Blogbejegyzések meghatározása és helyes szerkezetük

Egy frissített 2021-es felmérés szerint 409 millió ember több mint 20 milliárd blogoldalt tekint meg, és a blogot is tartalmazó márka- vagy személyes webhelyek 434%-kal több indexelt oldalt tartalmaznak.

A digitális lehetőségek bővülésével megszaporodtak a bloggerek is, akik sok bejegyzést osztanak meg, és keményebben próbálnak egyedieket készíteni. Sok erőfeszítést tesznek annak érdekében, hogy felkeltsék az olvasók figyelmét és motiválják őket, hogy olvassák bejegyzéseiket, miközben az írók folyamatosan részt vesznek a jó alkotásban. blogbejegyzések. A frissített 2021 felmérés409 millió ember több mint 20 milliárd blogoldalt tekint meg, és a blogot is tartalmazó márka- vagy személyes webhelyek 434%-kal több indexelt oldalt tartalmaznak.

blogbejegyzések létfontosságú szerepet játszanak a célközönség figyelmének felkeltésében. Ahhoz, hogy minőségi bejegyzéseket hozzon létre, az írónak meg kell értenie a blogokat és azok helyes felépítését.

Kezdjük néhány fontos információval, amelyek segítenek jobban megérteni a blogok világát:

Mik azok a blogok?

A blogok 1994-ben jöttek létre, amikor inkább személyes naplóként szolgáltak azoknak az íróknak, akik megosztották személyes adataikat és tevékenységeiket másokkal az online platformon.

Fokozatosan, az olvasóktól kapott nagyszerű válaszok után az íróknak sikerült ezt lehetőséggé alakítaniuk, és elkezdték személyes és üzleti célú információk közlését.

A blogok általában információs webhelyek vagy online folyóiratok, amelyeket általában társalgási stílusban írnak. A rajta megosztott információk általában frissülnek, és fordított időrendben jelennek meg, a legfrissebb pedig felül.

Mik azok a blogbejegyzések?

A blog bejegyzés általában egy hír, egy cikk vagy egy útmutató, amelyet írók vagy bloggerek tesznek közzé egy webhelyen a blogolási részben vagy egy külön weboldalon. Főleg konkrét lekérdezéseket vagy témákat fed le, és a szövegen kívül számos vizuális elemet tartalmaz, például videókat, képeket, interaktív diagramokat és információs grafikákat.

Olvasni:  Az IP-címek kiosztásának alakulása

Bármely blogtartalom szabványos szókorlátja 600-tól 2000-ig terjed, az információktól és a lefedett témaköröktől függően.

Manapság sok vállalat és magánszemély foglalkozik blogírással, hogy kapcsolatba lépjen célközönségével. A célja blogbejegyzések információk terjesztése egy preferált témáról.

A bloggerek motívumai általában az, hogy növeljék a blog forgalmát, és hogy a célközönség felfedezzék, miközben növeli a követői számát.

A blogtartalom-bejegyzések lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy megosszák a termékinformációkat, közzétegyenek gondolataikat, meglátásaikat és történeteket bármely kapcsolódó témával kapcsolatban a webhelyen. Segít a márka hitelességének, ismertségének és konverziójának növelésében.

Sokan foglalkoznak blogírással az élet minden területén. Véleményeket, nézeteket, feladatokat, tetszéseket és nemtetszéseket osztanak meg egymással önmárkaépítés céljából.

Mi az a tökéletes blogstruktúra?

Az íróknak be kell látniuk, hogy az internet ma elárasztja a szöveges információkat. A bloggerek új információkkal és ötletekkel állnak elő. Azonban a legtöbb esetben nem kapják meg a várt választ a közönségtől.

Az a tény, hogy lehet, hogy kiváló író vagy, és azt is tudod, hogyan lehet az unalmas információkat izgalmassá tenni az olvasók számára, de az a legfontosabb, hogy hogyan strukturálod fel ötleteidet és gondolataidat. Ez a blogot olvashatónak, megoszthatónak vagy figyelmen kívül hagyhatónak minősíti.

A minőségi tartalommal és megfelelő felépítésű blogok csak az olvasók érdeklődését tudják megtartani. Az ideális posztok a tökéletes formátumból állnak, amely fenntartja az információáramlást, és növeli a SEO-t is.

A tökéletes blogstruktúra tíz elemet tartalmaz, amelyeket be kell építeni a blogok fejlesztése során:

A címsor felül jelenik meg, és jelentős szerepet játszik a blog vonzóvá tételében. Ez az, ami az első benyomást kelti a közönségben. És ezt mindannyian tudjuk

Olvasni:  E-kereskedelmi sikermutatók vállalkozása nyomon követéséhez és irányításához

A Copyblogger Media alapítója, Brian Clark szerint tíz ember közül, nyolcan olvassák a címeket. A mágneses fejléc növeli az olvasók azon szándékát, hogy elolvassák a teljes tartalmat.

Ezenkívül a címek meggyőzése javítja a keresőoptimalizálást amellett, hogy több kattintást generál. A bloggereknek stratégiailag kell foglalkozniuk válasszon kulcsszavakat amelyek megjelenhetnek a kapcsolódó keresésekben.

Azoknak a bloggereknek, akik folyamatosan írnak blogokat és frissítik a korábbiakat, javasoljuk, hogy tegyék közzé a dátumot. Az örökzöld posztoknál azonban nem kötelező.

A szerző neve lényeges, mivel lehetővé teszi az olvasó számára, hogy azonosítsa, ki teszi közzé a blogot. Az írók elismertségét is javítja.

Mindig kategorizálja a bejegyzést, mivel ez segít a tartalom megkülönböztetett szakaszokba csoportosításában. A kategóriacímkék kulcsfontosságúak az olvasók és a keresőmotorok számára ahhoz, hogy a blogodat javaslatokba foglalhassák.

  • Használjon lenyűgöző tájképet

A tájkép jó benyomást kelt az olvasókban. Segít megismerni, mit közvetít a blogbejegyzés, és kommunikálja a kidolgozott blog kontextusát is.

  • Készítsen elképesztő bemutatkozást

A blog első bekezdését bevezető résznek nevezzük; arra készteti az olvasót, hogy folytassa az olvasást, vagy hagyja el az oldalt. A bevezetés a legjelentősebb része a blog bejegyzés és tartalmaznia kell a releváns kulcsszavakat. Kreatívan kell megírni, hogy vonzza és a keresőkben is megjelenjen.

A bevezető megírásához a bloggereknek három elemre kell összpontosítaniuk:

1. Az első lehet kérdés vagy bejegyzés ötlet.

A horog megragadja a közönség figyelmét, és segít továbblépni az átmenetre.

2. Ez lehet egy mondat, amely összeköti a horgot a tartalomtörzstel. Tisztázza a címet.

3. A harmadik elem egy tézis, amely összefoglalja a blogbejegyzést, és megindokolja, miért érdemes a közönségnek kapcsolódnia a blogbejegyzések ötletéhez.

A tartalom a bejegyzés fő része. Ez tükrözi a blog információinak lényegét, és annak kell lennie rendkívül megnyerő. Az íróknak gondoskodniuk kell arról, hogy a szavak, mondatok és kifejezések ne ismétlődjenek, és hogy a tartalom eredeti legyen.

Olvasni:  A végleges útmutató a 3D audiotechnológiához

Alcímekből és pontozott vagy számozott listákból kell állnia, amelyek hatékonyan betartják a bejegyzés fejlécében tett ígéretet.

A kiváló bloggerek egyedi információkat tartalmaznak blogbejegyzéseikben, amelyek konkrétak, pontosak, meggyőzőek és nem túl hosszadalmasak.

Sok olvasó szívesebben olvassa át a címsorokat és alcímeket, hogy megismerje a blog lényegét. Így a blog tartalmát több alcímbe kell besorolni. Legalább 43% emberek lapozd át a blogbejegyzéseket mielőtt valóban úgy döntenek, hogy elolvassák őket.

Az alcímek a bejegyzés egyes bekezdéseiben szereplő információktól függenek. Az információkat a fejek alá csoportosítja, hogy könnyebben érthető legyen.

A látvány erősíti a blog tartalmát. Csak a tartalom soha nem elég a blogbejegyzésekhez; a bloggernek releváns látványelemeket is kell bemutatnia. Az embereket a leginkább vizuális lényeknek tartják. Feldolgozzák a látványt 60000X gyorsabb az agyban a tartalmi szöveghez képest.

Ezek a látványelemek közé tartoznak az infografikák, mémek, képernyőképek, képek, videók, logók, vektorgrafikák, illusztrációk, diagramok, animált ajándékok, ikonok stb., amelyek vonzóvá és érdekessé teszik a bejegyzést az olvasók számára.

  • Tartalmazzon egy feltűnő következtetést

A bejegyzés végén legyen egy bekezdés, amely összefoglalja az általad írt blogot. Az olvasóknak össze kell foglalniuk az Ön által feldolgozott anyagot, és mi a következtetés.

Ha a következtetés nem megfelelő, a közönség nem fogja megérteni, és visszatérhet a bejegyzés fő részéhez, hogy megtudja, mit hagyott ki.

  • Mindenképpen tartalmazzon cselekvésre ösztönzést

Végül, a blog tartalmának szüksége van egy vagy két használható szóra vagy kijelentésre, amelyek útmutatást adnak a közönségnek arról, mit kell tenniük a tartalom elolvasása után. Növeli az értékesítést és a konverziót.

  • Megosztási lehetőségek és megjegyzések

Végül a közösségi média platform gombjait is be kell illeszteni, amelyek lehetővé teszik a blog megosztási lehetőségeit, és helyet biztosítanak az olvasók megjegyzéseinek fogadásához és a velük való interakcióhoz.

Olvasni:  Miért nem hagyhatja figyelmen kívül a Facebook marketinget ma?

Végső gondolatok

Blogodnak különböznie kell a digitális platformokat jelenleg elárasztó tartalmak óceánjától. Segít, ha elsajátítja a blogbejegyzési készségeket, amelyek lehetővé teszik, hogy kitűnjön és elérje céljait.

Új publikációk:

Ajánlott