Blogger útmutató: Hogyan keress pénzt az Instagramon


Kíváncsi vagy, hogyan kereshetsz pénzt az Instagramon? Sok blogger használja az Instagramot vállalkozása bővítésére és bevételeinek növelésére. Tehát ebben az útmutatóban bemutatjuk azokat a bevált stratégiákat, amelyek működnek.

Amikor blogot indít, létre kell hoznia egy Instagram-fiókot, hogy növelje online jelenlétét és reklámozza tartalmait.

De a promóció nem az Instagram egyetlen előnye. Az Instagram segítségével pénzt is kereshet!

Ha kíváncsi, hogyan, olvass tovább. Ebben a cikkben megosztunk több módszert, amellyel pénzt kereshet az Instagramon.

Tudsz pénzt keresni az Instagramon?

A válasz igen! Pénzt kereshet az Instagramon egyéni alkotóként vagy vállalkozásként.

Az Instagram az egyik legnépszerűbb alkalmazás a világon 1,22 milliárd ember havonta használja a platformot. Az elérhető nagy közönség miatt rengeteg pénzkereseti lehetőség rejlik.

Létrehozhat például szponzorált bejegyzéseket, hogy egy vállalat termékét népszerűsítse a követői körében, eladhatja saját termékeit vagy szolgáltatásait a platformon, és így tovább.

Az Instagram még beépített bevételszerzési funkciókkal is rendelkezik, amelyek segítségével pénzt kereshet a tartalmaival anélkül, hogy bármit is el kellene adnia.

Mennyi pénzt kereshetsz az Instagramon?

Az, hogy mennyi pénzt kereshetsz az Instagramon, nagyban függ a követőid számától, különösen, ha a szponzorált bejegyzésekkel keresel pénzt.

A HopperHQ szerint olyan hírességek, mint Kylie Jenner, Dwayne „The Rock” Johnson és Cristiano Ronaldo, akiknek több mint 200 millió követője van, több mint 1 millió dollárt kaphatnak egyetlen szponzorált posztért.

Instagram influencer kereseti statisztikák hooperhq

Bár valószínűleg nem fog dollármilliókat keresni, kisebb influencerként még mindig tisztességes mennyiségű pénzt kereshet az Instagramon.

Lickd rendelkezik egy szociális jövedelem kalkulátorral, amellyel becslést készíthet. Egyszerűen adja meg a kívánt fizetést, és az eszköz megmondja, hány követőre és szponzorált bejegyzésre van szüksége a fizetéshez.

lickd szociális jövedelem kalkulátor

A fenti példában az eszköz azt jelzi, hogy ahhoz, hogy évente 10 000 dollárt kereshessen az Instagramon, legalább 5000 követőre és 31 szponzorált bejegyzésre van szüksége. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 350 dollárt keresne szponzorált bejegyzésenként.

És ahogy egyre több követőd lesz, úgy nő a kereshető összeg.

Olvasni:  Projektalapú vs. Megtartó: Hogyan válasszuk ki a megfelelő digitális ügynökségi modellt

De még ha 1000 vagy kevesebb követőd van, akkor is kereshetsz pénzt az Instagramból.

Tegyük fel például, hogy Ön egy blogger 500 Instagram-követővel, akik szeretik a tartalmait. Létrehozhatsz egy e-könyvet, reklámozhatod az Instagramon, és hűséges követőid megvásárolják tőled.

Ráadásul vannak más taktikák is, amelyekkel pénzt kereshet, amelyekhez nincs szükség sok követőre.

Megnézünk néhányat ebben a listában…

7 módja annak, hogy pénzt keress az Instagramon

Bloggerként mindenekelőtt az Instagramot szeretné használni webhelye forgalmának növelésére.

Mert ha többen látogatják a blogodat, több lehetőséged lesz bevételeid növelésére.

Ha például Instagram-forgalmat irányít a blogodra, az segíthet:

  • Növelje a kapcsolt linkekre leadott kattintások számát
  • A Google Adsense átkattintási arányának javítása
  • Szerezzen több PayPal-adományt
  • Növelje terméke vagy szolgáltatása értékesítését
  • Növelje a webináriumra vagy online tanfolyamra való feliratkozást
  • Növelje a tagságra való feliratkozások számát
  • Szerezzen több e-mail-feliratkozót, akiknek később eladhatja
  • És több

Nehéz lehet a blogodat reklámozni az Instagramon, mert a platform csak egy link elhelyezését teszi lehetővé az életrajzodban.

Ezért javasoljuk, hogy hozzon létre egy linket a bio céloldalon. Az életrajzi oldalon található hivatkozás egyetlen oldal több hivatkozással, amelyre a felhasználók rákattinthatnak és felkereshetik.

Így egyetlen link segítségével népszerűsítheti legjobb blogbejegyzéseit, e-mailes hírlevél feliratkozási oldalát, termékoldalát és még sok mást.

Íme egy példa a WPBeginner által használt linkre az életrajzi oldalon:

wpbeginner link a bio oldalon

Kövesse oktatóanyagunkat arról, hogyan hozhat létre linket a WordPress életrajzi oldalán a lépésről lépésre.

2. Használjon bevételt Instagram-fiókjával

Ha most azon töpreng, hogyan kereshet pénzt az Instagramon anélkül, hogy bármit is eladna, ez a tipp az Ön számára.

Az Instagram rendelkezik bevételszerzési funkciókkal, amelyek lehetővé teszik, hogy közvetlenül az Instagram-tartalomból keressen pénzt.

Például egy élő Instagram-videó során a követői élő jelvényeket vásárolhatnak, amelyek ára 0,99 és 4,99 dollár között van, és megadhatja őket, hogy kifejezzék támogatásukat.

keressen pénzt az Instagram élő jelvényeivel

Az Élő jelvények engedélyezéséhez nyissa meg Instagram-profilját, és kattintson a „Professzionális irányítópult” elemre. Ha jogosult a bevételszerzésre, megjelenik egy „Jelvények beállítása” gomb. Ha nem látja ezt a lehetőséget, a hozzáféréshez a „Bevételszerzés jelentkezése” gombra kattintva igényelhet bevételszerzést.

Ezután a Bónuszok funkcióval pénzt kereshet az Instagram tekercseken. A Reels Play bónusz például a tárcsákon való lejátszások számáért fizet. Az Instagram szerint néhány influencer akár akár 35 000 dollár egyetlen hónap alatt!

Létezik az Instagram-előfizetés funkció is, ahol az előfizetők havi díjat fizetnek azért, hogy exkluzív tartalmakat nézhessenek meg tőled. A felhasználónevük mellé előfizetői jelvényt is kapnak, így kiemelkedhetnek a megjegyzésekben és a közvetlen üzenetekben. Az Instagram-előfizetések azonban egyelőre csak meghívásos alapon működnek.

Olvasni:  Clevo NH70 laptop áttekintés - Részletes útmutató

A pénzkeresés egyik legnépszerűbb módja az Instagramon a márkákkal való együttműködés. Mind a nagy, mind a kis cégek tartalomkészítőkkel és befolyásolókkal dolgoznak együtt, hogy termékeiket/szolgáltatásaikat új közönség számára népszerűsítsék.

Például egy sminkcég fizethet neked azért, hogy olyan Instagram-bejegyzést készíts, amely bemutatja a termékét. Az alábbiakban egy fizetett szponzorációs poszt látható Kathleen Lights influencertől a Sol de Janeiro cég számára.

pénzt keresni az Instagramon szponzorált bejegyzésekkel

A legjobb, ha olyan márkákkal társulsz, amelyek megfelelnek az adott résnek. Például, ha Ön tájfotós, ésszerűbb olyan cégekkel együttműködni, amelyek fényképezőgépeket és fényképészeti felszereléseket árulnak, nem pedig szépségápolási termékeket.

Követői jobban elköteleződnek, ha szponzorált bejegyzései ahhoz a tartalomhoz kapcsolódnak, amely miatt eredetileg követtek téged.

Ezenkívül ne felejtsen el beilleszteni egy hashtaget vagy feliratot, amely jelzi, hogy a bejegyzés szponzorált. Ez az Instagram márkás tartalomra vonatkozó irányelveinek fontos része. Ha nem követi ezeket az irányelveket, akkor a bejegyzései eltávolíthatók.

Ez fontos a követői iránti bizalom kialakításához is. Nem fogják szeretni, ha tisztességtelen, ha pénzt kap egy termék reklámozásáért.

4. Csatlakozzon az Affiliate Marketing Programokhoz

Ez az Instagram-kereseti trükk hasonló a szponzorált bejegyzésekhez. Az affiliate marketing segítségével feliratkozhat egy vállalat termékének vagy szolgáltatásának népszerűsítésére. Amikor jóváhagyják partnerként, kap egy speciális linket vagy egy kedvezménykódot.

Ezután, ha valaki megvásárolja a terméket az Ön affiliate linkjével vagy kedvezménykódjával, jutalékot kap!

Íme egy példa Kayla Manis egy társult bejegyzésére:

affiliate marketing Instagram-bejegyzés

Számos olyan terméket találhat, amelyet népszerűsíthet olyan társult hálózatokon, mint az Amazon Associates, a ShareASale és a CJ Affiliate.

Ha vannak bizonyos termékek, amelyeket már használ és szeret, közvetlenül a vállalat webhelyén is regisztrálhat, hogy leányvállalattá váljon.

affiliate program példa

A webhely láblécében általában talál egy „Kapcsolatok” oldalt, mint a fentihez hasonló a Gainful fehérjeport gyártó cégtől.

A szponzorált bejegyzésekhez hasonlóan, ne felejtse el népszerűsíteni azokat a társult termékeket, amelyek relevánsak a rés és a közönség számára.

5. Fizetős tanfolyamok vagy osztályok felajánlása

Ha rendelkezik szakértelemmel egy adott témában, akkor pénzt is kereshet, ha tanfolyamokat vagy órákat ad el az Instagram használatával.

Waqas Qazi professzionális filmszínész, aki Instagram-bejegyzéseket oszt meg ingyenes, hasznos tippekkel a követői számára. Ez segít neki olyan közönséget vonzani, akik érdeklődnek a filmiparban való munka iránt.

Olvasni:  Instagram-trendek 2024-re & Előrejelzés 2024-ra

Aztán a bejegyzései feliratában gyakran azt mondja követőinek, hogy nézzék meg az életrajzában található linket, hogy csatlakozzanak fizetett mesterkurzusaihoz.

link tanfolyamok instagram bio

Ez a link közvetlenül a Waqas webhelyére vezeti a felhasználókat, ahol 697 dollárt fizethetnek a mélyreható leckékért.

eladni tanfolyamokat az Instagramon

Ne aggódjon, nem kell szakmabeli több éves tapasztalattal rendelkező szakembernek lennie ahhoz, hogy tanfolyamokat értékesítsen. Csak tájékozottnak kell lenni valamiben.

Például, ha szeret kötni, eladhat kötéstanfolyamokat. Vagy eladhat egy versíró tanfolyamot, ha szeretne írni.

6. Virtuális szolgáltatások értékesítése

A szabadúszó szolgáltatások nyújtása népszerű módja az online pénzkeresésnek. De ahelyett, hogy olyan platformot használna, mint a Fiverr, használhatja az Instagramot.

Ez egy nagyszerű pénzkereseti lehetőség azoknak, akik nem akarnak maguk Instagram influencerré válni. Inkább eladhatsz szolgáltatásokat influencereknek vagy más vállalkozásoknak, és a színfalak mögött maradhatsz.

Tehát milyen szolgáltatásokat értékesíthetsz az Instagramon?

Az egyik lehetőség az, hogy egy influencer virtuális asszisztensévé válsz. Sok Instagram-befolyásolónak szüksége van segítségre olyan feladatokban, mint a DM-ek kezelése, a bejegyzések ütemezése, a fényképek szerkesztése, a megjegyzések megválaszolása stb.

Virtuális Instagram-asszisztensként ezeket a feladatokat az elfoglalt influencereknek térítés ellenében elvégezheti.

Bloggerként azon töprenghet, hogyan kereshet pénzt az Instagramon írással. Nos, írhat Instagram-feliratokat a vállalkozások számára.

Az Instagram-feliratokat hatékonyan kell megírni az elkötelezettség ösztönzése és az értékesítés érdekében. És nem minden vállalkozásnak van olyan írója a csapatában, aki rendelkezik ezekkel a képességekkel.

Ott jössz be! 300–600 dollárt kérhet a vállalkozásoktól 10 feliratért, képességeitől és tapasztalataitól függően.

Ügyfelek szerzéséhez használhatja Instagram-profilját, hogy reklámozza magát, és megjelenítsen néhány példát a portfóliójából.

virtuális szolgáltatásokat értékesíteni az Instagramon

Hozzon létre bejegyzéseket szolgáltatásai népszerűsítéséhez, használjon releváns hashtageket, és hivatkozzon a webhelyére az életrajzban, ahogy a fenti példában a Kals Agency szabadúszó író teszi.

7. Adja el termékeit

Ha van webáruházad, akkor az Instagramon is kereshetsz pénzt saját termékeid reklámozásával.

Szinte minden e-kereskedelmi vállalkozás az Instagramot használja termékeinek népszerűsítésére a potenciális ügyfelek számára. Ennek az az oka, hogy az Instagram szerint Az emberek 44%-a hetente használja az Instagramot vásárlásra.

A bevételek növelésének nagyszerű módja, ha termékeit reklámozza az Instagramon, amikor akciókat tart. Egy akció vagy különleges ajánlat nemcsak arra ösztönzi az új ügyfeleket, hogy először vásároljanak, de növelheti a közösségi megosztásokat, és még több emberrel ismertetheti meg termékeit.

Az Instagramon is bejelenthet minden új terméket, hogy növelje az eladásokat a bevezetés napján.

Olvasni:  6 gyakori műszerfali tervezési hiba és hogyan kerüljük el őket

Így csinálja ezt az ételblog, a csírázott konyha:

termékek népszerűsítése és értékesítése az Instagramon

A blog tulajdonosa, Sara szemet gyönyörködtető képet tesz közzé új e-könyvéről, és a feliratban közli követőivel, hogy az életrajzában található linkre kattintva megvásárolhatják.

GYIK a pénzkeresésről az Instagramon

Hány követőre van szükséged, hogy pénzt keress az Instagramon?

Nem kell több millió követővel rendelkező influencernek lenned ahhoz, hogy pénzt keress az Instagramon. Az ebben a cikkben megosztott Instagram-kereseti trükkök közül sok hatékony lehet 1000 vagy kevesebb követővel, mindaddig, amíg elkötelezett közönséged van.

De ha 10 000 vagy 100 000 követője van, akkor magasabb bevételre tehet szert, mint a kevesebb követővel rendelkező Instagram-fiókok.

Hogyan növelhetem a követőimet az Instagramon?

Sokféleképpen növelheti Instagram követői számát. Először is javasoljuk, hogy Instagram-hírcsatornáját jelenítse meg a blogján. Ez segít Instagram-tartalmának népszerűsítésében webhelye látogatói körében, és ösztönzi őket a követésre.

Könnyedén hozzáadhat Instagram-hírcsatornát webhelyéhez egy hasonló beépülő modul segítségével Smash Balloon.

smash balloon instagram feed pro

Smash Balloonnal Instagram Feed Propercek alatt beágyazhat egy személyre szabható Instagram hírfolyamot bárhol a webhelyén.

Smash balloon Instagram feed demo

További információ a Smash Balloon részletes áttekintéséből.

Az Instagram-követők számának növelésére további tippek közé tartozik az ajándékozás, az Instagram-profil optimalizálása és a népszerű iparági hashtagek használata.

További információért tekintse meg ezt a bejegyzést a következő oldalon hogyan lehet növelni az Instagram követői számát.

Hogyan lehet pénzt keresni az Instagramon követők nélkül?

A legtöbb Instagram pénzkereseti stratégiához legalább 500-1000 követővel kell kezdenie, hogy valódi profitot lásson.

Ha nagyon kevés vagy egyáltalán nincs követője, akkor is kereshet pénzt az Instagramon olyan szolgáltatások értékesítésével, mint a szabadúszó blogírás. A potenciális ügyfeleket általában jobban érdeklik az Ön készségei és tapasztalatai, mint az, hogy hány követője van.

Az Instagram fizet pénzt a bejegyzésekért?

Maga az Instagram nem fizet az Instagram-bejegyzésekért. Ha pénzt szeretne kapni az Instagram-bejegyzések létrehozásáért, márkákkal kell együttműködnie a szponzorált bejegyzések létrehozásában, amelyet ebben a cikkben korábban tárgyaltunk.

Ez egy pakolás! Reméljük, hogy ez az útmutató segített megtanulni, hogyan kereshet pénzt az Instagramon bloggerként. Most új közönséget érhet el, és diverzifikálhatja bevételeit.

Ha tetszett ez a bejegyzés, tekintse meg a kisvállalkozások számára készült közösségi média marketing útmutatónkat.

És ne felejtsd el iratkozzon fel e-mailes hírlevelünkre így az ehhez hasonló hasznos tartalmakat közvetlenül a postaládájába küldheti!

Új publikációk:

Ajánlott