Élvonalbeli webtervezési trendek 2024-re

A webdesign befolyásolhatja a vásárlási döntéseket és azt, hogy a fogyasztók hogyan lépnek kapcsolatba a márkákkal. Ahogy egyre jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és a konverziókat elősegítő elemeket, a webdesign trendek folyamatosan fejlődnek.

Ez a lista betekintést nyújt néhány webdizájn-trendbe, amelyeket 2022-ben várhatóan szívesen látunk majd. Miért? Mert dinamikusabbá, interaktívabbá és jövedelmezőbbé teszik a webhelyeket.

1. 3D-s lebegő elemek

Lebegő weboldalelemek

A látvány mindig is a weboldalak kulcsfontosságú eleme volt. A korlátozások azonban azt jelentették, hogy a webhelyek többsége általánosnak tűnik. A márkák természetesen képesek voltak saját egyedi stílusukat beilleszteni, de általánosságban elmondható, hogy „ha látott egy webhelyet, akkor mindet látta”.

3D animációk örökre megváltoztatja a látványt. Ráadásul a webdesignerek képessége, hogy „életre keltsenek egy oldalt”, véget vet az úgynevezett cookie-cutternek. autójavítás tervezése.

Egy trend, amelyet már elkezdtünk látni, a lebegő képek használata. Ez a fajta kialakítás az árnyékolás okos használatát alkalmazza, hogy azt az illúziót keltse, hogy egy funkció kilóg a képernyőből. A 3D-s lebegő elemek nagyszerű stratégia a látogatók figyelmének felkeltésére.

2. Grafika keverése a fényképezéssel

Grafika és fényképezés keveréke

A kreativitás a kulcs, amely felszabadíthatja a fogyasztók szívét. Gondoljon bele, hogyan adta el az Apple márkájának hírnevét a dobozon kívüli gondolkodás miatt. 2022-ben meg fogja találni innovatív webdesign ügynökségek arcátlan képekkel, hogy hasonló fogyasztói képet alakítsanak ki saját ügyfeleikről.

Az egyik kiemelkedő technika a grafika és a valós fényképezés kombinációja lesz. Például animált elemek egy szemet gyönyörködtető fotón vagy számítógépes grafikával tervezett ruhák, amelyek egy ember vagy állat fényképére vannak rárakva.

Olvasni:  A 11 legjobb WordPress biztonsági mentési bővítmény 2024-re

Ez a technika kiemeli a weboldalt, friss és vidám hangulatot kelt, és felhívhatja a fogyasztó figyelmét egy adott információra. Az egyedi funkciók létrehozása pozitív benyomást hagy a látogatókban.

3. 3D animáció

3D animáció

A Pokemon Go tömeges elfogadása már 2016-ban megragadta a közvélemény fantáziáját. 2022-ben a kiterjesztett valóság (AR) megjelenik a webböngészőkben. Míg az AR korai kalandja alig volt több szórakozásnál és játékoknál, a 3D-s animáció fejlődése forradalmasítja web design 2022-ben.

A mai AR-kompatibilis webhelyek lehetővé teszi a látogatók számára, hogy 3D-s animációban tekintsék meg a termékeket, és még az AR-t is használhatják, hogy megnézzék, hogyan illeszkedik egy tétel a térbe vagy akár a testükbe. A WebAR azt ígéri, hogy jelentősen növeli az interakciót, a funkcionalitást és a felhasználói élményt, ami elkerülhetetlenül növeli a profitot.

4. Videók automatikus lejátszása

Az automatikus lejátszású videók már egy ideje vitatott beszédtéma a SEO szakértők körében. Jogosan. A legtöbb ember figyelmét elvonónak találja a videók – még kikapcsolt hang mellett is.

A vita kétségtelenül dübörögni fog, de a kitartó webdizájnerek 2022-ben taktikát változtatnak. És ez talán csak elhallgattatja a kétkedőket. Tekintettel arra A látogatók 88%-a hosszabb időt tölt a videókat tartalmazó webhelyeken és a fogyasztók 64%-a nagyobb valószínűséggel vásárol egy terméket egy videó megtekintése után, érdemes lehet rákockáztatni.

A videók automatikus lejátszásának trükkje az, hogy a tartalom 2 percnél rövidebb legyen, és kerülje a videók tolakodóvá tételét. Ideális esetben a videó legyen a domináns elem az oldalon.

5. Merész színek

Színpszichológiai tanulmányok feltárja, hogy a színek hogyan stimulálják az agy egyes részeit, és hogyan befolyásolják a vásárlási döntéseket. Egyes esetekben a fogyasztók az egyik márkát választják a másikkal szemben, mert a színt részesítik előnyben.

Olvasni:  Lyukak varrása a webhelybiztonságban, varrás nélkül

Míg a színpszichológia azt sugallja, hogy van a véletlenszerűség eleme, a színek okos használata az Ön javára fordíthatja a stafétabotot. A kiegészítő színek kombinálása (unalmas) helyett válasszon merész színeket, amelyek kiemelkednek (serkentő).

A merész és élénk színek játékosnak és szórakoztatónak tűnnek, javítják a vizuális receptorokat, megteremtik a hangulatot, és segítenek az interakció intuitívabbá tételében. Nem csak ez, de a merész színek márkaérzékelést váltanak ki, ami azt sugallja, hogy tele vagy friss ötletekkel. Ennek jónak kell lennie.

6. Mikrointerakciók

A mikrointerakciók egyike azoknak az újszerű webdesign-trendeknek, amelyek elsőre jó ötletnek tűnnek, de véleményünk szerint hamarosan kihalnak. Ennek ellenére az ilyen tervek által kiváltott kezdeti kíváncsiság elegendő ahhoz, hogy „a funkciók 2022-ben a webdizájn trendjévé váljanak.

A mikrointerakciók célja, hogy a látogatókat cselekvésre ösztönözzék. Ennek során egy érdekes pillanattal jutalmazzák őket, akár a dizájnba ágyazva, akár egy nagy feltárással – például több tartalommal.

A mikrointerakciók az egyszerű húzástól a lebegő szöveges hivatkozásokig, a kurzorok morfondírozásáig és más ötletes tervezési funkciókig terjednek. Vessen egy pillantást a példákra ezt a weboldalt hogy adjak néhány ötletet.

7. Chatbotok

Chatbot a weboldalon

Igen, igen, tudjuk, hogy a chatbotok már több éve léteznek, és tudjuk, hogy nem túl népszerűek a felhasználók körében. Ennek azonban az az oka, hogy a technológia nem volt megfelelő. A gépi tanulás azonban ugrásszerűen fejlődött az elmúlt évben.

A mai chatbotok jobban fel vannak szerelve a gyakori kérdések megértésére. A gyakran ismételt kérdéseket kulcsfontosságú funkcióként is hozzáadtuk, hogy a felhasználók még könnyebben elhelyezhessenek olyan lekérdezéseket, amelyekre helyes választ kapnak. 2020-ban az ügyfélkapcsolatok 85%-a emberi szerek nélkül kezelték.

Olvasni:  Az e-kereskedelem jövője: Figyelnivaló trendek 2024-ben

Mivel a chatbotok jelentősen csökkentik a böngészési időt, és a kérdések nagyobb százalékára képesek választ adni, várhatóan chatbot forradalom 2022-ben.

8. Minimalizmus

Köztudott, hogy a webdizájn túl sok eleme lelassíthatja a betöltési időt. A lassú rakodógépek pedig nem jók az üzletnek. A az oldalbetöltési idő első öt másodperce van a legnagyobb hatással a konverziós arányokra.

A webhelyek gyorsabb betöltése érdekében a Google bevezette az AMP-oldalakat. Az AMP azonban képes kiszedni a kulcsfontosságú elemeket, amelyek kívül esnek a tervezők ellenőrzésén. Tehát a logikus megoldás az, hogy saját maga távolítsa el őket.

A minimalizmus hatékonynak bizonyult az eladások növelésében, mert világosabbá teszi a konverziós útvonalakat, és felhívja a felhasználó figyelmét a CTA-ra. Minél zűrzavarmentesebben tudja megtartani webhelyét, annál jobban összpontosít a márka termékeire, szolgáltatásaira és üzenetküldésére. A vezető tervezők szavaival élve a webdesign ügynökség Dubaibanaz olyan sikeres márkák, mint az Apple, megmutatták a világnak, hogy a minimalizmus a helyes út.

9. hüvelykujj-barát mobilnavigáció

A mobilfelhasználók gyakran frusztráltnak érezhetik magukat, amikor kis képernyőn próbálnak navigálni a webhelyeken. A navigációs lehetőségek annyira használhatatlanok; a látogatók azon kapják magukat, hogy visszalépnek – vagy elmennek.

A nagy, hüvelykujjbarát navigációs gombok egyre népszerűbbek. Könnyen láthatóak, könnyen használhatók, és hüvelykujjal is könnyen elérhetők. A fogyasztók szeretik a kényelmet.

10. Tervek fogyatékkal élőknek

Mivel a Online akadálymentesítési törvény Az Egyesült Államok bíróságai 2020-ban elfogadták, a webtulajdonosok azon igyekeztek, hogy webhelyeik mindenki számára elérhetővé tegyék az információkat.

A jogszabály első évéhez közeledik, és a köztudatosság egyre szélesebb körben terjed. Azok a webhely-tulajdonosok, akik nem tartják be az akadálymentesítési előírásokat, 2022-ben panaszra számíthatnak. Ha megteszi, 90 nap áll rendelkezésére a probléma megoldására.

Olvasni:  17 legjobb e-mail fejléc tervezési gyakorlat 2024-re

Új publikációk:

Ajánlott