Elemzés: Milyen hivatkozások jelennek meg a web legjobb navigációs sávjain?

Új blog indításakor az egyik első dolog, hogy létrehoz egy navigációs sávot vagy menüt. De milyen linkek kerüljenek oda? És ami még fontosabb, egyes linkek jobban teljesítenek, mint mások?

Jómagam is eltöltöttem egy kis időt ezzel a játékkal, és nagyon meglepődtem, hogy mi működik és mi nem.

Érdekes megjegyezni, hogy a „hagyományos” öt link, amelyet szinte mindenki a tetejére tartalmaz, valójában nem mindig a legjobb.

Nézzük meg, mit csinálnak egyes webhelyek a navigációs sávjaikkal, és milyen tanulságokat vonhatunk le a magunk számára.

A hagyományos navigációs sáv

A webhelyek kezdete óta az emberek ugyanazt az öt linket helyezik el a navigációs sávokban: Kezdőlap, Névjegy, Szolgáltatások, Hírek/Blog, Kapcsolat.

És ez így van jól.

De biztosan nem tökéletes.

Manapság sokkal többet tehetünk ezzel a prémium webhely-ingatlannal. Ez már nem csak egy hely, ahol navigálhat a fő részekben – ez egy olyan hely, ahol reagálhat a különböző látogatókra, válthat különböző platformokra, megjeleníthet fényképeket stb.

Lehetnénk kicsit kreatívabbak.

Néhány kiváló navigációs sáv az internetről

Kezdjük azzal, hogy vessünk egy pillantást a legjobb navigációs sávokra, amelyeket találtam, majd fejezzük be néhány ötlettel, erőforrással és egy saját támadási tervvel.

1. Airbnb – a menü a bejelentkezési állapotra és az interakciókra reagál

Az első példa innen származik Airbnb amely egy nagyszerű felső navigációs sávval rendelkezik, amely különböző információkat jelenít meg attól függően, hogy bejelentkezett-e, vagy foglalt-e, mentett-e stb.

Olvasni:  Az Ultimate Membership Pro áttekintése: The Complete Wo...

airbnb

Ez egy igazán klassz speciális funkció, amelyet többféleképpen is meg lehet valósítani attól függően, hogy milyen tartalmat szeretnének leginkább észrevenni webhelyén vagy blogjában.

Például előfordulhat, hogy a menüben van egy kis szakasz, amely megmutatja az embereknek a mentett cikkeiket vagy azokat az elemeket, amelyekkel többször kapcsolatba léptek. Akár egy olyan szakaszt is létrehozhat, amely jelenleg népszerű cikkeket jelenít meg, és lehetővé teszi az emberek számára, hogy szavazzanak rájuk, vagy megosszák őket a közösségi médiában. Esetleg van benne valami plugin ötlet?

2. Intelligens passzív jövedelem – animált funkciók

A következő példa innen származik Intelligens passzív jövedelem ahol Pat egy nagyon ügyes animált grafikon segítségével hívja fel a figyelmet a havi bevételére, amely az oldal betöltésével nő.

airbnb

Ez egy igazán okos módja annak, hogy kiemelje webhelye egyik legfontosabb területét. Pat valódi márkaépítőként és inspirációként használja fel a bevételi jelentéseket az online passzív bevételre vágyó emberek számára, és egy ehhez hasonló kiemelkedő funkció hozzáadása nagyban hozzájárulna az olvasók mélyebb megismeréséhez, a webhely más területeinek, leányvállalatainak stb. .

Az érdekes az egészben, hogy Pat az Pat, ezért folyamatosan teszteli beállításai teljesítményét. Néhány nappal azután vettem észre ezt a tweetet a navigációs sávjáról, hogy elkezdtem kutatni és megírni ezt a cikket.

3. Starlight – grafika és márkajelzés a navigációs sávon belül

Olvasni:  Egy fát ültetünk.

A Starlight gyermekjótékonysági szervezet valóban jól beépítette márkajelzését az étlapjába. Amint látja, gyönyörű kis illusztrációik, amelyek felpezsdítik az étlapot, érdekesebbé és vonzóbbá teszik.

airbnb

A menü másik jellemzője, amit nagyon szeretek, az az, hogy a webhely többi része elsötétül, így a hangsúly magán a menün marad – olyan, mint egy átvilágítódoboz. Ez is segít felhívni a figyelmet a három sárga gombra, amelyek talán a fő elemek, szemben a navigációval.

A navigációs sávoknak és a menüknek nem csak sima területeknek kell lenniük. Beépíthetünk márka és design elemeket, hogy emlékezetesebbé és jellegzetesebbé tegyük az oldalt.

4. Életek kincse – az idővonal megkettőzése, mint navigációs menü

Ezt a példát azért szerettem volna beemelni, mert azt mutatja, hogy a navigációs sávnak egyáltalán nem kell hagyományos navigációs sávként megjelennie. A weboldal Életek Kincstára Himalája buddhista tanítóinak életrajzait gyűjti össze, és mint ilyen, hasznos bemutatni egymáshoz viszonyítva azt a korszakot, amelyben éltek.

airbnb

Ha felkeresi az oldalt, észre fogja venni, hogy hagyományos navigációs sávot használnak, de azon gondolkodtam, hogy lehetnek olyan esetek, amikor nagyon egyedi lenne az ilyen típusú idővonal-stílus használata a mozgás elsődleges módjaként. az oldal körül.

Természetesen nem kell hosszú múltra tekintened ahhoz, hogy ezt a formátumot használd. Arra gondoltam például, hogy valami hasonlót csináljak egy blog előrehaladásával és a bővítmény telepítésének, témának hozzáadásával, módosításával stb.

5. Google Fonts – helytakarékos menü

A Google általában elég jól csinálja a dolgokat (elnézést a Google Wave-től, fuj) és at Google Fonts nagyszerű példát kap egy olyan menüre, amely sok helyet takarít meg azzal, hogy nem igazán látható, amíg nem dönt a tartalommal való további interakcióról.

Olvasni:  Hostinger kiberbiztonsági hónap 2024: Hogyan segítünk a biztonságban

airbnb

Tetszik ez a lehetőség, mert magára a tartalomra helyezi a hangsúlyt – különösen, mivel ezen az oldalon a tartalom interaktív. Az oldalsáv, amely lehetővé teszi a tartalom megjelenítési módjának megváltoztatását, néha trükkös lehet (nem hiszem, hogy a háttérszínek megváltoztatása olyan hasznos), de máskor nagyon jó módja annak, hogy javítsa a rendelkezésre álló tartalmat.

Szóval mit tegyek a navigációs sávba?

Mindezek után azon töprenghet, vajon mi a fenét tegyen a navigációs sávba!

Nos, a jó hír az, hogy ez nem igazán számít – nincsenek szigorú szabályok.

A rossz hír az, hogy az ideális kombináció megtalálásának egyetlen módja egy teszt elvégzése – és ez időbe telhet. Olyan oldalak, mint Vizuális Webhely-optimalizáló segíthet neked.

Legyen stratégiai választása

Egy dolog, amit tennie kell, az az, hogy alaposan gondolja át, melyik konkrét tartalmat/oldalt szeretné, hogy a látogatók könnyen megtalálják, majd e köré építse fel a navigációs sávot, eltávolítva minden pluszt.

Ne feledje, hogy Ön jobban ismeri a tartalmat, mint az olvasók, ezért segítenie kell nekik megtalálni a megfelelő tartalmat. Ez része ennek a blogolási stratégiának.

Például jelenleg tesztelek egy görgetéssel aktiválható gombot a jobb felső sarokban, amellyel az emberek különböző oldalakra küldhetők, amelyeket meg akarok célozni. Még olyan dolgokat is eltávolítottam, mint pl Kapcsolatba lépni a menümből, és tedd a láblécbe, mert az e-mailek számomra nem prioritások, és sok időt vesznek el.

Legyen segítőkész a választásában

A következő dolog, amit érdemes megfontolni, az az, hogy miként szolgálhatja ki a legjobban olvasóit abban a résben, amelyben éppen tartózkodik.

Például, ha Ön egy online áruház, akkor jobb, ha van hatalmas mega-menü az összes elérhető kategóriával, termékstílussal, szállítási lehetőséggel stb., így a teljes online bolt egy-két kattintáson belül elérhető. Etsy egy példa arra, hogy jól csinálták.

Olvasni:  A 11 legjobb sajtóközlemény-írási szolgáltatás, amelyre figyelnie kell

Bonyolultabb menük esetén biztosnak kell lennie abban, hogy továbbra is zökkenőmentesen működik mobilon és a különböző képernyőméretű felhasználók számára, hogy elkerülje a félreértéseket. Néha egy mega-menü a mobilon sok kattintást eredményez.

Legyen megkülönböztető a választásával

Az utolsó lehetőség, amelyről beszélni szeretnék, az az ötlet, hogy csak azt tedd meg, ami a márkádnak működik, és segít abban, hogy kitűnjön a tömegből.

Ha a blogodban minden oldal oldalsávjában szerepel egy rövid életrajzod rólad, akkor talán nem kell egy linket linkelned Ról ről oldalt a navigációs sávban. Vagy ha a logója otthoni gombként működik, akkor ne foglaljon helyet egy másikkal itthon link. Vagy ha a szolgáltatásai egy kicsit bonyolultabbak, mint a legtöbben gondolnak arra, hogy a Fogj neki vagy Vedd egy körbe oldalon.

Mi van a navigációs sávon?

Ezt a cikket teljesen nyitottnak hagytam, mivel úgy gondolom, hogy a legjobb módja annak, hogy meghatározzuk, mi kerüljön a navigációs sávba, ha minden egyes blogra vagy webhelyre teszteljük, és megnézzük, mi működik.

Ennek ellenére szeretném tudni, hogy mi található az étlapján, hogyan döntött ezek mellett a linkek mellett, és hogyan működtek az Ön számára. Kérjük, hagyjon megjegyzést alább, és tudassa velem.

Új publikációk:

Ajánlott