Egyéni táblázatsablonok létrehozása vállalkozása számára

Sok vállalkozás előnyben részesíti a táblázatsablonok használatát, mert időt takarít meg, és kényelmesen használható. Ha táblázatsablont használ, többször is felhasználhatja, és szükség esetén kisebb módosításokat végezhet.

Ez a cikk bemutatja, hogyan hozhat létre egyéni táblázatsablonokat vállalkozása számára. Létrehozhat sablonokat a semmiből, vagy módosíthat egy meglévő sablont az igényeinek megfelelően. Ez a cikk megoszt néhány gyakran használt táblázatsablont is, amelyeket sok vállalkozás rendszeresen használ.

Online üzlet

Miért érdemes saját sablonokat létrehozni?

A táblázatsablonokat professzionálisan tervezték és készítik elő, ugyanazzal az elrendezéssel, formátummal és képletekkel. A táblázatsablonok úgy jönnek létre, hogy ne kelljen újra létrehoznia a táblázat alapvető elemeit.

Egyszerű lapok remek hely, ahol professzionálisan elkészített táblázatsablonokat szerezhet be vállalkozása számára. Sabloncsomagokat kínálnak kisvállalkozások, számvitel és pénzügy, üzletvezetés, értékesítés és marketing, valamint projektmenedzsment számára.

Az Excel táblázatsablonok a következő beállításokat tárolhatják és menthetik:

 • Cellaformátum és -stílus
 • Oldalelrendezés és nyomtatási beállítások
 • Grafikák, diagramok, képek, hiperhivatkozások és képletek
 • Adatellenőrzés: riasztások, legördülő lista stb
 • Rögzített oszlopok és sorok

A táblázatsablonok létrehozása jó módja annak, hogy a felhasználók nyomon kövessék üzleti tevékenységeiket, legyen szó költségvetési tervezésről, marketingről, jelentéskészítésről, leltározásról vagy könyvelésről. A táblázatok különböző célokra használhatók, ezekhez megfelelő sablonok vannak, amelyeket ingyenesen vagy előfizetési díj ellenében letölthet.

Olvasni:  7 hatékony módszer a tartalommarketing használatára induló vállalkozások számára

Egyéni Excel sablon létrehozása

Könnyen készíthet egyedi irodai sablonokat, de ehhez időt és erőfeszítést kell fektetni a tartalom tervezésébe és rendszerezésébe. A sablonnak konzisztens tartalommal kell rendelkeznie. Formáznia kell a stílust, a betűtípust és a grafikákat, hogy ez minden munkafüzetben megjelenjen.

Egy sablon létrehozása a semmiből időigényes. A sablonok létrehozásának leggyorsabb és leghatékonyabb módja egy meglévő sablon felhasználása, annak tartalmának átdolgozásával, hogy jobban megfeleljen az Ön igényeinek.

Az alábbiakban bemutatjuk az egyéni Excel-sablonok létrehozásának lépéseit, valamint a munkafüzet létrehozását egy meglévő sablonból.

Munkafüzet létrehozásának lépései meglévő sablonból

Nem kell bonyolulttá tenni az életét. Létrehozhat új munkafüzetet a meglévő sablonok alapján. Az Excel számos olyan funkcióval vagy funkcióval rendelkezik, amelyekről esetleg nem is tud. A sablonok használatával megismerkedhet ezekkel a funkciókkal, és sokkal könnyebbé válik a munka.

Ha nincs ideje saját sablonok létrehozására az Excelben, használhat egy meglévő egyéni sablont. Könnyen kiválaszthat egy meglévő sablont az Excel 2010 és korábbi verzióihoz. Kattintson a fülre

Számos ingyenes sablon áll rendelkezésre. Új munkafüzetet sablonok segítségével hozhat létre az alábbi lépések végrehajtásával:

 1. Az Excel 2013 és újabb felhasználók számára kattintson a gombra az összes használható sablon megtekintéséhez. A keresett sablonokat beírhatja a keresősávba.
 2. A sablon előnézetét megtekintheti, ha rákattint. Az előnézet tartalmazza a kiadó nevét és egyéb fontos adatokat. Válassza ki a kívánt Excel-sablont.
 3. Ha kiválasztotta a kívánt sablont, kattintson a letöltéshez.
 4. Miután letöltötte a sablont és létrehozta az új munkafüzetet, kész!

Egyéni sablon létrehozásának lépései

1. Nyisson meg egy új Excel-fájlt vagy munkafüzetet

2. Mentse el a fájlt Excel-sablonként

A munkafüzetet Excel-sablonként kell mentenie (.xltx vagy .xlt formátumban). Kattintson a sablonfájl mentéséhez, és adjon meg egy sablonnevet a Fájlnév mezőben. Ha az Excel-munkafüzet makrót tartalmaz, válassza a Makró-engedélyezett sablon (.xltm) lehetőséget.

Olvasni:  A 6 legjobb webhely, ahol Twitter-retweeteket vásárolhat 2024-ben (igazi, azonnali és olcsó)
○ Egyéni sablonok mappa létrehozása: A személyes sablonok alapértelmezett helye

A célmappa automatikusan megváltozik, ha a munkafüzetet Excel-sablonként állítja be. Minden sablon automatikusan mappába kerül. Ezek a következők alatt találhatók. Az elérési út: C:\Users\[UserName]\Dokumentumok\Egyéni irodai sablonok.

3. Használja és megosztása

Mentett egy egyéni Excel-sablont. A létrehozott kezdeti sablon alapján további sablonokat is létrehozhat. Ezt a sablont megoszthatja megosztott mappában vagy helyi hálózaton. Mentheti a OneDrive-ra vagy e-mail mellékletként is.

Alapértelmezett sablon készítése az Excelhez

Az alapértelmezett sablon egy olyan sablon, amelyet folyamatosan megnyit és használ. Az Excel program megnyitásakor automatikusan betöltődik a táblázatba. Kétféle speciális Excel-sablon létezik. Ezek és

Egy Excel-munkafüzet-sablon (book.xltx) több táblázatot is tartalmaz. Ez a sablon minden laphoz tartalmaz helyőrzőket és alapértelmezett szöveget. Képleteket és makrókat is hozzáadhat. Az Excel munkalapsablon (sheet.xltx) viszont egyetlen munkalap sablonja. Szabja testre a lapot a kívánt formátumra és stílusra.

Miután eldöntötte, hogy melyik Excel-sablont szeretné alapértelmezett sablonként használni, kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Nyissa meg az alapértelmezett sablont, és mentse el a legördülő listából válassza ki a lehetőséget
 2. Állítsa be a célmappát a XLStart mappát az elérési úttal (Vista és Windows 7-8 esetén): C:\Users\\AppData\Local\Microsoft\Excel\XLStart. Windows XP felhasználók esetén az elérési út a következő: C:\Documents and Settings\\Application Data\Microsoft\Excel\XLStart.
 3. Adja meg a megfelelő fájlnevet az alapértelmezett sablonhoz. A munkafüzet-sablonokhoz és a munkalapsablonokhoz ajánlott szavakat hozzáadni.
 4. Kattintson és zárja be az ablakot. A folyamat működésének ellenőrzéséhez indítsa újra az Excel programot, és ellenőrizze, hogy az alapértelmezett sablon használatával nyílik-e meg.

Táblázatok

Minták ingyenes Excel-sablonokhoz cégeknek

Az alábbiakban három általánosan használt mintasablon található az üzleti életben.

1. Projektmenedzsment sablonok

Ez a sablon egy nagyszerű eszköz, amellyel a vállalkozások több projektet is kezelhetnek. A projektmenedzsment sablon felvázolja az elvégzendő munkát. Ez a sablon lehetővé teszi, hogy feladatokat rendeljen az egyes csapattagokhoz, készítsen jelentéseket, és kényelmesen kezelje a határidőket.

2. Költségvetési sablonok

A költségvetési sablon segít nyomon követni havi bevételeit, kiadásait és költségvetését. Ez a sablon használható a tervezett bevételek és kiadások alapján történő döntéshozatalhoz. A hibák elkerülése érdekében a képletek már be vannak állítva a sablonban.

3. Gantt-diagram

A Gantt-diagram sablon egy folyamatban lévő projekt összes üzleti feladatának és tevékenységének grafikus ábrázolása. Vizuálisan egy vízszintes sáv jelzi az egyes feladatok kezdési és befejezési dátumát. Ez a sablon tökéletes eszköz projektekhez és vállalati tevékenységekhez.

Következtetés

Az Excel-sablonokat tökéletes első példánynak tekintheti, amelyet bármikor lemásolhat. Ha a semmiből készít sablonokat, sok időt és erőfeszítést kell fektetnie az első példány tökéletesítésére.

Ha rendszeresen használja ugyanazt a táblázatot, hozzon létre egy sablont, hogy időt és fáradságot takarítson meg a táblázat minden egyes alkalommal történő újrakészítése során.

Olvasni:  Teljes webhelyszerkesztés a WordPress számára

Új publikációk:

Ajánlott