Előugró videók használata termékbemutatókhoz: Jellemzők és előnyök bemutatása

Az új termékjellemzők kiadását mindig több marketing oldali erőfeszítéssel kell támogatni. Különben honnan tudják meg az emberek, hogy valami újat készítettél? Az új funkciók és előnyeik bemutatásának egyik leghatékonyabb módja az a felugró videó a weboldalon.

Valószínű, hogy ennek elolvasása után úgy gondolja, hogy az előugró ablakok használata bosszantja a felhasználókat. Valójában így is működhetnek, ha nem készítik megfelelően. Azonban, a statisztikák azt mutatják hogy egyes felugró üzenetek akár 50,2%-os, míg átlagosan 9,28%-os konverziós arányt produkálhatnak.

Ebben a cikkben részletesebben megvizsgáljuk az új funkciók bevezetésére és előnyeik bemutatására szolgáló előugró videós ötleteket.

videó

Mi az a pop-up videó, és hogyan működik?

A felugró videó olyan videó, amely akkor jelenik meg a webhelyen, amikor a felhasználók felfedezik azt. Egy ilyen videó az oldal különböző helyein bukkanhat fel, miután a látogatók bizonyos műveleteket hajtanak végre. Ezek az interaktív elemek lefedhetik a teljes képernyőt vagy egy bizonyos helyet.

A felugró videó-ablak olyan módon vonzza le a felhasználókat, ahogyan megmutatja a webhelytulajdonosok által megosztani kívánt információkat. Ez a stratégia tökéletes:

  • vezetékek generálása;
  • új termékek népszerűsítése;
  • e-mail lista bővítése;
  • visszajelzés kérése;
  • új funkciók bemutatása;
  • hasonló termékeket ajánlunk.

Noha azonban számos célt szolgálnak, a pop-up videók tolakodóak lehetnek, ha nem készítik őket megfelelően. Ha például túl sok videót ad hozzá, nehezítse meg a zárógomb megtalálását, vagy egyszerűen ne takarjon el hasznos és új információkat a látogató számára.

Olvasni:  10 marketing mém és GIF, amelyet minden bejövő marketingszakember imádni fog

Miért hatékony a pop-up videó?

A videó az egyik legsikeresebb marketingeszköz. Ezt az állítást bizonyítja, hogy a vásárlók hány százaléka van meggyőződve egy termék megvásárlásáról a videós reklám és bemutató alapján. Képzelje el, hogy a webhelyen kereső emberek 84%-a a márka videója miatt döntött úgy, hogy leadja a rendelést. Ezen túlmenően sok más ok is van arra, hogy fontolóra vegyük felugró videók létrehozását az új funkciók bemutatásához:

  • Figyelemfelkeltőek. Az ügyfelek semmiképpen nem hagyják ki az előttük megjelenő pop-up videót, így esély sincs arra, hogy ne olvassák el és ne nézzék meg a tartalmat. Általában a felugró ablakok élénk színekkel és észrevehető látványvilággal is rendelkeznek, amelyek szintén felkeltik a nézők figyelmét.
  • Testreszabhatók. A pop-up videók másik előnye, hogy bármilyen módon elkészítheti őket a fantáziája. Beépíthetők úgy, hogy beleolvadjanak a márkába és a webhely kialakításába. Az előugró ablakok meghatározott célközönségek számára is kialakíthatók.
  • Oktató jellegűek. A legtöbb ember, aki felkeresi a webhelyét, egyáltalán nem vagy csak alig ismeri az Ön által kínált termékeket. Ehelyett a videók megtanítják nekik a márkáját, elmagyarázzák a funkciókat, és világos képet adnak a látogatóknak szolgáltatásairól vagy termékeiről.

Hogyan készítsünk erőteljes felugró videót

A pop-up videók sikere nagymértékben függ attól, hogy hogyan készülnek. Alapvető fontosságú annak megértése, hogy egy videó elhelyezése a webhelyen nem a termék új funkcióiról és előnyeiről szóló videók közzétételét jelenti. Mivel ezt az anyagot a webhely látogatóinak többsége meg fogja tekinteni, ezt alaposan meg kell tervezni. Kövesse ezeket a lépéseket egy felugró videó létrehozásához, amellyel az ügyfelek megvásárolhatják az Ön termékét.

Olvasni:  Miért fontosabb a webhely teljesítménye, mint valaha?

Állítson be egyértelmű célt

Kétségtelen, hogy új felhasználókat szeretne felvilágosítani ajánlatairól. De mit tegyenek, miután megnézték a videódat? Fel kell iratkozniuk a hírleveleire? Vagy küldjön be egy bemutató igénylőlapot? Vagy csak vegye figyelembe, hogy új funkciók vannak, és folytassa a webhely böngészését? A videó létrehozása előtt elengedhetetlen annak meghatározása, hogy milyen célt kell szolgálnia.

Tudjon meg többet közönségéről

Az alkotási rész előtt tegyél fel magadnak néhány kérdést az előugró ablakodat megtekintő közönségről. Ismerik a márkáját? Mik ennek a közönségnek az igényei és fájdalmai? Milyen hosszú legyen a videó, hogy lekösse az ügyfeleket? A kérdések megválaszolása segít szűkíteni a videó tartalmát és ötleteit.

Határozza meg költségvetését és azt, hogy ki készítse el a videót

Annak ellenére, hogy egy rövid pop-up videó nem tűnik drága ötletnek, mégis sokat kivethet a pénzügyeiből. A források szerint egy promóciós videó ára 1000 és 50 000 dollár között mozoghat. És a költségkeret méretétől függően ki fogja találni, hogy ki fogja előadni a videót: egy ügynökség vagy a csapata. Még ha korlátozottak is az erőforrások, a modern technológiáknak köszönhetően okostelefonnal is lehet műalkotást készíteni.

Készítsen Scriptet

Annak ellenére, hogy a felugró videó több percig is tart, előre megtervezett hangvételű, üzenettel és szerkezettel kell rendelkeznie. A szkript írásakor létre kell hoznia egy vázlatot és egy forgatókönyvet. Ha ezzel készen vagy, csinálj egy verbális átfutást a kamerán kívül, mert ez segít javítani a forgatókönyvet a forgatás előtt.

Végső szavak

A pop-up videók tökéletes eszközt jelenthetnek az új funkciók népszerűsítésére a platformon. Rövidek, tömörek és figyelemfelkeltőek. Az előugró ablakok hatékonyan működnek, ha időt szán a megfelelő kialakításukra. És még kis költségvetéssel is készíthet felugró videót a konverziók és az eladások növelése érdekében.

Olvasni:  Váltsak Squarespace-ről WordPressre? 9 Megfontolások

Új publikációk:

Ajánlott