Blogolás 101: 7 legjobb blogplatform vállalkozása számára

Tartalomjegyzék

 • Mi az a blogolás?
 • Tényezők, amelyeket figyelembe kell venni a blogolási platform kiválasztásakor
 • 7 legjobb blogolási platform közül választhat
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Napjaink folyamatosan változó médiavilágában a blogok olyan eszközt jelentenek, amellyel vállalkozása vagy márkája potenciális vásárlókat vonzhat webhelyére. És még inkább a legjobb blogplatformok elérhetősége miatt. A blogírás az írás, a fotózás, a videók és más érdekes médiaformák erőteljes csúcspontja, amelyet egy vállalkozás vagy magánszemély tesz közzé az interneten. Kiszervezheti a blogokat szabadúszó írókon keresztül, vagy együttműködő írási projekteken dolgozhat, ha meghív más bloggereket, hogy vendégcikkekkel járuljanak hozzá a blogjához. Manapság sok vállalkozásnak és magánszemélynek van külön csapata blogja tartalmának és marketingjének kezelésére.

Mi az a blogolás?

Ami magánszemélyeknek szóló naplóbejegyzésekként indult, idővel a márkák, magánszemélyek és vállalkozások jelentős identitáseszközévé vált. A blog szó a „weblog” szó rövidebb változata. A korai internetezők ezeket a webnaplókat napi tevékenységeik naplójaként kezelték. Fokozatosan a felhasználók elkezdték megosztani másokkal a blogjaikat, amelyeket szívesen olvastak és követtek. A népszerű blogok térnyerésével a vállalkozások elkezdték felismerni és felépülni a blogokban rejlő marketingpotenciálok felé. Ez több blogolási platform megjelenését is eredményezte. A túlórás blogírás több okból is népszerűvé vált:

 • Ez egy rugalmas marketing médium.
 • A blogokkal pénzt lehet keresni.
 • Naprakészen tartják az ügyfeleket.
 • Segítenek a közönséggel való kapcsolat kialakításában.
 • SEO-hoz jók.

Tényezők, amelyeket figyelembe kell venni a blogolási platform kiválasztásakor

A blog indítása meglehetősen egyszerű folyamat, vagy ha már van webhelye, egyszerűen hozzáadhat egy blogot. Manapság rengeteg ingyenes blogplatform létezik, így a blogírás nem csak egyszerű, de megfizethető is. Van azonban néhány tényező, amelyet figyelembe kell vennie, mielőtt kiválasztja a legjobb platformot a blog indításához. Vessünk egy pillantást rájuk.

Pénzügyi megszorítások

A vállalkozása számára legmegfelelőbb blogolási platform kiválasztása során alapvető és fontos szempont annak becslése, hogy mennyi pénzt fektethet be a blogírásba. A már alapított vállalkozások számára a blogírásba való befektetés nem jelent nagy gondot, de egy most induló vállalkozásnál ez jelentős tényező lehet. Manapság számos ingyenes blogplatform áll rendelkezésre, amelyek elindíthatják a blogírást. Az egyetlen

Forrás

Az ingyenes blogplatformok használatának hátránya, hogy számos korlátozást szabnak olyan funkciókra, mint az oldal tervezése, szöveg- és képszerkesztés, teljesen új betűtípus készítése stb.

Egyszerű használat

Ha még új vagy a blogírásban, ezt érdemes elsősorban figyelembe venni. A blogplatformok többsége könnyen érthető és könnyen használható tartalomkezelő rendszerrel rendelkezik. A szövegbeállítások ugyanazok, mint amelyeket a Google dokumentumokban vagy a Microsoft Office-ban használt volna. Ami komoly gondot okozhat, az a HTML és a vizuális nézet közötti váltás, a képek kezelése (feltöltésük és szerkesztésük), beillesztési folyamatábrák, táblázatok, hivatkozások stb. A legjobb blogolási platformok vállalkozása számára azok, amelyeket Ön és csapata könnyen használhat .

Képességszint

Míg egyes blogok használata meglehetősen egyszerű, mások alapos technikai ismereteket igényelnek. Ha nem vagy jártas a kódolásban, ne menj a kódolást igénylő blogok közelébe. Keressen egy felhasználóbarát blogolási platformot. Képességi szintje szerint válasszon blogot.

Ellenőrzés

Mielőtt blogplatformot választana, döntse el, milyen típusú láthatóságot szeretne a blogjának. Lehetővé teszi-e egy bizonyos platform, hogy meglátogassa a háttérprogramot, ha később szeretne bejegyzéseket szerkeszteni, képeket hozzáadni vagy eltávolítani stb.? Győződjön meg arról is, hogy milyen ellenőrzést szeretne a látogatók megjegyzései felett. Alaposan ellenőrizze a blogplatform szolgáltatásait. Általában többe kerülnek azok a platformok, amelyek lehetővé teszik a blog több funkciójának jobb irányítását.

Olvasni:  Bing Chat áttekintés – Minden, amit tudnod kell

Bevételszerzés

Győződjön meg arról, hogy a blogírás útját a céljai előre meghatározásával kezdi. Mi a célod a bloggal? Csak a márkáját szeretné népszerűsíteni? Vagy azt tervezi, hogy egy későbbi szakaszban bevételt szerez a bloggal? Találd meg a célodat, és dolgozz aszerint. Ez viszont segít kiválasztani az igényeinek leginkább megfelelő blogolási platformokat.

A platform teljesítménye

Végül, és ami a legfontosabb: tisztában vagy más blogok teljesítményével egy adott platformon? Ellenőrizze, hogy a blogíró platform megfelelő betöltési idővel rendelkezik-e, és SEO-barát-e. A SEO-barát blogolási platform megsokszorozza láthatóságát.

7 legjobb blogolási platform közül választhat

A fent említett tényezők mérlegelése után kiválaszthatja az igényeinek leginkább megfelelő, könnyen érthető és optimalizálható blogolási platformot. Kulcsfontosságú a megfelelő platform kiválasztása az induláskor. Sok vállalkozásnak gondot okoz, ha másik platformra vált, ha azt tapasztalja, hogy más platformok rugalmasabbak, alkalmazkodóbbak, és több funkciót kínálnak a blogok stilizálásához. Itt vannak a legnépszerűbb blogolási platformok, amelyek közül választhat.

1. WordPress.org

Biztosan hallottál már a WordPress-ről, ha szoktál blogokat olvasni, vagy ha véletlenül találkoztál vele. A WordPress.org a világ legnépszerűbb oldala

Forrás

blogolási platform. Azzal, hogy rengeteg blogger és vállalkozás használja a platformot, forradalmasította a blogírást. Az egyik legjobb dolog ezen a platformon, hogy ingyenes.

A nyílt forráskódú blogolási platform, a WordPress.org megköveteli, hogy regisztráljon egy WordPress tárhelyszolgáltatónál a platform használatához. Megalakulása óta továbbra is a legjobb blogplatformokon szerepel. A WordPress.org népszerűségét számos funkciójának köszönheti.

Témák

A WordPress egyedülálló minőségi témáiról ismert. Időről időre kiegészítik ezt a gyűjteményt. A blog kategóriája szerint kiválaszthatja az igényeinek megfelelő blogolási témát. Vannak olyan témák, amelyek minden típusú bloghoz illeszkednek, az oktatási blogoktól az egészségügyi blogoktól, a divatblogoktól a technológiai blogokig és még sok másig. A témák ingyenesek és nagyszerű kialakításúak. Abban az esetben, ha szélesebb témapalettára szeretne frissíteni, a WordPress lehetővé teszi, hogy prémium szolgáltatást válasszon.

Beépülő modulok

Egy másik funkció, amely a WordPress-t az egyik legegyszerűbb blogolási platformmá teszi, a beépülő modulok kínálata. A beépülő modul egy olyan szoftver, amely új funkciókat ad hozzá, és kiterjeszti bármely meglévő alkalmazás funkcionalitását. A beépülő modulokat gyakran használják webhelyeken, és hasznos eszközök a vállalkozások számára. A WordPress arról ismert, hogy folyamatosan ad hozzá olyan fejlett bővítményeket, amelyek összhangban vannak a legújabb trendekkel.

Testreszabás

A WordPress felhasználóbarát felületet kínál felhasználóinak. Még ha tapasztalatlan is a blogírás világában, a WordPress egyszerűvé és gördülékenyebbé teszi a blogoldal fejlesztését. Nincs szükség semmilyen műszaki know-how-ra. Elrendezések, widgetek, szövegek, képek: minden egyszerű a WordPress-en. Ha elakad, ami nem valószínű, hogy megtörténik a WordPress esetében, nézze meg a YouTube-videókat és oktatóanyagokat, és térjen vissza a dolgokhoz.

SEO érték

Ha szórakozásból blogol, az egészen más. Cégtulajdonosként azonban bevételszerzést, láthatóságot, webhelyforgalmat és egyéb megtérülést vár a blogok közzétételétől. A keresőmotorok magas rangsorolása az összes fent említett dolgot eredményezi. A sikerhez elengedhetetlen a magas helyezés a keresőmotorokon. A WordPress webhely jó SEO-értéket ígér, feltéve, hogy optimalizálja. Ha a WordPress prémium verziójára vált, potenciálisan megnöveli annak esélyét, hogy a releváns keresés első oldalán látható legyen.

Közösségi média integráció

A WordPress ok nélkül nem tartozik a legjobb blogolási platformok közé. Vannak benne pluginok, amelyek alkalmasak a közösségi média megosztására. Még közösségi profiljait is integrálhatja a blogok zökkenőmentes megosztása érdekében.

Bár van néhány hátránya a WordPress-nek. Saját webhelyét kell kezelnie, ami kezdetben kihívást jelenthet. A biztonsági mentések és a biztonság az Ön személyes gondja is a WordPress használata során.

2. Közepes

A Medium megbízható platformmá fejlődött, amelyet számos blogger és újságíró használ. Bár a közösségi hálózati funkciók korlátozottak a Mediumon, az általa kínált könnyen használható felület miatt a legjobb blogolási platformok közé tartozik. Amikor regisztrál a Medium szolgáltatásra, profilcímet kap. Ez is egy ingyenes blogolási platform. Nézzük meg, hogyan és miért kiváló platform a Medium a blogíráshoz:

Beépített közönség

Míg a legtöbb blogplatformnak nincs közössége, a Medium beépített közönséget kínál felhasználóinak. Ez azt jelenti, hogy már van közönsége a létrehozni kívánt tartalmat. Csak azt kell kitalálnia, hogy melyik kategóriába tartoznak, és hogyan veheti rá őket, hogy olvassák a blogot.

Olvasni:  A 9 legjobb WordPress keresőbővítmény 2024-ben (a jobb webhelykeresés érdekében)

Bevételszerzés

Más blogolási platformokkal ellentétben nem kell ülnöd és várnod, hogy eljöjjön bloggerként. A Medium Partnerprogramjával pénzt kereshet, amikor az emberek időt töltenek a blogbejegyzéseivel.

Célzott tájékoztatás

A Medium, mint blogolási csatorna másik nagyszerű aspektusa az, hogy célzott elérést kínál az Ön saját résén belül. Megszólíthatod más meglévő bloggereidet, akik az Ön résén dolgoznak, és a közösség részévé válhat.

Látogatóelemzés

A Medium emellett statisztikákat is biztosít a webhely forgalmáról. Bepillantást enged a látogatói elemzésekbe, így jobban megtervezheti blogírási stratégiáját.

Egyszerű használat

A legfontosabb tényező, amely vonzza a felhasználókat a Mediumhoz, a problémamentes, mobilra reagáló blogolási funkció. Nem kell sok munkát fektetni a blogbejegyzések megfogalmazására, szerkesztésére és megtervezésére. Szabadon felfedezheti az elrendezéseket és a betűtípusokat. A közepes stresszmentes feladattá teszi a blogírást. Nem is kell fenntartania a blogját. A Medium szolgáltatással az elsődleges cél az írás és a megosztás lehet.

Másrészt a Mediumnak vannak hiányosságai. A Mediumon korlátozottak a gyönyörű blogoldal tervezésének és elkészítésének funkciói. Készített közönséget is ad. Abban az esetben, ha elveszíted a blogodat a Médiumon, a végén elveszíted a közönségedet. Ezenkívül a harmadik fél fizetett hirdetése korlátozott a platformon.

3. Wix

Egy hosztolt blogplatform, a Wix említést talál a jelenleg népszerű legjobb blogplatformok nevei között. Ez a platform nem igényel semmilyen kódolási ismeretet. Jelenleg a Wixnek több mint 110 millió felhasználója van világszerte. Lenyűgöző webhelyeket érhet el a Wix segítségével. A WordPresshez hasonlóan a Wix is ​​egy ingyenes blogolási platform. A Wixen rengeteg funkció áll rendelkezésre a tervezéshez és szerkesztéshez, és alapvetően felhasználóbarát, különösen azok számára, akik ismerik a blog alapjait. A Wix rendszerint megfelelő választásnak tekinthető kisvállalkozások és magánszemélyek számára. Az alábbiakban megemlítünk néhány olyan funkciót, amelyek a Wixet rendkívül szerethetővé és az egyik legjobb blogolási platformmá teszik.

Professzionális megjelenés

A Wix segít abban, hogy a blogod rendkívül professzionálisan nézzen ki. Sok felhasználó azt állítja, hogy a Wix könnyebb tanulási görbével rendelkezik, mivel nincs gond a kódolással vagy a webfejlesztéssel. Platformként rendkívül könnyen használható.

Eszközök

Legyen szó a drag-and-drop szerkesztő felhasználói felületéről vagy a Wix által kínált egyéb eszközökről, a blogírás szórakoztató és érdekes. A tervezősablonok a Wix USP-jei. Több mint 500 sablon érhető el a Wix-en. Vannak sablonok utazási blogokhoz, fotógalériákhoz és még sok máshoz. Van egy nagy adatbázis a cikkekből is, amelyeket a Wix biztosít arra az esetre, ha kezdőként nehézségekkel küzdesz a blogírásban.

Egy másik eszköz, amelyet a Wix biztosít Önnek, a Wix mesterséges tervezési intelligencia (ADI) építő. Feltesz néhány kérdést (mi a blog célja, milyen specifikációkat szeretne beletenni stb.), és ennek megfelelően alakítja ki a weboldalát. A Wix segítségével csodálatosnak tűnő blog létrehozása néhány perc alatt elvégezhető. A fejlett mesterséges intelligencia valóban jól végzi a dolgát. A Wix által kínált további eszközök a következők:

 • SEO eszközök
 • Közösségi média eszközök
 • Ütemezés közzététele
 • Hashtagek
 • HTML kódok beágyazása
 • Kiterjedtebb keresés
 • Látogatóelemzés

Könnyű böngészés

Bár a legtöbb blogolási platform nem tűnik igazán vonzónak, ha mobilról vagy táblagépről éri el, a Wix rugalmas. Bármilyen eszközön böngészhet a Wix-szel készített blogok között. Ha az asztal előtt ülve egy blogot kezelni túl nagy feladatnak tűnik, a Wixnek van egy mobilalkalmazása, amellyel útközben is blogolhat. Az alkalmazás nagy szabadságot kínál az elrendezések kiválasztásában, a tartalom előnézetének közzététele előtt, a blogok megtervezésében stb.

A Wix blogolási platformként való használatának van néhány hátránya. Míg az előfizetési díj ésszerű, a Wix tervei drágák. Azonban érdemes lehet megvásárolni ezeket a terveket magas funkcionalitásuk miatt. A Wix általában alulteljesít a bevételszerzés terén is. A Wix más cégek hirdetéseit is futtatja a blogján, ha az ingyenes verziót használja.

4. Négyzettér

A Squarespace webhelyépítési szolgáltatásként a kisvállalkozásokra összpontosít. A Squarespace a gyönyörű webhelyekről ismert, amelyek segítik a bloggereket és a vállalkozásokat létrehozni. A Wixhez hasonlóan a Squarespace is egy mindent az egyben webhelykészítő. A kifogástalan és letisztult megjelenés, amelyet a Squarespace kölcsönöz webhelyének, úgy fog kinézni, mintha azt egy szakember fejlesztette volna ki. A rendkívül rugalmas ügyfélszolgálatnak köszönhetően a Squarespace a háta mögött áll, ha nehézségei támadnának a platform megértésében. A Wix-hez képest jobb platform a testreszabhatóság szempontjából, és kissé korlátozott, mint a WordPress. Íme néhány szuper ügyes funkciója.

Olvasni:  A 125 legjobb Instagram-felirat 2024-ban

Nem műszaki embernek készült

Ha szeretné felerősíteni webhelyét, a Squarespace segítségével megteheti. Nincs szükség webdizájnerre vagy fejlesztőre. A Squarespace segítségével a legelső blogod úgy fog kinézni, mint egy profi munkája.

Testreszabás

Gyönyörű sablonokat kínál, amelyeket ízlése szerint testre szabhat. Még az oldalak előnézete sem okoz gondot. A blog a megjelenés után pontosan úgy fog megjelenni, ahogyan eltervezted.

Nem igényel karbantartást

Mivel a kiegészítő funkciók és a harmadik féltől származó bővítmények mind magába a Squarespace-be vannak beépítve, nem kell aggódnia a webhely karbantartása vagy a legújabb frissítések folyamatos ellenőrzése miatt.

A Squarespace a következő eszközöket kínálja:

 • Ingyenes sablonok blogíráshoz
 • Beépített bejegyzésütemező
 • SEO és marketing eszközök
 • Eszközök a közösségi média integrációjához
 • Könnyen használható mobilalkalmazás
 • Címkék és kiemelt bejegyzések
 • Részletes elemzés

A Squarespace hátránya, hogy fizetős blogolási platform. A Squarespace e-kereskedelmi funkcióinak használatáért is fizetnie kell. A beépített funkcióit tekintve korlátozott. És csak korlátozott számú integrációt választhat.

5. Blogger

A Blogger az alkalmi bloggerek számára készült. Ha egyszerű és egyszerű blogot szeretne, a Blogger a legjobb platform. Ez egy viszonylag egyszerű platform a blogíráshoz, mivel navigációs stílusában hasonlít a Chrome-hoz.

Rendkívül megbízható platform, gyorsan beállítható és ingyenesen használható, és a tárhelyszolgáltatás nem okoz gondot a Blogger használatakor. A fájl tárolásáról is gondoskodunk. A Blogger szintén nem technológiai hozzáértésű platform. A Pyra Labs által 1999-ben elindított, majd 2003-ban a Google felvásárolt Blogger még azelőtt létezett, hogy a blogolás népszerűvé vált volna. Ha van Google-fiókja, készen áll a blogolási platform használatára. Nézzük, mit kínál a Blogger.

A Google-lal társítva

A Blogger az egyik legjobb blogolási platform, ha figyelembe vesszük a „bizalom” tényezőt. Nagyon megbízható és megbízható. A Bloggeren egyszerű a navigáció, ha van Google-fiókja, és már használta annak funkcióit. Ez egy biztonságos platform a blogíráshoz. A Google gondoskodik a tárhelyszolgáltatásról, és ez nem befolyásolja webhelye sebességét.

Könnyű bevételszerzés

A Blogger egyszerűvé teszi a bevételszerzést a blogodból. Használhatja a Google Adsense-t egy egyszerű űrlap kitöltésével, amely tartalmazza érdeklődését a hirdetések és a fizetési adatok tekintetében. A Blogger ezután automatikusan hirdetéseket küld az Ön webhelyére.

Kezdetnek kiegyensúlyozott eszközkészlet

Most persze lehet, hogy a Blogger nem rendelkezik professzionális előnyökkel, de továbbra is kínálja azokat az alapvető eszközöket, amelyekre a blogíráshoz szükség lehet. Ez magában foglalja az egyszerű szövegszerkesztőt, a Google integrációit, a képtárolást a Google Fotókkal és az ingyenes domain-leképezést.

Ha bloggerként nem az esztétika az elsődleges szempont, akkor ez a megfelelő platform az Ön számára. De komoly aggodalomra ad okot, hogy a Blogger-sablonok rendkívül ismétlődőek. Abban az esetben, ha blogod népszerűvé válik, továbbra is csak a Blogger által kínált korlátozott funkciókra leszel korlátozva. Ezen a platformon kevés a tervezési lehetőség, és a gyakori frissítések nem érdeklik a Bloggert.

6. HostGator

A másik a legjobb blogolási platformok listáján a HostGator. Ez egy webhelykészítő, amely lehetővé teszi a blogírást is. A HostGator segítségével szinte bármilyen webhelyet készíthet: legyen az egyéni blog, üzleti oldal vagy online áruház. Ez egy biztonságos és könnyen használható platform. A Gator egy minden az egyben blogolási platform tárhelymegoldással, számos előnyös funkcióval rendelkezik.

Dinamikus elemek

A HostGator lehetőséget ad arra, hogy húzóeszközöket adjon webhelyéhez. Ide tartoznak a gombok, képek, videók, térképek, szövegrészek stb. Ez biztosítja, hogy alapszinten megértse ezeket az eszközöket. Amikor létrehoz egy fiókot a platformon, egy rövid interaktív körútra vezet a webhely kialakításáról.

Mobilbarát

A HostGator sablonjai mobilbarátak. És köztudott, hogy a keresők előnyben részesítik a mobilbarát oldalakat. Nem kell aggódnia, ha asztali számítógépről nézi vagy böngészi a blogot. A HostGator segítségével könnyen elérhető mobiltelefonjáról. Sőt, a blogoldalad mobil verziójában külön is módosíthatsz.

Fényképtár

Semmi sem jobb, mint egy integrált fotókönyvtár a bloggerek számára. A HostGator kiváló minőségű stock képeket kínál felhasználóinak. Integrálva van az Unsplash funkcióval. Ezek a képek licencmentesek, és tetszés szerint használhatják őket. Szépen kategóriákra vannak osztva, és keresheti és megtalálhatja őket a téma szerint, amelyről ír.

Olvasni:  Átfogó útmutató a közösségi média szövegírásához

A Gator legnagyobb hátránya, hogy nem kínál ingyenes fiókokat. Ez korlátozza a bővítmények használatát is.

7. Tumblr

A Tumblr mikroblog platformként definiálható. A közösségi hálózatok, az újrablogolás és a blogmegosztás néhány kulcsfontosságú szempont. Csakúgy, mint a Twitter- és Facebook-fiókjait, lehetősége van állapotfrissítést közzétenni a Tumblr-en is. A bejegyzések, videók, képek és hanganyagok mind megoszthatók a Tumblr-en. Könnyen beállítható, a Tumblr ingyenes Tumblr aldomainnel. Újrablogolhat és megjegyzéseket is írhat. Nézzünk meg néhány hasznos funkciót a Tumblrről.

Testreszabás

A Tumblr segítségével a kívánt módon testreszabhatja blogját. Ingyenes témák állnak rendelkezésre. A speciális beállítások használatával linkeket is csatolhat a blogjához. A testreszabás saját egyéniséget kölcsönöz blogoldalának.

Címkézési rendszer

Ez a funkció egyedülálló a Tumblr számára. Lehetővé teszi a teljes mondatok címkézését. Vagy létrehozhat egy legördülő listát, ahol címkéket menthet a jövőbeni bejegyzésekhez. A címkézés felismerhetővé teszi a blogodat.

közösségi platform

A Tumblr több, mint egy blogolási platform, olyan, mint egy közösség. Szinte egy közösségi oldal. Kapcsolatba léphet más Tumblr-felhasználókkal a világ minden tájáról, és olyan embereket találhat, akiknek ugyanaz az érdeklődési köre, mint Ön. A Tumblr közösségi média integrációja ezt lehetővé teszi. Globális elérést biztosít a blogodnak.

A Tumblr blogíráshoz való használatának problémája a funkciók korlátai. Még akkor sem, ha a blogod növekszik és népszerűvé válik, nem használhatsz több funkciót, mint amit a Tumblr kínál. Ha biztonsági másolatot akarsz készíteni, nehéz feladat megtenni a Tumblr-en. Még a Tumblr-blogját sem importálhatja könnyen más platformra.

Kulcs elvitelek

 • Az utóbbi időben a blogok olyan potenciális eszközzé váltak, amely segíthet vállalkozásának vagy márkájának potenciális vásárlókat vonzani webhelyére.
 • Számos ingyenes és olcsó blogolási platform elérhetősége révén a blogírás ma egyszerű és megfizethető.
 • Vállalkozása blogolási platformjának kiválasztásakor fontos szempont, hogy megbecsülje, mennyi pénzt fektethet be a blogírásba.
 • Vállalkozása számára azok a legjobb blogolási platformok, amelyeket Ön és csapata könnyen használhat.
 • Mielőtt blogplatformot választana, fontolja meg, milyen típusú láthatóságot szeretne a blogjának.
 • A SEO-barát blogolási platform megsokszorozza láthatóságát a keresőmotorokon keresztül.
 • A WordPress minőségi témákat, bővítményeket és széles körű testreszabási lehetőségeket kínál.
 • A Wix ADI-készítője feltesz néhány kérdést, és minimális erőfeszítéssel megtervezi a blogodat.
 • A Google-lal kapcsolatban álló Blogger az egyik legmegbízhatóbb és legmegbízhatóbb blogírási platform.
 • A Tumblr egy népszerű mikroblog-platform olyan érdekes funkciókkal, mint a közösségi hálózatok, az újrablogolás és a blogmegosztás.

Következtetés

Az Ön igényeinek megfelelő blogolási platform kiválasztása nagymértékben függ az Ön vállalkozásától és blogírási céljaitól. A választott blogplatform befolyásolja az Ön által megosztott tartalommal való bevételszerzés esélyeit. Egyes platformok nagy elkötelezettséget kínálnak a helyszínen, míg mások fizetős hirdetéseket kínálnak Önnek. Az elmúlt évben sok korlátot sikerült legyőzni a blogírás terén olyan stratégiákkal, mint az affiliate marketing, az együttműködési projektek stb. Ennek eredményeként ma a bloggerek a legjobb blogplatformok listájával rendelkeznek, amelyek közül választhatnak.

GYIK

1. Milyen típusú blogolás a legjobb?

Számos blogtípus jelent meg sikeresen 2021-ben, ezek a professzionális blogok, a divatblogok, az életmódblogok, az élelmiszer- és utazási blogok, a hírblogok stb. A társult vagy ismertető blogok is rendkívül népszerűek. A multimédiás blogírás a blogírás leggyakoribb típusa.

2. Melyik a legjobb blogolási platform?

Bár az, hogy mit talál hasznosnak, nagyban függ az üzleti vagy blogírási céljaitól, a WordPress a legjobb blogolási platform. Jelenleg több mint 400 millió felhasználója van. Ingyenesen használható, nyílt forráskódú platform, amely rendkívül rugalmas a blogíráshoz. Ezenkívül teljes szabadságot biztosít a blog tervezése felett.

3. Mik azok a blogolási platformok?

A blogolási csatornák vagy platformok kommunikációs rendszerek. Lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy cikkeket, ismertetőket és egyéb tartalmat tegyenek közzé.

4. Melyek a sikeres blogpéldák?

A fülkékben népszerű blogok közé tartozik többek között a The Penny Hoarder, a Nerd Fitness, az Apartment Therapy és a Digital Spy.

5. Hogyan használjuk a Facebookot blogolási platformként?

Bár a Facebookot közösségi média interakciókra tervezték, blogolási platformként is használható. A Facebook Notes lehetővé teszi a közvetlen blogolást.

Új publikációk:

Ajánlott