E-könyv-írási tippek: A végső útmutató

Tartalomjegyzék

 • Ebook kontra hagyományos könyvek
 • Az e-könyv előnyei
 • De vajon nyereségesek-e az e-könyvek?
 • Egy e-könyv felépítése
 • E-könyvhöz hozzáadható témák
 • Hogyan írjunk e-könyvet
 • Hogyan szerkeszthetünk egy e-könyvet
 • Használható e-könyv-formátumok
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Még mindig azon ülsz, hogy elindítsd saját e-könyvedet? Gondolkozz kevesebbet és csinálj többet. Mert ebben a blogban ígéretet tettünk arra, hogy kiváló e-könyvírási tippeket adunk. E-könyv írása bölcs dolog, hogy versenytársai előtt maradjon, és releváns legyen ügyfelei számára.

Az e-könyvek a tartalommarketing fontos eszközei. Ezek tükrözik az Ön szakértelmét az adott szektorban, és azt a képességét, hogy szembenézzen az ezzel járó kihívásokkal. Lehetőséget adnak arra is, hogy megérintsen más nyomáspontokat, amelyeket a következő e-könyvben tárgyalhat. Az érdekes az, hogy ügyfelei aktívan keresik a fenti két tulajdonságot, hogy megbízhassanak az üzletben.

Végül, az e-könyvek nagyszerű módja annak, hogy megtudja, hány hűséges ügyfelet szerzett, mert az olvasás olyan, mintha értékes idejét fektetné valamibe. És természetesen, ha valakit érdekel a vállalkozása, akkor csak az Ön e-könyvét hajlandó megvenni – ráadásul szájról szájra növekszik az esélye annak, hogy több ilyen befektetett olvasót szerezzen. Tehát még ha kicsiben kezdi is, az előbb-utóbb nagyra nő. Most térjünk le a töréspontokhoz.

Olvassa el ezt az e-könyvírási tippek útmutatóját is a végéig, mert a Marvel-filmekhez hasonlóan a végén is vannak fontos megjegyzések.

E-könyvek kontra hagyományos könyvek

Az e-könyvek fő célja a bejövő eladások megsokszorozása a célközönség ismeretében. Az e-könyvek a keze ügyében kínálnak információkat, csökkentve ezzel a nyelvi akadályokat. Mivel a készülék puha másolatként van rajta, bármikor képes bizonyítékkal alátámasztott információkkal ellátni az olvasókat. A Hubspot által közzétett jelentések szerint 2021-ben mindössze egy negyedév alatt 38%-kal nőtt az e-könyvek eladása a HarperCollins számára.

Forrás

Az e-könyvek rugalmasságot kínálnak az olvasóknak, mivel egyetlen kattintással megoszthatók a platformok között. Ez racionális döntést eredményez, mivel Ön előtt van egy vállalkozás összes mérőszáma és összehasonlítható adata. Röviden: megkönnyíti a feladatot annak, aki át akarja adni a vállalkozását. Adja hozzá a többnyelvűséget, és máris aranyat ad el.

Másodszor, egy könyv kiadásának költsége több, mint egy pdf elkészítésének. Egy sikeres vállalkozás működtetéséhez egyensúlyra van szükség a kiadások és a megtérülés között. Ezért egy e-könyv választása jelentősen csökkentheti kiadásainkat, miközben a megtérülés tovább nő. Végül, a könyvek nagyszerűek lennének, ha valakit reklámoznak, míg az e-könyvek inkább a vállalkozások felé hajlanak.

Az e-könyv előnyei

Az e-könyvek nem az első lépést jelentik a marketing folyamatban. Azonban határozottan ez a következő lépés, amikor már elkezdett némi vonzerőt szerezni. Így Ön és olvasói hogyan profitálhatnak az e-könyvekből.

Üsse meg a megfelelő akkordot

Az emberek nem akarnak unatkozni az unalmas információk sorozatán. De az információnak nem célja, hogy szórakoztató legyen, mivel kissé tanulságos. Az e-könyvek azonban ezt minimalizálhatják színes látványelemek, szórakoztató GIF-ek, gyors címsorok és hanganyagok alkalmazásával, így mindenki számára előnyös helyzetet teremtenek.

Legyen az iparág gondolatvezetője

Legyen iparági szakértő azáltal, hogy előkészíti az utat a pontos és értékes információk felé. Miután mozgásba hozta a kereket, kivívja a B2B vásárlók tiszteletét.

Olvasni:  A legjobb SEO blogok, amelyeket ebben az évben olvasnia kell

Építsd ki a bizalmat és az elszámoltathatóságot

Amikor egy vállalkozás mindent megtesz annak érdekében, hogy megbízható kapcsolatokat építsen ki az ügyfelekkel, elszámoltathatóságot kell vállalnia. Azzal, hogy szakértőként mutatkozik be, már félúton van. És ez nagyon élénken tükröződik a munkádban. Az e-könyvek nagyszerű munkát végezhetnek azáltal, hogy adatban gazdag információkat és vizuális bizonyítékot szolgáltatnak a felmérésekről, amelyek segítettek összegyűjteni a releváns információkat.

Újítsd meg márkád identitását megerősítésekkel

Az e-könyvek javíthatják márkáját. Lehetőséget kínálnak arra, hogy kreatív és optimista legyen a dizájn és a formátum tekintetében, csábítva az ügyfelet, hogy könnyen építsen kapcsolatot a márkával.

Hozzon létre potenciális ügyfeleket a bejövő marketinggel

Az e-könyvek közvetlen kommunikációt tesznek lehetővé a vevő és az eladó között. A Curata blog szerint a B2B vásárlók 63%-a készséggel megadja elérhetőségeit az e-könyvek eléréséhez. Ezt szigorú promóciónak kell alátámasztania a közösségi média oldalain, a vállalkozás nyitóoldalát összekötő linkkel, hogy tovább gyorsuljon a potenciális ügyfelek generálása.

Forrás

Ezért, ha azt tervezi, hogy felfedezze ezt a népszerű területet, az e-könyvek előnyeinek mára nyilvánvalónak kell lennie. Az e-könyvírási tippek egy másik módja annak, hogy megnyilvánuljon, hogy nem szabad szekvenciális megközelítést alkalmaznia; ehelyett keresse a módokat, hogy ugyanannyi erőfeszítéssel bevételt termeljen.

De vajon nyereségesek-e az e-könyvek?

Az e-könyvek valódi erőfeszítést igényelnek, és ennek függvényében nyilvánul meg az eredmény. Az e-könyvek eladásából származó nyereség nem automatikus, hogy őszinte legyek. Figyelembe véve az online olvasók növekvő számát, ennek a területnek a fel nem fedezése bűncselekmény lenne. Az e-könyvek írásának és eladásának számos előnye van. Ne feledje, hogy az e-könyveknek nincs szállítási és nyomtatási költsége, ami azt jelenti, hogy sokat spórol, és egyben sokat keres. A profit teljes mértékben a tiéd.

Végül megértheti az e-könyvek, például az induló vállalkozások folyamatát. Lehet, hogy a kezdeti nyereség nem hatalmas, de bármit is csinál, az utat nyit jelentős jövőbeli kilátások előtt. Tehát a választás a tiéd attól függően, hogy láthatod-e hosszú távon vagy sem.

Egy e-könyv felépítése

Egy e-könyvnek nincs határozott szerkezete. Ez pusztán azon múlik, hogy mennyire tudod megérteni potenciális olvasóid elméjét, majd ennek megfelelően alakítani a stratégiát. Ennek elsajátításával automatikusan tudja, hogy melyik szakaszt hova kell elhelyezni.

Az e-könyvek bizonyos vonatkozásai ugyanazok, mint egy blogban vagy cikkben – CTA-k, csábító címek és alcímek, tényadatok, látványelemek és releváns kivonatok.

Mivel ebben a blogban részleteset ígértünk e-könyv írási tippekösszeállítottunk egy listát azokról a lényeges dolgokról, amelyeket az e-könyvének feltétlenül be kell tartania:

Forrás

Építs egy címet, amely ellopja a rivaldafényt

A cím nagyon fontos minden szempontból. Így vezeti be a tárgyát. Ezért elég érdekesnek kell lennie ahhoz, hogy potenciális ügyfelei megálljanak, és megjegyezzék: “hmm… ez segíthet.” Kezdetben ez egy kattintáscsali játék, és milyen jól elsajátítottad a játékot. Fokozatosan új kártyákat nyit meg új leadekkel.

Bizonyítékkal támassza alá pontjait

Egy e-könyv akkor megy át a teszten, ha a benne lévő anyag relevánsnak bizonyul az olvasók számára. És ez bizonyítással történik. A bizonyítás tényeket, adatokat, statisztikákat és valós idejű felmérést jelent. Sőt, a bizonyítás hitelessé teszi a dolgozatot, és méretezhetővé teszi a tartalmat. A célközönség megtalálja a választ az e-könyvben, és így habozás nélkül megosztja azt befolyásos kollégáival.

Oldja meg a válságot

Tartalmad felkeltették az olvasókat, mert felajánlottad egy válság megoldását. Ügyeljen arra, hogy ragaszkodjon a problémához, először úgy építse fel, hogy megérinti a küzdőpontokat, majd egyenként lengette őket, mint egy profi. Ezzel szakértővé és gondolatvezetővé válik a szakterületén. És ez az e-könyv valószínűleg horgonyként fog szolgálni saját márkájához.

Ne hagyd lógva őket

Az e-könyvek általában hosszú formátumú tartalmak, amelyek egy kérdéstől indulnak, és egy másikkal végződnek. Az Ön e-könyve azonban elkülönülhet egymástól, ha vállalja, hogy a második kérdést is megoldja. A végső e-könyv valójában e-könyvek sorozata. Amikor befejezi az e-könyvet, tájékoztassa az olvasókat a cselekvés következő lépéséről, vagy legalább a vonatkozó következő lépésről. Ezután kezdje el a következő e-könyvét azzal, hogy foglalkozik a következő kérdésben felmerülő lehetséges kétségekkel. Így folyamatosan a hurokban tartod az olvasókat, hatalmas forgalmat vonzva, miközben a következő témára is beállítod magad.

Olvasni:  5 alapvető logó-újratervezési tipp

Értékes visszajelzés

A siker az értékes olvasók értékes visszajelzéseitől függ. Az e-könyv végéhez hozzáadhat egy űrlapot, amelyre az olvasók visszajelzést adhatnak. A hosszú távú üzlet kulcsa, hogy elfogadjuk a kritikát, majd építünk rá.

Tartalomjegyzék

Az ügyfélkapcsolatok kiépítéséhez átláthatóság szükséges. Éreztesd olvasóiddal, hogy ők irányítják a következő történéseket. Így a tartalomjegyzék megadása megmutathatja ezt az ellenőrzést. Csak annyit kell tennie, hogy tudja, milyen válaszokat akar, és felveszi a tartalomjegyzékbe.

Használjon megfelelő színeket és grafikákat

Gondosan válassza ki a látványelemeket, a betűtípusokat, a színkombinációkat és a grafikai tervezést. Ennek az a célja, hogy a megfelelő üzenetet küldjük, és ne csak a sötétben lőjünk nyílvesszőket. A könyv tartalmának minden elemének koherens szerkezetet kell alkotnia.

E-könyvhöz hozzáadható témák

Nincs hiány témában, ha megérti potenciális ügyfelei területeit. De mindezt megérteni nem biztos, hogy könnyű. De ne aggódj; kezdésnek csak egy téma kell. Tehát, az első mondatot átfogalmazva, nincs hiány platformokból, ahol kutakodhat, és megtalálhatja az ízlésének leginkább megfelelő témát.

Lapozzon át az interneten, és jegyezze fel, mit kérdeznek az emberek. Ez egy fontos lépés és a legidőigényesebb, de ez nem probléma. Minél jobban kutat, annál tisztábban láthatja az előttünk álló utat. A kutatáshoz hasznos platformok közé tartozik a Quora, a Twitter, az „emberek is feltesznek” kérdéseket a Google-on, a vélemények más e-könyvekről és természetesen az Ön felmérése.

Az Instagramon, a YouTube-on, a Whatsappon és más közösségi médiában követőinek kérdéseket feltenő felmérés lebonyolítása vonzó folyamat lehet. Ezenkívül ezeket a felméréseket az e-könyvében is felhasználhatja, hogy bemutassa erőfeszítéseit és elkötelezettségét az írás terén. Ezért ez a lépés a legszórakoztatóbb és legfiatalítóbb nálunk e-könyv írási tippek blog. Tegyen egy próbát!

Hogyan írjunk e-könyvet?

1. Válassza ki azt a témát, amelyre kattintani fog a közönsége

Az első lépés az, hogy tudja, mit akarnak a vásárlók. A következő lépés az, hogy pontosan azt tegyék, amit akarnak. Olyan intézkedésekre kell összpontosítania, amelyek a potenciális ügyfelet az értékesítési csapat felé irányítják. Mára megértettük, hogy e-könyvet írni nem könnyű. Ezért, ha veszed a fáradságot, hogy megírj egyet, akkor azt megfelelően kell felépíteni.

Forrás

Válasszon ki egy témát, majd keretezze be a megfelelő címsort. Kutasson kulcsszavait, mivel ezek létfontosságú szerepet játszanak a SEO-ban. Ez segít elérni az azonos kérdésekkel küzdő közönség széles körét. Manapság számos eszköz áll rendelkezésünkre, amelyek segítségével az adatok alapján a legmegfelelőbb témát nullázhatjuk ki. Ezen eszközök használatával határozottan felgyorsíthatjuk a folyamatot.

2. Alaposan kutasson, mielőtt elkezdené összerakni a darabokat

A tétlen munkából semmi nagyszerű nem származik, mert a kulcs az ideális munka. A kutatás minden rejtvény fontos eleme. Enélkül nem reménykedhetünk abban, hogy kreatív leveink kiáradnak. A legtöbben attól tartanak, hogy nem eredetiek, mert még semmit nem mondtak el vagy nem beszéltek meg. Elsősorban azonban a határaink feszegetésére kell összpontosítanunk, hogy új módot találjunk a narratíva elmondására.

Egy új út lehetséges, ha elegendő adat áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy tartalmunk stratégiájának kialakítására irányítsanak bennünket.

3. Keresse meg a fájdalompontokat, és írja be az alcímekbe/fejezetek nevébe

Honnan tudhatod, ha konkrét vázlatot készítettél az e-könyvedhez? A fájdalompontok kimerítésével. A kutatás segít megtalálni ezeket a nyomáspontokat, az alcímek segítségével pedig az e-könyved felé irányíthatod a közönség figyelmét.

Forrás

Elég, ha a potenciális olvasók fejében megnyilvánítja azt a gondolatot, hogy hosszú küldetésük végére érnek. Kezelje az egyes fejezeteket egymáshoz kapcsolódó blogok sorozataként. Sőt, ne legyen hosszadalmas; legyen rövid, és korlátozza a leglényegesebb információkra. Ezzel biztosíthatjuk, hogy másolata hatékony legyen, és ne vándoroljon céltalanul.

4. Támogassa tanulmányát tényekkel és számokkal!

Amikor elkezdi a fejezeteket egy részletes tézissé bontani, adjon meg támogató mérőszámokat a jelentés súlyának növelése érdekében. Ez minden bizonnyal megüti az olvasóit, mert az információ valódi. Az e-könyvek emellett lehetőséget kínálnak arra, hogy megtörjék a monotonitást, szórakoztató látványelemekkel és hatékony hanggal interaktív grafikával. Ezért tegye a lehető legélvezetesebbé, mert végső soron az Ön megközelítése a témához az, amely megkülönbözteti az e-könyvet.

5. Emelje ki az érdekes statisztikákat és idézeteket

Húzzon alá bizonyos idézeteket, és emeljen ki konkrét statisztikákat a hatékonyabb érvelés érdekében. Ez mutatja elkötelezettségét és őszinteségét a téma iránt. A kiemelt pontok elolvasása és érvelése során számos támogató ötlet merül fel, és az e-könyv érdekesebbé válik az olvasók számára. Röviden: sikerül inspirálnia olvasóit a tartalommal való elkötelezettség révén. Ezért a kiemelt statisztikák és ötletek nemcsak elérhetővé teszik e-könyvét a közönség számára, hanem abban is segítenek, hogy megszerezzük a megérdemelt vonzerőt.

Olvasni:  Útmutató az Instagram útmutatókhoz 2024-ban

6. Tervezze meg e-könyvét

A prezentáció sokat számít. Beállítja az áramlást, és katalizátorként működik az e-könyv bonyolult részleteivel való kapcsolat kialakításában. Sőt, a színek, a temperamentum és a grafika hosszabb ideig szem előtt marad, ami a márkaidentitás kialakításában szolgál majd. Nagyon körültekintően kell eljárnunk a betűtípusok, a szöveg méretének, a grafika textúrájának és a különböző elemek elrendezésének kiválasztásánál.

Forrás

Hatalmas változást fog jelenteni, ha az ebook design sikeres első benyomást kelt, mert a munka fele már elkészül.

7. Ne hagyd lógva őket. Helyezze el a megfelelő CTA gombokat a végére

Most, hogy a tartalom megtervezve, megírva és elhelyezve, optimalizálja az e-könyvet. Ez magában foglalja egy cselekvésre ösztönző (CTA) gomb elhelyezését az e-könyve végén. A gondolatébresztő és lebilincselő tartalom áttekintése után az olvasónak érdemes lehet tovább foglalkoznia a tartalommal. A következő lépéstől függően megfelelő CTA gombokat kell elhelyeznie.

Itt az ideje, hogy újból átalakítsa olvasóját, és még inkább meggyőzze őket a marketingcsatornában.

8. Hozzon létre egy dedikált nyitóoldalt az e-könyvéhez

A céloldalak olyan promóciós oldalak, amelyek lehetővé teszik a márka felépítését erős visszhangzó szavakkal. Ez nem csak szavak, hanem bizonyítékként bemutatja az elért eredmények ütemtervét, amely megerősíti képességeit. Ez sokat elárul az Ön érdeklődési területéről. Bármit is ad el, az elérhető a nyitóoldalán keresztül, így bárki, aki felkeresi az oldalát, az Ön szakértelmének teljes ismeretében tér vissza, és megvásárolhatja a szolgáltatásait.

Ezért marketing és promóció céljából célszerű külön céloldalt készítenie, mielőtt elkezdi értékesíteni e-könyvét.

9. Válassza ki az e-könyv formátumát

Válassza ki a célközönségének megfelelő formátumot, és mentse el e-könyvét. Ne csak csatolja a PowerPointban vagy Wordben létrehozott e-könyvet, hanem alakítsa át megosztható formátumba. Ennek az az egyszerű oka, hogy e-könyve védett lesz. Senki nem fogja tudni szerkeszteni vagy módosítani a részleteket.

10. Önreklám a közösségi médián keresztül

A közösségi média fontos láncszem a marketing folyamatában. Ki kell használnia potenciális ügyfelek generálásához és elköteleződéshez. A márka folyamatos népszerűsítésével az emberek elkezdik felfigyelni a munkájára, ami nagyban hozzájárul a konvertibilis ügyfelek pontozásához. Csatolja a közösségi média linkjeit, ahol csak lehetséges, tovább irányítva az embereket a céloldalára.

Hogyan szerkesszünk egy e-könyvet

Egy e-könyv szerkesztése fárasztó munka lehet. Mivel hosszú formátumú tartalommal írják, nagyon gyakori a hibák elkövetése. Ezért vagy mentse el a tartalmat szerkeszthető formátumban a véglegesítés előtt, vagy írjon hiba nélkül.

Annak érdekében, hogy az e-könyved feltűnjön, és nyelvtani náci ne kapja meg, vegye igénybe egy szerkesztő segítségét, aki finom fogfésűvel átmegy a szövegen. De sok alkotó felteszi a kérdést: „Miért kell szerkesztenünk? Vannak másolásszerkesztő eszközök, mint a Grammarly, EditMinion stb., amelyek segítségével felgyorsíthatjuk a folyamatot.” Hogy őszinte legyek, ezek az eszközök még mindig robotok, amelyek csak a szintaxist és a kötőszavakat javítják, de a mondat mögött meghúzódó érzés és indíték továbbra is észrevétlen marad.

Ne feledje, hogy ez egy hosszú szöveg, így előfordulhat, hogy elveszíti a jelentését. Ezért ne felejtse el lektorálni és szerkeszteni, miután az első piszkozat elkészült. És természetesen szüksége van egy kizárólag ennek az e-könyvnek szentelt szerkesztőre. A szerkesztő pontosan meghatározza a hibáit, és megmondja, melyik szakasz igényel átdolgozást, hangszínjavítást, tények ellenőrzését és egyéb apróságokat. , Munkájának minőségének biztosítása nagyon jelentős az ebook írás lépéseiben. Ügyelnie kell a gyenge területekre, és lépéseket kell tennie, mielőtt jóváhagyásra benyújtja a végleges tervezetet.

Használható e-könyv formátumok

A következő lépés az e-könyv mentésének megfelelő formátum kiválasztása. Sokan szeretnék PDF formátumban menteni, de vannak bizonyos korlátozások. Lássuk, milyen lehetőségeket fedezhetünk fel:

Forrás

PDF

Ez a formátum sok olvasó számára. És ha véletlenül nem botlottál bele e-könyvírási tippjeinkbe, akkor te is ezt a formátumot választottad volna. A PDF-eket nem könnyű szerkeszteni, hacsak nem menti el őket szerkesztés után. Ezenkívül, ha megnyitja a fájlt a számítógépen, akkor ez a legjobb megoldás. A PDF formátum második nagy hátránya azonban, hogy nem minden böngésző támogatja, különösen kis képernyőkön. Tehát szükségünk lehet egy újrafolyató formátumra, hogy az e-könyvhöz való hozzáférést egyszerűvé és gördülékenyebbé tegyük.

Olvasni:  Útmutató vendégbejegyzések fogadásához a WordPress blogon

EPUB (elektronikus kiadvány)

Az EPUB kiváló választás, ha Apple-eszközön értékesíti e-könyvét. A PDF-től eltérően újratördelhető, és az olvasóinak nem kell problémát okozniuk az e-könyv különböző elrendezésekben történő megnyitásakor. Másodszor, ez a formátum DRM-védelemmel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy szabályozhatja, hogyan jelenjenek meg e-könyvei az olvasók számára. A harmadik ok, amiért ezt a formátumot választotta, az, hogy zökkenőmentesen támogatja a nehéz szöveget tartalmazó e-könyveket. Az EPUB egyetlen hátránya azonban az, hogy a Kindle nem támogatja.

AZW

Ez egy Amazon által támogatott formátum, amelyet a Kindle számára terveztek. Sőt, a Nook kivételével minden eszközt támogat. Ez a MOBI 2016-ban megszűnt, újszerű változata. A kiegészítő DRM-védelem a hackerek és az illegális felhasználás számára elérhetetlenné teszi a fájlt. Ezenkívül az AZW legújabb verziója, az AZW3 támogatja a HTML-t és a CSS-t, ami azt jelenti, hogy kreatív lehet az e-könyvvel.

Általában a fenti három fájlformátumot veszik fel, de vannak más, nem túl népszerű lehetőségek, amelyek megfelelhetnek az Ön igényeinek:

ODF (nyitott dokumentum formátum)

Az Open Document Format (ODF) egy nyílt forráskódú fájlformátum szövegek, táblázatok, diagramok és prezentációk mentésére és cseréjére.

IBA (iBooks szerzői alkalmazás)

Az e-könyvet iBooks-ban kell megírni, amely az Apple tulajdona ehhez a formátumhoz. Ezenkívül csak szövegvezérelt, mivel nem támogatja a videókat, a hangot és az interaktív elemeket.

Kulcs elvitelek

 • Az e-könyv fő gondolata, hogy megoldja ügyfelei válságát. Az e-könyv kulcsfontosságú kérdéseivel foglalkoznia kell anélkül, hogy eltérne a fő témától.
 • Az e-könyv szerkezetének a végső megoldáshoz vezető utat kell követnie. A fejezet címének úgy kell kinéznie, mint egy gerincét, amely erős támogatást nyújt az egész e-könyv számára.
 • Nem okoz gondot mások e-könyveinek segítségét igénybe venni, hogy tiszta képet kapjunk. Próbálja meg átnézni a versenytárs e-könyveit, és vegye figyelembe stílusukat, áramlásukat és az e-könyv kézbesítését.
 • Ne vegye félvállról az e-könyv kialakítását. Jelentős a megfelelő első benyomás megteremtésében. Válassza ki az összes elemet, miután megbeszélte őket egy szakértővel.
 • A munkája még nem ért véget, miután befejezte az e-könyv megírását; szigorú előléptetésnek kell követnie. Használja ki a közösségi médiát, az e-mail marketinget és egy ütős céloldalt, hogy potenciális ügyfeleit az e-könyve felé terelje.
 • Béreljen fel egy szerkesztőt, mert sok hibát követhet el az e-könyvben, és néha nincs is értelme. De ne aggódjon, mert ez egy nagyon gyakori hiba e-könyv írása közben. Egy professzionális szerkesztő segítségével azonban könnyedén finomhangolhatja e-könyvét.

Következtetés

Forrás

Az e-könyv írása fontos lépés egy író életében. Ez egy olyan utazás, amely segít abban, hogy fogékonyabbá váljon ügyfelei igényeire. Ami azt illeti, ez közelebb visz a közönségedhez, és olyan, mintha mindketten együtt dolgoznának ennek az e-könyvnek a megírásán. Ezért a fenti e-könyvírási tippek követése segít az indulásban.

GYIK

1. Milyen jó témákról érdemes e-könyvet írni?

Ez a szakterületétől függ. Kutatással találhat megfelelő témát. Különféle platformok állnak rendelkezésre, például a Quora, az Instagram és a Google, hogy megtalálják a legtöbbször feltett kérdéseket. Miután megtalálta a témát, elkezdheti az e-könyvet.

2. Mi a különbség az ebook és a fehér papír között?

Az e-könyvek inkább társalgási és koncepció-központúak, míg a fehér könyv olyan formális dokumentum, amely sok szöveget tartalmaz.

3. Hogyan írj fejezetet egy e-könyvhöz?

Az e-könyv alapvetően összefűzött blogok sorozata, azzal a különbséggel, hogy kapcsolatban állnak egymással – az e-könyv fejezetei felvázolják azokat a nyomáspontokat, amelyekre az e-könyvben kitér. Ezért kutathatja és megtalálhatja ezeket a nyomáspontokat, és megvitathatja őket a következő fejezetekben.

4. Költséghatékonyak az e-könyvek?

Az e-könyvek kutatást, odaadást és időt igényelnek. Pénzügyi szempontból dönthet úgy, hogy fizetett hirdetés formájában költ e-könyvére. Ha a költségvetés megengedi, akkor ennek megfelelően igazíthatja a céljait, ha pedig nem, akkor vannak más marketing- és promóciós módok is. Ezenkívül az e-könyvek nem igényelnek szállítási és kiadási költségeket; ezért költséghatékonyak.

5. Hogyan írjunk e-könyvet hogy eladja?

Ahhoz, hogy olyan e-könyvet írhasson, amely értékesít, tudnia kell, milyen kérdéseket tesznek fel az emberek. Aztán gondold át, hogy tudsz-e ügyesen válaszolni ezekre a kérdésekre vagy sem. Ha magabiztosnak érzed magad ebben, akkor ez a jelzésed, hogy elkezdj e-könyvet írni.

Új publikációk:

Ajánlott