Blogbejegyzések írása Az olvasói biztosan észreveszik

Ön egy blogger, aki úgy érzi, hogy egy kerékvágásban ragadt, és blogbejegyzést ír blogbejegyzések után, és senki sem veszi észre? Vagy talán új blogger vagy, aki azon töpreng, hogyan kezdjen hozzá. Tanulni fogsz hogyan írjunk blogbejegyzéseket amelyeket ma felfigyelnek és elolvashatnak itt hogyan írjunk egy blogbejegyzés vázlatot.

Bloggerként nehéz lehet észrevenni. Blogok milliói vannak, és nehéz lehet kitűnni a tömegből. De ne ess kétségbe! Van azonban néhány dolog, amit megtehet annak érdekében, hogy növelje az esélyét, hogy észrevegye.

Valahányszor én frissíts egy régi blogbejegyzést, Megváltoztatom a címet, és vonzóbbá teszem. Ez a blogbejegyzés 2014 óta frissül. Ez egy teljes megújulás!

Tanuld meg, hogyan írhatsz jobb blogbejegyzéseket, amelyekre felfigyelnek.

Kövesse az alábbi blogírási tippeket, és már úton lesz, és megtanulja, hogyan írjon olyan blogbejegyzéseket, amelyeket az olvasók imádni fognak.

1. Hogyan írjunk bejegyzésvázlatot a kezdéshez

Akartál már blogot indítani, de nem tudtad, hol kezdjed? Vagy talán van egy blogod, de írói blokáddal küszködsz. Akárhogy is, a blogbejegyzés vázlatának elkészítése hasznos módja lehet gondolatainak papírra (vagy képernyőre) való levezetésére.

Ha összeállít egy ötletlistát, majd vázlatba rendezi őket, akkor egy ütemtervet kell követnie a blogbejegyzés megírásakor. Nem tudja, hogyan kezdjen hozzá egy blogbejegyzés vázlatának megírásához?

Olvasni:  Hogyan írjunk blogbejegyzések címét [Step-by-Step Guide]

Íme egy gyors és egyszerű útmutató a blogbejegyzés vázlatának létrehozásához a kezdéshez.

Blog Témák

Először állítsa össze a blogbejegyzés lehetséges témáinak listáját. Ez bármi lehet, ami eszébe jut – itt nincsenek rossz válaszok.

Ha van néhány ötleted, ideje leszűkíteni őket. Gondold át, miről szeretnéd, hogy a blogbejegyzésed szóljon.

Mit akarsz mondani? Milyen hangot szeretnél beállítani? Miután végiggondolta ezeket a kérdéseket, válasszon egy témát, és tartsa be azt.

Válassz olyan témákat, amelyekre a közönséged választ keres.

Pontokat szerezni

Ezután itt az ideje, hogy elkezdjen gondolkodni azon, hogy milyen pontokat szeretne belefoglalni a blogbejegyzésébe. Itt ismét nincs rossz válasz – csak hagyd, hogy a gondolataid folyjanak.

Ha megfelelő mennyiségű anyaggal rendelkezik, kezdje el vázlatba rendezni. Egy tipikus blogbejegyzés vázlata így nézhet ki:

– Bevezetés
– #1 Fő szempont
– #2 Fő szempont
– #3 Fő szempont
– Következtetés

Természetesen nem kell pontosan ezt a formátumot követnie – legyen kreatív, és szabja testre a vázlatot az igényeinek megfelelően.

Az a fontos, hogy minden szakasznak célja legyen, és hogy minden pont kapcsolódjon az általános témához.

Ha az írás megkezdése előtt szán időt egy vázlat elkészítésére, hosszú távon időt és erőfeszítést takarít meg magának. Tehát ha úgy érzi, elakad, ne habozzon kipróbálni ezt a módszert.

2. Hogyan írjunk blogbejegyzéseket fülbemászó címsorral kezdve

Az Ön címsora az első, amit a potenciális olvasók meglátnak, ezért győződjön meg róla, hogy ez felkelti érdeklődésüket, és további olvasni vágyókat. Jó hüvelykujjszabály, hogy a címsorokat tartsa 60 karakter alatt, hogy könnyen olvashatóak és megemészthetőek legyenek.

Olvasni:  Mi a vevő lelkiismeret-furdalása és hogyan kell kezelni?

Ügyeljen arra, hogy hatalmi szavakat tartalmaznak címsoraiban és használjon számokat is.

Néhány erős szó, amit használhatsz:

  • Teljesen
  • Félelmetes
  • Legjobb
  • Bátor
  • Nyugodt
  • Vigyázat
  • Kápráztató
  • Halálos
  • Könnyen
  • Vészhelyzet

Látod az erő szó mintáját? A teljes listát a fenti linken tekintheti meg (beleértve az erőszavakat is.) Szeretek erre a listára hivatkozni minden alkalommal, amikor frissítem vagy új címet írok.

Nem biztos benne, hogy a címsor megfelelő hosszú-e? Ezt használhatod ingyenes címsor eszköz hogy megnézzem. Ez az egyik kedvenc blogolási eszközem.

3. Tegye érdekessé a bemutatkozást

A bevezetőnek elég érdekesnek kell lennie ahhoz, hogy az emberek szívesen olvassák tovább. Ennek jó módja, ha egy történettel vagy anekdotával kezdesz, amely megragadja olvasóit, és arra készteti őket, hogy többet megtudjanak.

Nem csak erről van szó, de mindenképpen tudassa az olvasókkal, hogy mit tanulnak vagy kapnak meg a blogbejegyzésed elolvasásával. A blogbejegyzés írásakor ragaszkodjon a címhez és az első bekezdéshez.

Tegye érdekessé a bejegyzésben szereplő blogbevezetőt, és tűnjön ki.

4. Hogyan írjunk blogbejegyzéseket világos, tömör és könnyen olvasható stílusban

Senki sem akar sűrű szövegbekezdések között gázolni. Ha a szöveget kisebb bekezdésekre bontja, az emberek könnyebben beolvashatnak és átfuthatnak, ami azt jelenti, hogy nagyobb valószínűséggel maradnak a végéig.

Ha olyan SEO-bővítményt használ, mint a Yoast vagy a RankMath, akkor végigvezetik Önt, ha hosszú mondatokat ír.

Ezért a legjobb, ha ezeket a hosszú mondatokat kisebb, tömör mondatokra bontja.

5. Használjon képeket, infografikákat és videókat

Az emberek vizuális lények, ezért ha vizuális elemeket ad hozzá a bejegyzésekhez, az segíthet a szöveg feldarabolásában, és vonzóbbá teheti bejegyzéseit. Infografika vagy videó hozzáadása szintén nagyszerű módja annak, hogy értéket adjon olvasóinak.

Olvasni:  SEO írás: Tegye fel blogjait a Google-on ezzel a 13 tippel
Vizuális elemek hozzáadásával kiemelheti blogbejegyzéseit.

Nem csak ez, hanem a látványelemek is elősegítik a tartalom további terjesztését a közösségi médiában és más hálózatokon.

6. Használjon hasznos formázási funkciókat

Az olyan formázási funkciók, mint a címsorok, listák és blokkoló idézetek, szintén segíthetnek a szöveg felosztásában, és a bejegyzések szkennelhetőbbé tételében. Senki sem akar hosszú, véget nem érő, nehezen olvasható blogbejegyzéseket olvasni.

Ez a formázási funkció segít kiemelni a bejegyzés legfontosabb pontjait, így az olvasók könnyen megtalálhatják a keresett információkat.

7. Hogyan írjunk SEO-barát blogbejegyzéseket

Győződjön meg róla, hogy kulcsszavakat használ a bejegyzésben, hogy az emberek könnyen megtalálják azt, amikor az Ön által írt témákhoz kapcsolódó témákat keresnek. Önnek is kellene linkeket tartalmazzon adott esetben más cikkekre vagy webhelyekre.

Nemcsak az, hogy az olvasókat további forrásokhoz irányítja, ha egy adott témáról további információra van szükségük.

Továbbá, ha olyan beépülő eszközt használ, mint a Yoast vagy a Rank Math, az segít ellenőrizni a blogbejegyzései SEO-ját.

Évek óta használom a Yoast sikerrel, mostanában pedig a Rangsor Math plugin egy új blogon. Nagyon meglepett, hogy mennyire szeretem a Rank Math-ot! (Maradjon velünk.)

Csak ügyeljen arra, hogy ne használjon túl sok kulcsszót ezekkel az eszközökkel.

Végül, de nem utolsósorban, végezzen kutatást a választott kulcsszavak és szinonimáik tekintetében. Biztos akar lenni abban, hogy vannak olyan emberek, akik azt keresik, amiről ír.

Az Ubersuggest és a Google Trends szolgáltatást használom a kulcsszavak kutatására a SEMrush mellett.

Ne feledkezzen meg azokról a hosszabb kulcsszavakról, amelyeket gyakran hosszú farkú kulcsszavaknak neveznek. Ezek a kulcsszavak általában jobb helyen állnak a keresőkben, mivel gyakran kisebb a verseny.

Olvasni:  Különböző típusú tartalmak helyes írása és sorrendje

8. Adjon cselekvésre ösztönzést blogbejegyzéseihez

Ha blogot üzemeltet, fontos, hogy minden egyes blogbejegyzését cselekvésre ösztönzővel (CTA) adjon hozzá. A CTA egy olyan kijelentés vagy feladat, amely valamilyen kívánt művelet megtételére ösztönzi az olvasókat.

Például hozzáadhat egy CTA-t egy blogbejegyzés végéhez, amelyben megkérdezi olvasóit feliratkozni a blogodhoz, próbálj ki egy próbaterméket, vagy írj megjegyzést.

Ha CTA-kat ad hozzá blogbejegyzéseihez, arra ösztönözheti olvasóit, hogy tegyék meg a következő lépést az Önnel vagy vállalkozásával való kapcsolatukban. A következő lépés pedig bármi lehet, az e-mail listára való feliratkozástól a vásárlásig.

Ezért ne felejtse el a CTA-kat belefoglalni a blogbejegyzéseibe – ezek jelenthetik a kulcsot blogja bővítéséhez és üzleti céljai eléréséhez.

A blogbejegyzések írásának befejezése

A felfigyelt blogbejegyzések írása némi erőfeszítést igényel, de mindenképpen megéri, ha bővíteni szeretné blogját, és több olvasót szeretne vonzani. Ha követi a fenti tippeket, jó úton halad majd olyan blogok írása felé, amelyeket az emberek valóban szívesen olvasnak majd.

Neked melyik tipp tetszik a legjobban, hogyan írj blogbejegyzéseket, hogy felfigyeljenek olvasóidra? Hasznos az Ön számára, hogy megtanulja, hogyan kell blogbejegyzést írni? Kérlek írj egy megjegyzést, hogy megbeszélhessük!

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott