Digitális ingatlanmarketing kampányok: 4 sikeres példa

Tartalomjegyzék

 • Digitális ingatlankampányok létrehozása
 • 4 példa sikeres digitális marketingkampányra az ingatlanpiacon
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Ahogy egyre több lakó- és kereskedelmi terület jelenik meg, az ingatlanszektor teljes virágzásnak a tanúja. Ebben a forgatókönyvben új ügynökök, közvetítők és vállalkozások belépése küszöbön áll. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen éles verseny közepette az ingatlanvállalkozásoknak ki kell állniuk a sikerhez.

Egy évtizeddel ezelőtt az ingatlancégek a hagyományos médiára támaszkodtak marketingjükben. De a technológia megjelenésével és a fogyasztói figyelem lerövidülésével az offline marketing már nem csökkenti. Ez az oka annak, hogy a legjobb játékosok vonzóvá váltak ingatlan digitális marketing kampányok hogy felkeltse az ügyfelek figyelmét.

Ebben a blogban néhány ilyen kampányról beszélünk. Ezenkívül megvitatjuk azokat a fontos digitális marketing elveket és stratégiákat, amelyeket az ingatlanvállalkozásoknak be kell tartaniuk. Ez jó képet ad arról, hogyan fejlődött a marketing ebben az iparágban.

Digitális ingatlankampányok létrehozása

Hogyan léphetnek kapcsolatba az ingatlanfejlesztők India következő milliárd internetfelhasználójával? Az ország lakosságának nagy része aktív az interneten. Egy csésze kávétól a milliárd dolláros lakásig mindent megkeresnek, összehasonlítanak és vásárolnak az interneten. Ebben a korban az ingatlanügynököknek és a vállalatoknak fokozniuk kell digitális játékukat, hogy megragadják ezt a hatalmas piacot. Rengeteg online csatorna létezik az ingatlanvállalkozások számára, hogy kapcsolatba lépjenek potenciális ügyfeleikkel. Itt van néhány közülük.

Online könyvtárak

Az olyan platformok, mint a Bing Places, a Yelp, a Just Dial, az IndiaMART és még sokan mások, ingatlanvállalkozásokat kínálnak. Az ilyen online címtárak nagyszerű módja annak, hogy láthatóságot szerezzen a megcélzott ügyfelei körében, akik az Önéhez hasonló vállalkozásokat keresnek. Mivel ezeken a platformokon már nagy a forgalom, nem kell külön erőfeszítéseket tennie, hogy látható legyen.

Olvasni:  Hogyan érnek el többet a bloggerek 6 lépéssel és kevesebb stresszt

Közösségi média platformok

Manapság minden vállalkozásnak jelen kell lennie a közösségi médiában, hogy kapcsolatba lépjen az ügyfelekkel. Valójában a közösségi oldalak többé-kevésbé minden vállalkozás hitelességének tanúivá válnak. Az ingatlancégek élen járhatnak azáltal, hogy gondolatvezető tartalmat készítenek, és értékes információkat kínálnak ügyfeleiknek a közösségi média csatornáin, például a Facebookon, az Instagramon, a Twitteren és a LinkedIn-en.

Google Cégem

A Google Cégem (GMB) a helyi keresőoptimalizálás felépítésének fontos része. Megadja vállalkozásának a szükséges megjelenést, valamint eszközöket az online jelenlét kezeléséhez. Google Cégem-profiljában hozzáadhat elérhetőségi adatokat, helyet, szolgáltatásokat, véleményeket és még sok mást. Röviden: minden, amit az ügyfél az Ön vállalkozásáról tudni szeretne, bemutatható ezen a platformon.

Fizetett hirdetések

A fizetett keresési hirdetések nagyszerű lehetőséget jelenthetnek arra, hogy plusz lökést adjon ingatlanvállalkozásának. A Google többféle fizetett hirdetést kínál, például vizuális hirdetéseket, keresési hirdetéseket, képes hirdetéseket, videohirdetéseket stb. Igényei alapján vonzó hirdetési kampányokat hozhat létre vállalkozása népszerűsítésére. Ezek a hirdetések megfizethető áron felülmúlják a földrajzi korlátozásokat.

Organikus webhelyforgalom

Míg a fizetett hirdetések gyors eredményeket hozhatnak, az online marketing stratégiák hosszú távú fenntarthatósága az organikus módszereken múlik. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy online tekintélyét a webhely SEO segítségével építse ki. Emellett sok bejövő leadet is szerezhet, amelyek nagyobb valószínűséggel konvertálnak, mint a fizetett hirdetések.

4 példa sikeres digitális marketingkampányra az ingatlanpiacon

Sok vállalat kész ötletekkel és kivitelezéssel szegezte ingatlan digitális kampányait. Vessünk egy pillantást néhány példaértékű digitális marketing kampányra az ingatlanügyekben.

1. Mahindra életterek

A Mahindra Lifespaces előállt az egyik legjobb digitális marketing kampányok az ingatlaniparban. Az ingatlanfejlesztő kiütötte a parkból, és akár négyszer nagyobb megtérülést ért el a hirdetési kiadásain a Facebook lead-generáló kampánya révén. Ez 2016 decembere és 2017 decembere között történt. A vállalat a Social Beattel együttműködve kampányt hozott létre indiai és nem indiai vásárlók számára.

Olvasni:  5 csillagos tartalomírási példa kedvenc márkáidból

Ami kiemelkedett, az a videohirdetésekre összpontosított, köztük egy különleges anyák napi videóval, amely sok tekintetet felkeltett. A vállalat körhinta segítségével egyetlen hirdetési egységen belül bemutatta az ingatlanok állóképét. Sőt, nemcsak a potenciális ügyfelek űrlapjait benyújtó emberekkel foglalkozott, hanem azokkal is, akik vásárlási útjuk közepén voltak.

Forrás

2. Godrej Properties Limited

Godrej ismert név, ha nagyszerű reklámról van szó. Ez tükröződik az ingatlanokkal kapcsolatos digitális kampányaiban. 2021 novemberében a cég elindított egy ilyen kampányt, „Mindennapi örömök” néven, azzal a céllal, hogy olyan tereket hozzon létre, amelyek a mindennapi boldogság pillanatait képviselik.

A cég három szívmelengető videóreklámot készített, amelyek megerősítik az otthont, mint a legjobb személyes emlékek szívét. Ez a kampány a családi életet, a közösséget és az összetartozást ünnepelte, amelyeket házak kötnek össze. A kampányokat az Ogilvy India készítette. A videókat az összes jelentős közösségi média platformon elindították, így nyerő digitális marketingkampánynak számítanak.

Forrás

3. DLF India

Digitális kampányán keresztül, a DLF célja az volt, hogy megoldja az átláthatósággal és az ügynökök és ügyfelek közötti bizalommal kapcsolatos kritikus kérdéseket. A 2021-ben indult DLF Cares kampányt minden online platformon és a helyszínen is terjesztették. A vállalat élő videókat közvetített alkalmazottairól, akik kiálltak a hátrányos helyzetű közösségekért a kritikus COVID-19 időkben.

A kampány részeként a DLF alkalmazottai hozzájárultak a fertőtlenítéshez, a biztonsági intézkedésekhez, az áramellátáshoz és egyéb alapvető szolgáltatásokhoz. A cég élő videóinterjúkat is készített a lakossággal, hogy megerősítse ügyfelei átláthatóságát és bizalmát. Ez az ingatlanpiaci digitális marketingkampány továbbra is pozitív beszélgetéseket váltott ki a DLF márkáról.

4. 99acres.com

A 99acres.com arról híres, hogy vidám és könnyed hirdetési kampányokkal áll elő, amelyek összhangban vannak a márka hangjával. A 2021 februárjában elindított #NoTwistOn99acres néhány figyelemre méltó ingatlanpiaci digitális kampány közé tartozik. A kampány sajátos módon kiemeli a pontos és tényszerűen helyes listákat a cég honlapján.

Olvasni:  10 tartalommarketing-trend, amelyet keresni kell 2024-ben

A hirdetés egy indiai családban zajló beszélgetéseket mutatja be, egy India–Anglia tesztmérkőzés hátterében. A videó egy meglepő fordulattal és egy nagyszerű hirdetésszöveggel zárul, amely a 99 hektáron található információk valódiságát hangsúlyozza. A kampányt megosztották az összes jelentős közösségi média platformon.

Forrás

Kulcs elvitelek

 • Az online média korlátlan potenciállal rendelkezik az ingatlanvállalkozások növekedésére és fenntartására. Ez az egyetlen módja annak, hogy túlélje az iparban zajló éles versenyt.
 • A vállalatok az online címtárakba regisztrálhatják magukat a láthatóság érdekében. A közösségi médiában zajló digitális ingatlankampányok szintén növelhetik a márka értékét.
 • A fizetett keresési hirdetések jó egyensúlya a rövid távú eredményekhez és a SEO a hosszú távú organikus eredményekhez előnyösebb.
 • A Mahindra Lifespaces kiemelkedő munkát végzett a Facebook hirdetési formátumok felhasználásában. Ez magasabb ROI-t és alacsonyabb hirdetési ráfordítást eredményezett.
 • Godrej megmutatta nekünk, hogy az érzelmek milyen erős hajtóerői lehetnek a fogyasztói magatartásnak az ingatlanüzletben.
 • A DLF kampány hangsúlyozta az átláthatóság és a megbízhatóság szükségességét az iparágban. Kiemelte továbbá a közösségi csatornák erejét a hirdetéselosztásban.
 • A 99 hektáros terület megtanította nekünk, hogy egy furcsa hangnem hogyan működhet kiválóan a digitális marketingkampányok példáiban. Hangsúlyozta továbbá a márka által vásárlóinak kínált információk pontosságának és valódiságának jelentőségét.

Következtetés

Az ingatlanszektornak nagy szüksége van nagy digitális marketing erőfeszítésekre a túléléshez. Mivel a teljes ügyfélkör átállt az online médiára, elkerülhetetlenek az ingatlanpiaci digitális marketing kampányok. Ebben a blogban megvitattunk néhány nagyszerű példát a digitális marketingkampányokra, amelyekből minden vállalkozás tanulhat és megvalósíthat.

GYIK

1. Mi a digitális marketing az ingatlanpiacon?

A digitális ingatlanmarketing médium az ingatlanügynökök és a vállalkozások szolgáltatásainak és ajánlatainak online népszerűsítésére. Különféle csatornákat tartalmaz, amelyeken keresztül a vállalkozások potenciális ügyfeleket szerezhetnek, táplálhatnak és átalakíthatnak.

Olvasni:  Digitális Marketing Ügynökség létrehozása 8 hatékony tipp segítségével

2. Működik-e a digitális marketing az ingatlanoknál?

Dehogynem. Valójában a digitális marketing ma már elengedhetetlen az ingatlanvállalkozások számára a túlélés érdekében. Mivel a legtöbb ügyfél aktív online, fontos, hogy a vállalkozások digitálisan reklámozzák magukat. A hagyományos csatornák önmagukban nem hoznak nagy eredményeket.

3. Hogyan vonzhat csúcskategóriás ingatlanügyfelet?

A legjobb módja annak, hogy hűséges és csúcskategóriás ügyfeleket vonzzon, ha először meghatározza a tekintélyét. Értékes tartalom és kiváló szolgáltatás nyújtásával minőségi potenciális ügyfeleket vonzhat. Online jelenléte potenciális jól fizető ügyfeleknek is kiszolgáltatja Önt.

4. Hogyan foglalkoznak a digitális marketinggel foglalkozó cégek az ingatlanokkal?

A vállalatok különböző online csatornákat használnak szolgáltatásaik és márkajavaslataik bemutatására. Ide tartoznak az online címtárak, a vállalati webhelyek, a platformok, például a Google Cégem és a közösségi média. Azzal, hogy folyamatosan aktívak ezeken a platformokon, a márkák sok vásárlót vonzanak magukhoz.

5. Milyen példák vannak az ingatlanpiaci marketingstratégiákra?

Több száz ingatlantársaság kínál nagyszerű digitális marketing példákat. Néhány figyelemre méltó név a Mahindra Lifespaces, a Godrej Properties Limited, a DLF India és a 99acres.com.

6. Fontos a marketing az ingatlanügyekben?

Igen, kétségtelen, hogy a marketing fontos az ingatlanügyekben. Új ügyfeleket hoz, és folyamatos bevételt biztosít a vállalkozás számára. Különféle növekedési és terjeszkedési lehetőségeket kínál a vállalat számára.

Új publikációk:

Ajánlott