Bomlasztó marketingstratégiák 2024-ben

A bomlasztó marketinget nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az Ön márkája egy bomlasztó marketingstratégiával tündökölhet. Tanulmányozza és alkalmazza ezeket a marketing példákat a magasabb megtérülés érdekében.

A status quo követése része a hagyományos alkalmazott marketing természetének. Egyes marketingesek azonban szembeszállnak a gabonával. A bomlasztó marketing olyan kísérleti taktikák alkalmazása, amelyek megkérdőjelezik a hagyományos marketing bölcsességét.

A bomlasztó marketingszakemberek mernek új, nem szokványos taktikákat tesztelni a marketing felsőbbrendűségre való törekvésükben. Ez az, ami innovációt eredményez a marketingben.

Forrás

A marketing evolúcióját a bomlasztó marketingnek köszönhetjük. A változás a növekedés jele, és ez vonatkozik a bomlasztó marketingkampányokra is.

Három piaci elem táplálja a bomlasztó marketinget. Ezek a verseny, a fogyasztói elvárások és a technológiai fejlődés. Csatlakozzon az evolúcióhoz, miközben a bomlasztó marketingkampányok elméletén és gyakorlati példáin keresztül tárja fel a bomlasztó marketinget.

Forrás

A bomlasztó marketing evolúciója

A marketing a gazdaság megszervezése óta létezik. A korai pásztorkodástól kezdve, amikor a kereskedők jelvényeiket juhokká égették, napjainkig a marketing hosszú utat tett meg.

A marketing tudományágon belül voltak olyanok, amelyek megkérdőjelezték a meghatározott normákat. Ezek a bomlasztó marketingszakemberek utat törtek maguknak, és bátran oda mennek, ahol még egyetlen marketinges sem járt.

A bomlasztó marketing Európában a 9. és 12. század között kezdődött. Ebben a korszakban vezették be a vásárokat. A vállalkozások eltávolodtak a személyes kapcsolatoktól való függéstől.

Az újsághirdetések, amelyek ma a hagyományos marketing részét képezik, egykor zavaró hatásúak voltak. Amikor Gutenberg bemutatta a nyomdát, a civilizáció látta az első nyomtatott hirdetéseit. Ez az egyik legszebb példája a bomlasztó marketingnek, amely hamarosan a mainstreammé vált.

Az 1990-es években a bomlasztó marketing robbanásszerűen terjedni kezdett a technológia gyors változásaival és az internet megszületésével. Manapság az interneten bomlasztó marketing folyik, az új technológiák és megközelítések megváltoztatják a játékot. A bomlasztó marketing minden eddiginél relevánsabb 2022-ben.

Olvasni:  8 legjobb tartalommarketing-tipp a szépségmárka népszerűsítéséhez

Forrás

A bomlasztó marketing relevanciája és hatása 2024-ben

Változások zajlanak a technológiában, az üzleti versenyben és a fogyasztói elvárásokban, és a marketingszakemberek már nem engedhetik meg maguknak, hogy a kitaposott utat járják.

A bomlasztó marketing ma már az üzleti élet minden területén robbanásszerűen terjed. Friss marketing megközelítésekre van szükség, és a bomlasztó marketingstratégiákat alkalmazó vállalkozások learatják az okos munka gyümölcsét.

Forrás

Vizsgáljuk meg, milyen hatást gyakorol az életünkre egy bomlasztó technológia – a mobiltelefon. 1995-ben a mobiltelefon-használat az Egyesült Államokban 0,005% volt. Ez az arány 1998-ban 20%-ra nőtt. 2017 végén az Egyesült Államok lakosságának 95%-a használt mobiltelefont.

Ez a bomlasztó technológia megváltoztatta azt, ahogyan a marketingesek elérik a fogyasztókat, és végleg megzavarta a marketingstratégiák megvalósítását.

Hasonlóképpen változnak a fogyasztók, és az elvárásaik is. A közösségi médiát több korosztályban használják. A fiatalabb fogyasztók gyakrabban használják. A millenniumiak több mint 90%-a rendszeresen használja. Ennek a demográfiai jellemzőnek a mérete azt diktálja, hogy a marketingeseknek a közösségi médián keresztül most kell bevonniuk az ügyfeleket, és ezt hatékonyan kell megtenniük.

Az ügyfelek most olyan marketinget várnak el, amely rájuk szabott. Ez a személyre szabott marketing korszaka. A két legjobb bomlasztó marketing példa a Netflix és az Amazon, amelyek megváltoztatták a játékot, és testreszabott marketinggel visszaállították az ügyfelek elvárásait.

A megnövekedett verseny azt diktálja, hogy a kereskedelemben az erőviszonyok a fogyasztók felé tolódnak el. Ha nem elégíti ki a fogyasztó igényeit, akkor a versenytársára hagyják.

Az egyedi érték és a pozitív fogyasztói élmény kulcsfontosságú az üzleti élet túléléséhez. A rossz vásárlói élmény azonnal hallatszik a közösségi médiában. Hasonlóképpen, a jó vásárlói tapasztalatok soha nem látott módon járulnak hozzá az üzleti sikerhez.

Bomlasztó marketingstratégia tippek

Íme néhány tipp a bomlasztó marketing megvalósítása során követendő stratégiához/taktikához/megközelítésekhez.

1. Fogadja el a technológiát

A technológia ugrásszerűen változik, a marketingeseknek csak egy választásuk van; a technológia befogadására. Mivel a technológiai változások a marketing hajtóereje, nem hagyhatjuk figyelmen kívül őket. Haladnunk kell az új, bomlasztó újításokkal. A technológia személyre szabott és humanizált marketingélményt biztosít az ügyfeleknek.

Olvasni:  Hogyan indítsunk költészeti blogot és keressünk pénzt 2024-ben

2. Egységes CRM

Az egyesített CRM-ek nagyszerű példái a játékot megváltoztató bomlasztó technológiának. Minden szakaszban nyomon követik a márka-ügyfél érintkezési pontjait. A marketingszakemberek ezt a betekintést új marketingkísérletekhez használják fel a személyre szabott tájékoztatás érdekében. Ezenkívül az ügyfelek igényeit az utazás minden szakaszában kielégítik.

Az egyesített CRM-eken belüli A/B osztott tesztelés átfogó elemzést biztosít, és tudatja a marketingesekkel, hogy mi működik. Az egységes CRM lehetővé teszi a stratégia tesztelését egy mintacsoporton. Ha működik, tolja ki a nagyobb ügyfélkörbe.

3. Készülj fel a kudarcra

A bomlasztó marketingnek természeténél fogva helye kell legyen a kudarcnak. Amikor új marketing taktikát próbál ki, készüljön fel a kudarcra. A kudarc a bomlasztó marketing szerves része. Tekintse a kudarcot tanulási tapasztalatként. Amikor elesel, vedd fel magad és menj tovább. Így lesz jobb a bomlasztó marketingben.

4. Ne legyen érzelmileg érintett

Ne fektesse be az érzelmeket, például a büszkeséget egy bomlasztó marketingstratégiába. Ne szeressen bele a bomlasztó marketingtaktikába. Ha igen, és nem működnek, akkor kudarcot szenvedsz. Ez a motiváció elvesztéséhez vezet. Ne fektesse be az érzelmeket a bomlasztó marketingstratégiájába.

5. Higgy magadban

Ha játékmódosító stratégiát tervezel, először higgy magadban. Legyen meggyőződése az erőfeszítéseiben. A bomlasztó marketing sikeres megvalósításához önbizalomra, elszántságra és bátorságra van szüksége.

6. Nyomon követés, nyomon követés és pálya

Ahhoz, hogy hasznot húzzon a bomlasztó marketingből, minden szakaszban nyomon kell követnie az eredményeket. Meg kell értened, hogy mi működik és mi nem. Az egyesített CRM-ek segítenek ebben – tanulmányozza a sikerességi arányokat a taktikákkal szemben. Ezután használd azt, ami működik, a többit pedig dobd el.

7. Gondolkodj úgy, mint az ügyfél

Milyen marketingstratégia/taktika nyerte volna el a tetszését, ha Ön az ügyfél? Helyezze magát az ügyfél helyébe. Ezután alakítson ki egy stratégiát, amelyre pozitívan reagálna.

8. Tanulj a gondolatvezetőktől

Tanuljon a szakterületén belüli újítóktól, és tanulmányozza azokat a taktikákat, amelyeket a gondolatvezetők sikeresen alkalmaztak. Néha a gondolatvezetők meglátásai jelenthetik a hiányzó láncszemet egy forradalmi taktikában, amely a versenytársak elé helyezi Önt.

Olvasni:  A 15 legjobb SEO-elemző eszköz 2024-ben

9. Ha működik, csináld újra

Öblítse le, és ismételje meg, ami működik. Dobja el a sikertelen stratégiákat. Itt jön jól a CRM és az A/B tesztelés.

10. Ismerje iparágát

A különböző iparágaknak eltérő marketing megközelítésre van szükségük. A pofonhumor jól működhet egy gyerekmárkában. Valószínűleg nem működik a B2B marketingben.

Forrás

3 bomlasztó marketing példa, amelyből tanulhat

Az esettanulmányok nagyszerű módja a marketing megértésének. Az alábbiakban három bomlasztó marketing példát tekintünk meg, hogy tanuljunk belőlük.

1. OYO szobák

Forrás

Az OYO Rooms szabványos és megfizethető szállodai szállásokat kínál. A cég okosan költött a reklámozásra, különösen a digitális reklámozásra.

Az OYO Rooms úgy tette megkülönböztetett reklámozását, hogy rövidfilmekkel és videókkal célozta meg a potenciális ügyfeleket. Ők voltak felelősek számos bomlasztó marketingkampányért, például az IPL Final Verbal Combatért, az Apák napi ünnepségért és a rendkívül népszerű Jai Hind kampányért.

A kezdeti sikeren felbuzdulva az OYO Rooms most terjeszkedik, és pán-indiai jelenlétet hoz létre. Bomlasztó marketingkampánya a szolgáltatás megfizethetőségére, kiszámíthatóságára és hozzáférhetőségére összpontosít.

A bomlasztó marketingkampány a foglalás egyszerűségére és az összes alapvető szolgáltatás biztosítására összpontosít. Az #AurKyaChahiye hashtag egészséges szállodai létesítmények benyomását kelti, és nagyban hozzájárult a kampány sikeréhez. A kampány hangsúlyozza, hogy az OYO Rooms természetes választás.

2. Volvo

Forrás

A Super Bowl az egyik legfontosabb sportesemény az Egyesült Államokban Évente emberek milliói hangolnak rá az eseményre. A márkák dollármilliókat költenek arra, hogy áruikat reklámozzák rajta. Egy 30 másodperces spot több mint 5 millió dollárba kerülhet. Ennek ellenére olyan cégek, mint a Budweiser és a Pepsi minden évben meghirdetik hirdetéseiket ezeken a helyeken.

A Volvo másként viszonyult ehhez az eseményhez. Bomlasztó marketingkampányt folytattak, amely magas ROI-t hozott. A Volvo arra kérte ügyfeleit, hogy tweeteljék a #VolvoContestet, ha újabb autóhirdetést látnak. Arra biztatták a felhasználókat, hogy nevezzenek valakit egy Volvo autó megnyerésére.

A Volvo szerint a kampány „a valaha volt legnagyobb elfogás volt”. Elterelték a hangsúlyt a versenytársakról. Ennek az alacsony költségű, bomlasztó marketingkampánynak köszönhetően a Volvo eladásai 70%-kal nőttek a Super Bowl utáni hónapban.

3. L’Oreal

Forrás

Olvasni:  Lépésről lépésre útmutató a SEO versenytársak elemzéséhez

A L’Oreal az innovatív technológiát alkalmazó bomlasztó marketing nagyszerű példája. A bomlasztó technológia használatával iparágvezető márkává pozícionálták magukat.

A L’Oreal 2018-ban frissítést vezetett be az alkalmazásához. A frissítés mesterséges intelligenciát használt. Az alkalmazás most lehetővé tette a felhasználók számára, hogy meglássák, hogyan néznek ki a különböző elérhető L’Oreal hajszínekben. Az ügyfelek haboznak új hajszínt használni, mert nem tudják, hogy megfelel-e nekik. A L’Oreal az új technológiával legyőzte ezt a problémát.

A vásárlók most bátran kipróbálhattak egy új hajszínt. A kulcs itt az új hajszínt próbáló vásárlók legfontosabb fájdalompontjának kezelése volt.

Kulcs elvitelek

  • A bomlasztó marketing az innovációról és az újdonságról szól.
  • Jól alkalmazva a bomlasztó marketing alapelvei aránytalanul magas ROI-hoz vezethetnek.
  • A marketing jövője a bomlasztó marketing.
  • A bomlasztó marketing sikerének kulcsa a technológia és a kiállás a csomagból.
  • Tanuljon a gondolatvezetőktől, és alkalmazza technikáikat friss érintéssel.

Következtetés

Forrás

A dinamikus, változó világ változásokat követel meg az ügyfélszerzésben és -megtartásban.

Miért kell az ügyfeleknek figyelniük a marketing üzenetére? Van valami olyan bomlasztó a stratégiájában, ami arra kényszeríti az ügyfeleket, hogy felnézzenek és észrevegyék?

Ezeknek a kérdéseknek a folytatása annak megértése, hogy a bomlasztó marketing itt marad. Csak a kiválóak tűnnek ki és profitálnak egy olyan világban, ahol rövid a figyelem és nagy a verseny.

Ez egy „out-of-the-box” gondolkodás és a promóció újszerű alkalmazásának kérdése. A nettó eredmény az aránytalanul magas ROI lehetőség. Kész vagy hozzá?

GYIK

1. Mi az első lépés egy bomlasztó marketingstratégiában?

A bomlasztó marketingstratégia első lépése az ügyfelek és a versenytársak kutatása.

2. Hogyan kezdjek hozzá a bomlasztó marketinghez?

Tanulmányozzon olyan cégeket, amelyek az Ön megcélzott demográfiai és pszichográfiai adatait szolgálják, és tanulmányozza sikeres, bomlasztó marketingtevékenységeiket. Ezután adjon hozzájuk egy egyedi csavart, és találja ki saját új marketingreceptjét.

3. Miért érdemes bomlasztó marketingstratégiákkal kísérleteznem?

Ezek a stratégiák rendkívül magas ROI lehetőségét kínálják. Elválasztanak az átlagos Joe-tól.

4. Mi akadályozza meg a cégeket a bomlasztó marketingben?

Nem hajlandó kísérletezni és letépni a kitaposott utat.

5. Milyen bomlasztó marketing előnyökkel jár?

Néhány bomlasztó marketing előny a megfizethetőség és a vírusos szájról szájra terjedő hatás.

Új publikációk:

Ajánlott