ChatGPT AI Writer: 6 módszer a frissítésre és a frissítésre; Régi tartalom újracsomagolása

A generatív mesterséges intelligencia gyorsan betör az életünkbe. Valójában ez a tempó elég hihetetlen. Naponta megjelenik egy új ChatGPT AI írási technológia vagy nagy bejelentés (vagy mindkettő).

Ha nem keresi a mesterséges intelligencia technológia használatának módját a blogírási rutinjában, akkor sok új lehetőséget veszít el blogja népszerűsítésére!

Bár én mindenekelőtt az AI-t használom a blogírás termelékenységére, nem vagyok rajongója annak, hogy a blogom (vagy az ügyfeleim blogjai) tartalmát ténylegesen írjam. Az én álláspontom ezzel kapcsolatban elég egyértelmű: az AI tartalom generálására való felhasználása semmi újat nem ad a weben.

Egyszerűen valaki más tartalmának újrahasznosítása, és a Google is megérti ezt:

[John Mueller is Google’s Senior Search Analyst]

Technológia a blogíráshoz

Jegyezd meg, amiről beszélek kreatív vagy szakértők által vezérelt blogírás itt. Úgy gondolom, hogy van helye a mesterséges intelligencia által generált másolatoknak az e-kereskedelmi készletleírásokhoz, a közösségi média feliratokhoz vagy a nagy adatbázis-webhelyekhez.

De a blogírás lényege, hogy kifejezze egyedi szakértelmét vagy kreativitását (vagy a csapataét). És nem lehet egyedi az AI-tartalom generálásával.

Olvasni:  Minden az MP4-ről és a GIF-ről, amit tudnia kell – melyik a jobb

Óriási lehetőség rejlik azonban a mesterséges intelligencia használatában a jelenlegi blog tartalmának javítására, különösen, ha olyan régi tartalmakról van szó, amelyek kezdték elveszíteni organikus keresési láthatóságát, és nem osztják meg annyira, mert a blog archívumának mélyére került.

Íme, hogyan használhatja a generatívet AI frissítéshez és újrahasznosításhoz régi tartalmad:

1. Kérdezze meg a ChatGPT AI-t, hogyan javíthatja régi cikkét

A ChatGPT AI kiválóan alkalmas szövegelemzésre. Ezenkívül mesterséges intelligencia technológiát használ, amely valószínűleg magának a Google algoritmusának a mozgatórugója.

Használata a tartalom elemzésére és javítására (különösen, ha a helyezéseket vesztett cikkről van szó) jó módja annak, hogy megtanuljon úgy gondolkodni, mint a Google, azaz úgy tekintsen a tartalomra, ahogy a Google nézi.

Tehát bármikor, amikor azt látja, hogy valamelyik cikke veszít a rangsorban, másolja be a tartalmat, és kérdezze meg a ChatGPT-től:

Igen, szeretnék egy tágabb kérdéssel kezdeni, hogy a lehető legnagyobb szabadságot adjuk az elemzésnek. Így el tudok térni attól, amit javasol. Például itt van az AI-író javaslatainak listája:

Itt követhetem az AI-író nyomon követési utasításait:

  • Hogyan javítaná a bevezetést és a befejezést?
  • Bontsa fel ezt a cikket szakaszokra az Ön által javasolt szegmentálás alapján
  • Generáljon előnyöket és hátrányokat minden platformhoz
  • Hozz létre egy GYIK részt a tartalmaim alapján

Íme egy hihetetlenül nagyszerű „előnyök és hátrányok” szakasz, amelyet az eszköz az AI varázslatával generált:

Minden szakaszt (szerkeszthet és) hozzáadhat mesterséges intelligencia ChatGPT-írásként, amint azt a tartalom megváltoztatása nélkül generálja. A ChatGPT az Ön tartalmát fogja újrahasznosítani, nem pedig valaki másét, így továbbra is az Ön kutatására, tapasztalatára és/vagy szakértelmére támaszkodik.

Olvasni:  Innovatív stratégiák a Snapchat használatához az üzleti növekedés érdekében

Az optimalizált GYIK szakaszok létrehozásához használja a Szövegoptimalizáló amely a szemantikai elemzést a generatív AI-képességekkel ötvözi. Ez segít a frissített tartalom optimalizálásában azokra a kifejezésekre, amelyeket korábban kihagyott:

2. Gyűjtse össze szakértői árajánlatokat, és kérje meg a ChatGPT-t, hogy hozzon létre tartalmat ezek köré

Ha a régi cikked trendekre és statisztikákra támaszkodott, az eléggé elavult lehet. Miközben továbbra is online kutatok (a ChatGPT és más generatív AI-eszközök eléggé elavult tudásbázissal rendelkeznek), a régi tartalmak új meglátásokkal való frissítésének egyik trükkje az, hogy résszakértők véleményét kérem.

Ez egyben nagyszerű influencer kapcsolatépítő taktika, valamint promóciós trükk (a résztvevő influencerek valószínűleg megosztják majd a frissített tartalmadat, amelyen szerepelnek).

Miután összegyűjtötte ezeket az idézeteket, másolja be őket a ChatGPT-be (a befolyásolók nevével és Twitter-fogóival együtt), és kérje meg, hogy írjon néhány mondatot az egyes betekintések bemutatására:

Ez az a tartalom, amelyet azonnal másolhat és illeszthet be, hogy cikkét naprakészebbé tegye.

A ChatGPT segítségével tweetelhető idézeteket is generálhat, hogy arra ösztönözze olvasóit, hogy osszanak meg és címkézzenek meg minden egyes betekintést a Twitteren.

3. Kérje meg a ChatGPT AI-t, hogy alakítsa át régi cikkét videó/podcast szkriptdé

A régi cikkbe beágyazható videó létrehozása nagy hozzáadott érték, és manapság sokkal kivitelezhetőbb, mivel nincs divatos szoftvere. A cikk tartalmától függően ez lehet képernyőközvetítés, gyors animáció vagy akár fényképes diavetítés (például utazási blogokhoz).

Mindössze egy videó szkriptre van szüksége a hanghordozás létrehozásához, és ebben a chatGPT nagy segítség lehet. Egyszerűen használja a következő promptot:

4. Adjon hozzá elvihető tartalmakat és táblázat-összefoglalókat a tartalomhoz

A tartalom összefoglalásának van egy nagy SEO előnye: több oldaltartalmat biztosít a Google-nak, hogy tömör keresési kivonatokat generáljon. Segítségével többet szerepelhet. Többféle módon is megkérheti a ChatGPT-t, hogy foglalja össze a tartalmat:

  • Hozzon létre egy következtetést
  • Elviteleket generál
  • Hozzon létre egy összefoglaló vagy összehasonlító táblázatot
Olvasni:  Nyilvános bejegyzés-előnézet hozzáadása a WordPress-hez és miért

Gyors tipp: A tartalom összefoglalásához próbálja ki a Claude.ai-t, amely tapasztalataim szerint jobb összefoglalókat készít. Valójában még átmennek az AI-észlelési ellenőrzéseken is.

5. Újrafogalmazza frissített tartalmát terjesztési célokra

Miután frissítette régi tartalmát saját kutatásaival és a ChatGPT segítségével, érdemes lehet új életet kelteni azzal, hogy néhány platformon közreadja a nagyobb megjelenés érdekében. Ezeket szeretem használni:

  • Közepes
  • Linkedin kiadó

Míg a SEO nagyszerű forgalmi forrás, az aktív jelenlét fenntartása a hosszú formátumú közzétételi platformokon nagyszerű módja annak, hogy több forgalmi forrást hozzon létre, ami mindig jó ötlet. Közepeshozzáadhat egy gyűjtőcímkét, amely az URL-címére mutat, hogy a Google-t a tartalom eredeti forrására irányítsa (és minden jelet oda irányítson).

A LinkedInben nincs ilyen lehetőség, ezért a webhelyek közötti duplikált tartalommal kapcsolatos problémák elkerülése érdekében használja a ChatGPT AI-t a tartalom megírásához.

Használja a következő promptot:

6. Hozzon létre közösségi média bejegyzéseket az AI Writer segítségével, hogy reklámozza a tartalmat a közösségi médiában

Végül a ChatGPT-vel nem kell a semmiből közösségi média bejegyzéseket írnia. A ChatGPT mesterséges intelligencia használatával:

A ChatGPT automatikusan létrehozza a hashtageket és hangulatjeleket tartalmaz, így nem kell időt töltenie ezek megírásával.

A mesterséges intelligencia technológia szinte minden iparágat megváltoztat, és olyan hatással lesz életünkre és karrierünkre, amelyet még el sem tudunk képzelni. Ez magában foglalja szakmai életünk minden területét – az ügyfélszolgálattól kezdve (IVR, intelligens osztályozásstb.), hogy munkaterületek és kiberbiztonság.

Ahogy a generatív mesterséges intelligencia tovább fejlődik, egyre több módja lesz ennek hasznosításának tartalmi stratégiáját. Tartsa szemmel az új technológiát, és ahelyett, hogy fenyegetve érezné magát tőle, keresse meg a módját annak, hogy elfogadja azt.

Olvasni:  A közösségi média és a személyi sérülés miatti per: 7 betartandó szabály

Használta-e a chapGPT-t az alábbi okok valamelyike ​​miatt? Szeretnénk hallani a tapasztalataidról az alábbi megjegyzésekben.

Ann Smarty a társalapítója és az alapítója is Okos marketing valamint az alapítója Vírusos tartalom Bee Ann több mint egy évtizede foglalkozik az internetes marketinggel, a Search Engine Journal korábbi főszerkesztője, valamint kiemelkedő keresési és közösségi blogok, köztük a Small Biz Trends és a Mashable munkatársa. Ann a Pubcon gyakori felszólalója és a heti rendszerességű Twitter-csevegés, a #vcbuzz házigazdája is. Ann Smarty legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott