Eredményközpontú tartalomstratégia létrehozása tartalommátrix segítségével

Ez a cikk bemutatja, hogyan segíthet a tartalommátrix egy nyerő tartalommarketing-stratégia létrehozásában.

Ha nemrégiben belevágott a tartalommarketingbe és az írásba, akkor kezdi megérteni, hogy nagyon sok minden szükséges ahhoz, hogy nagyszerű tartalmat készítsen. A színfalak mögött egy tartalommarketing-szakértő vagy tartalomstratégia lesz az, aki számos kritikus döntést hoz, például:

● Milyen típusú tartalmat érdemes létrehozni?

● Hogyan fogják ezt a tartalmat felhasználni, terjeszteni és felerősíteni?

● Mi legyen a tartalom hangja?

● Mi a tartalom célja?

● Mik a célközönség preferenciái?

A legtöbb marketingcsapat tartalommátrixot használ, hogy segítse a tartalommarketingeseket, stratégákat, szerkesztőket és marketingszakembereket az ideális tartalomstratégia kialakításában.

A tartalmi mátrix vagy a vizuális szóródási terv segít a márkáknak könnyen megérteni a közönség észlelését és célját, így a márka marketingcéljainak megfelelően alakíthatják ki és terjeszthetik a tartalmat. Ebben a blogban egy tartalmi mátrixot fogunk megvizsgálni, és azt, hogy a marketingesek hogyan használják azt.

Mi az a tartalommátrix?

A tartalommátrix egy vizuális eszköz, amely lehetővé teszi a marketingesek számára, hogy a közönség preferenciái szerint értékeljék és rendszerezzék tartalmukat. A mátrix a tartalomstratégiát kétdimenziós szóródási diagramra bontja.

  1. Az első tengely azt ábrázolja, hogy hol esik a tartalom átalakítási folyamata. A tudatosság kezdeti szakaszától kezdődik és a végső szakaszig tart, azaz a megtérésig.
  2. A második tengely a tartalom mögötti szándékot ábrázolja. Tehát az egyik oldalon vonzó, szórakoztató vagy érzelmi tartalmak vannak, míg a másik oldalon teljesen racionális tartalmak.
Olvasni:  Hogyan készítsünk egyéni WordPress regisztrációs űrlapot a RegistrationMagic segítségével

Ez a két tengely együttesen alkotja azt a tartalmi mátrix eszközt, amelyben a marketingesek megtervezik stratégiáikat. Ezek különböző területekre vannak bontva: szórakoztatás, inspiráció, oktatás és meggyőzés/világosítás.

Forrás

A tartalmi mátrix lehetővé teszi a márkák számára, hogy felvázolják stratégiájukat, kiemeljék erősségeiket, megtalálják a gyenge pontokat, és megfelelő érvelés alapján meghozzák a megfelelő döntést.

Tippek eredményközpontú tartalommarketing-stratégia létrehozásához tartalommátrix segítségével

A tartalmi mátrix segítségével a márkák minden tartalmi elemüket és stratégiájukat egy egyszerű és könnyen érthető szórótérképen ábrázolhatják. Ennélfogva a márkák kritikus döntéseket hozhatnak tartalmukkal kapcsolatban, sőt stratégiájukat át is alakíthatják, hogy a megfelelő terjesztési csatornákra, tartalomformátumokra és vásárlói útra összpontosítsanak. A tartalmi mátrix használatával a márkák eredményközpontú tartalmi stratégiát hozhatnak létre:

1. A tartalommátrix központi szerepet tölt be minden tartalomtípusnál

A tartalmi mátrix lehetővé teszi a márkák számára, hogy pontosan meghatározzák az egyes tartalomformátumokat a céljuk és a vásárlói úton betöltött szerepük alapján. Ez lehetővé teszi számukra, hogy megértsék, hogyan használják az egyes tartalomtípusokat az ügyfélút során, és hogy milyen hatással vannak az ügyfelekre.

2. Meglévő tartalom és céljának auditálása a marketingstratégiában

A tartalommátrix biztosítja, hogy tartalmi stratégiájukat a tartalom felhasználási helyének alapos megértése alapján alakítsák ki.

Például a legtöbb márka több ügyfélszakaszban fogja használni a blogokat, mint például a tudatosság, a megfontolás és a konverzió. Mivel azonban a tartalommátrix megköveteli, hogy az összes tartalomtípust egyetlen központi stratégiai térképen ábrázolják, a márkák mostantól a megfelelő célra használhatják fel a blogokat.

Tehát míg az általános blogokat vagy cikkeket a közönség szórakoztatására vagy oktatására használjuk a tudatosság szintjén, addig az inspirálás és meggyőzés mátrixában (a meggyőzés céljával) egy hogyan kell blogot vagy gondolatvezetési blogot használni.

Olvasni:  Webes alkalmazások fejlesztése Pythonban a Django használatával

3. A gyenge pontok megtalálása az átalakítási folyamatban

A tartalmi mátrix segít a márkáknak abban is, hogy megértsék ügyfélútjuk gyenge pontjait vagy hiányosságait, és pontosan meghatározzák a konverzió optimalizálásához szükséges pontos tartalomformátumot és stratégiát. Például, ha egy márka nagyszerű munkát végez új potenciális ügyfelek megszerzésében, de hiányt tapasztal a konverzióban, a márkák azonosíthatják, hová kell összpontosítaniuk energiáikat.

4. A tartalomtípusok megjelenítése egy hosszú távú cél felépítésében

A márkák a tartalmi mátrixot arra is használhatják, hogy megértsék hosszú távú elképzeléseiket, ami esetenként nem áll összhangban a márka alapvető céljával. A legtöbb márka vírusos tartalmat szeretne létrehozni, ezért energiáit a szórakoztató és érzelmi tartalmakra összpontosítja.

Tegyük fel azonban, hogy a márka hosszú távú célja a konverziók maximalizálása és a bevételszerzésre való összpontosítás; ebben az esetben a tartalomnak ehelyett olyan tartalom létrehozására kell összpontosítania, amely meggyőzi a közönséget a termékük vagy szolgáltatásuk megvásárlásáról.

5. A megfelelő tartalomformátum megfeleltetése a tervezett célra

Amellett, hogy tudják, hogy az egyes tartalomtípusok miként teszik lehetővé a márka számára az ügyfélút optimalizálását, a márkák megtehetik a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy tartalmi formátumukat a tervezett célhoz igazítsák.

Például, ha a cél az ismertség növelése, a márkáknak olyan oktató, szórakoztató tartalmakat kell készíteniük, amelyek nagyobb csoport számára vonzóak. Ha azonban a cél a meggyőzés és a konverzió, akkor a tartalomnak résre és koncentrált megközelítésre van szüksége, amely egy adott célvevőt vonz meg.

Hogyan készítsünk tartalommátrixot?

Hogyan készítsünk tartalmi mátrixot

Forrás

Íme egy gyors áttekintés a tartalommátrix működéséről. Javasoljuk, hogy használjon olyan tartalommátrix eszközt, amelynél a négy kvadráns meg van jelölve, és adjon hozzá szóródási diagramokat három kulcsfontosságú döntés alapján:

Olvasni:  5 vezető szövegírói minősítési program

1. Ki a célközönséged?

Minden ügyfélszegmenshez alakítson ki egy vásárlói személyt, és győződjön meg arról, hogy ezek helyesen jelennek meg a tartalmi mátrixban.

2. Hogyan néz ki az Ön ügyfélútja?

Határozza meg az ügyfél szakaszait és az ügyfél cselekvéseit, hogy az egyik szakaszból a másikba lépjen.

3. Melyek azok a tartalomelemek, amelyeket létrehozni fog?

Tervezze meg a tartalommátrixot úgy, hogy az egyes tartalomtípusokat átgondolt módon igazítsa a marketingcélhoz és a helyhez, amelyet el kell helyezni.

Itt részletes, lépésenkénti megközelítést is kaphat a tartalommátrix eszköz felépítéséhez.

Ezenkívül a Ninety Black alábbi tartalommátrix példája több tartalomtípust is bemutat négy negyedre lebontva. Hasonlóképpen használhatja saját tartalomtervezésében, és ennek megfelelően tervezheti meg tartalomterjesztési és marketingszemléletét.

Ninety Black tartalommátrixa

Forrás

Következtetés

A tartalmi mátrix nemcsak a tartalomstratégiát irányítja és szabályozza, hanem segít a tartalom hatékony és vonzó módon történő megtervezésében, létrehozásában és terjesztésében a potenciális ügyfelek számára. Ezzel a hatékony eszközzel a marketingesek pillanatok alatt elérhetik a kívánt eredményeket, eredményközpontú tartalommarketing stratégiát alkothatnak, és együtt örülhetnek a csapattal.

GYIK

1. Mi az a tartalommátrix?

A tartalmi mátrix vagy a vizuális szóródási terv segít a márkáknak könnyen megérteni a közönség észlelését és célját, így a márka marketingcéljainak megfelelően alakíthatják ki és terjeszthetik a tartalmat.

2. Hogyan hozz létre tartalommarketing mátrixot?

A tartalommarketing mátrixban az összes tartalomvagyon a négy kvadráns között van elosztva, három kulcsfontosságú döntés alapján:
● Ki a célközönsége?
● Hogyan néz ki az Ön ügyfélútja?
● Melyek azok a tartalmak, amelyeket létrehozni fog?

3, Miért fontos a vevő személyének feltérképezése a tartalmi mátrixban?

Minden marketingfolyamat végső célja a tudatosság és a konverziók generálása. A teljes vételi és eladási folyamat a vevő igényei körül forog.
Ezért a marketingszakembereknek először meg kell érteniük és meg kell határozniuk vásárlóik személyét, hogy jobban megértsék, ki a közönségük, és ezt tartalmi mátrixuk magjaként kell felhasználniuk.

Olvasni:  Az UX és UI tervezők jelentősége a modern üzleti életben

Új publikációk:

Ajánlott