DIY SEO tippek: 12 hatékony módszer webhelye forgalmának növelésére

Ha keresel, jó helyen jársz. A webhely forgalma határozza meg, hogy mennyit kereshet havonta. De itt van a helyzet: nem minden forgalmi forrás egyenlő.

Ha webhelye forgalmáról van szó, a keresési forgalom az egyik legnagyobb konverziót eredményező forgalmi csatorna, amely magasan képzett látogatókat küldhet webhelyére.

Csináld magad Keresőoptimalizálás

Ha tehát hosszú távon pénzt hozó blogot szeretne építeni, meg kell találnia a „keresési forgalom” növelésének módjait. Ennek ellenére a keresőmotorok forgalmának növelése nem olyan egyszerű, különösen akkor, ha új webhelye kevesebb domain jogosultsággal rendelkezik.

Ha Ön olyan ember, aki azért küzd, hogy nagyobb forgalmat szerezzen a keresésből, akkor ez a bejegyzés Önnek szól, ahol felfedezheti a keresési forgalom növelésének leghatékonyabb módjait.

Kíváncsi vagy rá? Ugorjunk bele a részletekbe minden további nélkül a barkácsolási SEO tippekért.

Mi az a DIY SEO?

A DIY SEO maga csinálja a keresőoptimalizálást. Ez egy webhely optimalizálásának folyamata, hogy webhelye jobban megtalálható legyen a keresőkben.

A SEO az Ön optimalizálása tartalom kulcsszavakkal amelyeket akkor használnak, amikor mások online keresnek olyan dolgokat, amelyeket Ön árul, vagy válaszol egy kérdésre. Arról is szól, hogy visszamutató linkeket kapjon a webhelyére, mivel más webhelyek „ajánlják” az Ön webhelyét a közönségüknek.

Sok tényező befolyásolja, de megtanulhatja, hogyan teheti meg saját maga. Ez azonban sok időt és türelmet igényel.

És ha egyszer működik, soha nem történik meg, mivel egyik napról a másikra megváltozhat egy új Google-frissítéssel. (A legutóbbi 2024. november 2-án készült.)

1. Tudja meg, milyen kulcsszavakra keresnek az emberek

A SEO sikerének első lépése a következő: derítse ki, milyen kulcsszavakra keresnek az emberek.

Ezután létrehozhat tartalmat, amelyet valóban el akarnak olvasni.

Az egyik legnagyobb hiba, amit a legtöbb blogger elkövet tartalomkészítés közben, hogy vagy nem zavarja kulcsszókutatást végez vagy szélesebb körű keresési kifejezéseket célozhat meg hatalmas verseny mellett.

Olvasni:  30 észbontó tartalommarketing-példa, amelyet most érdemes megnézni!

Ha Ön is ugyanazt a hibát követi el, azonnal hagyja abba. Ha jobb eredményeket szeretne elérni a SEO-val, keresse meg azokat a kulcsszavakat, amelyeket az emberek ténylegesen beírnak a Google-ba, hogy információkat találjanak az interneten.

Hogy tudod ezt megcsinálni? Hogyan találhatja meg, hogy az emberek valójában milyen kulcsszavakat keresnek?

Long Tail Kulcsszókutatás.

Igen, a hosszú farkú kulcsszókutatás a KULCS. A hosszú farkú kulcsszavak általában 4 vagy több szóból állnak.

Példák a hosszú farkú kulcsszavakra:

 • A „Legjobb iPhone-alkalmazások fitneszhez” egy 5 szavas hosszú farkú kulcsszó
 • „Hogyan lehet gyorsan elveszíteni a hasi zsírt” egy 6 szavas hosszú farok kulcsszó
 • A „Pénzügyi alkalmazások londoni ingatlanügynökök számára” egy 7 szavas hosszú farok kulcsszó

Mint fentebb látható, az összes fent említett long-tail kulcsszó nagyon specifikus. Valójában általában alacsony a versenyük, és magasabb helyezést érhet el az olyan tágabb kifejezésekkel összehasonlítva, mint például;

 • iPhone alkalmazások
 • Vedd el a hasi zsírt
 • Pénzügyi alkalmazások

SEMrush (kiváló eszköz, amelyet évek óta használunk, hogy rendkívül jövedelmező hosszú farkú kulcsszóötleteket találjunk).

A hosszú farkú kulcsszavak nagyszerűek a keresési forgalom növelésére, függetlenül attól, hogy milyen iparágban dolgozik. Íme néhány eszköz, amelyek segíthetnek a hosszú farkú kulcsszavak kiválasztásában.

 • Long Tail Pro
 • SEMrush (egy kiváló eszköz, amelyet évek óta használunk, hogy rendkívül jövedelmező hosszú farkú kulcsszóötleteket találjunk)
 • Ahrefs
 • A megfelelő Blogger SEO-eszközök
 • LSI grafikon
 • Keywordtool.io
 • Ubersuggest (Nel Patel egy másik hihetetlen ingyenes eszköze, amely sokkal jobb, mint a legtöbb ingyenes eszköz, bár korlátozott.)

Íme néhány gyors tipp, amelyek segítségével igazán jövedelmező, de alacsony versenyképességű long-tail kulcsszavakat találhat.

2. Koncentráljon a barkácsolási keresőoptimalizálás keresési mennyiségére:

Ha kulcsszókutatást végez, győződjön meg arról, hogy megtalálja azokat a kulcsszavakat, amelyekre kevés a havi keresés. Ha Ön egy új webhely, kevesebb domain jogosultsággal, azt javaslom, hogy havi 500 vagy kevesebb keresést tartalmazó kulcsszavakat keressen.

Így minőségi tartalom létrehozásával könnyebben szerezhet rangsort az első oldalon. Ügyeljen arra, hogy 2–3 kulcsszókutató eszközt használjon a megcélzott kulcsszavakra vonatkozó havi keresések elemzéséhez, mivel a legtöbb eszköz nem nyújt pontos adatokat.

Válasszon magas CPC-vel rendelkező kulcsszavakat: Nincs értelme kis mennyiségű kulcsszavakat használni, és növelni a forgalmat. Ezenkívül ki kell választania azokat a kulcsszavakat, amelyek segítenek az értékesítésben.

Itt jön képbe egy kulcsszómutató, például a CPC. A magas CPC (kattintásonkénti költség) kulcsszavak segítenek növelni az általános konverziós arányt a nyereség mellett.

Például, ha egy kulcsszó havi keresési mennyisége 300, és CPC-je 10 USD, akkor határozottan ezt kell választania ahelyett, hogy egy 500 keresést és alacsony, 1 USD CPC-t tartalmazó kulcsszót választana. Vannak olyan eszközök, mint a SEMrush, Ahrefs stb., amelyek CPC-információkat biztosítanak minden olyan kulcsszóhoz, amelyet rangsorolni szeretne.

Olvasni:  SEO fogszabályzóknak: Növelje a betegek számát a fogszabályozó SEO segítségével

Tekintse meg ezt a fantasztikus forrást a webhelyen egyszerű SEO oktatóanyagok kezdőknek ha szeretne néhány jó tippet találni a keresőoptimalizálással kapcsolatban.

3. Hagyja abba a blogbejegyzések optimalizálását, mintha 2009 lenne

Több mint egy évtizede írok blogot. Akkoriban könnyen megszerezhette az első oldali helyezéseket, ha újra és újra beírta ugyanazokat a kulcsszavakat. Most menni fog?

Határozottan NEM.

Elmúltak azok az idők, amikor a fekete kalap SEO gyakorlatokat, például a „kulcsszótöltést” használhatja, hogy növelje tartalom láthatóságát bizonyos kifejezések esetén a keresőmotorokban, például a Google-ban. A Google előbb-utóbb megbüntetheti az oldalát, ha a webhelye többnyire „kulcsszavas oldalakkal” van tele.

Tehát hogyan optimalizálhatja a megfelelő módon blogbejegyzéseit?

Íme néhány BIZONYÍTOTT DIY SEO tipp optimalizálja a tartalmat a tartalom minőségének feláldozása nélkül.

4. Célozzon meg egy elsődleges kulcsszót minden oldalon, és használja azt okosan:

Mielőtt bármilyen blogbejegyzést vagy oldalt közzétenne, győződjön meg arról, hogy talál egy elsődleges kulcsszót a célzáshoz. Így ezt az elsődleges kulcsszót használhatja bejegyzései néhány jól látható helyén, hogy növelje azok organikus láthatóságát.

A legjobb eredmény érdekében a következő helyeken is megadhatja elsődleges kulcsszavát.

 • Cím címke
 • Meta leírás
 • Kép alt címkék
 • Alcímek, például h2, h3, h4 stb

Adjon hozzá másodlagos kulcsszavakat is, hogy oldala több kulcsszóra is rangsorolhasson, és ne csak egy.

5. DIY SEO tippek Szüksége van a címcímkékre

A címcímkéje és a meta leírása kulcsszerepet játszik a tartalom keresőmotorok számára történő optimalizálása során. Ezért mindenképpen töltsön minőségi időt azzal, hogy lebilincselő címeket és metaleírásokat írjon tartalmaihoz. Használjon egyedi és lenyűgöző leírásokat, amelyek több kattintást vonzanak.

Ha WordPress-t használ, van egy végső, ingyenes optimalizálási bővítmény, a WordPress SEO a Yoasttól, amellyel optimalizálhatja tartalmát (az oldalakat és a bejegyzéseket egyaránt) a megcélzott kulcsszavakra.

A Yoast azt is javasolja, hogy hol helyezze el az elsődleges kulcsszót a tartalom jobb optimalizálása érdekében. Tehát próbálja ki, ha természetes módon szeretné optimalizálni a tartalmat.

6. Keresse meg a releváns másodlagos kulcsszavakat:

Ez a legfontosabb dolog, ha el akarja kerülni a kulcsszavakat, és továbbra is természetesen optimalizálni szeretné a tartalmat az olyan keresőmotorok számára, mint a Google. Keresse meg az összes releváns kulcsszót (amelyeket LSI-kulcsszavaknak is neveznek) az elsődleges kulcsszavakhoz.

Így elkezdheti használni ezeket a kulcsszavakat a tartalomban, hogy természetesen optimalizálhassa a keresési eredményeket. Használhatja a Google automatikus javaslatát vagy a dedikált LSI kulcsszógeneráló eszközöket, mint például az LSI Graph, hogy könnyen előállíthasson több tucat LSI kulcsszókifejezést a tartalomhoz.

Olvasni:  Ünnepi e-mail marketing tippek: Tedd kitűnni márkádat

Azonban ne feledkezzünk meg a helyi keresőoptimalizálásról sem. Ha az Ön vállalkozása helyi, ez nagyszerű módja lehet az organikus rangsor növelésének.

7. DIY SEO tippek a Google kiemelt kivonatainak rangsorolásához

Tudta, hogy a Google korábban nagyobb előnyben részesítette a kiemelt kivonatokat? Ez változhat a legújabb frissítésekkel, ezért maradjon velünk.

A Google kiemelt kivonatok „kiválasztott keresési eredmények”, amelyek a Google keresési eredményeinek tetején jelennek meg. Ezek segítségével a felhasználók közvetlen választ kaphatnak kérdéseikre. Néhányat még kékkel is kiemelnek.

Ahrefs szerint, a keresési lekérdezések 12,29 százaléka tartalmazott kivonatokat a keresési eredmények között. A kiemelt kivonatok mindössze 30,9 százaléka áll a legfelső helyen az organikus eredmények között. A kiemelt kivonatok 99,58 százaléka már az első 10 helyen van a Google-ban.

Szóval, hogyan lehet rangsorolni a kiemelt kivonatokat?

A kiemelt kivonatok működésének know-how-ja:

Alapvetően 3 féle kiemelt kivonat létezik a Google kereséseiben.

 • A bekezdésrészletek a kiemelt kivonatok 82%-ában jelennek meg
 • A listarészletek 10,8%-ban jelentek meg
 • Táblázatrészletek 7,3%-ban

Ha kiemelt kivonatokat szeretne kapni a DIY SEO-val a bekezdésekhez, használja a „kérdésalapú alcímeket”, és írja be a megfelelő választ a közvetlen bekezdésbe. Ezután próbálja meg a bekezdés hosszát 40 és 50 szó között tartani (kb. 300 karakter).

Listarészletek

Listarészletek esetén próbáljon meg 10 vagy több listát hozzáadni a bejegyzéshez, amint azok megfelelően megjelennek a Google-keresésben. A táblázattal kapcsolatos kiemelt kivonatokhoz közeledve a Google 3 oszlopot és 9 sort jelenít meg egy kiemelt kivonattáblázatban.

Ez azt jelenti, hogy adjon hozzá 3 három oszlopot a táblázathoz és 9 sort a táblázathoz, ebben az esetben a Google további sorokat ad hozzá a hivatkozásokhoz, amelyek az eredeti bejegyzésre mutatnak vissza.

8. A DIY SEO tippek közé tartozik: Találja ki a megválaszolandó kérdéseket

Készítsen listát az összes fontos kérdésről, amelyet célközönsége felírhat a Google-on. Ezután hozzon létre közvetlen válaszokat a bevezetőben (vagy a h2 címke alatt) található kérdésre.

9. Készítsen részletes tartalmat a DIY SEO-hoz

Akár tudja, akár nem, a több mint 2000 szót tartalmazó hosszú formátumú tartalom nagyon jó helyen szerepel a keresőkben. Nem csak ez, a hosszú formátumú tartalom általában több közösségi megosztást, linket és megjegyzést vonz, és miért ne?

Próbáljon meg A-tól Z-ig terjedő információkat lefedni bármely olyan témáról, amellyel foglalkozni fog, és töltsön minőségi időt a kutatással. Így minél több alcímet adhat hozzá, hogy a tartalom lenyűgöző és részletes legyen.

10. Szerkezze fel szépen a tartalmat

Győződjön meg arról, hogy a tartalom hierarchia segítségével szépen fel van építve.

Íme egy példa egy szépen felépített címsorszerkezetre:

 • H1: A SEO nagyszerű
  • H2: Miért jó a SEO?
   • H3: Hosszan tartó forgalmat kaphatsz ingyen
   • H3: Számos módja van a webhely optimalizálásának
  • H2: Hogyan végezzünk SEO auditot
   • H3: Mi az a helyszíni audit
   • H3: Hogyan kell csinálni?

  Ha hosszú formátumú tartalmat hoz létre, használhatja a Tartalomjegyzék bővítmény ami segíthet hierarchikusan jelenítse meg a tartalomjegyzéket (fent említett).

Olvasni:  A LinkedIn használata az üzleti életben – Profi tippek és trükkök

11. A visszamutató linkek sokat számítanak a DIY SEO tippekben

Amikor valaki más hivatkozik az Ön webhelyére, a Google pozitív jelzésnek tekinti, és az Ön tartalmát „elég informatívnak tekinti ahhoz, hogy az első oldalon megjelenjen”. Ezt a folyamatot visszacsatolásnak nevezik.

Ha túl nagy a versengés a témakörökben, amelyekkel az első oldali eredmények között szeretnél szerepelni, mindenképpen szükséged van egynél több backlinkre!

3 fajta visszamutató hivatkozás a barkács SEO-hoz

Általában 3 van visszamutató hivatkozások típusai és mindegyik egyformán fontos (a külső hivatkozások még fontosabbak, különösen, ha nagy tartományú webhelyekről érkeznek).

 • Belső linkek (olyan linkek, amelyeket saját blogbejegyzései hivatkozására használ)
 • Külső linkek (más oldalakról származó linkek)
 • Kimenő linkek (bármilyen linkek, amelyek az Ön webhelyéről indulnak, például társult linkek, más bloggerek bejegyzéseire mutató hivatkozások, közösségi média profillinkek stb.)

A visszamutató linkek építésében az a nagyszerű, hogy forgalomgeneráló niche webhelyeket is létrehozhat. Például nemrégiben elindítottuk Hosting Monks, amely lefedi a tárhelyszolgáltatással kapcsolatos ügyleteket.

12. DIY SEO tippek a kiváló minőségű linkek számához

Ha növelni szeretné webhelye keresési forgalmát, kezdjen el jó minőségű linkeket vonzani más forrásokból. A linkek létrehozásához a következő módszereket használhatja.

 • Vendég bejegyzések más oldalakon
 • Blogger kapcsolatfelvétel (más bloggerekkel való kapcsolatfelvétel, hogy megosszák és linkeljék a dolgait)
 • Részvétel heti összefoglalókon (vannak olyan blogok, amelyek heti összefoglalókat készítenek, ahol a legjobb tartalmat tartalmazzák)
 • Törött linképítés
 • A Quora használata (bár nem követhető linkek, egyformán jók, különösen akkor, ha olyan nagyszerű platformról érkeznek, mint a Quora, ahol nagyobb az elkötelezettség)
 • Felhőkarcoló technika (amelyet SEO szakértő mutatott be Brian Dean a Backlinkótól ahol népszerű tartalmakat találhat a saját résén, 10-szeres tartalmat hozhat létre az adott témában, és népszerűsítheti azt a megfelelő emberek számára, hogy több megosztást és visszamutató linket kapjon)

Utolsó gondolatok a keresési forgalom gyors növeléséhez barkácsolási SEO tippekkel

A keresési forgalom minden nyereséges webhely éltető eleme, amely rengeteg forgalmat generál a keresésekből. A keresési forgalom növelése azonban sok időt vesz igénybe. Ezért a MEGFELELŐ SEO-stratégiák használatával határozottan több látogatót vonzhat az olyan keresőmotorokból, mint a Google.

Tehát mi a véleménye a keresési forgalom növeléséről? Használsz barkács SEO tippeket magad, vagy bérelsz? Megfontolna egy SEO cég vásárlását?

Kérjük, ossza meg véleményét az alábbi megjegyzésekben.

Anil Agarwal áll mögötte Bloggerspassion.com blog, ahol segít blogolvasóinak webhelyeik és blogjaik forgalmának és bevételeinek magasabb szintre emelésében. Nemrég elindított egy webtárhely-projektet a címen HostingMonks.com. Anil Agarwal legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott