E-mail marketing: 10 tipp a hatékony marketinges e-mailek írásához

Az e-mail marketing egy olyan művészet, amelyet minden alkalommal meg kell szögezni, hogy elérje céljait. Íme 10 hatékony tipp a hatékony marketinges e-mailek írásához.

Az e-mail marketing a legújabb és legjövedelmezőbb trend a digitális világban. Ez egy közvetlen marketingcsatorna, amely lehetővé teszi, hogy e-maileket küldjön azoknak az ügyfeleknek, akik hozzájárultak ahhoz, hogy e-mail üzeneteket kapjanak az Ön márkájától/vállalkozásától. Ezért a marketing e-mailek írásának művészetének elsajátítása az óra szükségességévé vált.

Az embereknek küldött e-mailek lehetnek promóciós, tájékoztató jellegűek, vagy konkrét célt szolgálhatnak az ügyfél számára. A hírlevelek az e-mail marketing tökéletes példái. Ezeket az e-maileket azért küldjük, hogy növeljék az eladásokat, új termékeket vagy szolgáltatásokat indítsanak el, vagy közösséget építsenek, és összehozzák a célközönséget.

Tippek a hatékony e-mail marketing íráshoz

1. Használjon cselekvőképes nyelvezetet

A tárgysornak pontosan azt kell tartalmaznia, hogy mit tartalmaz az e-mail. A tárgysornak meg kell győznie a fogyasztót arról, hogy azt tegye, amit szeretne, anélkül, hogy fenyegetést vagy nyomást érezne. A tárgysornak nem szabad parancsolónak lennie; meggyőzőnek kell lennie.

Például ahelyett, hogy azt írná, hogy „Vásároljon jegyet a Coldplay koncertjére még ma”, írja be, hogy „Ne hagyja ki a Coldplay Concert-et ezen a hétvégén” vagy „Ez egy randevú a Coldplay-vel ezen a hétvégén”.

Az e-mail-marketingben használható nyelvezet használata világos képet ad a címzettnek arról, hogy mit fog találni az e-mailben.

Ezért a clickbait címek használata soha nem jó ötlet, mert kezdetben jól működhetnek, de hosszú távon veszélyesnek bizonyulnak. Amikor az emberek rájönnek, hogy e-mailjei tárgysorai nem egyeznek az e-mail törzsével, vagy leiratkoznak, vagy letiltják Önt.

2. Tegye személyre az üzenetet

Az előfizetők tisztában vannak azzal, hogy a kapott e-maileket más fogyasztóknak is elküldik. Ezért a személyre szabott e-mailek jobban teljesítenek, mint a hagyományos tömeges e-mailek. Az e-mail tárgysorának személyre szabása olyan egyszerű lehet, mint az előfizető keresztnevének hozzáadása az e-mail példányához.

Olvasni:  4 tipp egy közösségi média marketing kampány megvalósításához

Kulcsfontosságú, hogy a közönséget szükségleteik szerint szegmentálja. Például, ha Ön egy bútorüzlet, amelynek néhány vásárlója bútort szeretne bérelni, és vannak olyanok is, akik régi bútoraikat újakra szeretnék cserélni. Fontolja meg, hogy két e-mailt küld ki ilyen tárgysorokkal: „Unod a kanapét? Béreljen újat! vagy “Cserélje ki régi bútorait, és vigye haza a legtrendibb mintákat.”

Ha minden egyes szegmentált előfizető kap egy ilyen, személyre szabott, sajátos igényeire szabott e-mailt, sokkal valószínűbb, hogy megnyitja, mint a nem szegmentált előfizetők.

3. Első a tisztaság, a második a fülbemászó

Természetesen egy fülbemászó tárgysor minden bizonnyal felkelti a feliratkozók figyelmét, de az sem jelentene semmit, ha az e-mail tartalma nem igazodik a tárgysorhoz. Mindig helyezze előtérbe a tárgysor egyértelműségét. Bármilyen világos tárgysor lehet vicces, fülbemászó, szentimentális vagy szórakoztató. Soha ne áldozza fel a tárgysor tisztaságát azért, hogy megragadó vagy vicces legyen.

Például, ha Ön egy étterem olyan új étellel rukkolt elő, amely két ellentétes összetevőt tartalmaz, vagy olyan ételeket, amelyeket senki sem gondolt volna egynek, megpróbálhat küldeni egy bevezető e-mailt, amelynek tárgya „Ez egy torta. Ez bor. Ez egy boros sütemény.

E témasorok némelyike ​​megnevettet, míg mások elég furcsák ahhoz, hogy felkeltsék érdeklődését. Amikor megnyit egy e-mailt, mindig nyilvánvaló, hogy mit fog kapni. Az alábbi e-mail szövegírási sablon megragadja a személyesség lényegét, és világosan meg kell fogalmazni, hogy mit várhatunk az e-mailtől.

Forrás

4. Párosítsa a tárgysort és az e-mail tartalmát

Az egyik legfontosabb e-mail marketing tipp, hogy az e-mail tárgyát és törzsét illessze össze. A tárgysornak össze kell foglalnia, mire számíthat az e-mail további részében. Az e-mailnek meg kell adnia azt, amit a tárgysor ígér. Ha az előfizetők nem kapják meg a tárgysort, leiratkoznak. Ez a kattintási arányt is befolyásolja, mivel az exponenciálisan csökken.

Egy homályos és kevésbé pontos tárgysor sokkal alacsonyabb átkattintási arányt érne el, mint egy tisztább, tömörebb és pontosabb.

Például, ha Ön utazási iroda, és tájékoztatni szeretné közösségét a csökkentett repülőjegyárakról, hagyja, hogy a tárgyban csak ez szerepeljen. Egy olyan e-mail, amelynek tárgya homályos, például „repülési hírek” vagy „fontos repülési információk”, valószínűleg a szemetesben landol. Azonban egy olyan tárgysor, mint a „Sohaskori repülési árak” valószínűleg jobb átkattintási arányt fog elérni.

Olvasni:  13 tipp a távoli csapattal való együttműködéshez a boldogulás érdekében

5. Használj második személyű névmásokat

Amikor egy üzenetet második személyű névmással írnak, személyesebbnek tűnik – mintha egy egyéni felhasználó számára írták volna. Az Ön által használt névmások fajtája és azok előfordulási gyakorisága egyaránt jelentős. Ahelyett, hogy önmagáról beszélne, beszéljen az ügyfélről, és az üzenetét az ő igényeire összpontosítsa.

Használjon olyan névmásokat, mint „te”, „tiéd”, és kerülje a „miénk”, „mi”, „miénk” névmások használatát. Végül is a fogyasztót szeretnéd előnyben részesíteni, és nem magadat.

Nézze meg az alábbi képet, és vegye észre a második személyű névmások használatát.

E-mail második személyű névmással

Forrás

6. Tegye relevánssá

Az e-mail marketingüzenet másolatának célja a relevancia előmozdítása a testreszabás révén, csakúgy, mint a tárgysornak. Többre lesz szüksége, mint egy dinamikus névcímkére az e-mail üzenetben, hogy meggyőzze az olvasókat arról, hogy ami benne van, az fontos számukra. Ennek eredményeként kezdje az e-mailt azzal, hogy elmagyarázza, honnan ismeritek egymást.

Például egy biztosítási ügynöktől érkező e-mail a következőt olvashatja: „A kötvény hamarosan lejár”. Az e-mail tartalma pedig kezdődhet egy üdvözlettel, amely azt követően ellenőrizheti az előfizetővel, hogy jól vannak-e. Ezután mondja el nekik, hogy a szabályzat hamarosan lejár, és tervezzen meg új lehetőségeket a megújítására. Ez kapcsolatot épít ki az olvasóval, és lehetővé teszi, hogy kapcsolatba lépjen veled. Az ilyen e-mailek átkattintási aránya viszonylag magas.

7. Előnyök a szolgáltatásokkal szemben

A legtöbb e-mail egy termék vagy szolgáltatás jellemzőinek magyarázatára és kidolgozására összpontosít. Nem mutatják be a legfontosabb dolgot – a hasznot. Hogyan profitálhat a fogyasztó az Ön termékéből vagy szolgáltatásából? Ha e-mail-címe erre a pontra vonatkozik, a fogyasztó valószínűleg konverziót hajt végre.

Kínálhat nagy kedvezményeket vagy a legjobb szolgáltatásokat; mindaddig nem lesz releváns, amíg a fogyasztók meg nem ismerik e szolgáltatások értékét.

Például, ha Ön a ruházati üzletággal foglalkozik, és új hálóruha kollekciót dobott piacra – küldjön egy e-mailt a hálóruha előnyeiről. Beszélhetünk a kényelemről, a sokoldalú fazonról és az anyag bőrre gyakorolt ​​hatásáról. Ez nagyobb valószínűséggel felkelti a fogyasztókat és felkelti érdeklődésüket.

8. Írjon rövid és éles tartalmat

Elolvasod egy marketinges e-mail minden sorát, minden szavát, amely a postaládájában landol? Valószínűleg nem. Szóval hogyan várhatnád el, hogy bárki más elolvassa az egészet? Az emberek általában egy pillantást vetnek, és átfutják a szöveget.

Olvasni:  9 legjobb eszköz webes grafika készítéséhez 2024-ben

Az e-mail marketing üzenet szövegének a lehető legtömörebbnek és legpontosabbnak kell lennie. Senkinek nincs ideje végignézni a hosszú e-maileket. Ha az e-mailek első néhány sora nem tudja felkelteni az olvasó figyelmét, semmi más nem fogja felkelteni.

Az egyik legrosszabb hiba, amit a marketingszakemberek elkövetnek az e-mail szövegíró sablonok készítése során, hogy nem hagyják az olvasót eldönteni, hogy akarnak-e több információt vagy sem. Az e-mailek tartalmát meggyőzően össze kell foglalni, hogy az olvasót észrevegye.

Fontos a formázás és a stílus használata, hogy a fontos információk kiemelkedjenek az üzenet többi részéből. Használhat félkövért, dőlt betűt, aláhúzást, kiemelést vagy különböző színeket, hogy megkönnyítse a felhasználók számára az e-mailek átlapozását, miközben a legtöbbet hozzák ki belőle.

Nézze meg az alábbi képet, és vegye észre, hogy a tartalom éles és rövid. Beépítettek egy cselekvésre ösztönzőt, hogy az olvasók megtehessék a megfelelő lépéseket az e-mail elolvasása után. Sőt, a fontos információkat különböző formázási stílusokkal emeltük ki, hogy felkeltsük az olvasók figyelmét, és könnyebben tudjunk csak a fő dolgokra koncentrálni.

Éles e-mail üzenet

Forrás

9. Használjon képeket

A képek mindent jobbá és világosabbá tesznek. Csábítják az olvasókat, és nagyobb forgalmat vagy konverziós arányt érhetnek el. Fontolja meg olyan élénk képek beillesztését, amelyek felkeltik az olvasó figyelmét, miközben nem vonják el figyelmüket az üzenet többi részétől.

A képben gazdag szövegeket persze kicsit nehéz létrehozni, de sokkal esztétikusabbak és látványosabbak. Az e-mailje nagyobb konverziós potenciállal rendelkezik, ha képeket tartalmaz. Sőt, a képek különösen tökéletesek ajánlatok és új bevezetések küldésére.

E-mailek képekkel

Forrás

A képek használatakor azonban ügyeljen az e-mailek betöltési idejére is, mivel a nehéz képek betöltése tovább tart. Mindig jó minőségű képeket használjon a legkisebb memóriamérettel, hogy elkerülje a potenciális ügyfelek elvesztését az e-mailek hosszú betöltési ideje miatt.

Ezenkívül ajánlatos csak releváns képeket használni. Ha vállalkozásának nincs szüksége képre, ne erőltesse azt, hogy tetszetős legyen az e-mail. Egy képnek értéket kell adnia az üzenetéhez.

10. Tartalmazzon cselekvésre ösztönzést

Az e-maileknek cselekvésre ösztönzést kell tartalmazniuk. Ez az egyik legfontosabb e-mail marketing tipp, amelyet soha nem szabad figyelmen kívül hagyni. Arra ösztönzik az olvasókat, hogy tegyenek lépéseket az e-mailes marketingkampányán, és konvertáljanak.

Minden marketingkampány célja, hogy végigvezetje az ügyfelet a vásárlói úton, hogy konverziót hajtsanak végre és vásároljanak. Azonban minden e-mail marketing stratégia más és más, és más célok is lehetnek az elsődleges cél elérése előtt. A közönség irányításához többféle taktikát alkalmazhat, például eltérő cselekvésre ösztönzést helyezhet el egy másik cél érdekében.

Olvasni:  Útmutató a SEO használatához eseményekhez

Például, ha célja a vásárlás népszerűsítése a mobilalkalmazáson keresztül, adjon meg egy cselekvésre ösztönzést, amely azt mondja, hogy „Töltse le az alkalmazást” vagy „Regisztráljon”. Ha a célja a közelgő termékeinek népszerűsítése, adjon meg cselekvésre ösztönzést, például „Feliratkozás”, „Csatlakozzon hozzánk”, „További információ” stb.

CTA példa

Forrás

A világos, pontos tárgysor és a tökéletes e-mail törzs megírása után a felhívás az utolsó darab a rejtvény befejezéséhez. Mostanra már tudja, hogy az emberek átfutják az e-mailjeit; a cselekvésre ösztönzés az egyetlen dolog, amit valószínűleg választanak és válaszolnak.

Nézzük az egyik legnagyobb OTT csatornát, a Netflix példáját. A felhasználók mindig kétszer is meggondolják, mielőtt előre fizetnének valamiért, mert attól tartanak, hogy esetleg nem tetszik nekik, vagy nem lesz elég idejük, hogy ragaszkodjanak hozzá. A Netflix ezt már az elején elnyomta a kiváló e-mail szövegíró sablonjával és egy világos cselekvésre ösztönző gombjával.

Példa a Netflix CTA-ra

Forrás

Amikor az olvasók átvizsgálják a tartalmat, és figyelnek a félkövér szavakra, a kiemelt sorokra, a színes képekre és a hiperhivatkozással ellátott szövegekre, ugyanazon ajánlat többszöri megfogalmazása megerősíti, hogy mit szeretnének tenni. Azt szeretné, ha a cselekvésre ösztönző gombra kattintva váltsák be az Ön által kínált ajánlatokat.

Az Elvihető

Most már tudja, mire kell összpontosítania e-mail marketingstratégiája kialakításakor. Hosszú távon ezek a javaslatok segítenek Önnek erőteljesebb marketingkampányok kidolgozásában és eladásainak növelésében. Mivel azonban a marketing világa folyamatosan fejlődik, mindig figyelnie kell az új információkat és technikákat a hatékony marketinges e-mailek írásához.

GYIK

1. Mi az e-mail marketing?

Az e-mail marketing a marketing egyik formája, amelyet elküldhet e-mail-előfizetőinek, hogy növelje terméke vagy szolgáltatásai és különleges ajánlatai ismertségét.

2. Miért kell az e-mailnek a tartalommarketing stratégiájának része lenni?

Az e-mail marketing munkamenetenkénti konverziós aránya magasabb. Ez több, mint a keresés és a közösségi média marketing eredményei.

3. Mi a jó e-mail marketing legfontosabb 3 jellemzője?

1. Mobilbarát kialakítás
2. Jó képhasználat
3. Személyre szabás

5. Melyek az e-mail marketing típusai?

– E-mailes hírlevelek
– Beszerzési e-mailek
– Adatmegőrzési e-mailek
– Promóciós e-mailek

Új publikációk:

Ajánlott