E-mail marketing nonprofit szervezeteknek: alapvető útmutató

A nonprofit szervezetek alkalmazottai általában sok feladattal vannak elfoglalva, és nem igazán tudnak koncentrálni a fejlett marketingkampányok létrehozására. Egy másik dolog a költségvetés, egy nonprofit szervezet általában nem rendelkezik olyan hatalmas költségvetéssel, amelyet az ötlet népszerűsítésére fordíthatna. Ezért email marketing egy általános és hatékony módja egy nonprofit szervezet népszerűsítésének.

Az adományozók a legnagyobb dolog, ami a nonprofit szervezeteket életben tartja, nélkülük a szervezet semmit sem engedhet meg magának. Fontos, hogy kommunikálni tudjunk a rendszeres donorokkal, és újakat is tudjunk találni.

Az e-mailek használata egyszerű módja annak, hogy több adományozót vonzzon nonprofit szervezete számára, így könnyebben érheti el céljait. Ennek ellenére sok mindent meg kell fontolnia, különben a spam mappába kerül, és kicsi az esélye, hogy valaki valóban elolvassa.

A cégek naponta rengeteg spam e-mailt kapnak, ezért az e-mailekben meg kell mutatnia, hogy legális. Az e-mail-címének professzionálisnak kell lennie, és igazolnia kell, hogy Ön kicsoda és mit csinál.

Email értesítés

Mit kell tartalmazniuk az e-maileknek?

Van néhány fajta e-mail, amelyet a leggyakrabban használnak non-profit szervezetek.

Az első e-mailek azok, amelyeket azért küld, hogy bemutatkozzon az új potenciális adományozóknak. El szeretné majd magyarázni elképzeléseit és elképzeléseit. Az adományozót jobban fogja érdekelni, ha tudja, hogyan fogják felhasználni a pénzét.

Ha adományt kap, köszönő e-mailt kell küldenie, amely kifejezi az elismerést, és megmutatja az adományozónak, hogy valami jót tett. Így nagyobb valószínűséggel fog újra adományozni.

Olvasni:  A marketing jövője: Hogyan forradalmasítja az AR és a VR a marketinget

Rendkívül fontos, hogy az adományozókkal levelezőlistát hozzon létre, mivel így kapcsolatokat építhet ki velük, és megoszthatja velük az összes eredményét. Küldj történeteket az eredményeidről és jövőbeli terveidről, tanítsd meg nekik, miért csinálod, amit csinálsz, és mutasd meg nekik, hogyan segíthetnek. Talán még statisztikákat is küldhetsz arról, hogy mit próbálsz javítani a világon.

Ne feledje, hogy ezeknek a lehetőségekhez mérten személyre szabottnak kell tűnniük. Használja a címzett nevét, és mutassa meg, hogy valójában beszélni akar vele.

Néhány tipp

Először is hozzon létre egy levelezőlistát. A levelezőlista létrehozása lehetővé teszi, hogy rendszeresen kommunikáljon az adományozókkal, és megmutassa nekik, hogy valóban törődik vele. Ne csak pénzt kérjen, hanem dolgozzon is azon, hogy megossza velük történetét, hogy elnyerje támogatásukat.

Próbáljon személyre szabott, szöveges e-maileket küldeni, hogy kisebb valószínűséggel kerüljön a spam mappába, ahol senki sem fogja elolvasni őket. Ne fűzz hozzá haszontalan mondatokat, legyen egyszerű és lényegre törő. Nem akarod senki idejét vesztegetni. Valószínűbb, hogy figyelmen kívül hagyják, ha egy hosszú e-mailről van szó, amely egyáltalán nem használ számukra.

Ne kérj túl sokat, túl korán. Építs kapcsolatot a potenciális adományozókkal, és mutasd meg nekik, hogyan segíthetik a világot jobb hellyé tenni. Eleinte senki nem fog sokat adni neked, és mindenki vigyázni fog, nehogy átverjék. A legtöbb naponta elküldött e-mail átverés, így érthető, hogy a legtöbb ember gyanakodni fog.

Új publikációk:

Ajánlott