CR2016 vs CR2032 elemek: 6 fő különbség

Ezek érme alakú, kisméretű mangán-lítium-dioxid akkumulátorok. Miért van szükségünk ilyen kis gomb- vagy érme alakú elemekre? Olyan eszközökben használhatók, mint a füstérzékelők, karórák, laptopok és számológépek.

Ez a cikk két típusú gombelemet hasonlít össze, nevezetesen a CR2032-t és a CR 2016-ot.

A CR akkumulátorokban az első betű a kémiai összetételt jelöli (a C a lítium-mangán-dioxidot jelöli), a második betű, az R pedig a hengeres vagy kerek formát. A lítium- és mangán-dioxid vegyszernek köszönhetően az akkumulátor kis terhelésnél sokáig lemerül. Ezért tíz év eltarthatósággal rendelkeznek, de nem tölthetők újra.

A CR cellák névleges feszültsége 3 V. Könnyűek, kicsik és ellenállnak a magas hőmérsékletnek. Minden CR cellának van egy négyjegyű azonosító száma, amely felosztja őket:

  • Az első két számjegy a cella átmérőjét jelenti milliméterben. Például a CR2016 átmérője 20 mm.
  • Az utolsó két számjegy a cella vastagságát mutatja milliméterben. Például a CR2032 vastagsága 3,2 mm.

A CR cellákban található azonosítások széles választékából kétféle akkumulátort fogunk összehasonlítani. A két típusú CR elem közötti elsődleges különbségek meghatározásához nézzük meg az alábbi táblázatot. A CR-sejtek egyéb modelljei közé tartozik többek között a CR2025, CR1220 és CR1620.

Műszaki adatok CR2032 CR2016
Vastagság 3,2 mm 1,6 mm
Kapacitás 240 mAH 90 mAH
Futásidő Akár 10 óra Akár 6 óra
Teljesítmény Magas Viszonylag alacsonyabb
Eszközök Számítógépes alaplapok, autókulcsok, órák, számológépek, garázskapunyitók, játékok, játékok, ajtócsengők, LED-lámpák, sportszerek, lépésszámlálók, kalóriaszámlálók, stopperórák és orvosi eszközök. Alacsony energiafogyasztást igénylő tárgyak, például számológépek és órák.
Elhelyezés Nem illeszthető be a CR2016 foglalatba. Két CR2016 cella elfér egy CR2032 foglalatban, de kétszer akkora feszültséget biztosítanak (3V+3V) egy #V CR2032 elem helyett.

Mind a CR2032, mind a CR2016 három voltos töltést és magas hőmérsékleti ellenállást kínál. A CR2032 azonban nagyobb teljesítményt tud kezelni, mint a CR2016.

Olvasni:  Mi a különbség a blog és a vlog között? (KIFEJEZET)

A CR akkumulátorok használatakor néhány szempontot szem előtt kell tartani:

  • Mivel az elemek kicsik, kerekek és könnyűek, könnyen lenyelhetők. Higanyt nem tartalmaznak, de a bennük lévő lítium veszélyes lehet; ezért azokat gyermekektől elzárva kell tartani.
  • Kiváló tárolási jellemzőkkel és nagy szivárgásállósággal rendelkeznek.
  • Megbízható hosszú távú használatra. Kompakt és erős lítium akkumulátorok.
  • Alacsony belső ellenállást biztosít.

Olvassa el még: Elektromos jármű vásárlási útmutató: Minden, amit tudnod kell

Új publikációk:

Ajánlott