Ráadásul, ha vannak olyan videóid, amelyekkel bevételt szeretnél szerezni, egyszerűen vágd le őket kisebb klipekre ugyanazzal az üzenettel, és tedd közzé rövidfilmként. Ez segít abban, hogy több néző lássa videótartalmát, és növeli az elköteleződési arányt minden platformon.

Olvasni:  A legjobb 5G telefonok közül választhat 2024-ben

SEO használata rövid YouTube-videóihoz

Ha azt szeretné, hogy videóit jobban lássák, meg kell értenie a videóihoz tartozó SEO-t. Miért? Mivel a YouTube rendkívül versenyképes, szükséged lesz a keresőoptimalizálási előnyre, hogy videóidat többen lássák.

  • Használja a legjobb indexképeket, hogy a legjobban működjön közönsége számára.
  • Használja a Kulcsszóböngészőt, hogy megtudja, hogyan helyezkedhet el kulcsszavai. (TubeBuddy-val is elérhető).
  • Használja a Címeket a legtöbb kattintás eléréséhez.
  • A cím, a leírás vagy a címkék változásai hatással vannak a keresési forgalomra.
  • A megfelelő címek növelik a felfedezhetőséget, így a legtöbb kattintást érheti el.

A Tube Buddy segítségével a mesterséges intelligencia címgenerátorával megtalálhatod a legjobb címeket videóidhoz. Nem csak ez, hanem használhatja az A/B tesztelő eszközüket is.

Mit tehetnek még ezek a rövidnadrágok?

Tudtad, hogy segíthetnek a blogod növekedésében is? Nemcsak nagyobb nyilvánosságot generálsz rövid videóidból, de a blogodra mutató linkekkel a csatornádra irányíthatod őket.

A YouTube Shorts hihetetlenül hatékony üzleti eszköz lehet a cégtulajdonosok számára. Ezek a rövid formátumú videók egyedülálló lehetőséget kínálnak a potenciális ügyfelek megszólítására és a márkaismertség növelésére.

A YouTube Shorts lehetővé teszi a vállalkozások tulajdonosai számára, hogy vonzó tartalmat készítsenek, amelyet azonnal megoszthatnak, minimális erőfeszítéssel és költséggel.

A videós történetmesélés révén a cégtulajdonosok személyesebb szinten léphetnek kapcsolatba a nézőkkel, és új módon érhetik el célközönségüket. A mobilhasználat gyors növekedésével a YouTube Shorts az egyik legjobb módja annak, hogy az üzleti tartalmak gyorsan és hatékonyan eljussanak a célközönséghez.

Ha azonban értéket teremtesz rövid videóidban, az emberek emlékezni fognak erre. Visszatérnek a csatornádra, hogy más videókat tanulhassanak, vagy ihletet merítsenek YouTube-csatornádból.

A Youtube rövidfilmek nagyszerűek a történetmeséléshez.

Következtetés

Tehát a YouTube rövidfilmek bevételszerzésre alkalmasak? Összességében a YouTube Shorts egy hihetetlenül hasznos eszköz lehet azoknak a tartalomkészítőknek, akik gyorsan és egyszerűen szeretnének kísérletezni új ötletekkel, miközben lehetőséget adnak arra, hogy videóikkal bevételt szerezzenek hirdetésekkel.

Olvasni:  Mi a tervezési stratégia, és miért elengedhetetlen?

Könnyen használható kreatív eszközeivel és beépített kamerarendszerével a YouTube Shorts megkönnyíti a különböző szintű tartalomkészítők számára, hogy lebilincselő mikrovideókat készítsenek anélkül, hogy előzetes filmkészítő vagy vágószoftver ismeretekkel rendelkeznének.

Akár egy gyors inspirációt keresel, akár egyszerűen csak pénzt keresel videóiddal – a YouTube Shorts lehet, hogy pont az, amire szükséged van. Olvassa el a TubeBuddy-ról szóló teljes értékelésemet itt.

Te jössz

Készítettél YouTube-rövid videókat? Szeretnék hallani a velük kapcsolatos tapasztalataidról az alábbi megjegyzésekben.

Szerezzen bevételt YouTube-shortjaiból a TubeBuddy segítségével.

GYIK

Milyen hosszúak a YouTube rövid videói?

A videók 15-59 másodpercesek.

Milyen méretűek ezek a rövid videók?

Ezek függőleges videók. 1920×1080, 9:16 arány.

Hogyan jelzi a YouTube-nak, hogy ezek rövidnadrágok?

A leírásban a #shorts hashtaget használod

Hány felhasználó nézi a videók rövid verzióját?

Alapján Statista, rövidnadrág elérte 2022 júniusában havi 1,5 milliárd bejelentkezett felhasználó.

Bevételszerzésre alkalmas a YouTube Shorts?

Igen.

Mennyit kereshetnek az alkotók rövidnadrággal?

Az alkotók bevételük 45%-át szerezhetik meg a rövidfilmek között megjelenő hirdetésekből.

Milyen tényezők járulnak hozzá a YouTube-videók SEO-jához?

A cím, a címkék, a leírás és a videó borítója mind szerepet játszik a videók SEO-jában.

Miért lettek olyan népszerűek a rövidnadrágok?

Kevesebb időt vesz igénybe a fogyasztásuk, és az emberek szeretnek rövidnadrágokat nézni a TikTokon.

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Olvasni:  Hogyan adjunk hozzá csillag-besorolási rendszert a YaSR segítségével a WordPress-ben

Új publikációk:

Ajánlott