E-mail marketingstratégia: Hogyan tegyük meg 2024-ben

Ahogy a digitális interakció iránti igény egyre növekszik, az alábbiakban felsoroljuk az 5 legfontosabb e-mail marketing tippet, amelyeket 2022-ben követni kell a közönség elérése érdekében.

Tudtad, hogy az e-mail felhasználók csaknem 99%-a naponta ellenőrzi e-mailjeit? Ráadásul az Optimonster jelentése szerint nagyjából 58%-uk ellenőrzi reggel elsőként.

Így nem meglepő, hogy az e-mail marketing stratégiával rendelkező vállalkozások számos előnyük miatt soha nem hagyják abba a használatát. Számos tanulmány szerint ez egy digitális marketingstratégia, nagy megtérülési rátával. Az e-mail kampány kulcsfontosságú, mert:

  • Megkönnyíti a válaszadási és konverziós arányok nyomon követését, beleértve a visszafordulási arányokat és a leiratkozások arányát.
  • Ez egy költséghatékony marketingeszköz, amely minimális időn belül segít elérni az ügyfeleket.
  • Ez egy olyan forrás, amely növelheti a maximális konverzió lehetőségeit azáltal, hogy magas szintű tudatosságot teremt a fogyasztók körében.

Hogyan építsd fel e-mail marketing kampányod stratégiáját?

Az e-mail felhasználók nap mint nap rengeteg e-mailt kapnak a postaládájukba. A Statista jelentése szerint naponta 306,4 milliárd e-mailt küldenek és fogadnak. Ezért a vállalkozásoknak lépést kell tartaniuk a legújabb e-mail marketingterv-trendekkel és tippekkel, hogy fellendítsék az eladásokat és ösztönözzék az ügyfeleket a válaszadásra.

Íme néhány stratégia, amelyek növelhetik a kattintási arányt 2022-ben:

1. E-mail szegmentálás

Az e-mail szegmentálás az előfizetők vagy közönségek csoportosításához kapcsolódik, például a piaci szegmentációhoz. Ezek a csoportalakítások megkövetelik a közönség jellemzőinek és elvárásainak meghatározását a márkától. Ezután a hasonló tulajdonságokkal rendelkező címzettek kiválasztásra kerülnek egy adott e-mail listára.

Olvasni:  Hányan használják az Instagram Stories-t 2024-ben? (Teljes statisztika)

Az e-mailek szegmentálásával üzenete a megfelelő kezekben lesz, így értékes lesz elolvasni.

Forrás

A listát a következő fejlécek alatt szegmentálhatja:

  • Hírlevél feliratkozók
  • Érdeklődési csoportok
  • Időszakos e-mail lista (napi, heti, havi)
  • Demográfiai jellemzők

2. Mobilbarát

Hagyományosan az asztali számítógépek az e-mailek ellenőrzésének gyakori eszközei voltak, de a mobiltelefonok megjelenésével és rendkívül fejlett funkcióival ezek váltak a leggyakoribb kommunikációs módokká.

E-mail mobil felhasználók száma

Forrás

A mobilbarát e-mail biztosítja, hogy a címzettek kényelmesen megtekinthessék az e-maileket kis kijelzőkön. Az ilyen e-mailek nem igénylik a közönség nagyítását, hogy elolvassák az e-mail tartalmát, és megkönnyítsék a navigációt.

A mobil e-mail postafiókja három fő fejet tartalmaz, amelyek segítenek az első benyomás megteremtésében, és végül eldöntik, hogy a címzett megtekinti-e a leveleit vagy sem. Tekintse meg őket lent:

email telefonon

Forrás

3. Tárgysor

Vonzó tárgysor létrehozása kritikus e-mail marketingstratégia tipp. Az e-mail tárgysora jelentősebb, mint a levél törzse.

A közönség naponta több száz e-mailt kap, és általában a legtöbbet felbontatlanul hagyják. Nagyon nagy az esélye annak, hogy e-mailjeit figyelmen kívül hagyják. Ezért a lenyűgöző e-mail tárgysorok létrehozása elengedhetetlen ahhoz, hogy a nézők megnyissa az e-maileket.

Az e-mailek megnyitási aránya tárgysor hossza szerint

Forrás

4. Előfejléc

Az e-mail előfejléce a tárgysor alatt megjelenő szöveges összefoglaló. Képet ad a címzetteknek arról, hogy mi van a levélben. Az előfejléceknek vonzónak kell lenniük, és fel kell hívniuk az ügyfelek figyelmét. A tárgysornak és az előfejlécnek együtt kell működnie, hogy növelje az e-mail megtekintése iránti érdeklődést.

Fontos megjegyezni, hogy a fejléc előtti szövegkorlátot különböző e-mail-szolgáltatók alapján állíthatja be. Ideális esetben legyen rövid, egyszerű, fülbemászó és pontos.

Olvasni:  Egyetemek és főiskolák: 5 módszer a hallgatók foglalkoztathatóságának javítására 2024-ben
Előfejléc szövege

Forrás

5. Spam levelek

Az internetszolgáltatók (ISP) folyamatosan hadat vívnak a spam ellen, és ebben az esetben a fedezetként elszenvedett e-mail marketingesek a legnagyobb vesztesek. Ha e-mail marketinggel foglalkozik, akkor állandó nyomás nehezedhet rád, hogy elkerülje a spam-kiváltó szavakat és a spamcsapdákat.

A kéretlen levelek elkerülése érdekében kommunikálnia kell a márkaértékeket, rendszeresen frissítenie kell az e-mail listát, és kerülnie kell a spam-kiváltó szavakat és a hamis ígéreteket. Néhány spam szó:

Gyakori spam szavak

Forrás

6. Személyre szabás

A személyre szabás elengedhetetlen ahhoz, hogy e-mailjei kitűnjenek. Lehetővé teszi, hogy a címzett úgy érezze, hogy a feladók értékelik őket, ami végső soron segít az átkattintási arány (CTR) és a konverziók javításában.

A Dynamic Yield Research szerint a fogyasztók 71%-a úgy gondolja, hogy a személyre szabott e-mail-élmény befolyásolja azon döntésüket, hogy e-mailben lépnek kapcsolatba a vállalkozásokkal.

7. CTA-k

A CTA-k olyan gombok vagy linkek, amelyek azonnali cselekvésre hívják az olvasókat. Ha arra számít, hogy levelei eltérnek a versenytársakétól, az erős és releváns CTA-k hozzáadása a leghatékonyabb e-mail marketingstratégia tippek közé tartozik.

Az e-mailek hatékonyabbá tételéhez kövesse az alábbi három lenyűgöző lépést a konverziók javításához:

  • Határozza meg a célt
  • Készítsen lenyűgöző és őszinte példányt
  • Tervezzen erős CTA-t

A legtöbb marketinges e-mail szöveget készít, amelyben elmagyarázza márkájának jellemzőit, majd megjelenít egy CTA gombot, amely azt mondja, hogy „Vásároljon most”.

Ez működni fog? A válasz SOHA.

Gondolj az emberek cselekedeteire, és folyton kérdezd meg magadtól, hogyan. A CTA-k tervezése során ne felejtse el tájékoztatni kínálatának olyan megkülönböztetett értékeit, amelyeket a közönsége máshol nem talál.

Vessen egy pillantást az alábbi példára:

Olvasni:  AnimeDao Review – Minden, amit tudnod kell
CTA példa

Forrás

8. Nyomon követések

Azok az e-mailek, amelyek minden attribútumot tartalmaznak, mint például a személyre szabás, a közösségi ellenőrzés, a CTA-k, a fülbemászó címsorok stb., nagyobb konverziót eredményeznek.

A túlterhelt postafiókok miatt az azonos e-mailezési stratégiák nem váltották ki ugyanazt a választ a címzettekből. Tehát most nem érti, hogy mikor kell elküldeni az e-mailt mindenkinek a listán.

Előfordulhat, hogy potenciális ügyfelei más munkával vannak elfoglalva. Ennek eredményeként elfelejtettek azonnal intézkedni a leveleivel kapcsolatban.

Az ilyen szerencsétlen események elkerülése érdekében gondoskodnia kell az időben történő nyomon követésről. Ezek lehetnek köszönőlevelek, e-mailek visszaküldése és gyengéd emlékeztetők küldése, amelyek nem tűnhetnek bosszantónak.

Nyomon követési e-mail

Forrás

9. A/B tesztelés

Az A/B tesztelés az e-mail marketingben az osztott tesztekre vonatkozik. Ezért a marketingszakemberek nem ragaszkodhatnak konkrét e-mail-vázlatokhoz. Meg fog lepődni, amikor látja, hogy a címzettek válasza két különböző e-mailben különbözik.

Az indíték az, hogy megtudjuk, mi vonzza jobban a címzetteket, és mit lehetne az e-mailekben javítani az átkattintási arány növelése érdekében.

A/B tesztelés

Forrás

Végső szavak

A vállalkozásoknak folyamatosan finomítaniuk kell e-mail marketing stratégiájukat a kiszámíthatatlan, kihívásokkal teli és versenyhelyzetben. Használja ezeket az e-mail marketing tippeket, és ötvözze a marketingesek hangját a márka hangjával, hogy kiváló e-mail tartalmat hozzon létre.

GYIK

Melyek a legjobb e-mail marketing stratégiák 2022-ben?

A legjobb hatékony e-mail marketing stratégiák 2022-ben a következők:
1. Találja ki a fantasztikus tárgysorokat
2. Adjon személyre szabott e-maileket
3. Legyen rövid az üzenet, és adjon hozzá vizuális elemeket
4. Optimalizálja a CTA-kat
5. Írjon lenyűgöző előnézeti szöveget
6. Mindig kövesse, de soha ne spam
7. Mindig legyen mobilbarát e-mailje

Olvasni:  Meta leírás-ellenőrző: Minden, amit tudnod kell

2. Működik az e-mail marketing 2022-ben?

Ha helyesen csináljuk, az e-mail marketing 2022-ben is működik. Nagyon hatékony módja lehet az ügyfelekkel való kommunikációnak. Az e-mail marketing tervek szinte minden kisvállalkozás számára kötelezőek.

3. Hogyan készítsünk marketingstratégiát 2022-ben?

Íme néhány lépés egy sikeres e-mail marketing stratégia létrehozásához 2023-ban:
1. Tekintse át az évet
2. Tekintse át célközönségét
3. Állítsa újra a céljait
4. Találja ki a céljai elérésének módjait
5. Nézze meg újra az idejét és az erőforrásait

4.Mi a hatékony e-mail marketing?

A hatékony e-mail marketingkampány több olyan eszközön is megfelel, amelyeket a felhasználók e-mailek olvasására használnak, például számítógépeken, táblagépeken és mobiltelefonokon.

Új publikációk:

Ajánlott