Egyszerű útmutató a SEO vállalkozás elindításához

A Borrell Associates kutatócég úgy becsüli, hogy a SEO szolgáltatási ágazat megéri 80 milliárd dollár 2020-ban így nem csoda, hogy miért bukkannak fel mindig új SEO ügynökségek, amelyek a piaci részesedésért versengenek.

Ebben az útmutatóban 13 lépést mutatunk be saját SEO ügynöksége elindításához, több mint ezer SEO ügynökséggel – a Ahrefs fő ügyféltípusával – végzett munka tanulságai alapján.

Kérdezze meg bármelyik ügynökség tulajdonosát, és azt fogják mondani, hogy saját ügynökségének működtetése sok kemény munkát és elhivatottságot igényel, de nagyon kifizetődő lehet. Függetlenséget ad ahhoz, hogy azt tegye, amit szeretne, és olyan ügyfelekkel dolgozzon, amilyenekkel szeretne. Ez egy gyorsan növekvő iparág, és nagyon örülünk, hogy szerepet játszhatunk számos SEO ügynökség sikerében szerte a világon.

1. lépés: Állapítsa meg a pozícióját

Ha gyorsan rákeres a Google-on a „SEO ügynökség” kifejezésre, 2,2 millió keresési eredményt kap. Ügynöksége eltérő elhelyezése a egyedi értékesítési javaslat létfontosságú lesz a túléléshez a versenytársak hatalmas tengerében.

Feltételezzük, hogy nem rendelkezik mély SEO-tapasztalattal, amelyet utazása korai szakaszában kiaknázhatna, és az árért való küzdelem nem hosszú távú nyerő stratégia. Emiatt azt javasoljuk, hogy válasszon rést, és célozzon meg egy adott iparágat vagy ügyféltípust.

Olyan célágazatot kell választania, amely az Ön erősségeit kihasználja. Például, ha korábban marketingesként dolgozott egy e-kereskedelmi vállalkozásnál, akkor összpontosíthat arra, hogy SEO szolgáltatásokat nyújtson az e-kereskedelmi ügyfelek számára.

Egy adott iparág vagy ügyféltípus megcélzása előnyösebb, mert ez kiegyenlíti a versenyfeltételeket, és nagy versenyelőnyt biztosít a hagyományos SEO ügynökségekkel szemben, akik bárkinek dolgoznak.

Ebben a példában kiemelheti a webhelyén, hogy az e-kereskedelmi ágazat milyen gyors ütemben növekszik, és beszélhet arról, hogy mi a célja, hogy segítse ügyfeleit meglovagolni a hullámot, és uralni a rést:

Ez az ügynökség bemutatja azokat az üzleteket, amelyekkel együtt dolgoztak, és azt is kifejezetten kijelentik, hogy segítenek az e-kereskedelmi vállalatoknak „márkájuk növelésében” és „eredményük növelésében”:

Ezen túlmenően az ügynökség kiemeli, hogy ők a Magento Solutions Partner és a Shopify Plus Technology partner, amely minden bizonnyal segít abban, hogy megszólítsák célügyfeleiket:

Íme egy másik példa: egy SEO ügynökség, amely kizárólag éttermekkel dolgozik. Webhelyük az éttermi iparág fájdalmas pontjairól beszél, és a helyi SEO csatájára összpontosít, ami egy okos lépés:

Ezen túlmenően étterem-specifikus statisztikákra is hivatkoznak, ami a célközönség számára rendkívül rokonszenvessé teszi tartalmukat és hangterüket. Ez az ügynökség úgy hangzik, mintha tényleg “megértették”. Ez azért fontos, mert minden cégtulajdonos úgy gondolja, hogy iparága egyedülálló, így az iparág-specifikus azonnal szakértőként pozícionálja Önt.

2. lépés: Építse fel SEO ismereteit

Nyilvánvaló, hogy megfelelő mennyiségű szakértelemmel kell rendelkeznie, mielőtt SEO-tanácsadásba kezdene – szeretné jól kiszolgálni leendő ügyfeleit, és saját webhelyét is rangsorolni szeretné a Google-on.

Ezen a ponton elgondolkodhat… feltétlenül szükséges, hogy tanuljak a SEO-ról? Felbérelhetek egy SEO szakértőt, és rávehetem a munkát?

A legjobb, ha bemocskolja a kezét, és megtanulja, hogyan kell saját maga végezni SEO-t. SEO szakértő felvétele (a igazi szakértő!) nem olcsó, és hatással lesz a pénzforgalmára. Még akkor is, ha mély zsebekkel vág neki a dolognak, és van elég pénze, vegye figyelembe azt a tényt, hogy mélyreható SEO ismerete nélkül sokkal kevésbé lesz meggyőző az eladó az ügyféltalálkozókon.

Kép forrása.

De mint minden digitális készség, a SEO is összetett és folyamatosan változó. Ezt nem lehet gyorsan megtanulni. Sok gyakorlati idő, próba és hiba, valamint folyamatos iteráció szükséges. Ennek ellenére a jó hír az, hogy rengeteg nagyszerű blog és forrás található, amelyekre támaszkodhat, hogy felgyorsuljon, többek között:

Keresse meg a közelmúltban megjelent cikkeket, és maradjon naprakész a Google számos alapvető frissítésével és trendjével a Webmesterközpont blogján. Ha azon kapja magát, hogy egy 2016-os blogbejegyzést olvas a Google rangsorolási jeleiről, nagy az esélye, hogy a bejegyzésben szereplő tartalom nagy része elavult.

Az online olvasáson kívül YouTube-videókat is nézhet a SEO-ról, és részt vehet SEO tanfolyamokon Coursera és más oldalakon.

Olvasni:  12 tipp a webhely online népszerűsítéséhez

Pro-tipp: sokan az oldalon belüli SEO-ra koncentrálnak, mert az kevésbé technikai és könnyebben megtanulható. Ennek ellenére mind az oldalon, mind az oldalon kívül egyformán fontosak. Bár az oldalon kívüli elsajátítást nehezebb lehet, jól kell értenie, ha azt szeretné, hogy SEO-tanácsadása túlélje.

Kezdje el alkalmazni ezt a tudást az ügynökség webhelyének optimalizálásával. Ahhoz, hogy meggyőzze leendő ügyfeleit arról, hogy „tudja a dolgait”, magas rangú webhelyre van szüksége. Koncentráljon az alapvető dolgokra: alapos kulcsszókutatás, tiszta URL-ek, címek, metaleírások és fejléccímkék, gyors oldalsebesség, strukturált adatok és visszamutató hivatkozások hiteles forrásokból. Ha jól ismeri az alapokat, idővel javulni fog a helyezése. Ez egy szép lépés a következő lépéshez…

3. lépés: Készítsen gyönyörű webhelyet

Webhelyének jól kell kinéznie. Az első benyomás számít, és ha webhelye nem rendelkezik ezzel a „wow” tényezővel, a látogatók nem lesznek motiváltak a kapcsolatfelvételre. A legtöbb modern CMS-ben a legújabb tervezősablonok letisztultak és professzionálisak, így nincs semmi ok arra, hogy ne tudna létrehozni egy gyönyörű webhelyet.

Általánosságban elmondható, hogy valami elegáns és minimalista választás biztonságos választás. Íme egy pozitív példa:

És egy negatív példa:

Ha nem vagy professzionális tervező, ne vesztegesd az idejét és az energiádat ezen agonizálva – inkább bízd meg egy tervezővel. Érdemes lehet megpróbálni alacsonyan tartani költségeit az indulási szakaszban, de higgyen nekem: a webhelye olyan dolog, amelyre érdemes költeni. A nap végén egy professzionális tervező sokkal kifinomultabb és professzionálisabb megjelenésű webhelyet tud készíteni, mint amit Ön képes lesz készíteni, rövidebb időn belül.

Szánjon időt közösségi médiafiókjainak beállítására is. SEO vállalkozások számára a LinkedIn, a Facebook és a Twitter kötelező. Ha szeretné, regisztrálhat fiókokat az Instagramon, a YouTube-on, a Snapchaten és a Pinteresten, de összpontosítson az első 3-ra, mivel ezek biztosítják a legtöbb üzleti értéket.

Győződjön meg róla, hogy igényli a sajátját Google Cégem lista, amely lehetővé teszi, hogy üzleti profilt jelenítsen meg azon fogyasztók számára, akik az Ön vállalkozását keresik:

Végül állítsa be a profilt Kuplung, GoodFirms és bármely más szolgáltatási címtár. Ezek a webhelyek hozzájárulhatnak a forgalom növeléséhez és potenciális ügyfelek generálásához a SEO-vállalkozások számára.

4. lépés: Mondd el a szót

Ha SEO vállalkozást indít, a legegyszerűbb módja annak, hogy szót ejtsen arról, hogy részt vesz a releváns iparági eseményeken, és kapcsolatba lép a többi résztvevővel. Amikor potenciális ügyfelekkel találkozik, ne próbáljon meg beszólni nekik, vagy azonnal bezárja őket – túlságosan eladó és agresszív lesz. Ehelyett kérdezze meg őket, mivel küzdenek jelenleg, és kérje el az e-mail-címét, hogy elküldhesse nekik az általuk tapasztalt problémához kapcsolódó linket vagy forrást. Innentől kezdve lassan nevelheti őket, és eladhatja nekik, amikor készen állnak.

Kép forrása.

Az eseményeken való részvételen és a személyes kapcsolatépítésen túlmenően a hidegen való kapcsolattartásra is szükség van, ami csak egy divatos módja annak, hogy „idegeneknek küldjön e-mailt”. Alapvetően állítson össze egy listát azokról a vállalkozásokról, amelyekkel szeretne együtt dolgozni, majd küldjön nekik e-mailt a kapcsolatfelvétel érdekében. Rengeteg ilyen van eszközök, amelyek segítenek kideríteni a vállalatok e-mail címétés bár a küldés egy kicsit ismétlődő, könnyen kiszervezheti a munkát egy szabadúszónak, óránként néhány dollárért.

Vannak, akik azt mondják neked, hogy a hideg elleni védekezés nem hatékony, de ez egyáltalán nem igaz. Mindaddig, amíg személyre szabja e-mailjeit, és arra ösztönzi a potenciális ügyfeleket, hogy válaszoljanak Önnek, Ön tud elég jó válaszadási arányt kap. Íme egy példa egy nagyszerűen működő e-mailre:

Természetesen meg kell győződnie arról, hogy beváltja ígéreteit, hogy ne veszítse el a hitelességét. Függetlenül attól, hogy most kezd el SEO vállalkozást, vagy már jó ideje benne van a játékban, ne természetesnek akarja venni ügyfelei bizalmát. Tehát ha azt mondod, hogy pár órán belül elküldöd az auditot, akkor mindenképpen ezt tedd!

5. lépés: Hozzon létre egy folyamatot a leadek generálásához

Amellett, hogy részt vesz az iparági rendezvényeken és a hidegen való tájékoztatáson, ki kell építenie egy folyamatot a potenciális ügyfelek folyamatos áramlásához. Lehet, hogy kíváncsi… mi a különbség a hideg-eljárás és a csővezeték építése között?

Hideg kapcsolattartással Ön (vagy egy szabadúszó) eléri a potenciális ügyfeleket, és ha ezt abbahagyja, a potenciális ügyfelek kiszáradnak. Amikor viszont egy csővezetéket épít fel, akkor valamilyen erőforrást, eszközt vagy ólommágnest hoz létre, amely a potenciális ügyfeleket vonzza a webhelyére, azzal a céllal, hogy a potenciális ügyfelek eljussanak Önhöz. Alapvetően, ha már üzembe helyezte a folyamatot, az úgy fog működni, mint a karikacsapás, és folyamatosan generál potenciális ügyfeleket. Nagyon édes, igaz?

A csővezeték építésekor vegye figyelembe, hogy milyen ólommágnest szeretne kínálni a webhelyén.

Kép forrása.

A szabványos ólommágnesek a következők:

 • e-könyvek
 • Fehér papírok
 • Infografika
 • Csalók
 • Munkafüzetek
 • Ellenőrző listák
 • Jelentések

Ha nem biztos benne, hogy ez hogyan működik, a dolog nagyon egyszerű: felajánlja az ólommágnesét letöltésre a webhelyén, azzal a figyelmeztetéssel, hogy a potenciális ügyfélnek ki kell töltenie egy egyszerű űrlapot, mielőtt hozzáférhet a vezetőmágneshez. Ezen az űrlapon meg kell adnia a nevüket, a cégnevüket és a vállalati e-mail-címüket, valamint potenciálisan több megfelelő kérdést is fel kell tennie, hogy eldönthesse, megfelelőek-e. Ezek a minősítő kérdések a következők lehetnek:

Olvasni:  A fizetési átjárók egyszerű integrálása a WordPress-be

 • Hány alkalmazottja van a cégének? (Adjon meg egy választékot, amelyből választhat)
 • Mennyi bevételt termel a cége évente? (Adj tartományt)
 • SEO ügynökséget keres?

Ha aggódik amiatt, hogy az űrlap túl hosszú, csak hagyja ki a megfelelő kérdéseket, és tegye fel őket az űrlap elküldésekor megjelenő e-mailben.

6. lépés: Építse fel SEO folyamatait

A SEO vállalkozások többsége hasonló szolgáltatásokat kínál. Konzultációval kezdik, melynek során igyekeznek megérteni ügyfeleik cégét és ügyfeleit. Ezután kutatást végeznek, és javaslatot vagy SEO stratégiát dolgoznak ki ügyfeleik számára. Amint ezt jóváhagyják, nekilátnak az ügyfeleik webhelyének SEO-ra való optimalizálásának, és gondoskodnak a webhelyen kívüli linképítésről. Végül mérik és nyomon követik az eredményeket, és finomhangolják a folyamatukat a még jobb eredmények érdekében.

Ennek ellenére még rengeteg részletet kell kidolgoznia, többek között:

 • Milyen SEO eszközöket fog használni. Természetesen a Ahrefs jó kiindulópont 😉
 • Az Ön átfutási ideje a folyamat egyes lépéseinél
 • Ki gondoskodik a folyamat mely részéről
 • Hogyan kommunikál az ügyfelekkel (e-mail, telefonhívás, személyes találkozók)

Webhelyén a lehető legvilágosabban és legpontosabban kell megfogalmaznia a folyamatot. A cél az, hogy csökkentse a potenciális ügyfele által tapasztalt súrlódásokat, és önbizalmat adjon, hogy Önnel együtt dolgozhasson azáltal, hogy már az elején elvárásokat fogalmaz meg.

Ha például azt állítja, hogy „a kategóriájában a legjobb SEO eszközöket, köztük a SEOptimert” használja, extra brownie-pontokat kaphat. Ha arról beszél, hogy havi rendszerességgel biztosít egyéni jelentéseket és elemzéseket ügyfelei számára, ez is közelebb terelheti őket az érdeklődéshez. Ne feledje, nem csak az a fontos, hogy mit csinál, hanem az is, hogyan kommunikálja ezt!

7. lépés: Ajánljon ingyenes SEO auditot

Ez a SEO ügynökségek elsődleges lead-generálási taktikája, mert annyira hatékony. Nagyon meggyőző értékesítési eszköz, ha a leendő ügyfelet ingyenes jelentéssel látják el, amely bemutatja, hogy miként segítheti őket SEO fejlesztésében. Ez egy újabb lehetőséget kínál arra, hogy bemutassa tudását. Miután ügynöksége webhelye elkészült, könnyen beágyazhatja az Audit eszközünket a webhelyébe. Még a betűtípust és a színeket is személyre szabhatja, hogy illeszkedjen webhelyéhez. A beállítást követően a webhely látogatói egyszerűen beírják URL-jüket és e-mail címüket, hogy egyéni SEO audit jelentést kapjanak, kiegészítve az Ön ajánlásaival és az ügynökség logójával.

8. lépés: Állapítsa meg az árat

Ami a szolgáltatások árát illeti, a legtöbb SEO-vállalkozás vagy havi visszatartó díjat számít fel, vagy fix árat projektenként. A SEO-vállalkozások egy kis része is az eredmények alapján számít fel díjat.

Kép forrása.

Havi tartó

 • Az Ügyfél havonta fix díjat fizet, folyamatos megállapodás keretében
 • Rendszeres bevételt biztosít, ami azt jelenti, hogy kevesebb időt és energiát kell töltenie új számlák keresésére és új ügyletek megkötésére. (A statisztikák szerint az új ügyfelek toborzása költséges ötször mint a jelenlegi ügyfelek megtartása!)
 • Ha gondjai vannak azonnali megtartó ügyfelek megszerzésével, először a projektenkénti árakkal kezdje, majd a projekt befejezése után adja tovább ügyfeleit egy megtartó ügyletre.

Fix díj

 • Az Ügyfél bizonyos összeget fizet azért, hogy az ügynökség egy adott projekten dolgozzon
 • Könnyebb megkötni, mint a megtartó ügyleteket, de hátránya, hogy ezek kevésbé stabilitást biztosítanak, és a bevétele hónapról hónapra ingadozhat.

Teljesítmény alapú díj

 • Az ügyfelek fix összeget fizetnek minden egyes találatért (pl. a Google első oldalán rangsorolt ​​minden keresési kifejezésért)
 • Nem ajánlott: a SEO közösség általános konszenzusa az, hogy senki sem tudja valóban garantálja az eredményeket, mert még ha mindent jól csinál is, a Google holnap megváltoztathatja az algoritmusát, és az ügyfele rangsorolása hirtelen felborulhat.
 • Alapvetően a hozzáértők az eredményenkénti árazást egy „rossz” SEO ügynökség jelzésének tekintik – vagy az ügynökség fekete kalap taktikához kíván folyamodni (erről később!), vagy egyszerűen csak ígéreteket tesznek, hogy nem tudják megtartani, egyszerűen azért, mert meg akarják nyerni az eladást

Átlagos árak, amelyeket a SEO vállalkozások számítanak fel

Egy, a SEO költségeivel kapcsolatos felmérés szerint a havi rögzítőkkel működő SEO-vállalkozások általában körülbelül 501–1000 dollárt számítanak fel havonta. Ha azonban kifejezetten az Egyesült Államokban működő SEO-vállalkozásokat nézi, ezeknek a vállalkozásoknak nagyobb aránya van, amelyek havi 2501–5000 USD-t kérnek.

Ha a projektenkénti árképzésről van szó, az 501–1000 dollár a legnépszerűbb árképzési szint világszerte. Itt az egyesült államokbeli SEO-vállalkozások projektenként többnyire 1001 dollárt vagy többet kérnek.

9. lépés: Azonosítsa a gyakori értékesítési kifogásokat, és tanuljon meg ellenük küzdeni

Ahhoz, hogy nyereséges SEO üzletet vezessen, nem csak a SEO-ban lehet jó, hanem hatékony értékesítőnek is kell lennie. Azon kívül, hogy megtanulja, hogyan kell meggyőzően bemutatni szolgáltatásait, meg kell ismerkednie a gyakori értékesítési kifogásokkal is, és gondolnia kell, hogyan küzdhet ellenük.

Kép forrása.

1. kifogás: SEO szolgáltatásai túl drágák

Ha egy potenciális ügyfél azt mondja, hogy SEO-szolgáltatásai túl drágák, ellensúlyozhatja, hogy hangsúlyozza, milyen értéket tudnak kihozni az említett szolgáltatásokból.

A statisztikák azt mutatják A Google-ra leadott kattintások 90%-a az első oldalon lévő adatokra irányul, tehát ez azt jelenti, hogy ha ügyfele ezen az oldalon rangsorol, potenciálisan 10-szeres vagy nagyobb forgalmat generálhat webhelyére. Feltételezve, hogy a konverziós arányuk változatlan marad, ez naponta tízszer több abszolút konverziót eredményez, mint amennyit kapnak.

Olvasni:  Keresse meg és javítsa ki a kulcsszavak kannibalizálását 6 lépésben.

Ha egy lépéssel tovább szeretne lépni, kérdezze meg a potenciális ügyfelektől, hogy hány látogatót konvertál jelenleg naponta, és mennyi az átlagos ügyletméret, és számolja ki előtte. Íme egy példa:

Jelenlegi konverziók = 10 naponta.

Átlagos ügyletméret = 200 USD ügyfelenként.

Potenciális konverziók SEO erőfeszítéseket követően = 100 naponta.

Bevételnövekedés = 90 x 200 USD = 18 000 USD.

Feltételezve, hogy egy 2000 dolláros projektet tervez, ez elképesztő, 800%-os ROI-t biztosít potenciális ügyfelének. Elég nehéz ezzel vitatkozni!

2. kifogás: Már most is sok konverziót kapok a PPC-től. Valóban szükséges a SEO?

Sok cégtulajdonosnak az a tévhitje, hogy a SEO olyan dolog, amit akkor csinál, ha nem tud jó eredményeket elérni a PPC-vel. Az Ön feladata, hogy meggyőzze őket arról, hogy ez nem így van, és hogy a PPC és a SEO kéz a kézben járnak.

Kép forrása.

Míg rengeteg eladást generálhat a PPC segítségével, az eladások leállnak, amint leállítja a hirdetések megjelenítését. Ezen felül vegye figyelembe azt a tényt, hogy a PPC egyre drágább. 2013-ban az átlagos konverziónkénti költség 10,50 USD volt. 2016-ban ugyanez a szám 33 dollárra nőtt. Ki tudja, mennyit kell költenie egyetlen konverzióért idén és azt követően?

A másik oldalon a SEO olyan dolog, amely folyamatosan értéket hoz a márkája számára. Amikor az első oldalon próbál rangsorolni, valószínűleg rengeteg blogbejegyzést fog közzétenni, és a lehető legtöbb visszamutató linket szerezni. Ha azonban eljutott a legfelső oldalra, kissé lazíthat a megközelítésén.

Igen, időről időre tartalmat kell készítenie, hogy webhelye releváns maradjon, de továbbra is profitálhat abból a forgalomból, amelyet az összes korábban közzétett tartalom hozzátok irányít. Más szóval: még ha csökkenti is a SEO-ra fordított időt és energiát, akkor sem fog felébredni és azt tapasztalni, hogy konverziói leálltak.

3. kifogás: Garantálja, hogy X időn belül besorolok?

Ha ügyfele a rangsorolás garantálását kéri, valószínűleg beszélt egy másik SEO ügynökséggel, aki ezt a garanciát adta neki.

Ne ragadja meg a csalit, és ígérje meg ügyfelének eredményeket csak azért, hogy eladja. Ehelyett magyarázza el nekik a helyzetet, és ossza meg, hogy egyetlen ügynökség sem tudja igazán garantálni az eredményeket (hacsak nem alkalmaznak fekete kalap taktikát, az valószínűleg hosszú távon visszaüt). A legtöbb ügyfél értékeli az őszinteséget, és továbbra is üzletet köt veled.

10. lépés: Ismerje meg, hogyan biztosíthatja a szükséges üzleti dokumentációt

Az utolsó dolog, amit meg kell tennie, mielőtt elindítja a SEO vállalkozását, az, hogy megtanulja, hogyan készítsen dokumentumokat, például:

 • SEO javaslat
 • SEO pitch deck
 • SEO szerződés
 • Számla

Mindenekelőtt egy SEO javaslat alapvetően egy projektvázlat, amely végigvezeti ügyfelét a keresőoptimalizálási folyamaton és módszertanon, az Ön által nyújtott szolgáltatások részletein, a webhelyük/üzletük optimalizálni kívánt területein, valamint a projekt idővonalán és teljesítésein. Íme egy minta SEO ajánlatsablon, amelyre hivatkozhat.

Kép forrása.

An SEO pitch deck egy PowerPoint- vagy Google Slides-dokumentum, amelyet akkor fog használni, amikor bemutatja az ügyfélnek. Tekintse ezt a keresőoptimalizálási javaslatának kibővített változatának. Ide kell felvennie ajánlatának összes elemét, és más tartalmat is hozzáadhat, például a „Miért dolgozzon velünk?” szakaszban vagy az „Ügyfél ajánlásai” részben. Ne feledje, hogy a SEO pitch fedélzetre nincs feltétlenül szükség – minden bizonnyal lehetséges, hogy csak a SEO-javaslatot használja az ügyfelének.

Ezután egy SEO szerződés egy olyan jogi megállapodás, amely elvárásokat támaszt, és biztosítja, hogy a szállító (te vagy!) és az ügyfél egymáshoz igazodjanak. Néhány itt feltüntetendő elem: teljesítések, határidők, fizetési feltételek, szerepek és felelősségek stb. Olvassa el ezt Search Engine Journal cikke többet megtudni.

Végül, de nem utolsósorban egy számla egy dokumentum, amely meghatározza szolgáltatásainak költségeit és fizetési feltételeit. A számlákat manuálisan is létrehozhatja egy sablon segítségével, de az online számlázó eszköz használata egyszerűsíti a folyamatot, és megkönnyíti az ügyfelekkel való kapcsolattartást. Itt vannak 5 nagyszerű számlázóalkalmazás, amelyet érdemes megnézni.

SEO vállalkozásának elindítása után

11. lépés: Használja ki az ajánlásokat, értékeléseket és sikertörténeteket

Amikor lezár egy projektet, MINDIG kérjen az ügyfelétől egy ajánlást vagy véleményt. Számos módja van ennek. Például felhívhatja ügyfele figyelmét arra, hogy nagyszerű eredményeket ért el az Önnel való együttműködés során, mielőtt ajánlást kérne:

Kép forrása.

Akár valamilyen ösztönzést is nyújthat nekik egy ajánlásért vagy értékelésért cserébe:

Kép forrása.

Ügyeljen arra is, hogy kérje meg őket, hogy írjanak véleményt az ügynökségéről Clutch.co – Minél több értékelést kap itt, annál magasabb a helyezése.

A statisztikák azt mutatják vélemények megjelenítése 270%-kal növelheti a konverziós arányt, tehát ezek minden bizonnyal hatalmas előnyt jelentenek, amelyet érdemes kihasználnia. A legtöbb ember egyszerűen felteszi a véleményét a webhelyére, és egy napnak nevezi. De ahhoz, hogy maximalizálja az értékeléseiből származó értéket, ossza meg ezeket a közösségi média csatornáin, ÉS használja fel fizetett hirdetésekben. Íme egy példa:

Kép forrása.

12. lépés: Készítsen esettanulmányokat

A vásárlói vélemények és ajánlások megszerzése mellett nagyon értékes esettanulmányok készítése, amelyek részletezik, hogyan segítette ügyfelét az XYZ eredmények elérésében. (Természetesen először beszélnie kell ügyfelével, és meg kell győződnie arról, hogy elégedett a webhelyén való megjelenéssel).

Olvasni:  2 WordPress beépülő modul a WooCommerce SEO javításához

Az esettanulmányok három fő előnyt jelentenek a táblázatban:

 • Forgalom
 • SEO lé
 • Konverziók

Először is, egy jól megírt esettanulmány segíthet rengeteg forgalmat (és potenciális leadeket) növelni SEO vállalkozása számára. Nézd meg:

Ezen felül, ha jó minőségű, meggyőző esettanulmányt készít, jó esély van arra, hogy az emberek az Ön esettanulmányaira hivatkozzanak keresőoptimalizálási útmutatóikban. Ez azt jelenti, hogy több backlinket fog kapni a webhelyére, ami segít a saját SEO rangsorolásában.

Az esettanulmányok rengeteg társadalmi bizonyítékot szolgáltatnak, és segítenek több ügyfelet könnyebben konvertálni. Ha bemutatja valakinek, és ő azon gondolkodik, hogy igénybe kívánja-e venni az Ön keresőoptimalizálási szolgáltatásait, egy releváns esettanulmány bemutatása meggyőzheti őt, hogy próbálkozzon.

13. lépés: Az ügyfelek bevonása és megtartása

Végül, de nem utolsósorban, ügyeljen arra, hogy nyomon kövesse, hány ügyfél havi rendszerességgel vesz részt, és próbálja meg javítani a megtartási arányt, ahogy halad.

Hogy csinálod ezt? A legtöbb ügynökség havi felzárkóztató üléseket tart az ügyfelek tájékoztatása érdekében, így Ön ezt alkalomként használhatja fel az ügyfelek bejelentkezésére és csevegésére. Kérjen visszajelzést ügyfeleitől. Kérdezd meg őket, hogyan szerettek eddig veled dolgozni. Ha bármilyen építő jellegű kritikát fogalmaznak meg, mindenképpen cselekedjen ennek megfelelően, és javítsa folyamatait. Ezen felül mutassa meg ügyfeleinek, hogy valódi értéket biztosít számukra, és eredményeket hoz. Ezt úgy teheti meg, hogy végigvezeti őket a jelentéseken, amelyek bemutatják az idők során bekövetkezett javulásaikat, vagy akár egy egyszerű irányítópultot is készíthet, amelyre hivatkozhatnak.

Ha hivatalosabb módszerrel szeretne vásárlói visszajelzéseket gyűjteni, használhatja a Net Promoter Score (NPS) vagy hasonló eszközt is. Itt kérdőíves e-maileket küld ügyfeleinek, és elemzi az eredményeket az ügyfél-elégedettségi szint meghatározásához.

Kép forrása.

3 dolog, amit el kell kerülni SEO vállalkozás indításakor

1. Az algoritmus üldözése

Ha nem biztos benne, hogy ez mit jelent, akkor ez alapvetően a Google algoritmusának megszállott ellenőrzésére vonatkozik, és a teljes SEO-stratégia kialakítására az algoritmus bármely változása alapján.

Kép forrása.

Tegyük fel például, hogy hallja, hogy a Google most a hangbarát tartalmat részesíti előnyben, és Ön azonnal javítsa át ügyfelei webhelyét, hogy tartalmaik sokkal beszélgetőbbek legyenek, és egyéni készségeket építsen ki az Alexában.

Jó, ha szemmel tartod az iparági frissítéseket, de nem szabad túlságosan egy konkrét rangsorolási tényezőre koncentrálnod. Miért van ez így? A Google gyakran utal a frissítéseire anélkül, hogy teljesen átlátszó lenne róluk, így az online olvasottak gyakran a SEO közösség tagjainak értelmezései. Még ha valaki azt mondja is, hogy XYZ-t csinált, és ennek eredményeként javult a helyezése, az anekdotikus bizonyítékok nem annyira megbízhatóak, mert csak egy apró pillanatképet mutatnak meg arról, hogy mi történik.

Ráadásul a Google folyamatosan szorgalmazza és teszteli a frissítéseket, és köztudott, hogy menet közben váltanak sebességet vagy taktikát. Tehát még ha a Google új algoritmusáról olvasott információ pontos is, nem tudhatja, meddig tartanak ezek a változások, vagy hogy a Google a közeljövőben visszavonja-e a változtatásokat.

2. Black Hat SEO

Azok számára, akik nem ismerik a black hat SEO-t, ez a keresőmotorok szabályait sértő SEO technikákra és gyakorlatokra utal. Ide tartozik a kulcsszótömés, az álcázás, a privát linkhálózatok használata stb. (Azokat a technikákat, amelyek törvényesek és megfelelnek a keresőmotorok szabályainak, fehér kalap SEO-nak nevezik).

Alapvetően az etikátlan tanácsadók vagy ügynökségek black hat SEO-t használnak, hogy „hackeljék” magukat a magasabb keresési helyezésekre. Bár csábító lehet megpróbálni megjátszani a rendszert, a black hat SEO egyszerűen nem éri meg a kockázatot. A Google dollármilliókat fektet be a fekete kalapos SEO elleni küzdelembe, és miután elkapják a fekete kalapos taktikát alkalmazva, egy pofont ütnek az Ön webhelyére (vagy ügyfele webhelyére). Google Penalty.

3. Spam jellegű tájékoztatás lebonyolítása

Ne legyen túl agresszív a kapcsolattartás során. Ha nagy e-mail listákat vásárol, és tömegesen kezd e-maileket küldeni mindenkinek anélkül, hogy bármilyen módon is minősítené őket, akkor valószínűleg alacsony lesz a konverziós aránya. Az e-mailek kézbesíthetőségét is ronthatja. Ehelyett győződjön meg arról, hogy olyan embereket keres, akik jól illeszkednek a vállalkozásához, és mindig személyre szabja nekik az e-mailjeit.

Pontosan hogyan csinálod ezt? Számos potenciális ügyfelek generáló eszköze van, amelyek lehetővé teszik a potenciális potenciális ügyfelek szűrését és válogatását az adott kritériumok alapján. Például, UpLead lehetővé teszi célzott listák összeállítását 50 különböző kritérium alapján, beleértve az iparágat, az árbevételt, az alkalmazottak számát és még sok mást.

Egy utolsó szó a SEO vállalkozás elindításához

Bár túlnyomónak tűnhet, ha minden lépést kisebb célokra bont, az könnyebben kezelhetővé teszi a folyamatot. Mielőtt észrevenné, sikeresen elindított egy SEO vállalkozást!

A folyamat további egyszerűsítése érdekében győződjön meg arról, hogy az összes rendelkezésre álló eszközre és technológiára támaszkodik, amely már rendelkezésre áll. Miután létrehozta ügynökségének webhelyét, be kell ágyaznia a fehér címkével ellátott SEO audit eszközünket, hogy profitálhasson az összes potenciális ügyfélből.

Sok sikert és teljes gőzzel előre is!

Új publikációk:

Ajánlott