Biztonságos felhőkörnyezet építése: legjobb gyakorlatok minden méretű szervezet számára

A felhőalapú számítástechnika gyakorlati előnyei miatt szervezete talán már kihasználta azt. Az olyan előnyök mellett, mint a méretezhetőség, a tárolási kapacitás, a rugalmasság és a gyors üzembe helyezés, a számítási felhő bizonyos fenyegetésekkel is jár. Ez magában foglalja az adatok megsértésének és kiszivárgásának, az üzleti titok kompromittálásának és a szellemi tulajdon ellopásának kockázatát.

A szervezet felhő-infrastruktúrája kibertámadásokkal szembeni védelme érdekében különféle bevált módszereket, vezérlőket, eljárásokat és technológiákat használhat. Ez a cikk megvitatja, hogyan építhet biztonságos felhőkörnyezetet implementációval a tűzfal megoldás a felhőben és más bevált gyakorlatok követése.

Kövesse nyomon a kiemelt felhasználókat

Követés

Kövesd a a legkisebb kiváltság elve, rendszeresen újra kell értékelnie és vissza kell vonnia a felhasználói jogosultságokat a szervezetében. A felhasználónak bármikor elegendő hozzáféréssel kell rendelkeznie a rutintevékenységek elvégzéséhez. Az érzékeny adatokhoz hozzáféréssel rendelkező felhasználók fiókjainak személyazonosságának igazolására kétlépcsős hitelesítést kell követelni. Az ilyen fiókok általában széleskörű hozzáféréssel rendelkeznek a hálózati adatokhoz, és így aranybányát jelentenek a számítógépes támadók számára.

Fiókok és jogosultságaik hozzáadásához vagy eltávolításához szervezetének meg kell határoznia a belépési és kilépési eljárásokat. A kritikus vállalati rendszerek, eszközök és információk jogosulatlan hozzáféréstől való védelme érdekében az identitás- és hozzáféréskezelés (IAM) alapvető fontosságú. Lehetővé teszi különböző biztonsági funkciók végrehajtását, például engedélyezést, hitelesítést, valamint a tárhely biztosítását és ellenőrzését.

Növelje személyzete kiberbiztonsági tudatosságát

Felhőkörnyezetben végzett munka során szervezete elsődleges célja a személyzet kiberbiztonsági tudatosságának növelése kell, hogy legyen. A legkifinomultabb kiberbiztonsági programokkal rendelkezhet, de ennek minimális hatása van az emberi tényezőre. Ha alkalmazottai nincsenek tisztában a hálózatbiztonság alapjaival, nagy az esélye annak, hogy érzékeny információkat veszíthet el olyan támadások révén, mint az adathalászat és a közösségi manipuláció.

Olvasni:  Az e-kereskedelmi webhely összeomlás elleni védelme: 8 dolog, amit figyelembe kell venni egy nagy eladás előtt

Rendszeresen kell intézni biztonságtudatos képzés és szemináriumokat, hogy az alkalmazottak azonosíthassák a kiberbiztonsági fenyegetéseket, és tudják, hogyan reagáljanak rájuk. A személyzet kiberbiztonsági tudatosságával kapcsolatos leggyakoribb témák az adathalász támadások, a jelszókezelés és a kockázatkezelés. A szervezetek szimulált adathalász támadásokkal képezhetik ki alkalmazottaikat az adathalászat megelőzésére. Ez lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy gyakorlati tapasztalatot szerezzenek az adathalász esetek kezelésében.

Kövesse nyomon a személyzet tevékenységét

A személyzet felhőplatformokon végzett tevékenységének figyelése értékes információkkal szolgálhat a hálózatában található sebezhetőségekről. Segíthet abban is, hogy felmérje, betartják-e a megfelelőségi szabályokat vagy sem. A felhőfigyelő szoftverrel összegyűjtött információkat felhasználhatja jobb alkalmazottak megtartására és erősebb kultúra kialakítására. Ez végső soron segít elérni vállalata digitális átalakulásának mérföldköveit.

A monitorozás felhasználható a helyes használat és átvétel biztosítására. Például nyomon követheti, hogy az alkalmazottak betartják-e a kiberbiztonsági irányelveket. Időnként az alkalmazottakat arra utasítják, hogy a nap végén töröljék gyorsítótárukat, vagy futtassák a víruskereső szoftvert. Egyes alkalmazottak nehézkesnek találhatják ezeket a feladatokat, és egyáltalán nem végzik el őket. Sokat megtudhat a hálózatában található sebezhetőségekről, ha figyelemmel kíséri, mit csinálnak alkalmazottai a felhőplatformokon.

Biztonságos hozzáférés a felhőhöz

A legtöbb felhőszolgáltató rendelkezik biztonsági protokollokkal az ügyfelek infrastruktúrájának védelme érdekében. Ennek ellenére informatikai szakemberként Ön felelős szervezete felhőhálózatának biztonságáért. Itt meg kell értened a megosztott felelősség modelljét. Ez biztosítja, hogy a rendszer biztonsági lefedettségében ne legyen rés.

A mélyreható védelmi stratégia magában foglalja a behatolásészlelést, a tűzfalakat és a kártevőirtó programokat. Ezenkívül megvalósíthatja a Zero Trust megközelítést, titkosíthatja az érzékeny adatokat, és fejlett kártevő elleni védelmet alkalmazhat informatikai infrastruktúrájában, hogy minimalizálja a kiberbűnözők támadásait.

Olvasni:  knowPhotonix (PTX) Photonic Blockchain – Minden, amire szüksége van

Biztosítsa a szigorú kiberbiztonsági megfelelést

Kiberbiztonság

A kiberbiztonsági megfelelés az iparági szabványok, törvények vagy bármely belső irányítási szabályzat által meghatározott követelmények betartását jelenti. A szabályok betartása végső soron segíthet egy biztonságos felhőkörnyezet kialakításában. Számos szakmai és műszaki szervezet foglalkozik a felhőtechnológia különböző aspektusaival, saját szabványokat, ajánlásokat és irányelveket kínálva a sikeres felhőbevezetéshez.

Valójában a megfelelőségi szabványok segíthetnek eldönteni, hogy mely munkaterheléseket vagy infrastruktúránk mely részeit helyezzük át a nyilvános felhőbe, vagy melyeket harmadik féltől származó adatközpontokba, szintén a szükséges megfelelőségi követelmények alapján. Például az ISO felhő-specifikus biztonsági vezérlőket tartalmaz az ISO 27017 szabványon belül. Ezeken kívül a vállalatok saját hivatalos irányelvekkel rendelkeznek, amelyek olyan iránymutatásokat tartalmaznak, amelyek biztosítják a biztonságos és biztonságos műveleteket a felhőben.

Következtetés

A felhőalapú technológiát használó vagy a felhőalapú szolgáltatások használatát fontolgató szervezeteknek biztosítaniuk kell, hogy maguk vagy szolgáltatóik megfelelnek az irányelveknek és előírásoknak való megfelelési szabványoknak. Ennek ellenére a felhőtechnológia gyors növekedése és elterjedése iránti lelkesedés számos nyílt forráskódú szabvány és a felhasználói igényekre összpontosító tevékenység létrehozásához vezetett.

Új publikációk:

Ajánlott