E-kereskedelmi vállalkozások: Az induló vállalkozások 9 leggyakoribb kockázata

Mindenki csodálkozik

Az e-kereskedelmi vállalkozások az egyik legjövedelmezőbbek ebben az országban. 2021-ben kiskereskedelem e-kereskedelmi értékesítés világszerte megközelítőleg 5,2 billió amerikai dollárt tett ki. Az előrejelzések szerint ez a szám 56 százalékkal nő a következő években, és 2026-ra eléri a 8,1 billió dollárt.

Ez az egyik olyan terület, amelybe sok kezdő vállalkozó szeretne belépni, különösen az élő e-kereskedelem megjelenése miatt. Bármilyen nyereséges is lehet azonban az iparág, számos kockázattal jár a vállalkozás elindítása.

Annak érdekében, hogy ez ne forduljon elő, összegyűjtöttem a 9 leggyakoribb kockázatot, amelyekkel az induló e-kereskedelmi vállalkozásoknak tisztában kell lenniük:

Online biztonság az e-kereskedelemhez

Ez nyilvánvalónak tűnhet, de sok induló e-kereskedelmi vállalkozás alábecsüli. Alábecsülik, mennyire veszélyes lehet az online működés megfelelő védelmi gyakorlatok nélkül.

A digitális korban az e-kereskedelmi vállalkozásoknak nem csak a webhelyeikre feltörő számítógépes bűnözőkkel kell megküzdeniük. Valamint az adathalász támadások, a káros rosszindulatú programok, a hitelkártya-csalás stb.

Emiatt nemcsak az ő érzékeny adataikat fenyegeti a nyilvánosságra hozatal veszélye, hanem ügyfeleik érzékeny adatait is ellophatják.

A kiberbiztonsági intézkedések bevezetésével nagy kockázatot ismernie kell, amely biztosítja, hogy vállalkozása megőrizze hírnevét, és ne veszítsen jelentős bevételtől.

Ügyeljen arra, hogy szem előtt tartsa a kiberbiztonságot, amikor elindítja e-kereskedelmi vállalkozását.

De hogyan teheted ezt meg?

Számos módszer létezik annak biztosítására, hogy online adatai távol maradjanak a hackerektől. Sok modern e-kereskedelmi vállalkozás számára azonban a legnépszerűbb az, ha a védelmi követelményeiket egy menedzselt IT-szolgáltatásra bízzák.

Csökkenti a nyomást és biztosítja, hogy hosszú távú megoldást találjon, így vállalkozása egyéb szempontjaira összpontosíthat. Hagyja, hogy a szakemberek kezeljék az Ön online biztonságát.

Olvasni:  Miért van szüksége egy videógyártó cégre egy marketingügynökség mellett?

Noha kezdő vállalkozásként nem rendelkezik sok adattal, ezek a védelmi gyakorlatok tagadhatatlanul előnyösek lesznek vállalkozása számára.

Ez különösen igaz hosszú távon, mivel növekedésnek indul, és Ön több ügyfelet szerez, ahogy megtanulja, hogyan kell elindítani egy e-kereskedelmi vállalkozást.

Béreljen részidőzítőket az e-kereskedelmi üzletekhez

Célszerű rangsorolni részmunkaidős alkalmazottak felvétele kezdetben speciális feladatokra, mivel ez a stratégia hatékonyan tudja kezelni a költségeket, és lehetővé teszi, hogy alkalmazkodjon a változó igényekhez a vállalkozás kezdeti szakaszában.

A szürke piac

A szürke piac (vagy szürke piac) olyan platformokat foglal magában, amelyeken a termékeit az Ön engedélyén kívül értékesíthetik.

Annak ellenére, hogy technikailag legális, sok káros következményekkel járhat. Ezek árthatnak márkája hírnevének vagy a forgalmazóival fenntartott kapcsolatának.

Bár nem igazán lehet megakadályozni, hogy ez megtörténjen, vannak lépések, amelyeket megtehet. Biztosítania kell, hogy ügyfelei tisztában legyenek a történésekkel.

Például tájékoztathatja őket arról, miért érdemes mindig Önnel vásárolniuk. Vagy ismerje meg azokat a hivatalos kereskedőket, akikben megbízik.

Annak ellenére, hogy Ön kezdő vállalkozás, termékeit továbbra is el lehet adni a szürke piacon. Ráadásul, ha nemzetközi terjeszkedésbe kezd, és az emberek felismerik, hogy vállalkozása nagy szereplő az iparágon belül, ennek az esélye exponenciálisan nő.

Raktározási/logisztikai kérdések

Eleinte a raktározás nem feltétlenül jelent problémát. De amint elkezd új ügyfeleket szerezni, hatékony megoldásra lesz szüksége. Ahogy egyre több raktárt ad hozzá webhelyéhez, és növekszik a kereslet, raktározási és logisztikai problémákkal szembesülhet.

Például, ha külföldre küld küldeményeket, fennáll annak a veszélye, hogy a csomagok eltűnnek. Nem csak ez, hanem az is, hogy sérülten vagy rossz címzettnek kézbesítve érkeznek meg az ügyfelekhez.

Ismerje meg e-kereskedelmi vállalkozásainak logisztikáját, hogy ügyfelei elégedetten rendeljenek Öntől.

Azonnal próbálja csökkenteni ezt a kockázatot. Fontos, hogy folyamatosan ügyeljen a logisztikai műveletekre. Győződjön meg arról, hogy a raktározási és szállító cég amely képes megbirkózni az igényekkel.

Olvasni:  Hogyan készítsünk e-kereskedelmi webhelyet 5 lépésben

Egy példa

Nemrég vásároltam néhány logós pólót Az I Amy My Imagination Etsy Shopja. Tulajdonos, Dana részletesen tájékoztatott arról, hogy mikor várható a rendelésem, és azonnal értesített, ha késés történt.

Ha nem ezt tette volna, kíváncsi lettem volna, hol van a rendelésem, és lehet, hogy a jövőben nem rendeltem volna tőle többet.

Ezért szeretné garantálni, hogy logisztikája megbízható és megbízható. Nem akar majd negatív vásárlói véleményeket kapni.

Adózási problémák az e-kereskedelmi vállalkozások számára

Nem számít, mekkora egy vállalkozás, létfontosságú, hogy pontosan tudjuk, milyen adókat kell havonta vagy évente fizetni.

De ha az e-kereskedelmi vállalkozásokról van szó, az adózás problémát jelenthet. Miért? Mert ha küldeményeket küld a világ minden tájára, akkor tisztában kell lennie azzal, hogy az egyes helyekre milyen forgalmi adók vonatkoznak.

Annak érdekében, hogy ezeket helyesen rögzítse, érdemes már az elején kikérni egy adótanácsadó szakértői tanácsát. Végül is nem szeretné, hogy az induló vállalkozása problémákkal szembesüljön ezzel.

Megbízhatóság a rendszerekkel

Mivel teljes munkaidőben online fog működni, garantálni szeretné, hogy rendszerei megbízhatóak legyenek.

Mindazonáltal, függetlenül attól, hogy milyen óvintézkedéseket tesz ennek érdekében, előfordulhat, hogy rendszerei időnként meghibásodnak. Nemcsak az IPS (internetszolgáltató) összeomlásának veszélye áll fenn, hanem az Ön által használt rendszer is online fizetések hibákkal szembesülhet.

Az állásidő miatt vállalkozása eladásai visszaeshetnek, vagy az ügyfelek csalódottá válhatnak amiatt, hogy nem úgy működik, ahogy kellene.

Ügyfélproblémák

Minden vállalkozás, függetlenül attól, hogy mire specializálódott, időnként szembesül az ügyfelek problémáival és vitáival. Ez tény. És ez az Ön e-kereskedelmi vállalkozásán belül sincs másként.

Akár azért, mert nem érkezett meg a termék, nem felel meg a vásárló elvárásainak, akár kétszer számoltak fel érte, rengeteg probléma adódik.

Bár ez csak egy e-kereskedelmi vállalkozás működtetésének része, fontos, hogy rendelkezzen a gyakorlatokkal, amelyekkel megbirkózik velük. Ennek hatékony megvalósítása érdekében érdemes az ügyfélszolgálatba fektetni.

Olvasni:  Ingatlanügynöki tippek, amelyekkel rövidebb idő alatt bővítheti vállalkozását

Ha néhány munkatársunk készen áll a problémák megoldására, ügyfelei tudni fogják, hogy hangjukat meghallották. Ennek megfelelően fog tudni kezelni a problémáikat.

Fektessen be e-kereskedelmi vállalkozása kiváló ügyfélszolgálatába.

Túl korán pazarolja a pénzt egy marketingügynökségre

Bár ez inkább hiba, mint kockázat, mégis fontos tudomásul venni az első induláskor.

Egy csapda, amelybe sok e-kereskedelmi vállalkozás esik, azt eredményezheti, hogy több pénzt költ a szükségesnél.

Vállalkozástulajdonosként fontos, hogy határozottan megértse vállalkozása marketingjét. A tartalommarketing, SEO, közösségi média stb. fogalmi megértésével a legtöbbet hozhatja ki vállalkozásából.

Aztán később felkereshet egy marketingügynökséget.

Rossz helyezés a keresőmotorokon

E-kereskedelmi vállalkozásként nem szabad alábecsülni a SEO jelentőségét. Ha nem használja ki a legjobb tudása szerint, egyszerűen nem lesz képes sikeresen forgalmat generálni vagy leadeket konvertálni.

Ez azonban még akkor sem jelenti azt, hogy könnyű lenne, ha javítani szeretné a SEO-t, és követi a megfelelő gyakorlatokat.

Az ezzel kapcsolatos egyik fő kockázat a Google algoritmusának gyakori frissítése. Ha pedig nincs kéznél egy SEO szakember, aki megbizonyosodna arról, hogy webhelye igazodik ezekhez, akkor a helyezése csökkenni fog.

Bérelhet házon belüli SEO szakembert, aki segít ebben, vagy kiszervezheti a munkát egy SEO ügynökségnek. A választott lehetőség a költségvetésétől függ. Valamint azt, hogy Ön szerint melyik felel meg az Ön üzleti követelményeinek hosszú távon.

Kommunikációs akadályok

Valószínű, hogy stratégiája részeként nemzetközi terjeszkedni szeretne. Amikor azonban az e-kereskedelmi vállalkozások ezt teszik, tisztában kell lenniük a létező akadályokkal.

A nyelvi akadályoktól a kulturális különbségekig érdemes megbizonyosodni arról, hogy alapos kutatást végzett azon országokban, amelyekbe terjeszkedni szeretne.

Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy olyan akadályokat hoz létre, amelyek alacsony ügyfél-elégedettségi szintet eredményeznek.

Az e-kereskedelmi vállalkozások előnyei

Annak ellenére, hogy kétségtelenül tisztában kell lennie a fenti problémákkal, érdemes megnézni, milyen előnyök származhatnak az induló e-kereskedelmi vállalkozásból.

Olvasni:  Értékesítés az online áruházban: A legjobb Excel stratégiák az e-kereskedelmi marketingben

Íme a 3 fő előny, amelyet kihasználhat:

Alacsonyabb rezsi

Az e-kereskedelmi üzlet működtetésének egyik legszembetűnőbb előnye az alacsonyabb rezsiköltségek.

Nem csak pénzt takarít meg, mivel nem kell bérelnie vagy megvásárolnia egy épületet a munkához, hanem bizonyos folyamatokat is működtethet. Olyan műveletek, mint a készletkezelés a számlázásig.

Ezeket a világ bármely pontjáról megteheti, de ne feledje az internet elérhetőségét és sebességét!

Hogyan indítsunk e-kereskedelmi vállalkozást világszerte

Ahogy fentebb említettük, termékeit a világ minden tájára küldheti. Emiatt nagyobb elérést élvezhet, mint a hagyományos üzletek.

Ez versenyképesebbé teszi vállalkozását, és biztosítja, hogy magasabb bevételt érjen el. Ami viszont sokkal nagyobb esélyt ad a sikerre hosszú távon.

Maradjon nyitva 24/7

Egy másik ok, amiért magasabb bevételt érhet el, az, hogy e-kereskedelmi üzletét a hét minden napján, 24 órában nyitva tarthatja. Mivel a folyamatok többsége automatizált, nincs szükség teljes munkaidőben kéznél lévő személyre, aki az értékesítéssel foglalkozik.

Ezért be kell fektetni a chatbot technológiába.

Utolsó gondolatok: Hogyan indítsunk e-kereskedelmi vállalkozást

Szóval tessék! Ez a 9 leggyakoribb kockázat, amelyet minden induló e-kereskedelmi vállalkozásnak tudnia kell, valamint a három legfontosabb előny.

Egy virágzó iparágban, ha ezeket elismeri, nincs oka annak, hogy vállalkozása ne lehet sikeres.

E-kereskedelmi vállalkozást indítottál már? Szeretném tudni az alábbi megjegyzésekben, hogy találkozott-e ezen problémák bármelyikével, vagy tudja-e, hogyan kell most elindítani egy e-kereskedelmi vállalkozást.

Ez az online tanfolyam elérhető a Skillshare-en, hogy segítsen növelni webhelye forgalmát és eladásait.

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott