Blogbejegyzés-ötletek gyűjtése 30 perc alatt (8 egyszerű módszer)

Szenvedélye van a blogírásnak, és elindított egy blogot. Itt az ideje, hogy értékes tartalmak kiosztásával bizonyítsd szakértelmedet. De sajnos kifogytál a tartalmi ötletekből, igaz? Nem könnyű következetesen ötletbörze blogbejegyzés ötleteket.

Te vagy az, barátom?

Blogbejegyzés-ötletek gyűjtése 8 nagyszerű módon

Jó, megtaláltad a megoldást, megmutatom

A blogbejegyzések ötleteinek 8 módja:

1. Tekintse meg a fórumokat

Az egyik legjobb hely, ahol nagyszerű tartalomötleteket találhat, a fórumok. A fórumok többségében vannak megválaszolatlan kérdések. Tartalomkészítőként meg kell tanulnia a résekkel kapcsolatos fórumok használatát.

Böngésszen a szűkebb témakörben, keressen olyan kérdéseket, amelyek nagy figyelmet kapnak, és sorolják fel őket a WordPad-en vagy az Evernote-on.

A fórumok lédús része az, hogy lesz elég felkapott témája, amelyet hozzáadhat a listához. Az emberek kérdéseket tesznek fel azokról a kérdésekről, amelyekkel jelenleg küzdenek.

Aktív tagja vagyok a Harcos Fórumnak, közreműködöm ott és rejtett tartalom ötleteket is találok. Tekintse meg a blogtémákat, amelyekkel csak görgetéssel találkozom.

Ezek azok az ötletek, amelyekkel minőségi időt fogok eltölteni. Bármelyik fórumot használhatod. A Warrior Forum és a Quora alkalmas kezdésnek. Csak ügyeljen arra, hogy a fórumtól függetlenül böngésszen a rést.

2. Használja a Google Auto Suggest szolgáltatást

A Google a legnagyobb kereső. Találd ki? Van egy kevéssé kihasznált eszközük, amellyel sok blogbejegyzés-ötletet fedezhet fel. „Google Auto Suggest”-nek hívják.

Olvasni:  6 módszer, amellyel a modern AI fellendítheti kreatív vállalkozását

Könnyű, kezdjen el beírni néhány résszel kapcsolatos szót, a Google olyan ötletekkel fog szolgálni, amelyekre valószínűleg nem is gondolt volna.

Például, ha beírta a „fogyás” szót, a Google határozottan javasolta a legtöbb keresési témát a fogyás körül.

A Google Auto Suggest olyan témákat kínál, amelyeket az emberek folyamatosan keresnek. Nem kell ellenőriznie, hogy felkapott-e vagy sem. Ha a javaslatok a Google, akkor ezek olyan témák, amelyekről érdemes írni.

3. Helyezze újra a régi tartalmat

A régi tartalmak újrahasznosítása trend a profi bloggerek körében, az újoncok is kihasználhatják ezt. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy a régi tartalmat újra fel kell használni egy új létrehozásához.

Könnyű újra előállítani a tartalmat más formátumban. Nem duplikált tartalomról beszélek (ez egy spam jellegű gyakorlat).

Feltételezve, hogy közzétesz egy bejegyzést arról, hogy „hogyan népszerűsítsd vállalkozásodat a Twitteren”, újra felhasználhatod vadonatúj tartalomra: „13 Twitter-tipp marketingeseknek”. A tartalom újrahasznosításának ötlete jól működik a kreatív elmék számára.

Ez nem jelenti azt, hogy túlgondolnád, de egyetlen tartalom több mint 8 különböző módon használható fel. Csak kreatívnak kell lenned.

4. Vegye figyelembe a blogbejegyzéseket

A blogbejegyzések ötleteinek egy másik módja a blogbejegyzésekre való odafigyelés.

A blogbejegyzések minden blogban jelentős szerepet játszanak. Ezek azt jelzik, hogy a tartalom megoldja az olvasók problémáit. Megfelelő felhasználásuk esetén azonban több száz tartalmi ötlet összegyűjtésére szolgálhatnak.

Tartalomkészítőként részt kell vennie a blogjában, és válaszolnia kell azokra. Segít jobban megérteni olvasóit. A blog témájával kapcsolatos javaslatokat is kaphat, amelyek javíthatják blogja értékét.

Lásd az alábbi képernyőképet:

Észrevettem ezeket a megjegyzéseket az olvasóimtól, és rávettem őket, hogy írjak egy Authority Pro Theme Review-t. Ez egy olyan téma, amelyet egyébként soha nem fogok figyelembe venni (nem egyhamar). A megjegyzések erősek; sokat tesznek, és létfontosságú blogírási eszköznek kell tekinteni őket.

Olvasni:  5 zseniális módszer a mozgógrafika marketingben való használatára

5. Lopd el a versenytársak ötleteit

Még Profi bloggerek tartalomötleteket lopni más bloggerektől. Ez jogszerű cselekedet, amennyiben nem lopod el a tartalmukat (nem akarsz szerzői jogi problémákkal szembesülni). Ennek egyik módja az eredeti tartalomra mutató hivatkozás.

Valószínűleg vannak olyan legjobb bloggereid, akiket csodálsz, böngéssz a blogjaik között, és sorold fel azokat a témákat, amelyekkel széles körben foglalkozhatsz.

Semmi haszna ennek a megközelítésnek, ha a végén középszerű tartalmat állít elő. Legjobb bloggerekkel versenyzel. Meg kell győződnie arról, hogy a tartalom nem szabványos.

6. A szavazást blogbejegyzéssé alakítsa

Kényelmesen futtathat szavazásokat a blogjából vagy a közösségi médiából. Kényelmesebb megtenni a közösségi média platformokon, és rengeteg embert érhet el pillanatok alatt.

A blogbejegyzések ötleteinek egyik legjobb módja a szavazások használata. Tudod, hogyan használj szavazást a következő bejegyzés ötletéhez?

Csak kérje meg a felhasználókat, hogy szavazzanak, alakítsák át az eredményeiket rugalmas adatokká, majd tegyék közzé, hogy olvassák. Lisa ezt gyakran megteszi a Twitteren, amikor új blogbejegyzést akar kiadni.

Relatívabb példa azonban az, hogy szavazásra kérik fel a felhasználókat, és ezt részesítik előnyben a Google Meet és a Zoom között. Jelenleg felkapott téma.

A szavazatukat alátámasztó megjegyzéseket is eldobják. Most egy új blogbejegyzés ötlet landolt a listán.

7. Használjon tartalomötletgenerátort

Ez a legegyszerűbb megközelítés. Először írja be a kezdő kulcsszavakat. Ezután a tartalomgenerátor eszköz segít felszabadítani több száz ötletet, amelyekből kamatozhat.

Olvasni:  Marketing e-mail bevált gyakorlatok: A végső, 13 részből álló csalólap

A legfrissebb ingyenes eszköz, amit használok, az Ubersuggest, és úgy tűnik, ez most egy prémium eszköz. Bár nyitott tervvel még mindig kaphat néhány tartalmi ötletet. Regisztráljon Google-fiókjával, és készen áll a kezdéshez.

Irány a Ubersuggest, Kattintson a lapra tartalmi ötletekért. Vegyünk egy példát a „Content Marketing” kifejezéssel. Tekintse meg alább az általa generált kiváló bejegyzéstémák listáját:

Mindenképpen szűrje le a témákat, és távolítsa el a nem kapcsolódó témákat. Ezután hozzon létre egy ügyes témalistát, és adja hozzá azokat a tartalomnaptárához.

8. Használja ki a lakosságot

Válasz a nyilvánosság inkább egy kulcsszókutató eszköz, amellyel korlátlan mennyiségű kulcsszót kaphat egy kezdő kulcsszó megadásával. De eszközként is szolgálhat több száz tartalmi ötlet ötleteléséhez.

Például, ha feltételezzük, hogy a rés az értékesítési csatornákról szól, és nem ragadt meg semmi tartalmi ötlet, akkor áttérhet a Válaszoljon a nyilvánosságnak és adja meg az „értékesítési tölcsért”, rengeteg tartalomötletet kaphat, amelyeket elmenthet a jövőre.

Ha Ön tartalomkészítő, és nem használja ki ezt az eszközt, akkor rengeteg tartalomötletet hagy ki, amelyeket a versenyek már fejnek.

Ha végzett egy kísérletet, és elképesztő eredményeket ér el, ezt a történetet esettanulmánymá alakíthatja. Az esettanulmány egy népszerűbb módja annak, hogy összefoglaljuk, hogyan érhető el egy bizonyos siker. Mivel a közönséget érdekli, hogy megoldásokat találjanak problémáira, egy esettanulmány sokat segíthet az érdeklődésük felkeltésében.

Az esettanulmány ötlete egyszerű, dokumentálnia kell mindent, amit egy bizonyos eredmény elérése érdekében tett, és érdekes esettanulmánygá kell alakítania (általában történetmesélési mintában).

Például, ha közönsége törődik Instagram-követőinek számának növelésével, és Ön mostanában több mint 1000 követőt szerzett 7 nap alatt. Írhatsz egy esettanulmányt, amely megmutatja, hogyan érted el ezt.

Olvasni:  10 webtervezési hiba, amely árt a SEO-nak

A tartalom címe a következő leszHogyan szerezhetsz 1000 Instagram-követőt 7 nap alatt [Case Study]‘.

Jelölje be az „Az emberek is kérdeznek” lehetőséget

Az „Az emberek is kérdeznek” egyszerű módja annak, hogy rengeteg tartalmi ötletet szerezzen, amelyeket az emberek már keresnek. Ha rákeres egy kulcsszóra a Google-on, és egy kicsit lejjebb görget, sokkal több olyan tartalmi ötletet fog látni, amelyeket a legtöbb webhely nem céloz (könnyű rangsorolni).

Mivel a Google algoritmusai maguk sorolták fel ezeket a tartalomötleteket, biztos lehet benne, hogy ezek olyan témák, amelyeket az emberek keresnek. Például, ha rákeres a „kutya” kifejezésre a Google-on, néhány ötletet fog látni arról, hogy az „emberek is kérdeznek” részben mire is keresnek az emberek a kutyákkal kapcsolatban.

„A blogbejegyzés ötletek generálása az érem első oldala, meg kell tervezni a tartalomkészítést is. Célszerű egy tartalomnaptár eszközt használni a tartalom megtervezéséhez, hogy ismerje a következő lépést.

Ha nincs szilárd stratégiája a tartalmi ötleteihez, azok eltűnhetnek a levegőben.”

A Blogbejegyzés-ötletek összefoglalása

Természetesen a blogírás olyan, mint egy maraton, nem egy sprint. Ha beállítja a dolgokat, akkor nagyobb az esélye, hogy sokáig a játékban marad. Most mutattam meg, és remélem, hasznosnak találja őket, és lépéseket tesz.

Végül, ismersz olyan bloggereket, akik tartalmi ötletekkel küszködnek? Kérjük, ossza meg velük ezt a tartalmat.

Szeretnénk tudni, hogy van-e további ötlete, amit ehhez hozzá kell adnia. Hagyjon megjegyzést alább, és ossza meg a közösségi oldalon.

Folajomi Ballo legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott