DreamHost interjú vezető PHP fejlesztővel…

Daniel Abernathy Dripping Springsből, Texasból származik. Daniel mérnökként dolgozik a Mio-nál, aki hatalmas tapasztalattal rendelkezik a Laravel és a Vue területén. Körülbelül 10 évvel ezelőtt kezdett el a PHP-vel dolgozni, és azóta hírnevet szerzett magának a közösségben. Izgatottak vagyunk, hogy Daniel ma itt van velünk, ahogy beszámol nekünk az utazásáról, a PHP-vel és a Laravel-lel végzett munka során szerzett tapasztalatairól, a PHP események felállításáról és még sok minden másról.

Shahzeb: Szia Daniel, örülök, hogy részt vettél ebben az interjúban! Mesélne olvasóinknak magáról és az utazásáról?

Daniel: Üdv Shahzeb! Köszönöm, hogy felkértél a részvételre. Webfejlesztő vagyok Dripping Springsben, TX-ben, Austinon kívül. A feleségemmel, Emilyvel két fiúnk van, Carson és Caden. Körülbelül egy évtizede dolgozom a PHP-vel, autodidakta fejlesztőként kezdtem. WordPress fejlesztőként kezdtem, és néhány éve áttértem az alkalmazásfejlesztésre a Laravel és a Vue.js segítségével.

Shahzeb: Te szerveztél Longhorn PHP események már egy ideje. Meg tudja erősíteni, hogy az Austin Longhorn PHP eseményt idén a helyszínen tartják meg, tekintettel arra, hogy a COVID-19 milyen sok eseményt leállított? Mit gondol, hogyan profitálnak a PHP fejlesztők ezekből a konferenciákból?

Daniel: A 3. éves Longhorn PHP idén októberben kerül megrendezésre személyesen. Már kétszer is át kellett helyeznünk a rendezvényt, de bízunk benne, hogy az októberi dátumnak lesz értelme, mivel az oltások száma folyamatosan emelkedik. A személyes események minden fejlesztő oktatásának értékes részét képezik, főként a társaikkal és a szakértő fejlesztőkkel való személyes interakció lehetősége miatt. Úgy gondoljuk, hogy a személyes konferenciák elősegítik a közösségi érzés kialakítását a PHP-fejlesztők között.

Shahzeb: Mikor és hogyan kezdte karrierjét a PHP-vel? Megosztana valami érdekes történetet olvasóinkkal az utazásáról? Milyen kihívásokkal vagy akadályokkal kellett szembenéznie első napjaiban, és hogyan kezelte ezeket?

Olvasni:  WooCommerce üzletének felkészítése az ünnepi szezonra

Daniel: Közvetlenül az egyetem után, körülbelül 10 évvel ezelőtt kezdtem el webfejlesztési pályafutásomat, annak ellenére, hogy kevés tapasztalatom volt vele. Apám (űrhajós mérnök) a középiskolában ismertetett meg először a HTML-lel, de a bátyám és engem nem nagyon érdekelt. Bárcsak akkoriban ragaszkodtam volna hozzá!

Amikor elkezdtem, kevesebb ingyenes online forrás állt rendelkezésre az autodidakta webfejlesztéshez, így a tanulásom nagy része csak gyakorlati próba és hiba volt. Szerencsém volt, hogy egy olyan helyen kezdhettem pályafutásomat, ahol munka közben volt hova tanulnom.

Shahzeb: Széles körű ismeretekkel rendelkezik a PHP fejlesztésről. Mi motivált arra, hogy PHP webfejlesztő legyél? Kik voltak a mentoraid és inspirálóid ezen az úton?

Daniel: A PHP-vel a WordPress-en keresztül kezdtem el foglalkozni, mivel karrierem kezdetén ez volt a webhelykészítés fő CMS-je. Azok a források, amelyekre a kezdeti években igazán támaszkodtam, többek között Chris Coyier volt – mind a front-end tudása, mind a Jeff Starrral írt „Digging Into WordPress” című könyve. Sokat tanultam Thord Daniel Hedengrentől, a Smashing WordPress szerzőjétől is.

Ahogy áttértem a WordPress-ről az alkalmazásfejlesztésre, a főbb befolyásaim megváltoztak. Több helyi és offline forrásból – találkozócsoportokból és konferenciákból – kezdtem tanulni. Sokáig előfizettem Jeffrey Way Laracastjaira.

Shahzeb: Mit kell tudniuk az olvasóknak mindarról, amit mostanában PHP-ben csinálsz?

Daniel: A jelenlegi cégem alkalmazása egy kicsit kevésbé hagyományos PHP számára, mert az üzenetküldő térben vagyunk. Bár technológiánk egyes részei hagyományosabb webalkalmazások, kódunk többsége webhookon, API-kon és várólistákon keresztül fut. A PHP-t a közelmúltig kevésbé kedvelték ezen a fajta területen, és szeretném, ha az emberek tudnák, hogy ma a Laravel ugyanolyan jó – ha nem jobb – eszközöket kínál az ilyen jellegű alkalmazásokhoz, mint bármely más keretrendszer, legyen a PHP vagy más.

Olvasni:  A DreamHost interjút készített a The Bigger Boat John Bel-lel...

Shahzeb: Szeretne beszámolni olvasóinknak néhány PHP projektről, amelyeken a legjobban dolgozott?

Daniel: Bárcsak több időm és energiám lenne nyílt forráskódú projekteken dolgozni. De erre a kérdésre most nem igazán tudok jó választ adni.

Shahzeb: Mit csinálsz szívesen, amikor távol vagy a laptopodtól?

Daniel: A webfejlesztésen kívül élvezem a társasjátékokat, az utazást, a kézműves sörözést és a hátizsákkal (ha lehetőségem nyílik rá). A feleségemmel mindketten szívesen nézünk krimi-show-kat.

Shahzeb: Mit keresel egy PHP gazdagépen? Véleménye szerint milyen előnyökkel jár a felhőalapú tárhely használata a hagyományos megosztott tárhelyhez képest?

Daniel: A felügyelt tárhely legnagyobb előnye a nyugalom a biztonsági és teljesítményproblémákkal szemben. Még akkor is, ha valami rossz történik – szűk keresztmetszet vagy sebezhetőség –, valakit azért fizetnek, hogy segítsen diagnosztizálni és kijavítani a problémákat.

Shahzeb: Mi a véleménye az olyan hosting megoldásokról, mint a DreamHost? Ön szerint ezek a megoldások hozzáadnak értéket a PHP-alapú alkalmazásokhoz?

Daniel: Szerintem nagyszerű, amikor egy fejlesztő több figyelmet fordít az alkalmazására, és kevesebbet a devopokra. Valahányszor hallok egy ijesztő történetet arról, hogy az ezoterikus PHP és Nginx konfigurációkba kell mélyednem a teljesítményproblémák diagnosztizálásához, hálás vagyok, hogy nem kell ezt tennem. Ha önállóan indítanék el egy alkalmazást, amelytől azt vártam, hogy jelentős vonzerőt kapjon, mindenképpen megvizsgálnám a menedzselt hosting lehetőségeket.

Shahzeb: Szerinted kivel kellene legközelebb interjút készítenünk és miért?

Daniel: Bárki, aki házigazdája (vagy házigazdája) PHP-konferenciának, nagyszerű jelölt lenne.

Shahzeb: Nehéz lehet egyensúlyt teremteni a munka és a magánélet között. Szóval mit csinálsz szívesen a szabadidődben? Szeretnél mesélni a hobbijaidról?

Daniel: Ez egy kicsit fentebb volt. Szeretném, ha most több lenne, amit megoszthatnék, de két kisgyerekkel otthon már nem jut annyi szabadidőm, mint régen!

Olvasni:  DreamHost Staging 2.0: Tesztelje webhelyét...

Shahzeb: Megosztana néhány pillanatképet az irodahelyiségéről vagy jelenlegi munkaállomásáról a COVID-19 járványhelyzetben olvasóinkkal?

Shahzeb: Még egyszer köszönöm, Daniel!

×

Szerezze meg hírlevelünket
Legyen Ön az első, aki megkapja a legújabb frissítéseket és oktatóanyagokat.

Köszönjük, hogy feliratkozott ránk!

Új publikációk:

Ajánlott