Content Marketing 101: Mi az a SERP?

A SERP vagy a keresőmotor eredményoldala kulcsfontosságú eleme annak, hogy bármely keresőmotoron jó helyen szerepeljen. Itt megtudhatja, mi az a SERP és hogyan működik.

Tartalomjegyzék

 • Mi az a SERP?
 • A SERP jellemzői
 • SERP eszközök
 • Gyors alapozó a Google SERP-jében

Nehéz a SEO-ról beszélni a Google SERP-ek vagy a keresőmotorok eredményoldalainak említése nélkül. Amikor egy felhasználó megnéz egy Google SERP-t, információt keres. Másrészt a digitális marketinges akadályokat és potenciált lát a SERP-ben. Minden tartalommarketing-szakember azt várja, hogy megnyerje a SEO csatáit a Google SERP-jein. Tudjunk meg többet a SERP-ről és előnyeiről.

Mi az a SERP?

A SERP mozaikszó a keresőmotor találati oldalát jelenti. A SERP egy weboldal-katalógus, amely akkor jelenik meg, amikor a Google bármire keres. Mivel az internetes keresőmotorok személyre szabottak, minden SERP egyedi, még azonos keresési kifejezések esetén is.

A SERP általában természetes és fizetett eredményeket tartalmaz, de a közelmúltban kibővült bitekkel, képekkel, videórészletekkel és helyspecifikus eredményekkel.

A SERP-k jellemzői

A Google SERP-n minden olyan eredményt, amely nem organikus, SERP-funkciónak vagy -összetevőnek nevezzük.

Az alábbiak a legszembetűnőbb SERP-szolgáltatások:

A bővített kivonat több információt tartalmaz, mint egy normál kivonat, például képeket, véleményeket és vásárlói értékeléseket. A bővített kivonat bármely olyan organikus keresési eredmény, amely az oldal címén, URL-címén és metaleírásán túl több információt tartalmaz.

Példa gazdag részletre

Forrás

A webhelytulajdonosok strukturált adatjelölést használhatnak HTML-kódjukban, hogy segítsék a keresőmotorokat webhelyeik megértésében és bővített kivonatokra való optimalizálásában.

A SERP tetején található hirdetéseket és szponzorált bejegyzéseket fizetett eredményeknek nevezzük. A Google úgy különbözteti meg a fizetett eredményeket az organikus eredményektől, hogy szponzoráltként vagy hirdetésként jelöli meg őket, amint az alább látható, vagy az oldal külön szakaszába helyezi őket, vagy más vizuális jelzést használ.

Olvasni:  The New Wave Of Kool Content Ft. Vanshika Goenka | Pepper Spotlight Ep. 29
Fizetett eredmény példa

Forrás

A helyi SERP-k akkor jelennek meg, ha a keresési szándék hallgatólagosan kapcsolódik a helyhez. Ha például beírja, hogy „mozitermek”, „bevásárlóközpontok” vagy egy bizonyos, boltokban árusított termék nevét, a Google megjeleníti a lekérdezésének megfelelő közeli helyeket, és pontosan megmutatja, hol találja meg őket a térképen.

Helyi SERP példa

Forrás

Ha a kérdésedre valószínűleg csak egy válasz érkezik – például „mi a hőmérséklet?” vagy “ki házas Shahrukh kánnal?” — A Google egy tudásdiagramot jelenít meg, amely egy olyan mező, amely közvetlenül egy organikus találatból keresi a választ a lekérdezésére, és megjeleníti az oldal tetején.

Forrás

A Google stratégiája, amely szerint a többi függőleges oszlopból, például a Google Képekből és a Google Hírekből származó találatokat kombinálja a keresési eredményekkel, univerzális találatoknak nevezik.

Az univerzális találatok kiváló példái a Google hangsúlyos töredékei, amelyek az oldal tetején lévő mezőben válaszolnak, így a látogatóknak nem kell belemenniük az organikus találatokba. További példák a képek és a hírek eredményei.

Ha a keresésnek szüksége van arra, hogy a Google más kategóriákból adatokat gyűjtsön, például fényképeket, híreket vagy videókat, egy függőleges keresőmező jelenik meg az oldal tetején. A vertikális keresést általában szubjektív vizsgálatokkal, például földrajzi helyekkel társítják; Például, amikor a „Delhi, India” kifejezésre keres, a Google a „Things to do in Delhi” és a „Delhi in the News” mezőt adja vissza.

Forrás

SERP eszközök

Most, hogy megismerte a SERP különféle összetevőit és azt, hogy mi az a SERP, kétségtelenül felteszi a kérdést, hogyan javíthatná SERP-rangsorát, és hogyan tud majd rögzíteni egy olyan funkciót, mint például a helyi SERP vagy a globális eredmények.

Íme néhány kedvenc eszközünk az Ön jelenlegi SERP-pozíciójának értékeléséhez, a kulcsszavak rangsorolásának összehasonlításához a versenytársakéval, valamint a magasabb helyezés meghatározásához.

 • WhatsMySerp: Ez egy avantgárd SEO eszköz, amely átvizsgálja és elemzi a kulcsszavak rangsorolását és a webhely általános értékelését a SERP-en.
 • Moz Pro: A Moz Pro egyik legfontosabb jellemzője, hogy stratégiai útmutatást ad a magasabb helyezéshez. Ezenkívül feltérképezi a webhely kódját a technikai hibák miatt, ami segít a keresőmotoroknak a webhely megértésében, és elősegíti a magasabb rangú helyezést.
 • RankWatch: Részletesen elemzi az URL-eket, linkeket, kulcsszavakat és egyéb SEO szempontokat. A program összehasonlító vizsgálatot is végez a versenytársak webhelyeiről, beleértve a rangsorolt ​​kifejezések számát is, így megtervezheti, hogyan előzheti meg őket a keresési eredmények között.
 • SerpBook: Ez egy praktikus rendszerező eszköz, amellyel kulcsszócsoportokat rendelhet az egyes ügyfelekhez, és ütemezheti az ügyfeleknek elküldendő jelentéseket. Ezenkívül lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy bejelentkezzenek fiókjába, és ellenőrizzék értékeléseiket, ha Ön SEO-szakember.
 • SemRush: Segíthet versenyezni a SERP-funkciókért, például a kiemelt részletekért, a helyi keresőoptimalizálásért, a Tudásgráf-adatokért és a Google Hírekért azáltal, hogy meghatározza, hogy versenytársai mely kulcsszavakra helyezkednek el.
Olvasni:  A digitális marketing hatékonysága egyszerűen: jobb eredményeket érhet el

Gyors összefoglaló

Most már elég fogalmad van arról, hogy mi az a SERP. A SEO sikere elsőre bonyolultnak és időigényesnek tűnhet, de a végén megéri a fáradságot. Bármi is legyen a SEO célja, javítsa játékát azáltal, hogy racionalizálja technikáit azáltal, hogy megérti a SERP-k alapjait és egyedi jellemzőit, amelyek segítségével bármely keresőmotoron jó helyen szerepelhet.

Kulcs elvitelek

 • Ne felejtse el szem előtt tartani a SERP szándékát. Azok az anyagok, amelyek nem szolgálják a SERP célját, nem kapnak rangsort, bármilyen jó is legyen.
 • A SERP előnyeinek kihasználása lehetővé teszi, hogy költséghatékonyan közelítsen meg a SEO-t vállalkozása számára, miközben a márkáját tekintélyessé teszi a szakterületén.
 • A SEO-ban a versenytársak elemzése szerves része. Ha gondjai vannak a legjobb helyezések megszerzésével, nem árt megnézni, mit csinálnak versenytársai.
 • Rendszeresen optimalizálja a tartalmat, hogy növelje a siker esélyeit. Győződjön meg arról, hogy a tartalom javítva van. Ha a tartalom elérhetővé válik, minden rendelkezésre álló erőforrást fel kell használnia a forgalom növelésére, legyen szó közösségi médiáról vagy e-mail kampányról.
 • Nemcsak SEO szempontból, hanem sok felhasználó számára a SERP az első kapcsolata a cégével. Felméréssel megtekinthetjük a felhasználói utat az elejétől a végéig, ami arra kényszerít bennünket, hogy lássuk a teljes képet, és segíthet feltárni a lehetőségeket.

GYIK

1. Mi az a SERP?

A Google válasza a felhasználók keresési lekérdezésére a Search Engine Results Pages (más néven „SERP” vagy „SERP”). Organikus keresési eredmények, szponzorált Google Ads-találatok, kiemelt kivonatok, tudásdiagramok és videotalálatok általában megtalálhatók a SERP-eken.

2. Miért olyan fontos, hogy a SEO szakértők megértsék a SERP-t?

A SERP-ek megértése és a keresési eredmények tanulmányozása segíthet megérteni a találati lista alapvető elemeit. Ezenkívül segít meghatározni a konkrét kulcsszó(k) rangsorolásához szükséges követelményeket. Ennek eredményeként ez döntő fontosságú a SEO szakértők számára.

Olvasni:  9 Instagram üzleti marketing hiba, amelyet el kell kerülni

3. Mi is pontosan a SERP pozíció?

A SERP pozíciók azok a pozíciók, amelyeket a webhely az organikus keresésben elfoglal. Például, ha webhelye jól optimalizált, általában az első helyen szerepel, amikor a cége nevére keres. Az első számú hely a fizetett hirdetések alatti legjobb eredménnyel kezdődik, és onnan számít.

4. Mit jelent a SERP láthatóság?

A webhely által az organikus keresési eredményekben elért helyezésekből származó forgalom arányát keresőmotor láthatóságnak nevezik (más néven „keresés láthatóság” vagy „SEO láthatóság”).

5. Mi az on-SEO SERP?

Ez a sokoldalú stratégia a SEO segítségével biztosítja, hogy a kulcsszó a lehető legtöbb helyet foglaljon el a megcélzott Google SERP-n. Ez magában foglalja az egyes keresési lekérdezések egészének figyelembevételét is.

Új publikációk:

Ajánlott