Biztonsági protokollok megvalósítása az e-kereskedelmi vállalkozások számára

Az online biztonság magán- és szakmai ügyekben egyaránt fontos. A vállalkozások biztonsági intézkedéseinek fontossága azonban még jobban felülmúlja ezt. Az online tevékenységet folytató vállalatoknak hangsúlyt kell helyezniük a biztonsági protokollokra, függetlenül attól, hogy milyen iparágban dolgoznak.

Ami az e-kereskedelmet illeti, a bevételek teljes áramlása történik az interneten, így az ilyen vállalkozások különféle típusú csalásoknak vannak kitéve. A vásárlási csalások az összes online csalás több mint egyharmadát teszik ki. Ez a szám figyelmezteti a vállalkozókat, hogy legyenek körültekintőbbek e-kereskedelmi vállalkozásaikkal kapcsolatban.

Szerencsére számos olyan biztonsági protokoll létezik, amelyek fokozzák a rosszindulatú támadások elleni védekezést. Mielőtt azonban rátérne a csalás megelőzésének módszereire, a legjobb, ha megért néhány gyakori fenyegetést és koncepciót ezen a területen.

Felhő

A biztonsági protokollok magyarázata

A „biztonsági protokollok” kifejezés úgy hangzik, mint valami sci-fi filmben. A mi helyzetünkben a biztonsági protokollok nem az izzó vörös lézerekre vonatkoznak, amelyek megvédenek egy műalkotást a tolvajoktól, hanem inkább az online tranzakciókat védő irányelvekre.

Az online biztonsági protokollok a kiberfenyegetések elleni intézkedések, csakúgy, mint a kamerák és a biztonsági őrök, hogy megakadályozzák a lopást a fizikai üzletekben. Ezek az intézkedések az ügyfelek és az online vállalkozások tulajdonosainak védelmét szolgálják.

A biztonsági protokollok mind technikai, mind emberi vonatkozásúak, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy különféle módokon növeljék a biztonságot. Webhelye védelmének legalapvetőbb módja olyan kommunikációs protokollok használata, mint pl SSL és HTTPS.

Ezek a kommunikációs protokollok biztosítják, hogy a felhasználó és a webhely közötti kapcsolat titkosított és biztonságos legyen. Mivel az ügyfelek láthatják, hogy egy webhelyen be vannak-e implementálva ezek a protokollok, egyértelmű módon láthatják, hogy egy vállalkozás legális-e.

Olvasni:  Blogírás & E-mail marketing: hogyan érhet el új közönséget pillanatok alatt

Továbbá, ha a biztonsági protokollokról beszélünk, a kéttényezős hitelesítés, a tűzfalak és a felhasználói oktatás szintén nagyon fontosak, és minimalizálják a behatolás esélyét.

A kiberbiztonság jelentősége az e-kereskedelemben

Sok vállalat megszűnését láthattuk, mert nem voltak óvatosak felhasználóik adataival és kiberbiztonságával. A hackerek által okozott károk meglehetősen veszélyesek mindenki számára, aki részt vesz egy bizonyos üzletben, az ügyfelektől kezdve az alkalmazottakon át az érintettekig.

Ha például egy csaló olyan személynek adja ki magát, aki az Ön vállalkozása ügyfélszolgálataként dolgozik, és felveszi a kapcsolatot egy felhasználóval, elkéri a hitelesítő adatait, és sikerül ellopnia az adatait vagy a pénzét, ez zavaró lehet az Ön hírnevére nézve. Bár nem tett semmit, ha a felhasználók nem kapnak értesítést az ilyen esetekről, akkor az Ön vállalkozását hibáztathatják ezért.

Másrészt, ha az Ön cége nem vezetett be kellően fejlett biztonsági protokollokat, és a hackerek értékes adatokhoz jutnak, akkor a felelősség teljes mértékben az Öné. Az új szabályozás szerint a vállalkozások felelőssége a felhasználói adatok nagy körültekintéssel történő kezelése.

Ha egy egyéni felhasználó bejelentkezési adatai az Ön webhelyén keresztül szivárogtak ki az interneten, akkor a felelősség Önt terheli.

Ezzel együtt a kiberbiztonság célja, hogy segítse a vállalatokat abban, hogy ne szenvedjenek csorbát a hírnevükön, valamint pénzügyi veszteségeket szenvedjenek el. Ez a tulajdonos személyes hírnevére is hatással lehet, lelassíthatja jövőbeli vállalkozásait.

Gyakori biztonsági fenyegetések

Feltörve

Sokféle kiberbiztonsági fenyegetés létezik, és sajnos ezek folyamatosan növekszenek. Sok hacker talált módot a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás hasznosítására kibertámadásokat végrehajtani magánszemélyeken és vállalkozásokon kifinomultabb.

Olvasni:  12 legjobb gyorsítótárazási bővítmény a WordPresshez (ingyenes és...

Hitelkártya-csalás

Ez a fajta csalás veszélyes minden egyén számára, mivel számos módon lehet végrehajtani. A hitelkártya-csalásnak két fő típusa van: az egyik, amikor a kártyának fizikailag jelen kell lennie, és amikor nem.

A Crequire fizikai kártyák nincsenek jelen A csalás az online csalás gyakori típusa, mivel az online vásárláshoz általában nem szükséges a kártya fizikai jelenléte. Akár előfizetésre, akár tárgyi eszközökre vagy adományozásra használják a kártyát, mind az e-kereskedelmi vállalkozások, mind a magánszemélyek anyagi kárt szenvednek.

Ha egy csaló ellopott hitelkártyával vásárol termékeket az Ön e-kereskedelmi vállalkozásából, miután elkapják, át kell mennie egy folyamaton, amelynek során vissza kell térítenie a pénzt az eredeti felhasználónak.

Ez időt és erőforrást igényelhet, és ha nem tudja időben végrehajtani, valószínűleg csapást szenved a hírnevére.

Szerencsére sokan vannak online hitelkártya-csalás felderítési technikák amit hasznosítani tudsz.

Az e-kereskedelmi vállalkozások további ellenőrzések, például 2FA vagy biometrikus szkennelés előírásával védekezhetnek a hitelkártya-csalás ellen.

Ezenkívül a mesterséges intelligencia felhasználható a tranzakciók széles körű elemzésére annak megállapítására, hogy egyes tranzakciók csalásnak minősülnek-e.

DDoS támadások

Az elosztott szolgáltatásmegtagadás egy régi módszer arra, hogy kárt okozzunk egy webhelyen. Ezt úgy hajtják végre, hogy megpróbálják túlterhelni az internetes forgalommal azokat a szervereket, amelyeken a webhely található. Általában több eszközt vagy szervert foglal magában, amelyek ezt egyidejűleg végzik.

Egy ponton a DDoS-támadások visszaestek, mivel a modernebb számítógépek és szerverek jobban védtek az ilyen típusú fenyegetésekkel szemben. Sajnos a DDoS támadások kifinomultabbá váltak, és 2023-ban példátlan növekedést tapasztaltak.

Az online áruházak DDoS mérséklő szolgáltatások vagy a kategóriába tartozó egyéb szoftverek használatával védekezhetnek a DDoS támadások ellen. A DDoS-támadások veszélyének korlátozásának egyik legegyszerűbb módja azonban az, ha korlátozzuk az e támadásokkal jellemezhető országokból érkező forgalmat.

Olvasni:  Próbálja ki az ünnepi értékesítési e-kereskedelmi tippeket

Adathalászat

Valószínűleg kapott e-maileket olyan átverő e-mailekből, amelyekben arra kérik, hogy erősítse meg fiókját vagy hitelkártyáját, miközben egy cég ügyfélszolgálataként szerepeltek. Az ilyen típusú csalást úgy hajtják végre, hogy lemásolnak egy bizonyos webhelyet, majd megvásárolnak egy, a célwebhelyhez hasonló domaint.

Ily módon az egyéneket megtévesztik azzal, hogy átadják adataikat egy véletlenszerű hackernek, aki egy másik törvényes vállalkozás azonos webhelyét hoz létre.. Bár Ön nem vállal felelősséget, ha ügyfelei beleesnek az ilyen típusú átverésbe, tanácsos olyan nyilatkozatokat felvenni, amelyek szerint soha nem fog ilyen módon kérni a hitelesítő adataikat.

Az Ön lehetősége, hogy vásároljon más webdomaineket, amelyek hasonlóak az Önéhez, és amelyek gyakori elírási hibák. Így a hackerek nem használhatnak hasonló domaineket adathalász webhelyek beállítására.

Az e-kereskedelem biztonságának legjobb gyakorlatai

VPN

Most, hogy megértette, melyek az e-kereskedelmi vállalkozásokat és ügyfeleket fenyegető gyakori fenyegetések, nézzünk meg néhány módszert, amelyekkel megelőzhetőek.

Csalások felderítése

Az online vállalkozások online csalásfelderítése az elmúlt évtizedben jelentősen előrehaladt. Mivel több embernek volt lehetősége saját üzletet létrehozni, a hackerek gyorsan észrevették, hogy ezek a webhelyek alkalmasak a támadásokra.

A csalásfelderítő szoftverek is folyamatosan fejlődnek, és olyan legújabb technológiát és trendeket alkalmaznak, mint az AI és az ML. Általában a csalásfelderítő szoftverek havidíjat igényelnek, mégis számos területen segít megvédeni vállalkozását.

Kiberbiztonsági képzés

Természetesen a cége védelmének legjobb módja az, ha megtanítja alkalmazottait a kiberbiztonsági fenyegetések felismerésére és kezelésére. A cég méretétől függően erőforrásokat kell fordítania olyan tanfolyamokra, amelyek javítják alkalmazottai kiberbiztonsági ismereteit.

Olvasni:  Bevezetés a WPPB Boilerplate for WordPress beépülő moduljaihoz

Sok olyan eset volt, amikor egyetlen alkalmazott volt a felelős azért, hogy véletlenül megfertőzte az egész vállalat rendszerét zsarolóvírussal. Minden dolgozónak rendelkeznie kell legalább alapszintű tudással, hiszen ezzel hosszú távon rengeteg pénzt takaríthat meg.

A kiberbiztonsági képzés csökkenti az adatokkal való visszaélés esélyét is, ami perekhez és szankciókhoz vezethet.

Biztonsági bővítmények

A legújabb tartalomkezelő rendszerekkel az e-kereskedelmi tulajdonosoknak még azzal sem kell foglalkozniuk, hogy maguktól találjanak és telepítsenek biztonsági protokollokat. Ezt a folyamatot általában egyszerűbbé teszik a beépített bővítmények, amelyeket mindenki néhány kattintással telepíthet a webhelyére.

Természetesen ezeknek a bővítményeknek az ingyenes verzióiban általában nem található meg minden, amit egy komoly profitot hozó nagy weboldal megkívánhat, de akkor is jó, ha vannak. A drágább biztonsági beépülő modulok nagy segítséget jelenthetnek, de a legjobb, ha kutatást végez az adott helyzetben leghatékonyabb bővítményekről.

A hatékony biztonsági protokollok megmenthetik online üzletét

Legyen szó kis- vagy középvállalkozásról, vagy több százezres árbevételről, profitja egy fillért sem szabad kockáztatnia. A hatékony biztonsági protokollok bevezetése megtakaríthatja hírnevét, időt és pénzt, és néha ezek a folyamatok minimális befektetést igényelnek.

Javasoljuk, hogy a cégtulajdonosok kiberbiztonsági szakértőket alkalmazzanak, akik biztonsági auditot végeznek e-kereskedelmi vállalkozásaiknál. Ez segíthet nekik megérteni, hogy melyek a bevált gyakorlatok a biztonság terén az online üzleteikben.

Ne feledje, hogy a különböző intézkedések kombinációja rendkívül alacsonyra, de soha nullára csökkentheti az online csalásban való szenvedés valószínűségét. Folyamatosan új csalási módok jelennek meg, és a hackerek új és kifinomult módszereket találnak a csalás végrehajtására.

Új publikációk:

Ajánlott