E-kereskedelmi webhelyek biztonsága: 10 lépéses ellenőrzés az e-kereskedelmi üzletek számára

A tégla és habarcs üzletekben biztonsági kamerák, riasztók, lopásgátló berendezések, sőt őrök is vannak. Amikor az e-kereskedelmi területen tartózkodik, egy másik védelmi rétegre is gondolnia kell: az e-kereskedelmi webhelyek biztonságára.

Az ügyfelektől elvárják, hogy adataik jelentős részét átadják Önnek, hogy vásárolhassanak – neveket, címeket, hitelkártyaszámokat és néha jelszavakat. Mindezen érzékeny adatok birtokában fontos megtanulni, hogyan védheti meg online áruházát, és nem csak az ügyfelek információiról van szó.

Ebben a cikkben tíz kérdést teszünk fel Önnek, amelyekre választ szeretne adni, ha érdekli webáruháza védelme. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan teheti biztonságossá e-kereskedelmi webhelyét.

Mi a legrosszabb, ami történhet?

Az e-kereskedelmi biztonsági intézkedéseknek számos okból kifolyólag kell lenniük. Akár a szabályok betartásáról, akár a hackerekkel való bánásmódról van szó, sok mindent meg kell őriznie. Különösen a világjárványt követően az e-kereskedelemre való növekvő elmozdulás miatt, a kiskereskedelem a kibertámadások elsődleges célpontja.

Az adatszivárgás magában foglalhatja az információk ellopását, a jelszó kitalálását, az adathalászatot vagy akár a rosszindulatú programok fertőzését is. A jogsértés megtapasztalása nemcsak időbe, pénzbe és jó hírnévbe kerül, hanem a fogyasztói bizalmat is rontja.

Egy másik gyakori e-kereskedelmi biztonsági probléma a ransomware támadás. A rosszindulatú szereplők hatékonyan akadályozhatják üzlete működését, hacsak nem fizet ki egy tetemes összeget. A potenciális bevételek miatt, amelyek – különösen az ünnepi rohanás idején – elveszhetnek, sok vállalkozás fizet.

Rémálom lehet vele foglalkozni, de mindez elkerülhető lenne az e-kereskedelmi biztonsági bevált gyakorlatok követésével.

10 szempont az e-kereskedelmi webhelyek biztonságával kapcsolatban

Számos dolgot megtehet webhelye zárolására, például Fort Knoxra. Ha végiggondolja ezt a tíz kérdést, akkor megóvhatja webhelyét, és eljuthat az e-kereskedelmi webhelyek biztonságának szakértőjévé.

Az első pillantásokhoz második pillantásra van szükség

1. Milyen gyakran nézi meg kezdőlapját?

Úgy tűnik, semmi gond, de mikor nézte meg utoljára a kezdőlapját? Általában bejelentkezünk a háttérrendszerbe, hacsak nem keresünk valami konkrétat. Ez a tévedés a vörös zászlók hiányához vezethet. Három fő közülük van: kis változtatások, előugró ablakok és átirányítások.

Olvasni:  3 legegyszerűbb módja a WordPress használatának a diákok számára

Kis Változások

Meglepően gyakoriak az olyan apró változtatások, mint a logó vagy a szöveg megváltoztatása a hacker névjegykártyájának megjelenítéséhez. Egyes hackerek ki akarják tűzni zászlójukat, és hírnevet akarnak szerezni.

Felugró ablakok

Újabb figyelmeztető jelek a felugró ablakok, amelyek olyan termékeket hirdetnek, amelyeket nem árul. Természetesen hozzáadhat felugró ablakokat a webhelyéhez, hogy továbbértékesítse saját termékeit, de mindig jó ötlet, ha szemmel tartja őket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy valóban az Öné. Ellenőrzés közben ne felejtse el kikapcsolni a hirdetésblokkolókat: könnyen kihagyhat egy rosszindulatú felugró ablakot!

Átirányítások

A váratlan átirányítások más webhelyekre, amelyek valószínűleg rosszindulatúak, további ok a figyelmeztetésre. Azt szeretné, hogy a forgalom a webhelyén maradjon, és növelje a látogatók konverziójának esélyét. Az ügyfelek elvezetése nemcsak Önt érinti, hanem információikat is kockára teheti, és ronthatja az Ön hírnevét a szemükben.

Az ellenőrzés szorgalmassága most időt vesz igénybe, de később megkímél a fejfájástól.

Ügyfélkörének biztosítása

2. Mennyi ügyféladatra van szüksége valójában?

A jogsértések még a legjobbakkal is előfordulnak. Mi van valójában veszélyben, amikor ez megtörténik? Ügyfelei adatai megjelennek. Az olyan adatok tárolása, mint a nevek, címek vagy jelszavak, nem szükséges olyan fizetési átjárók használatakor, mint a Stripe.

Ezeknek az adatoknak a nyilvántartásban tartása azonban több mint elegendő ahhoz, hogy jogsértés esetén csalárd hiteleket hozzon létre. Sőt, a Stripe-hoz hasonló fizetési átjárók segítségével PCI DSS-kompatibilissé válhat.

A kockázatok csökkentésének egyszerű módja, ha egyáltalán megtörténik, ha nem gyűjtünk a szükségesnél több adatot. A lehető legkevesebb adatot őrizze meg, hogy ügyfelei ne legyenek veszélyben. Nem veszélyeztetheti azokat az adatokat, amelyekkel eleve nem rendelkezett.

3. Mennyire biztonságosak az ügyfelek fiókjai?

Mindent jól csinálhat… és továbbra is veszélybe kerülhet az ügyfélfiókja. Emlékszel a Hackers című 1995-ös filmre? Számítógépes biztonsági tisztjük felhívja a figyelmet arra, hogy valaki nem vette a fáradságot azzal, hogy elolvassa a gyakran használt jelszavakra vonatkozó, gondosan elkészített feljegyzésüket. Kiderült, hogy több mint 20 évvel később ez még mindig igaz.

Az ügyfélfiókok feltörésének gyakori módja a brute force támadás, amikor a hacker könnyen elérhető jelszófeltörőket használ (igen, ezeket a Google-lal is megkeresheti), és addig találgat, amíg meg nem találja a megfelelőt.

Senki sem szereti a bonyolult jelszavakat speciális karakterekkel, amelyekre soha nem fog emlékezni, de minden bizonnyal biztonságosabb, különösen akkor, ha a nehezen megkeresett pénze veszélyben van. A kéttényezős hitelesítés egy másik nagy segítség, de meglepetés, meglepetés: ehhez rá kell venni az embereket, hogy időt szánjanak rá.

Igaz, végül a felhasználó dönt úgy, hogy lusta a jelszavas biztonsággal kapcsolatban. És ha üzlettulajdonosként nem kényszeríted ki, akkor nekik nem kell megtenniük. Nézd meg, mi történt vele Gyűrűs biztonság. Még ha felhasználói hibáról is van szó, a közvélemény bírósága az Amazont és a nem rossz jelszóhigiéniát okolja.

Olvasni:  Mi az a Lookbook, és hogyan ösztönözheti az e-kereskedelmi értékesítést?

Az üzlet tulajdonosának felelőssége, hogy ügyfeleit erős jelszavak használatára rávegye – ennek elmulasztása pedig sok pénzbe kerülhet. Ez hírnévpontokba is kerülhet, mert a feldúlt ügyfelek a közösségi médiában beszélhetnek rossz tapasztalataikról.

A műszaki hús és burgonya

4. A megfelelő platformon vagy?

A legismertebb e-kereskedelmi platformok a Shopify, a Magento és a WordPress/WooCommerce. A népszerűségük egyik oka az, hogy nagyon biztonságos megoldások.

Olyan platformra szeretné felépíteni üzletét, amely képes a játék előtt maradni. A rendszeres frissítések, amelyek a biztonsági réseket orvosolják, elengedhetetlenek a választott platformon. Előfordult-e adatszivárgás az Ön által választott legjobb választásnak? Ismert a nyitva hagyott sebezhetőségeiről? Mindenképpen nézze meg ezt, mielőtt elkötelezi magát.

Az e-kereskedelmi webhelyek biztonságán kívül más megfontolások is felmerülnek, de ez egy másik beszélgetés.

Az egyik legbiztonságosabb e-kereskedelmi platformot keres? Hostinger fogadja a hívást.

5. A megfelelő gazdát használja?

Tudjuk, hogy a házigazdák nem egyformák. Nem az ár az egyetlen tényező, ami miatt aggódnia kell. Egyes tárhelyszolgáltatások befolyásolhatják az e-kereskedelmi webhelyek biztonságát. Rendkívül fontos a megfelelő választás az üzletben.

Kapcsolódó olvasmány:

Ha megosztott tárhelyet használ, kevesebbet fizet, de potenciálisan többet kockáztat. Ha a felhasználói fiókok nincsenek megfelelően szétválasztva – és az egyik kompromittálódni fog –, az adott szerveren mindenki veszélynek van kitéve. Ha gondoskodik arról, hogy a gazdagép rendszeresen alkalmazzon biztonsági javításokat, és kövesse a kritikus biztonsági protokollokat, segít megelőzni a későbbi fejfájást.

Azt is szeretné megkérdezni, hogyan figyelik a hálózataikat? Mi a protokolljuk az ügyfelek értesítésére a biztonsági megsértésekről? Biztosítanak automatikus biztonsági mentést?

Az adatközpontok és a szervereik működési helyének fizikai biztonsága ugyanolyan fontos, mint az e-kereskedelmi webhelyek biztonsága. Érdeklődjön a szerverekkel kapcsolatos terveikről áramkimaradás esetén.

Minden bizonnyal választhat olcsóbb tárhely mellett is, ahol ezeket a dolgokat maga intézi. Választhat olyan menedzselt hosting szolgáltatásokat is, amelyek kezelik a frissítéseket és a biztonsági mentéseket, miközben tárhelytámogatást, javaslatokat és kiváló biztonságot nyújtanak.

6. Az üzletének szoftvere naprakész?

A frissítéseket és javításokat elég gyakran adják ki, és jó okkal. A kizsákmányoló sérülékenységek, amelyek nyitottá tehetik a támadást, egyre gyorsabban és gyorsabban jönnek elő – így Önnek kell gondoskodnia a védelemről. Ha nem, akkor megnyitja webhelyét a hackerek előtt, akik az adatokhoz való hozzáférést biztosító büfé mellett sétálnak.

Mit kell frissíteni? Tartalomkezelő rendszerek, témák, bővítmények, bővítmények – és természetesen a szerver. Azon túl, hogy e-kereskedelmi webhelyét biztonságban tartja és védi a sebezhetőségekkel szemben, megakadályozhatja, hogy webhelye elveszítse funkcionalitását.

Olvasni:  7 hatékony módszer a tartalommarketing használatára induló vállalkozások számára

Egy nagyszerű módja annak, hogy mindenről tájékozódjon, ha egy tárhelyszolgáltatót használ, amely automatikus frissítéseket biztosít. Ez egy egyszerű megoldás, amely biztosítja, hogy webhelye mindig készen álljon.

A biztonság nem egyszeri üzlet – minden erőfeszítése összeadódik. Nem támaszkodhat kizárólag az automatikus frissítésre a biztonság megőrzése érdekében, de sokat segít. Azonban még a legbiztonságosabb webhelyek is áldozatul eshetnek egy kibertámadásnak. Ezért van ebben a biztonsági auditban tíz pont, nem csak egy.

Nagyszerű kapcsolat létrehozása

7. A gazdagép PCI DSS kompatibilis?

Ha elfogad bankkártyás fizetést – amit gyakorlatilag minden online áruház megtesz –, akkor be kell tartania a fizetési kártyaipar által támasztott szabványokat. A megfelelőség áttekintése itt található, de több mint 300 biztonsági követelményről van szó.

A PCI DSS megfelelőség jelentheti a különbséget az eladás és a visszapattanás között. A szabályok be nem tartása miatt pénzbírságot is kaphat – a költségek pedig gyakran a kereskedőket terhelik. Az előírásoknak megfelelő házigazdaként pénzt takarít meg, és ügyfelei biztonságos fizetési átjárót használnak.

Íme néhány alap, amit tartalmaznia kell:

  • Biztonságos hálózatra van szüksége, ami egy tűzfal telepítését jelenti.
  • Győződjön meg arról, hogy megváltoztatta jelszavait – a szállítói alapértelmezett beállítások nem biztonságosak.
  • Az adatátvitel titkosítása.
  • Biztosítsa a sebezhetőségek kezelését a víruskereső programok és verziók rendszeres frissítésével.
  • Szigorú hozzáférés-ellenőrzési intézkedéseket kell bevezetni, és korlátozni kell a kártyatulajdonosok adataihoz való hozzáférést.
  • Használjon egyedi azonosítókat mindenki számára, aki hozzáfér az adatokhoz a használat nyomon követéséhez.
  • Rendszeresen figyelje és tesztelje a hálózatokat.

A PCI-megfelelőség az egyik legfontosabb módja annak, hogy megvédje online áruházát, mert ha értékesítést szeretne folytatni, ügyfeleinek biztonságban kell éreznie magát, amikor beírja fizetési adatait. Az összes követelménynek való megfelelés jó ok a felügyelt tárhely használatára: eggyel kevesebb időt és energiát kell rá fordítania.

8. Használ SSL titkosítást?

Tisztázzuk. Óriási A fogyasztók 85%-a kerülni fogja a nem biztonságos webhelyeket. Ha Ön is olyan, mint mi, akkor észreveszi, hogy a böngészőkben, például a Chrome-ban egy kis zár található, amely megerősíti, hogy az Ön által böngészett webhely biztonságos, és rendelkezik érvényes tanúsítvánnyal. Milyen bizonyítványról beszélnek? Ez az Ön Secure Sockets Layer tanúsítványa.

Miért jelent ez különbséget? Mert ha ebben a században fel akar adni az adatokról, akkor nem akar személyazonosság-lopás áldozatává válni, nem akarja, hogy bankkártyáit hot card kártyával látja el, vagy hogy a személyes adatait az Ön hozzájárulása nélkül használhassa fel. .

Sőt, valójában nehezebb nem biztonságos webhelyeket találni. A Google például megbünteti a nem biztonságos webhelyeket, és ez azt jelenti, hogy alacsonyabban helyezkednek el a SERP-ben. Kombinálja először azt, hogy nehezebb megtalálni azt az ügyfeleket, akik észrevették, hogy webhelye nem biztonságos, és ez kevesebb konverziót eredményezhet.

Olvasni:  7+ legjobb linképítő eszköz bloggereknek (ingyenes és fizetős)

9. Használ CDN-t?

Ha még nem ismeri az e-kereskedelmi területet, felmerülhet a kérdés, hogy ez miért szerepel a listán. Nem CDN-t használ a képek és tartalom gyorsabb betöltésére? Nos, igen. De emellett biztonsági funkciókat is hozzáadhat webhelyéhez.

A CDN-szolgáltatók általában további biztonsági funkciókat kínálnak, mint például a rosszindulatú programok ellenőrzése, a spamrobotok blokkolása stb. Bár a CDN nem akadályozza meg egyenesen a DDoS támadásokat, minden bizonnyal segíthet enyhíteni azt. Tekintsd úgy, mint egy biztonsági őrt – az egyik jellemzője, hogy figyeli és azonosítja a szokatlan forgalmat. Miután azonosítja az általuk rosszindulatúként felismert IP-címeket, blokkolja a kéréseket.

Még egy bónusz? Ezeket a folyamatokat nem az Ön szervere tárolja, hanem a CDN-kiszolgálón keresztül történik, ami azt jelenti, hogy a webhely sebessége nem csökken, miközben ez történik.

Ingyenes és fizetős CDN-ek is rendelkezésre állnak. Sok házigazda hozzáférést is biztosít a sajátjához. Ügyeljen arra, hogy olyat használjon, amely gyakran frissít és javít – nincs értelme mindent megtenni azért, hogy egy gyenge biztonságú CDN-t használjon.

10. Védi kapcsolatát nyilvános helyeken?

Az online áruház védelme érdekében végzett jó munka nagy része visszavonható egyetlen újonc hibával: egy nem biztonságos kapcsolat használatával. A mai korban bárhonnan dolgozhat. Az ingyenes Wi-Fi szabvány a tégla és habarcs helyeken. Az emberek szeretik a szabadságot, hogy kimozduljanak az irodából (még az otthoni irodából is), és elfogyasszák kedvenc kávéjukat vagy egy csendes könyvtárban.

Kísértést érezhet, hogy egyszerűen bejelentkezzen, és kihasználja az ingyenes hozzáférést, de ne felejtse el – az ingyenes nem mindig jobb. Ha titkosított kapcsolatot használ VPN-en keresztül, anélkül érheti el a netet, hogy aggódnia kellene amiatt, hogy ki fér hozzá az Ön adataihoz.

Egy kis kutatással egyszerű biztonságos VPN-t találni, és rengeteg gazdagép is kínálja őket.

A Hostinger megkönnyíti az e-kereskedelmi webhelyek biztonságát

Ha az e-kereskedelmi webhelyek biztonságáról van szó, sok mindenen kell gondolkodnia. Hacsak nem vagy egy hatalmas üzlet, és fizethetsz egy csapatnak azért, hogy vigyázzanak rád, akkor nagy valószínűséggel te magad fogod ezt a megfigyelést végezni.

Teljesen képes kezelni ezt az egészet – de ha az idejét fontosabb dolgokra szeretné fordítani, például az embereket a webhelyére irányító tartalom eladására és frissítésére, van jobb megoldás.

A Hostinger Fully Managed WooCommerce Hosting automatikus frissítésekkel és biztonsági mentésekkel, ultragyors CDN-nel, valamint a megfelelőség és a tanúsítványok fenntartásával „lezárja” Önt. Gyorssá, egyszerűvé és biztonságossá tesszük, így Ön azt teheti, amit a legjobban tud: eladni.

Új publikációk:

Ajánlott