E-kereskedelmi termékoldal SEO: 10 követendő tipp és…

Ön egy e-kereskedelmi üzlet tulajdonosa, és ügyfele „Google” keres egy termékét, amelyet Ön árul… Voila! Megtalálják, amit keresnek, és megveszik!

DE van egy fogás, ez nem az Ön boltjából származik. Szomorú, igaz? Nos, ne aggódj. Csak optimalizálnia kell az e-kereskedelmi termékoldalának keresőoptimalizálását, és legközelebb ez az ügyfél az Öné lesz.

Íme az e-kereskedelmi termékoldalak keresőoptimalizálásának 10 alapvetése, majd 5 olyan hiba, amelyet el kell kerülnie!

Az e-kereskedelmi termékoldal SEO 10 alaptétele

A jól optimalizált termékoldal hihetetlenül fontos minden e-kereskedelmi üzlet számára. Ez az, ami célzott, konkrét személyeket vonz be, akik készek a konverzióra, és a csatornaforgalom alján állnak!

Ne feledje, ezen a ponton pontosan tudják, mit akarnak, mindössze annyit kell tennie, hogy elég felfedezhetőnek kell lennie ahhoz, hogy megmutassa nekik, hogy Ön a legjobb megoldás!

Íme tehát az e-kereskedelmi termékoldal SEO 10 alapvető eleme.

#1. Hatékony kulcsszóstratégiája

Amikor a „könnyű hajtóműkészlet” kifejezésre kerestünk, a Google-on a legjobb eredmény a Solo Stove Lite Gear Kit termékoldala volt. Látja, milyen hatékony kulcsszóstratégiával rendelkeznek?

Ahhoz, hogy hatékony, eredményközpontú kulcsszóstratégiát alakítson ki, először meg kell tanulnia a kulcsszókutatást. Vannak olyan fejlett e-kereskedelmi SEO-eszközök, mint az Ahrefs és a SEMrush, valamint olyan ingyenes eszközök, mint a Google Kulcsszótervező, amelyekkel könnyedén kereshet online. Más csatornákból, például a fizetett keresésből származó adatok szintén segíthetnek a kulcsszókutatásban.

A kulcsszókutatás során ügyeljen arra, hogy megvizsgálja egy adott kulcsszó keresési mennyiségét, a kulcsszavak rangsorolásának nehézségét és a keresés relevanciáját/célját.

Az e-kereskedelmi termékoldalak keresőoptimalizálásához ügyeljen arra, hogy olyan termékközpontú kulcsszavakat válasszon, amelyekre potenciális ügyfelei valószínűleg online keresnek. A választott kulcsszónak relevánsnak kell lennie, és követnie kell a tranzakciós szándékot, lehetővé téve Önnek, hogy az élen járjon, amikor az ügyfél készen áll a vásárlásra.

A hosszú végű, termékleíró kulcsszavak kiválasztása jelentősen javítja a felfedezhetőséget a keresés során. A „lite gear kit” keresési kifejezés elég leíró volt ahhoz, hogy a Solo Stove termékoldalát a tetején jelenítse meg, amikor rákerestünk. Mielőtt a keresési mennyiség alapján választaná, győződjön meg arról, hogy a kulcsszó keresési szándéka világos és pontos.

E-kereskedelmi tárhely az optimális élményért

Szerezze be felügyelt tárhelyünket, és összpontosítson e-kereskedelmi üzletére gyors, biztonságos és méretezhető platformunkkal.

Példa: Solo Stove

A Solo Stove termékoldalának kulcsszóstratégiája olyan szavakat tartalmaz a leírásában, amelyek közé tartozik a kaland, a teljes tábori tűzhelykészlet, a meleg étel az ösvényen. A „mi van benne” részben kapcsolódó termékközpontú szavakat is használtak, például a tábori tűzhely leírását, a fazék típusszámát, és egyértelműen azonosították, mi teszi őket egyedivé.

A fő kulcsszó körüli összes termékközpontú témát lefedte, így ez a legrelevánsabb termékoldal a Google-on a „lite gear kit” kifejezésre keresők számára.

Olvasni:  Az új szabályok közepette leállt a laptopok és táblagépek importja Indiába

#2. Ismerje meg a címek és metaleírások optimalizálását

A címcímkék és a metaleírások az első két dolog, amit a potenciális vásárló lát a keresőmotor eredményoldalán (SERP), amikor egy terméket keres.

Ezért a legfontosabb részletek, amelyeket bele kell foglalni, a következők:

 • A termék neve
 • A termék modellje
 • Az Ön márkaneve
 • A termék leírása és mitől egyedi
 • Fontos AR/AI-funkciók az üzletében, amelyek segítségével a vásárlók felpróbálhatják vagy maguk előtt láthatják a termékeket

Példa: Larq

A Larq egy online áruház, amely rendkívül optimalizált az e-kereskedelmi termékoldalak SEO-jához. A meta leírás tartalmazza a termék legfontosabb adatait, “A LARQ Bottle Movement PureVis aktívan öntisztítja és tisztítja a vizet egy könnyű, egyfalú rozsdamentes acél szerkezetben – tökéletes a szabadtéri kalandokhoz,…

Kiemeli a termék nevét, modelljét, egyedi funkcionalitását, az egyedi célok megvalósítására való készítés módját, valamint a megcélzott vásárlókat.

A címcímke “Vásároljon LARQ Bottle Movement PureVist”, akkor is jó munkát végez, ha világosan és jól láthatóan említi a termék nevét és a márkanevet.

Ha magas átkattintási aránnyal (CTR) rendelkező hirdetésszöveggel rendelkezik, ezt is beépítheti a metaleírásokba.

Beszélgetés Taran Nandhával, a Growth Natives alapítójával és vezérigazgatójával

#3. Ne felejtse el megjelölni a termékoldalakat strukturált adatokkal

Más szóval, a strukturált adatok rendszerezett adatok. Konkrét információkat biztosít a Google számára egy weboldalról, ebben az esetben az Ön termékoldaláról, amelyek alkalmasak arra, hogy az oldal bővített találatként jelenjen meg a SERP-ben.

Amikor a strukturált adatok jelöléséről van szó, ez azt jelenti, hogy kódot kell létrehozni a strukturált adatokhoz, nagyjából úgy, mint a HTML egy jelölőnyelv, amely rendszerezi a látogatók által látott weboldal tartalmát. Erről többet olvashat az interneten, valamint más e-kereskedelmi stratégiákat, amelyekkel gyorsan előkelő helyet szerezhet 2024-ban.

Amikor a termékoldalak SEO-járól van szó, gondoskodnia kell arról, hogy a termékoldal tartalmát (adatait) szervezett módon közöljék a Google-lal, hogy vonzó és szervezett módon jelenítse meg a tartalmat.

Példa: Burrow

Nézze meg, hogyan jeleníti meg a Google az adatokat, amikor a „coffee tables burrow” kifejezésre keresünk. A szakasz első képén a termékképek, vélemények, értékelések stb. láthatók, amelyek a termékoldalon található strukturált adatok megjelölésének eredménye.

A strukturált adatok segítségével felcímkézheti a termék nevét, áttekintheti a tartalmat, az értékeléseket és a képeket a keresőmotorok számára, így nem kell algoritmusokat használniuk ahhoz, hogy tudják, mi az. A strukturált adatok ezek mindegyikét azonosítják, például termékismertető, termékértékelés vagy akár termékkép esetében.

Konkrét szavakat használnak a termékismertetők termékértékelésként való címkézésére, és így van ez a termékképekkel stb. gazdag találatával a Google-on!

#4. Győződjön meg róla, hogy hozzáad egy GYIK részt

A legjobb e-kereskedelmi üzletek azok, amelyeknek nagyon leíró jellegű termékoldalai vannak. A minőségi tartalom elengedhetetlen ahhoz, hogy termékoldala a SERP-ben szerepeljen, mivel megfelel a felhasználók igényeinek. Éppen ezért a termékoldalon legyen egy GYIK rész.

A termékoldalak GYIK szekcióval történő optimalizálásának másik oka az, hogy az ügyfeleknek lesz ellenvetésük, amikor felkeresik az Ön termékoldalát. Minden olyan kérdést meg kell válaszolnia, amivel megtérhetnek. Ellenkező esetben visszapattannak, és nem vásárolnak az Ön online áruházából.

A GYIK résznek választ kell adnia minden lehetséges kérdésre, amely az ügyfele fejében felmerülhet. Azt is meg kell jelölnie a GYIK strukturált adatokkal.

Példa: Apple

Az Apple mindkettőt tartalmazza, egy GYIK részt és az Apple közösség válaszait. Okosan használják a felhasználók által generált tartalmakat (UGC), valamint a GYIK részt a termékeikkel kapcsolatos kérdések megválaszolásához. Ez segít nekik megválaszolni ügyfeleik kérdéseit, és kifogásaikat úgy kielégíteni, hogy meggyőzze a látogatókat a boltjuk konverziójára.

Olvasni:  WooCommerce termékek exportálása a WP All Export segítségével

#5. Tegye egyedivé termékeit és metaleírásait

Amikor egy potenciális vásárló egy terméket keres, fel kell kérdeznie magadtól, hogy miért választaná az Ön e-kereskedelmi webhelyét a vásárláshoz? Ez nem lehet triviális, és olyannak kell lennie, amely kiemeli az ugyanazon az oldalon rangsorolt ​​többi e-kereskedelmi webhely közül.

A termék- és metaleírásoknak elég egyedinek kell lenniük ahhoz, hogy felkeltsék a felhasználók figyelmét. Ha nem így tesz, hatalmas lehetőségekről marad le, ezért soha ne használja ugyanazt a termékleírást minden termékéhez. Az Ön termékei mások, és így kell lennie annak, ahogyan Ön ezeket az online áruházban képviseli.

Termékei mind a márkás, mind a nem márkás kulcsszavak alapján rangsorolhatnak. Ki kell használnia a helyzetet úgy, hogy minden egyes termékhez egyedi metaleírást ír az e-kereskedelmi webhelyén.

Példa: BonBonBon

A BonBonBon egy cukorka és csokoládé e-kereskedelmi bolt, de mégis sikerül egyedivé varázsolnia minden termékkínálatát, valamint azok nevét és metaleírásait. Tekintse meg az első képet ebben a részben, és tudni fogja, mire gondolunk.

Ügyeljen a Chocolate Tri-Bon-Cera-Tops termékük metaleírására: „Csokoládé dinoszaurusz Detroitból, Michiganből, készen áll, hogy megajándékozza és evett! Tej-, ét- és fehércsokoládéban kapható. Tökéletes ajándék azoknak a gyerekeknek, akik szeretik a csokoládét.”

Minden információt megad a termékről, honnan származik, mennyibe kerül, milyen ízekben kapható és mit lehet vele kezdeni. Ez az információ meggyőzi potenciális ügyfeleit, hogy kattintsanak, és nézzék meg termékkínálatát, így nagyobb forgalmat irányítanak az online áruházára és értékesítésére.

Hogyan írjunk konvertáló termékleírásokat?

Adja meg e-mail címét, hogy megkapja termékleírási képleteink ellop fájlját, és elkezdjen meggyőző termékleírásokat írni, amelyek növelik az eladásokat!

Köszönöm

A Swipe-fájl már úton van a beérkező levelek mappájába.

#6. Vevői beszámolók és vélemények megjelenítése

Amikor az egyik ügyfél valódi véleményt vagy ajánlást ír a webhelyén, és más potenciális ügyfelek látják, gyakran ez az utolsó lökés a vásárláshoz. Amikor ügyfelei az Ön termékeinek szószólóivá válnak, az Ön webhelyén elhangzott szájhagyományuk félig hideg érdeklődőket árul el.

Ezért hihetetlenül fontos, hogy a termékoldalon legyen egy ismertető rész. A mulatságos tény az, hogy 58%-kal több látogató konvertál azokról a termékoldalakról, amelyekről vásárlói vélemények vannak, mint azokról az oldalakról, amelyeken nincs ilyen.

Kérjen tehát vásárlói visszajelzést, hagyja, hogy megosszák a termékeivel kapcsolatos tapasztalataikat, és közöljék, hogy a terméke hogyan segített nekik megoldani egy problémát. Ne felejtse el megjelölni a véleményeket értékelési sémával, és úgy tekintse a véleményeket, mint ami folyamatosan friss tartalommal tölti meg termékoldalait, ami rendkívül fontos, ha javítani szeretné a helyezést.

Példa: Kötőjel

A Hyphen egy e-kereskedelmi áruház, amely egy egész oldalt szentelt a vásárlói véleményeknek, és termékoldalain is találhatók értékelési szakaszok. Termékoldalának optimalizálása magas pontszámot ér el, mert alaposan követi a termékoldalak SEO bevált gyakorlatait.

#7. Céloldalak tesztelése

Az e-kereskedelmi termékoldalak SEO-stratégiájának részeként mindenképpen tesztelje a céloldalait. A CTA pozíciójának vagy másolatának megváltoztatásától az e-kereskedelmi webhely elrendezéséig bármi több konverziót eredményezhet az e-kereskedelmi áruházban.

Még azt is tesztelheti, hogy a céloldalon végrehajtott változtatások milyen hatást fejtenek ki, hogy megtudja, mi működik jól a tölcsérnél, és mi növeli az eladásokat.

Használhat olyan eszközöket, mint például az Optimizely és a Google Optimize, hogy tesztelje a termékoldalain a legkisebb változtatásokat is, hogy felmérje a változás konverziókra gyakorolt ​​hatását.

Példa: Hush Puppies

A Hush Puppies termékoldal-optimalizálási stratégiáját a tesztelés, a tesztelés és a sok tesztelés okozza!

A cipő típusának, színének és méretének kiválasztása, valamint a PayPal és az Affirm fizetés használatának lehetősége egyértelműen megjelenik az ügyfél számára. Ez nem egy menetben történik. Annak kitalálása, hogy mi működik a legjobban, időbe telik, próbálkozások és hibák.

Olvasni:  Hogyan indítsunk sportblogot (és keressünk extra pénzt)

#8. Használjon kiváló minőségű videót és képeket

Ajándékkészleteket kerestünk, és mint tudod, nem egy tégla és habarcs boltban voltunk, hogy kifejlesszük a termék hangulatát! Tehát mi tudna meggyőzni minket arról, hogy vásároljunk egy bizonyos e-kereskedelmi webhelyről, és kattintsunk a termékre? Kiváló minőségű videók és képek, abszolút igen!

A kiváló minőségű videók és képek rendkívül fontosak, ha szeretné meggyőzni potenciális ügyfeleit, hogy vásároljanak online termékeket az Ön e-kereskedelmi üzletéből. Ez azért van, mert ezek a képek és videók egy fontos szakadékot hidalnak át, tekintve, hogy az ügyfelek fizikailag nem érinthetik meg a terméket.

Vonzó képeken keresztül bemutathatja egyedi csomagolását, különleges kombinációit és a termékkészletben található elemeket, és felhasználhatja őket egyedi terméknév és leírás alátámasztására, hogy nagyszerű felhasználói élményt nyújtson.

Példa: Molton Brown

Csak nézze meg, hogyan kezelte a Molton Brown US az e-kereskedelmi termékoldalakra vonatkozó SEO-t. A termékével kapcsolatos összes lényeges információt szervezetten mutatott be, részletes és jó minőségű képeket és videókat, valamint vásárlói véleményeket és közösségi oldalakat tartalmazott, hogy megosszon egy izgalmas terméket barátaival és rokonaival.

A Molton Brown US remek példája az e-kereskedelmi termékoldalak SEO-jának. A termékoldal-optimalizálási útja gördülékenyebbé válna, ha követi a termékoldal-seo-ra vonatkozó legjobb gyakorlatokat, amelyeket a Molton Brown US beépített termékoldal-seo-stratégiájába.

#9. Törekedjen az oldalbetöltési idő csökkentésére

Ügyfelei vissza fognak térni, ha az oldal sebessége és betöltési ideje nincs optimalizálva. Ha az oldalon található e-kereskedelmi termékoldalának seo-ja a helyén van, de a technikai SEO elemei nincsenek megfelelően rendezve, akkor csak a munka felét végezte el.

Erőfeszítéseket kell tennie az oldalsebesség optimalizálása érdekében. Ez azonban lehetetlen, ha nem tudja azonosítani, hogy mi lassítja webhelye oldalainak betöltését.

A szupergyorsan betöltődő weboldal jobb felhasználói élményt biztosít ügyfelei számára, emellett gördülékenyebbé és kényelmesebbé teszi az online vásárlás élményét – különösen, ha ügyfele már tudja, mit akar, nem szeretne várni a vásárlással!

Tehát optimalizálja e-kereskedelmi termékoldalát a sebesség érdekében, hogy növelje az értékesítési bevételt és a munkamenetenkénti oldalszámot, miközben ügyfele több terméket fedez fel az Ön e-kereskedelmi webhelyén.

Példa: Jeni’s Splendid Ice Creams

Ellenőrizheti az e-kereskedelmi termékoldalak betöltési idejét, és ellenőrizheti a mobil felhasználói élményt az ingyenes Google-oldalélmény-ellenőrzőkkel, mint például a DreamHost. Így ellenőrizheti, hogyan optimalizálhatja mobilra, és milyen további lehetőségei vannak az oldal általános teljesítményének javítására stb.

Ha már tudja, hol kell dolgoznia, megteheti a szükséges erőfeszítéseket az e-kereskedelmi termékoldalak gyorsabb betöltése érdekében.

#10. Feltétlenül ellenőrizze termékoldalait műszaki problémák miatt

A fazettált URL-ek vagy az új URL-ek minden szűrt kereséshez problémát okoznak, különösen a nagy e-kereskedelmi üzletek számára. Ha túl sok a különböző URL, akkor valószínű, hogy pazarolja a feltérképezési költségkeretet, megosztott hivatkozási tőkeproblémák lesznek, és a tartalom megkettőződik.

Számos módon optimalizálhatja a feltérképezési költségkeretet, hogy jobb helyezést érjen el az e-kereskedelmi termékoldalakon. Ezenkívül ellenőriznie kell a termékoldal SEO-ját műszaki problémák miatt. Számos SEO eszköz áll rendelkezésre, amelyek segítenek ezekben.

Miután ellenőrizte termékoldalait, optimalizálnia kell az e-kereskedelmi termékoldalak technikai problémáit és tartalmát is. Íme néhány dolog, amit szem előtt kell tartania az e-kereskedelmi termékoldalak optimalizálásához:

 • Lassú oldalbetöltési idők
 • Hiányzó strukturált adatok.
 • Ismétlődő címcímkék és metaleírások
 • Vékony tartalom
 • Megszakadt linkek
 • 302 átirányítás
 • 404 oldal
 • Ismétlődő címcímkék és metaleírások

Az e-kereskedelmi termékoldalak SEO hibái, amelyeket el kell kerülni

Most, hogy már beszéltünk az e-kereskedelmi termékoldalak SEO alapjairól, beszéljünk a gyakori SEO hibákról, amelyeket mindenáron el kell kerülni.

Olvasni:  HVAC SEO cég: Növekszik alvás közben

#1. Automatizált optimalizálás használata

Soha nem jó ötlet túlzsúfolni a termékoldalakat a terméknévvel és a márkanévvel, ha az e-kereskedelmi termékoldalakon keres SEO-t. Ez gyakran a termékoldalak automatizált SEO optimalizálásának eredménye.

Ehelyett megteheti, hogy fontos és releváns termékinformációkat adjon meg a címekben, mivel ezek segítenek javítani az e-kereskedelmi webhely rangsorolását a célzott kulcsszavak alapján.

Az automatizált címek és leírások kis erőfeszítést tesznek, nem professzionálisnak tűnnek, és mivel hiányzik belőlük az egyediség, negatívan befolyásolhatják az átkattintási arányt és a konverziókat.

a GIPHY-n keresztül

#2. Rossz típusú strukturált adatok használata

A strukturált adatok segítségével a Google rangsorolja webhelyét a bővített találatok és kivonatok között. Így nagyobb forgalmat érhet el termékoldalaira, és végső soron több értékesítést érhet el.

Míg egyesek teljesen kihagyják a strukturált adatok, azaz az ismertetők és a termékadatok megvalósítását, mások rosszul teszik ezt.

A rossz strukturált adatok használata eltávolíthatja az e-kereskedelmi webhely bővített kivonatait. A Google ezt megbünteti, mivel a helytelenül strukturált adatok hamisan ábrázolják az információkat, és ezáltal rontják a keresési eredmények minőségét.

a GIPHY-n keresztül

#3. A cselekvésre való felhívások elfelejtése

Ha gyenge cselekvésre ösztönzést használ, vagy egyáltalán nem használja őket, az olyan hiba, amelyet el kell kerülnie az e-kereskedelmi webhely termékoldal-optimalizálásán.

Amikor az ügyfele nem tudja, mit tegyen, miután felkerült az Ön e-kereskedelmi termékoldalára vagy akár az e-kereskedelmi céloldalára, előfordulhat, hogy elhagyja üzletét a versenytársakhoz, mivel nincs egyértelmű útjuk a céloldalra. a pénztár oldalán.

Ha erős CTA-kat használ a megfelelő helyeken, úgy végigvezetheti ügyfeleit online vásárlóik útján, mintha feltérképezné számukra az online vásárlás útját. Célja az legyen, hogy a termékoldalakról az e-kereskedelmi webhely köszönő oldalára vezesse őket.

a GIPHY-n keresztül

Támogassa e-kereskedelmi termékoldalait belső linkekkel, hogy a magas vásárlási szándékkal rendelkező kulcsszavaknál rangsoroljon. Ezzel növelné a forgalmat és a konverziókat is az Ön e-kereskedelmi üzletében

Ne felejtsen el hosszú farkú kulcsszavakat felvenni az e-kereskedelmi termékoldalak SEO-stratégiájába, és hozzon létre hivatkozásokat az e-kereskedelmi termékoldalakra is, ugyanúgy, mint a kezdőlapra és a kategóriaoldalra mutató hivatkozásokat.

a GIPHY-n keresztül

#5. Elfogyott termékoldalak eltávolítása

Ha a termékoldala magas rangú és forgalommal rendelkezik, ne távolítsa el azt e-kereskedelmi webhelyéről, még akkor sem, ha a termék kifogyott. Tartsa élőben az URL-t.

Az e-kereskedelmi termékoldalak SEO-stratégiájához való ragaszkodás az az oka, hogy több hasznot hozhat az e-kereskedelmi üzletének, mint veszteséget. De hogyan? Egyszerűen úgy, hogy összekapcsolja a termékoldalt más releváns termékoldalakkal, hogy a forgalom átfolyhasson rajtuk, és ezáltal konverziót érhessen el – növelve az eladásokat, amíg a termék újra raktáron nem lesz!

Megkérheti ügyfeleit is, hogy adják meg e-mail címüket, hogy értesíthesse őket, ha a termék újra raktáron van! Érdemes lehet egy e-kereskedelmi SEO ellenőrzőlistát is futtatni, hogy biztos legyen a webhely teljesítményében.

a GIPHY-n keresztül

Következtetés

Most, hogy tisztában van a termékoldalak optimalizálásának minden lényeges elemével, és azokkal a hibákkal, amelyeket el kell kerülnie az e-kereskedelmi termékoldalak SEO-stratégiája létrehozása és végrehajtása során, el kell kezdenie e-kereskedelmi webhelye más oldalainak optimalizálását is.

A WooCommerce egy nagyszerű e-kereskedelmi platform, amely segíthet Önnek az e-kereskedelmi SEO stratégiájában. Megtudhatja, hogyan állítsa be WooCommerce üzletét, ha elolvassa a WooCommerce oktatóanyagáról szóló blogunkat, vagy elolvassa a „WooCommerce átállás” című sorozatunkat.

Ezenkívül annak érdekében, hogy 360 fokos megközelítést kövessen az e-kereskedelmi SEO ellenőrzőlistájának szintre emelésében, olvassa el a következő, hasznosítható, részletes cikkeket az évre vonatkozó SEO-céljairól:

Új publikációk:

Ajánlott