Diwali 5 legjobb marketingkampánya 2024

Tartalomjegyzék

 • Diwali 2021 5 legnépszerűbb digitális marketingkampánya
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Azok a marketingkampányok, amelyek elektronikus eszközöket vagy internetet használnak áruk és szolgáltatások népszerűsítésére, a digitális marketing alá tartoznak. A digitális csatornákat, például a keresőmotorokat, a közösségi médiát, az e-maileket és más tulajdonokat gyakran használják a vállalkozások jelenlegi és leendő ügyfelekkel való kapcsolatfelvételre. A digitális marketinggel sokkal nagyobb közönséget érhet el, mint a hagyományos marketinggel, és megcélozhatja azokat a potenciális ügyfeleket, akiket leginkább érdekel majd terméke vagy szolgáltatása.

Az igazság az, hogy a legjobb digitális marketingkampányok gyakran olcsóbbak, mint a hagyományos reklámok, és lehetővé teszik a siker napi mérését és szükség szerinti elforgatását. A digitális marketing a mérhető előnyei mellett hatékony módszer a célközönség elérésére. A digitális marketing másik előnye, hogy az online elköteleződés révén növeli az értékesítést. A digitális marketingnek a következő előnyei vannak:

 • Az online jelenlét olyan globális elérést biztosíthat, amely kis befektetéssel is elérhető.
 • A digitális marketing költsége jóval alacsonyabb lehet, mint a hagyományos marketing módszerek, ha megfelelően megtervezett és jól célzott kampányt folytat.
 • Egy online marketing kampányt webelemzés és egyéb mérőszámok alapján lehet értékelni. Az ügyfelek viselkedésének mérésével megtudhatja, hogyan használják webhelyét, és hogyan fogadják hirdetéseit.

Forrás

 • Célzott ajánlatokkal köszöntheti webhelyének látogatóit, ha ügyféladatbázisa kapcsolódik webhelyéhez. Ügyfélprofilja kifinomultabb lesz, ha több embernek ad el.
 • A közösségi médiában való részvétel és annak bölcs kezelése az ügyfelek lojalitásához vezethet, és jó hírnevet teremthet.
Olvasni:  Instapage vs. GetResponse – A legjobb céloldal-készítő eszközök

Diwali 2024 5 legnépszerűbb digitális marketingkampánya

Amellett, hogy a hindu naptár legfontosabb ünnepe, a Diwali a marketingesek számára is fontos. A hindu fények fesztiválja nemcsak csodálatos ünnep, hanem sok indiai háztartás számára a legforgalmasabb vásárlási szezont is jelenti. Az idő tele van lehetőségekkel a közönség bevonására, és arra készteti őket, hogy márkáktól vásároljanak. Összeállítottuk a Diwali 2021 legjobb digitális marketingkampányainak listáját. Használja ki a digitális marketing legjobb példáit saját stratégiája fejlesztéséhez.

1. Nem csak egy Cadbury – Cadbury India

Miután 2020-ban hatalmas sikert aratott, Cadbury felvette a hőn szeretett színészt, Shah Rukh Khant a Nem csak egy Cadbury-reklámhoz. Ez a hirdetés gépi tanulást használt a kisvállalkozások bemutatására, és arra késztette az embereket, hogy látogassanak el és vásároljanak helyi vállalkozásoktól, mivel a COVID-19 világjárvány során súlyosan megszenvedték őket. A hirdetés új csavarja, hogy a Cadbury ahelyett, hogy a termékére összpontosított volna, társadalmi hatást fejtett ki azáltal, hogy örömet terjesztett a kisvállalkozások számára, így az egyik legnépszerűbb digitális marketingkampány lett.

2. #PauseTheBargain az Axis Banktól

A Tengely Bank kampányt indított, amelynek középpontjában egy hazánkban elterjedt régikori hagyomány, azaz az alkudozás áll. Mivel a COVID-19 világjárvány nehéz volt az indiai vállalkozások és kiskereskedők számára, az Axis Bank arra kéri a közönséget, hogy hagyják abba az évtizedes gyakorlatot, és álljanak ki a kisvállalkozások mellett ezekben a nehéz időkben. Ez a kampány társadalmi kérdésre épít, és egyben a digitális marketing egyik legjobb példája is.

3. Tanishq Utsaah

Tanishq arról ismert, hogy minden Diwaliban lebilincselő kampányokat készít. 2021-ben a márka újabb kampánnyal állt elő, „Utsaah” címmel. Ez egy 150 másodperces, esztétikus film, amely arra utasítja a közönséget, hogy a jelenre összpontosítson, és úgy ünnepelje a „mát”, ahogy van. A kampány a márka exkluzív Diwali ékszerkollekciójával együtt indult.

Olvasni:  Dell Vostro 15 3583 áttekintés

4. Joy of Homecoming – Vivo

Az ünnepi hangulat fokozása érdekében a Vivo hatásos kampányt indított, amely bemutatja a fotózást, mint a kapcsolatok és a szerelem újjáélesztésének eszközét a Diwali idején. Egy olyan családra fókuszál, amelynek tagjai távol vannak egymástól, de az okostelefonjuknak köszönhetően közel érzik magukat. Egy innovatív kampány, amely megragadja érzelmeit, miközben egy Vivo készüléket reklámoz, ez az egyik legjobb példa a digitális marketingkampányokra.

5. Diye Se Diya Jalao, HP India

A HP India gyönyörű kampányt hozott létre az öröm terjesztésére és az indiánok pozitív hatására. Mivel a Diwali egy olyan fesztivál, amelyen különböző közösségek gyűlnek össze, hogy ünnepeljenek, a kampány elragadó üzenetet osztott meg, hogy segítsen azoknak, akik esetleg nem tudnak kérdezni. Rövidfilm formájában készült, és az apró kedves cselekedetek fontosságára összpontosít. Ez teszi a digitális marketing egyik legjobb példájává.

Kulcs elvitelek

 • A digitális marketing a digitális tulajdonságok felhasználása egy márka népszerűsítésére.
 • A digitális marketing kampányoknak innovatívnak kell lenniük.
 • Egy csipetnyi humor és ünneplés a digitális marketingkampányokban sokat segíthet.
 • Nem szükséges, hogy egy marketingkampány csak a termék körül forogjon.

Következtetés

A bizonyítékok arra utalnak, hogy a Diwali ünneplői hajlandóak költeni, és valószínűleg többet fognak fizetni, ha online vásárolnak. Megnövekedett digitális kiadásokat tapasztalunk az Amazonon, a Flipkarton és más e-kereskedelmi webhelyeken. Ez a kiadás általában közvetlenül Diwali előtt tetőzik, és egészen Diwali napig tart.

A fények ünnepe a sötétség feletti győzelmet jelképezi. A fenti bejegyzésben áttekintettük a legnépszerűbb digitális marketingkampányokat. Szeretnénk téged is ott látni.

GYIK

1. Hogyan reklámozzuk a termékeket a Diwali alatt?

Olvasni:  A történetmesélés jövője: 10 mesterséges intelligencia történetgenerátor, amelyet ki kell próbálnod 2024-ban

1. Adja el termékeit online.
2. Készítsen kötegeket különböző tárgyakból.
3. Kínáljon személyre szabott ajánlatokat.
4. Növelje az értékesítést a rendelkezésre állás korlátozásával.

2. Mit tehetsz, hogy több ügyfelet szerezz a Diwali idején?

1. Nyilvánosságra hozatal a közösségi médiában. Segítene, ha tájékoztatná a célközönségét az ünnepekre tervezett ajánlatokról és ajánlatokról.
2. A tartalom marketingje. Az ünnepi időszak a tartalommarketing döntő időszaka.
3. Célozza újra ügyfeleit.
Ahogy fentebb láttuk, ezek a kampányok egyediek voltak, mivel nem csak a termékekre összpontosítottak, hanem a márkaépítésükre és hatásukra is.

3. Mit csináltak a különböző márkák a Diwali 2021-ben?

A HP India, a Cadbury, a Tanishq, az Axis Bank és mások a Diwali alkalmából indították el közösségi média marketingkampányaikat. Sok kampány egyedi volt, és az alkalomhoz kapcsolódó társadalmi üzenetet is tartalmazott. Ezek a digitális marketing legjobb példái.

4. Hogyan tegyünk boldoggá egy vásárlót?

Az egyszerű trükk, hogy ügyfelei elégedettek legyenek, jó ügyfélszolgálatot nyújtanak. Megfelelő ügyfélszolgálat nélkül vállalkozása nem virágozhat.

Új publikációk:

Ajánlott