Craft CMS vs WordPress: Végleges összehasonlítás

Kézműves CMS kontra WordPress? A felhasználók felfedezik a webhelyükhöz legjobban illeszkedő CMS-tárhelyet. A legjobb CMS kiválasztásától kezdve a webtárhely-cég kiválasztásáig, legyen szó akár Craft CMS-ről, akár WordPressről, ijesztővé válik, ha ügyes alternatívákkal vagy választási lehetőségekkel haladunk előre.

Régóta beszélünk a tartalomkezelő rendszerekről. A cégtulajdonosokat nem érdekli, hogy melyik CMS-szolgáltatót használják vállalkozásaikhoz. Elvárják a szolgáltatóktól, hogy meghozzák az eredményt.

A WordPress már évek óta jelentős piaci részesedéssel rendelkezik. Állítólag a WordPress a piacon elérhető legdominánsabb CMS platform, az összes CMS 60%-a a WordPressre van telepítve. De az, hogy a WordPress-t jobban használják a közösségben, nem jelenti azt, hogy ez a legjobb elérhető termék. A WordPress annyira mindenütt jelen van, hogy nem könnyű azoknak, akik kevesebb tudással vagy tapasztalattal rendelkeznek.

Mi az a Craft CMS?

A Craft CMS-t a WordPress alternatívájaként vezették be, különösen a felhasználók számára, hogy a kreatív fejlesztésre összpontosítsanak. A Craft már jó ideje bejáratott CMS, de ehhez képest viszonylag fiatalabb a két rendszer között. A Craft CMS-t fejlesztőkből és tervezőkből álló csapat fejleszti és tartja karban egy dinamikus nyílt forráskódú közösségben. Míg a WordPress a tervezők és mérnökök számára elérhető témáktól függ.

Olvasni:  Hogyan hozzunk létre online tanfolyami webhelyet a WordPress segítségével: Teljes útmutató a tanfolyamok gyors online értékesítéséhez

Hogy tisztázzuk, a Craft CMS nem webkészítő. Ezért a felhasználóknak HTML-t, CSS-t, JS-t kell használniuk weboldal létrehozásához. Másrészt a Craft rendkívül stabil, és számos olyan funkciót kínál, amelyek lehetővé teszik a craft cms fejlesztők számára, hogy összetett CMS-környezeteket valósítsanak meg.

Ne vesztegessen időt a szervereken

A DreamHost kezeli Ön helyett a szerverkezelést, így Ön a nagyszerű alkalmazások létrehozására és ügyfelei elégedettségének megőrzésére összpontosíthat.

Mi az a WordPress CMS?

A WordPress blogolási platformból CMS-vé fejlődött. A CMS-összetevők az idők során bővültek, de nem képezték a bevezetett WordPress alapplatform részét, és sok funkció és téma elérhető a bővítményeken keresztül.

A WordPress téma alapú, és bár egy témát viszonylag egyszerűen be lehet állítani anélkül, hogy a semmiből kellene kódolnia, ez azt jelenti, hogy sok felesleges kód lesz, amely lelassítja a webhelyet.

CMS készítés vs WordPress

Összehasonlítottuk a Craft CMS és a WordPress néhány főbb funkcióját. A két tartalomkezelő rendszer összehasonlítása a következő kategóriákban világos képet ad a felhasználóknak és az olvasónak a két CMS értékéről:

Craft CMS vs WordPress: Témák és beépülő modul

A WordPressnek óriási az igénye a fejlesztők számára, hogy bővítményeket készítsenek a WordPresshez. A bökkenő az, hogy sok webhely a végén nagyon hasonlónak tűnik, aminek következtében elveszítik a közönségüket.

Emellett a mennyiséggel és a minőséggel is vannak problémák. A WordPress-en elérhető bővítmények nagy választéka ellenére számos ilyen beépülő modul hibás és nagyon használhatatlan.

Természetesen a WordPress szabadságot ad arra, hogy a semmiből felépítse saját témáját, de ez költségesebb.

A Craft CMS-nek nincsenek tervkorlátozásai. A Craft CMS egy üres vásznat biztosít a felhasználóknak, így az alapoktól kezdve felépíthetik őket. Ez megadja a tervezőknek és a fejlesztőknek a kreatív szabadságot, hogy valami egyedit és a felhasználók számára vonzót, könnyen használhatót fejlesszenek és tervezzenek.

Olvasni:  Legjobb tippek személyazonossága online védelméhez

Craft CMS vs WordPress: Biztonság és stabilitás

A WordPress a két versenytárs közül a leggyakrabban használt CMS, ami részben a gyakori támadások oka, mivel a WordPress-en sok webhelyet rosszul karbantartanak, és minden hozzáadott beépülő modul belépési pontot jelent, és ezáltal biztonsági kockázatot jelent a webhelyen, ajtót hagyva. tárva-nyitva a támadók előtt, ami a biztonság megsértését eredményezi.

A Craft rendkívül komolyan veszi a biztonságot és a stabilitást, mivel a hibákat gyorsan és hatékonyan frissítik a gyors frissítési ciklus beállított használatával. A Craft CMS PDO-t használ az összes adatbázis-lekérdezéshez és a dinamikus értékei körüli paraméterekhez, hogy megakadályozza az SQL-befecskendezési támadásokat. Általánosságban elmondható, hogy a Craft biztonsága sokkal megbízhatóbb, mint bármely más CMS. A Craft CMS-rel a frissítések költsége a 99 dollár éves visszatérő díj, és megéri. Az egyszerű, egykattintásos frissítések biztonságban tartják webhelyét.

Craft CMS vs WordPress: sebesség

A WordPress beépülő modulok, például a Jetpack, kiterjedt Javascript kódokat használnak az alapvető viselkedés testreszabásához. Ez magában foglalja az egyes oldalak tömeges használatát, és nyomást gyakorol a felhasználók böngészőire. Ahhoz, hogy egy WordPress webhelyet a Craft CMS sebességére hozzon, további beépülő modulokat kell beillesztenie az alapfunkciók eléréséhez.

Míg a Craft CMS számos olyan kívánt, készenléti funkcióval rendelkezik, amelyekhez a WordPress eléréséhez plugin szükséges.

A Craft CMS az Imgixet használja a képek optimalizálására úgy, hogy automatikusan levágja és méretre állítja azokat, mielőtt megjelenítené őket az oldalon. Ez a mechanizmus lehetővé teszi a Craft webhelyek rendkívül gyors betöltését, még akkor is, ha oldalaik sok képet tartalmaznak.

Craft CMS vs WordPress: Könnyű használat

A WordPress és a Create CMS adminisztrációs paneljei első ránézésre megegyeznek, és hasonlóan működnek. Ennek ellenére a Craft CMS jobban teljesít az adminisztrációs feladatokban és egyszerűsíti a kezelőfelületet, csak a releváns információkat jeleníti meg a marketingcsapatok számára és a blogtartalmakat, például az oldal teljesítményét, a felhasználói elköteleződést stb.

Olvasni:  A WordPress gazdagépei gyorsabbak, mint a megosztott webtárhely?

A Craft egy beépített Live Preview funkciót foglal magában, így a tartalomkezelők valós időben láthatják a változtatásokat. A Craft CMS egyik leglenyűgözőbb tulajdonsága a tartalomadminisztrátor szemszögéből, hogy a vázlatos verziókat mentheti, és elküldheti csoportjuk többi tagjának, mielőtt nyilvánosan terjesztené őket.

Craft CMS vs WordPress: Rugalmasság

A WordPress kezdetben csak egy blogolási platform volt, és azóta sem fejlődött sokat ezen a bizonyos okon. A WordPress-t használó szervezetek ugyanazokkal az alapvető formátumokkal rendelkeznek, mint versenytársaik. A webhelytervezőknek ilyen módon nagy alkura kell kényszeríteniük a módosításokat, hogy a WordPress-webhelyek egyedi megjelenést kapjanak.

Másrészt a Craft minden szempontból testreszabható marad, mivel nem tesz feltételezéseket a webhely tartalmáról. Lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy egyéni mezőket hozzanak létre az egyes komponensekhez. A Craft emellett rugalmasan tartja a szakaszokat azáltal, hogy három szegmenstípust ad meg, beleértve a Singles-t, a csatornákat és a struktúrákat. A fejlesztő a szegmens típusa alapján választja ki a szegmens típusát.

Felügyelt Craft CMS-tárhely – Növelje Craft CMS-alkalmazásának sebességét 300%-kal

Craft CMS vs WordPress: Árképzés

A WordPress ingyenesen használható, és számos könyvtárat és ingyenes témát tartalmaz. Ha nem látna ott semmit, több száz helyen vásárolhat egyet borzasztóan alacsony áron. 55-60 dollár normálon.

A CMS készítése némileg több költséget igényel előzetesen. A beállítás egyszeri engedélyezési költséget igényel 299 dollár. A Craft CMS azonban személyes használatra ingyenes

Nem lehet vitatkozni azon, hogy a WordPress nagyobb közösséggel rendelkezik. Mivel jelenleg a WordPress birtokolja az internet mintegy 60%-át.

A Craft gyorsan felzárkózik. A világ legnépszerűbb webhelyei közül néhányat a Craft üzemeltet, köztük a következőket:

CMS készítés vs WordPress

Íme egy rövid összehasonlítás a Craft és a WordPress mint tartalomkezelő rendszerről, és ezek működéséről.

Olvasni:  Beaver Builder vs Elementor: A legjobb WordPress oldal...

Végső ítélet

A WordPress zökkenőmentesen működik CMS-ként, de az teszi rendkívülivé, hogy mennyi irányítást birtokol. A WordPress bármely szakaszát kódolni kell, hogy a kívánt módon működjön. Hozzáférhet minden fájlhoz és mappához.

A biztonsági problémák, a témák korlátai és a nem frissített bővítmények miatt azonban azt mondják, hogy a CMS jövője a Craft CMS. Erősebb, biztonságosabb, jobb betöltési sebességgel, optimalizált teljesítményt biztosít a webhelynek és a CMS-nek, és igazán tehetséges webfejlesztők közösségét építi.

Gyakran Ismételt Kérdések

A craft jobb, mint a WordPress?

A Craft CMS és a WordPress egyaránt kínál e-kereskedelmi megoldásokat. Míg a WordPress ezt egy nagyon elterjedt Woocommerce beépülő modulon keresztül teszi, a Craft CMS rendelkezik egy Craft Commerce néven ismert e-kereskedelmi platformmal. Ezek továbbra is csak beépülő modulok, és nincsenek natívan beépítve a WordPressbe.

Miért jobb a WordPress, mint a Craft CMS?

Az egyik fő különbség a Craft és a WordPress között az előre elkészített sablon. A Craft CMS nem használ témákat, és nem is kell. Míg a legtöbb üzlet WordPress-elrendezéssel kezdődik, amely szerintük leginkább tükrözi vállalkozásuk céljait, végül mindegyik egyforma.

×

Szerezze meg hírlevelünket
Legyen Ön az első, aki megkapja a legújabb frissítéseket és oktatóanyagokat.

Köszönjük, hogy feliratkozott ránk!

Új publikációk:

Ajánlott