Értékesítés az online áruházban: A legjobb Excel stratégiák az e-kereskedelmi marketingben

Tartalomjegyzék

 • Rövid története
 • Főbb statisztikák az e-kereskedelemről
 • Mi az e-kereskedelmi marketing?
 • Mi az e-kereskedelmi marketingstratégia?
 • Csatornák az e-kereskedelmi marketing sikeres végrehajtásához
 • Általános e-kereskedelmi marketing terminológiák
 • Stratégiák az e-kereskedelmi marketing elsajátításához
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Az internet mozgatja a vállalkozásokat a 21. században. Az internetfelhasználók különféle online platformokon böngészhetnek, összehasonlíthatják és megvásárolhatják a szükséges termékeket vagy szolgáltatásokat. Az e-kereskedelem nagy hatással volt a mindennapi életre.

A legtöbb e-kereskedelmi óriás ma már egyszerű vásárlási élményt is biztosít Android- vagy IOS-alapú alkalmazásaival, könnyen navigálható webhelyein, valamint ingyenes átvétellel, ha az ügyfél vissza szeretne térni. És ez az óriási fejlődés az e-kereskedelemben nem egyik napról a másikra történt. Ennek a fejlődésnek a hátterében az e-kereskedelmi marketing áll. De mielőtt belemennék mi az eCommerce marketingvessünk egy pillantást az e-kereskedelem történetére.

Az e-kereskedelem rövid története

Forrás

Ami az üzleti dokumentumok elektronikus cseréjeként kezdődött, mint az elektronikus adatcserét használó e-kereskedelem, az az internet 1991-es megjelenése után átalakult.

Az első böngésző 1994-es bevezetése után sok vállalkozás átállt az internetre.

Az internet megszületésével sok közvetítőt megszüntettek a hagyományos tégla- és habarcskereskedelemben. A vállalkozások pénzt és időt takarítanak meg, hogy nagyobb közönséget érjenek el az interneten keresztül.

A szélessávú szolgáltatások, a szoftverek, a laptopok, az okostelefonok, a táblagépek és a fizetési szolgáltatások – például a digitális pénztárcák, az UPI stb. – technológiai fejlesztései az e-kereskedelmet új szintre emelték.

Főbb statisztikák az e-kereskedelemről

A GE Shopper Research Study szerint a fogyasztók több mint 85%-a online kutatást végez termék vagy szolgáltatás megvásárlása előtt.

A Statista adatai szerint 2020-ban több mint kétmilliárd ember vásárolt termékeket vagy szolgáltatásokat online, és ugyanebben az évben a globális e-kereskedelmi eladások meghaladták a 4,2 billió dollárt. A globális kiskereskedelmi e-kereskedelmi eladások több mint 25%-kal nőttek a járvány évében.

Felmérésük eredményei szerint minden második online fogyasztó böngészte az Amazon platformjait vagy keresőmotorjait, hogy inspirációt merítsen, vagy hogy aktívan elkezdjen keresni a termékek után.

A vásárlási döntés meghozatala előtt sok online vásárló akár hat termékismertetőt is elolvas. Grant Thornton becslése szerint az e-kereskedelem Indiában 2025-re 188 milliárd USD-t ér majd el.

A fő e-kereskedelmi szereplők a világ minden zugát elérték. Ez a technológiai fejlesztések által vezetett e-kereskedelmi penetráció soha nem következett volna be, ha az ágazat vezetőinek nem sikerült volna meggyőzniük ezt a rendszert.

A tömegek e-kereskedelmi szolgáltatásokba vetett csúcsbizalma az évek során alkalmazott továbbfejlesztett marketingstratégiák csúcspontja.

Tehát, ha megérti, mi az e-kereskedelmi marketing, és annak hatékony alkalmazása az Ön résében, meghatározza vállalkozása jövőjét.

Mi az e-kereskedelmi marketing?

A digitális marketing útjai akkor érték el az eCommerce műfaját, amikor arra szükség volt. Így, mi a digitális marketing az e-kereskedelemben? Általánosságban elmondható, hogy a marketing az ügyfelekkel való kommunikáció átfogó stratégiája a márkával kapcsolatban. Ez magában foglalja azokat a tevékenységeket, amelyeket a vállalat egy termék vagy szolgáltatás vásárlásának vagy eladásának elősegítésére végez.

Az e-kereskedelmi marketing a márkaismertség, az eladások és a hűség növelésének folyamata egy e-kereskedelmi vagy online áruház iránt. Ez azt jelenti, hogy arra ösztönözzük az embereket, hogy vásároljanak terméket vagy szolgáltatást egy olyan cégtől, amely azt online értékesíti.

Az e-kereskedelmi üzletnek hat modellje van:

 1. B2C
 2. B2B
 3. C2C
 4. C2B
 5. B2A
 6. C2A

Az A jelentése adminisztráció, a Business rövidítése B, a C pedig az ügyfelet jelenti.

Olvasni:  A szövegírás jelentősége a marketingben

A B2C modellben kínált termékek vagy szolgáltatások eltérnek a C2A modelltől.

Például előfordulhat, hogy egy vállalkozás pólókat árul B2C modellben, míg egy másik cég segíthet az adóbevallások elektronikus benyújtásában.

Ezért e két üzleti modell marketingstratégiája a célközönségtől és a termékkategóriától függően eltérő.

Mi az e-kereskedelmi marketingstratégia?

Az e-kereskedelmi marketingstratégia egy időkeret a marketingcélok elérése érdekében tett intézkedésekhez. Nem tud reális marketingstratégiát kidolgozni, hacsak nem alakítja ki ideális vásárlója személyét.

Ez határozza meg a célközönséget. Határozott kérdésekre kell válaszolnia, hogy kialakítsa ideális vásárlója személyiségét.

 • Mi ennek a személynek a neme, életkora, iskolai végzettsége, foglalkozása és fogyasztási magatartása?
 • Mi az Ön ideális vásárlójának érdeke?
 • Hol és hogyan segíthet a terméke ennek a személynek?

Ha ismeri a kívánt vásárlót, megtervezheti a vevő csábítására létrehozandó tartalmat, hangot, videót vagy reklámot.

Számos csatorna, eszköz és taktika létezik egy átfogó e-kereskedelmi marketingstratégia létrehozásához. A jó marketingstratégia magában foglalja a promóciós hirdetések és tartalmak részletes, hosszú távú folyamatos tervezését, amelyek különféle formákban kerülnének el az interneten.

Magában foglalja a hirdetések létrehozását, kampányok lebonyolítását, utalványok, szezonális kedvezmények, audiovizuális oktatási vagy szórakoztató tartalmak felkínálását, fogyasztói ajánlások stratégiai elhelyezését, valamint lenyűgöző webhely-céloldalak létrehozását az ideális vásárló megcélzásához.

Célokat azonban az üzleti benchmarkok alapján kell kitűznie, és az Ön számára legmegfelelőbb eszközöket kell használnia.

Nem szabad az összes tojást egy kosárba tenni. Ehelyett használjon különböző technikákat a digitális jelenlét maximalizálása érdekében.

Csatornák az e-kereskedelmi marketing végrehajtásához

Hozzon létre egy egyszerű, egyszerű és gyors e-kereskedelmi webhelyet

Egyszerű és zökkenőmentes vásárlási élményt kell biztosítania ügyfelei számára. Egy jó weboldal megteremti az első benyomást a márkáról, és olyan érzést kelt, hogy milyen minőséget nyújtana. Ez egy fontos e-kereskedelmi marketing tipp.

Forrás

Tehát, hogy megelőzze versenytársait, először rendezze a termékek oldalát a megfelelő kategóriákba. Adjon hozzá egyértelmű címkéket, leírásokat és professzionálisan kattintott képeket.

Mutassa be termékét, azt, hogy miért jobb, és főbb jellemzőit. Helyezze el szépen a kosarat a bal felső sarokban, a hozzáférési hivatkozással minden termékoldal ablakában.

A rosszul megtervezett e-kereskedelmi webhely azt jelenti, hogy potenciális ügyfelei nehezen találják meg a keresett termékeket, és ennek következtében nem fognak vásárolni. Ezenkívül válasszon egy könnyen olvasható betűtípust, hogy webhelye látványosabb legyen.

Szintén fontos megtalálni a megfelelő egyensúlyt a szöveg és a képek között. Ahol szükséges, adjon hozzá magyarázó videókat és termékbemutatókat. Törekedjen a gyakorlatiasságra és a felhasználói élményre, ahelyett, hogy a lehető leggyorsabban végezze el a feladatot.

Az e-kereskedelmi webhely létrehozásának következő lépése a tartalom létrehozása. Hozzon létre néhány személyre szabott, jól megírt Kezdőlap, Névjegy, Adatvédelmi és Visszaküldési szabályzat oldalt.

Töltsön be SEO-barát hosszú farkú keresési kulcsszavakkal, hogy e-kereskedelmi webhelyét könnyen elolvashassa a keresőmotor.

Írj egy blogot

Légy proaktív, és írj egy blogot, amely tájékoztat, oktat és megoldja a problémákat az Ön által értékesített termékkategóriában.

Hozzon létre olyan tartalmat, amely a vásárló utazásának különböző szakaszait célozza meg. Folyamatosan frissítse webhelyét és blogját, mert a keresőmotorok automatikusan reklámozzák a gyakran frissülő webhelyeket.

Kiváló minőségű és egyedi tartalom készítése, amely olyan visszhangot kelt ügyfelei körében, amely csábítja őket, hogy kapcsolatba lépjenek Önnel, vásároljanak Öntől és kövessenek. Végül, de nem utolsósorban, hozzon létre egy mobilbarát weboldalt, és biztosítsa az oldalak gyors betöltését.

Uralja a közösségi média üzleti oldalait

Mielőtt elindítaná e-kereskedelmi vállalkozását, el kell kezdenie szorgalmasan felépíteni a márkája ismertségét a célközönségben.

A közösségi média marketing az e-kereskedelmi marketing kritikus eleme, és az üzleti növekedés egyik legfontosabb csatornája.

A marketingesek már jó ideje használják a közösségi médiát az e-kereskedelmi ügyfelekkel való kapcsolatfelvételre. A közösségi média e-kereskedelmi platformmá fejlődött.

Kezdje az e-kereskedelmi oldalával a nagyobb közösségi média platformokon, hogy márkát építsen és hangot adjon. Bár ez egy hosszú folyamat, a fizetett közösségi média hirdetések bizonyos mértékig felgyorsíthatják ezt a folyamatot.

A közösségi média népszerűsége egyre több webfelhasználót késztetett arra, hogy online vásároljon, és használja a közösségi médiát a márkák felfedezésére.

A legtöbb közösségimédia-hálózat ma már ingyenes beépített megoldásokat kínál a hirdetéshez, az értékesítéshez és az ügyfélszolgálathoz – más szóval olyan eszközöket, amelyekkel növelheti eladásait. Az Instagram, a Facebook, a Pinterest és a Snapchat lehetővé teszi a márkák számára, hogy e-kereskedelmet ezeken a csatornákon végezzenek. Ha minden közösségimédia-platformhoz egyetlen marketingstratégiát jelölünk ki, az biztos esély a kudarcra.

Olvasni:  4 ok, amiért érdemes digitális táblákba fektetni vállalkozása számára

Válassza ki a megfelelő közösségi média platformot az Ön számára

Forrás

Egy másik e-kereskedelmi marketing tipp a megfelelő közösségi média platform kiválasztása. Minden platformnak egyedi hangja, stílusa és megjelenése van, amely egy adott korcsoporthoz tartozik, és az e-kereskedelemnek be kell tartania ezeket a paramétereket.

A Snapchat nagyon népszerű a tizenévesek és a fiatal felnőttek körében, míg az Instagram és a Facebook minden korosztály számára hívogatónak tűnik. A Twitter alkalmas felnőtt szellemi tartalmak megjelenítésére, és felzárkózik az aktuális trendekhez. A Youtube és a Pinterest érdeklődési körük alapján sokszínű közönséget vonz.

A hirdetések az összes nagyobb közösségi hálózaton elérhetők. Ez nem jelenti azt, hogy mindegyiket fel kell használnia.

Az is előnyös, ha tudja, mely hálózatok népszerűek a célközönség körében, amikor eldönti, hol helyezze el hirdetéseit. Hol a célközönsége a leginkább elkötelezett, koncentrált és elérhető?

Hozzon létre profilokat, ösztönözze ügyfeleit, hogy kövessék Önt, és ossza meg magával ragadó tartalmakat, például videókat, fényképeket, mémeket, vírusos tartalmat, aktuális tartalmat, cikkeket és különleges ajánlatokat.

Miért kell videókat készíteni?

Sikeresen felhívhatja az ügyfelek figyelmét a videó első 9 másodpercében, ha először leírja az értékajánlatot. A videótartalom maximálisan kihasználja a közösségi média csatornákon elérhető fizetett hirdetési lehetőségeket.

Az oktatóvideók, a termékismertetők és a „kicsomagoló” videók mind olyan videóformátumok, amelyek bemutatják a jelenlegi ügyfeleknek, hogyan használják a terméket, és pontosan mit kapnak, ha vásárolnak.

Jó pozícióba kerülhet a felfedezésre, ha sokat keresett kulcsszókifejezéseket használ témái meghatározásához és a termékéhez kapcsolódó videók megosztásához. A YouTube sikeres megvalósítása az e-kereskedelmi marketingstratégiája részeként segít növelni az ügyfelek elégedettségét és hosszú távú kapcsolatokat építeni a webhely látogatóival.

Helyezzen egy tölcsért, amely átalakítja

Forrás

A marketingcsatornák hatékony módja annak, hogy az ügyfelekkel folytatott interakció minden szakaszát láthatóvá tegye. Az AIDA modellt használják a tölcsérek többségének beállítására.

 • Tudatosság: Egy leendő ügyfél látja hirdetését, Önről szóló közösségi médiabejegyzést, vagy hall Önről egy barátjától.
 • Érdeklődés: érdekli őket, mert úgy gondolják, hogy meg tud oldani egy problémát, és további információkat kereshet.
 • Vágy: A potenciális ügyfél elvégezte a házi feladatát, és készen áll a vásárlásra.
 • Művelet: A potenciális ügyfél megvásárolja az Ön termékét, ütemezi a bemutatót, vagy bármi mást megtesz, amit szeretne.

Marketing tölcsérre van szükség az online értékesítéshez, a forgalom generálásához vagy kapcsolt vállalkozásként a kattintások gyűjtéséhez.

A csatornák megértése segíthet megérteni, hogy egyes ügyfelek miért konvertálnak, mások miért nem. A tölcsér megmutatja, hol veszít ügyfeleket, így módosíthatja stratégiáját. A tölcsér kialakítása eltér a B2C és a B2B üzleti modellben.

Használja ki a céloldalakat

Forrás

A céloldal egy önálló weboldal, amelyet kifejezetten a digitális marketing reklámkampányaihoz terveztek. Ez az a hely, ahová a látogató „leszáll”, miután rákattint egy e-mailben található linkre vagy a Blogok, Safari, Google, Bing, mobilalkalmazások, YouTube, Facebook, Instagram, Twitter vagy más webhelyek hirdetéseire.

A weboldalakkal ellentétben a céloldalaknak egyetlen fókusza vagy célja van, amelyet cselekvésre ösztönzésnek (vagy röviden CTA-nak) neveznek. A céloldalra kattintó ügyfelet elbűvöli az Ön e-kereskedelme lenyűgöző másolata és lenyűgöző látványvilága.

A célzás a keresési kifejezés, a demográfiai adatok vagy a böngészési előzmények alapján történt. A nyitóoldal elsősorban arra szolgál, hogy egy leendő vásárlót rávegyen, például SAAS-szoftvert vagy tagságot vásároljon, vagy előfizessen rá.

Ha kevesebb link van a céloldalon, az növeli a konverziókat. Ezért a szakértő marketingszakemberek mindig egy dedikált céloldalra irányítják forgalmukat.

Előkelő email marketing

Az e-mail marketing a digitális marketing egyik leghagyományosabb formája.

De ez változott az évek során, és továbbra is központi szerepet játszik az általános e-kereskedelmi marketingstratégiában. A jelvényt azért érdemelte ki, hogy minimális befektetéssel maximálisan megtérüljön.

Tehát hozzon létre egy regisztrációs űrlapot az e-kereskedelmi webhelyén, és gyűjtse össze az e-maileket. Az automatizálási szoftver használatával személyre szabott üzenetet küldhet, és kapcsolatba léphet az ügyfelekkel a vásárlás után.

Használjon e-mailt érdekes, releváns tartalom megosztására, és értéket biztosítson ügyfelei számára. Kérjen visszajelzést ügyfelétől, vagy kérjen ajánlást, miután kipróbálta a terméket.

Ossza meg személyre szabott ajánlatokat, utalványokat és ajánlási kedvezményeket e-mailben. Mindig küldjön mobilbarát, könnyen olvasható e-maileket, és ahol csak lehetséges, adjon hozzá képeket. Vegye fel újra a kapcsolatot egy vásárlóval, aki elhagyta a kosarat, és kérdezze meg, tud-e segítséget nyújtani.

Olvasni:  A 10 legjobb SEO-tipp használható e-kereskedelmi webhelyekhez

Végrehajtás a keresőmarketingen (SEM)

A keresőmarketing egy online marketingstratégia, amelynek célja, hogy javítsa a webhely online láthatóságát a keresőmotorok eredményoldalain (SERP-k), például a Google-on. A keresőoptimalizálás metszi a keresőoptimalizálást (SEO), amely a Google rangsoroló algoritmusa alapján optimalizálja a tartalmat.

Tartalmazhat olyan stratégiákat, mint például a webhely tartalmának átírása és az architektúra újratervezése a magasabb helyezés elérése érdekében.

A keresőmotor-marketing magában foglalja a kattintásonkénti fizetésű (PPC) kampányokat, a vizuális kampányokat vagy a termékspecifikus hirdetési kampányokat, amelyek mindegyike megköveteli, hogy a keresőmotorok eredményoldalain elhelyezkedő első helyekért fizetni kell.

A Google PPC-kampányai biztosítják, hogy amikor a potenciális vásárlók olyan keresési kifejezéseket írnak be, amelyek megfelelnek az Ön marketingkampányának kulcsszavainak, lássanak egy linket az Ön oldalára.

A PPC kampányok és a Google Adwords használata népszerű az e-kereskedelmi marketingszakemberek körében termékoldalaik népszerűsítésére.

Fizetett partnerség a közösségi média befolyásolóival

Forrás

Az befolyásoló marketing a közösségi média marketing kiterjesztése, amely a befolyásos egyéneken keresztül történő marketingre összpontosít. Az influencer kifejezés Snapchat-, Instagram- és Youtube-fiókokra utal, amelyek több millió követővel és változó demográfiai jellemzőkkel rendelkeznek.

De utalhat egy hírességre vagy közösségre is, akit a célközönség követ. Az Influencer Marketing Hub szerint az influencer marketing iparág körülbelül 16,4 milliárd dollárral nőhet 2022-ben.

A befolyásolók olyan emberek hálózatait ápolják, akik ismerik, kedvelik őket és bíznak bennük. Kreatív módon beszélnek a termékedről. Ennek eredményeként egyszerű számukra, hogy érdeklődést keltsenek az Ön online terméke iránt egy ajánlással vagy „szponzorált bejegyzéssel”.

Marketing leányvállalatokon keresztül

Az affiliate marketinget a márkák 81%-a használja, és az e-kereskedelmi webhelyek ideális jelöltek. A leányvállalatok olyan magánszemélyek vagy vállalkozások, akik jutalék fejében segítenek Önnek terméke online értékesítésében.

Ellentétben a legtöbb közösségi média influencerrel, a leányvállalatok a hagyományos, de hatékony marketing módszerekkel keltik fel a termékek iránti érdeklődést. Gyakran használnak fizetett hirdetéseket.

Helyszín alapú marketing

A helyi marketing nyomkövető cookie-kat alkalmaz, hogy speciális ajánlatokat szolgáltasson a célközönség számára. Például kedvezményes szállítást kínálhat a potenciális ügyfeleknek azokon a területeken, ahol gyártóegysége, raktára vagy helyszíni üzlete van.

Lehetővé teszi, hogy megduplázza azokat a területeket, amelyeket ki kíván terjeszteni. A helyi marketingnek két fő előnye van:

 1. Az első az, hogy új ügyfelet vonz és
 2. A második az, hogy személyre szabott ösztönzők felajánlásával növeli potenciális ügyfélbázisát.

Közös e-kereskedelmi marketing terminológia

Nagyon fontos megérteni az e-kereskedelmi marketingben használt kifejezések jelentését. Mentse el a következő szószedet néhány kulcsfontosságú kifejezésről:

Personák

A sikeres e-kereskedelmi marketingstratégia kialakításához meg kell teremtenie az ideális vásárló személyét. Határozott kérdésekre kell válaszolnia, hogy kialakítsa ideális vásárlója személyiségét.

Mi ennek a személynek a neme, életkora, iskolai végzettsége, foglalkozása és fogyasztási magatartása?

Mi az Ön ideális vásárlójának érdeke?

Hol és hogyan segíthet a terméke ennek a személynek?

KPI

A kulcsfontosságú teljesítménymutatók (KPI-k) olyan viszonyítási alapok vagy próbakövek, amelyeket a vállalkozások a teljesítményük és a célértékek összehasonlítására használnak. A KPI-k kritikusak az e-kereskedelmi üzlet előrehaladásának mérésében, a jövőbeli célok kitűzésében és a visszaesések kezelésében. Néhány gyakori KPI:

 • A forgalom/lead arány (új kapcsolatfelvételi arány)
 • Forgalom a blogbejegyzéseken.
 • A feliratkozások száma az e-mail listán
 • A termékedet reklámozó videó megtekintései
 • Lead-to-ügyfél konverziós arány
 • A céloldalak konverziós arányai
 • Marketingbevétel-hozzárendelés
 • Ügyfélszerzési költségek (CAC)
 • Ügyfél élettartamra vetített értéke (LTV)
 • Befektetési megtérülés (ROI) a digitális marketingben
 • Közösségi média forgalom (és konverziós arányok)
 • Mobilforgalom, leadek és konverziós arányok

ROI

A befektetés megtérülése, vagyis az e-kereskedelmi marketing ROI-ja nagyszerű eszköz arra, hogy megtudja, hogyan segítik marketingstratégiái vállalata növekedését. A jó ROI szektoronként változik. Az elköltött pénzen megszerzett 5:1 vagy 10:1 arányú ROI jó befektetés.

ROI = (Értékesítés vagy bevétel növekedése – Marketingköltségek) / Marketingköltségek

ROAS

A hirdetési kiadások megtérülése (ROAS) nagyon hasonlít a ROI-hoz, mivel a fizetett hirdetési kampányok megtérülését méri. Segít a marketingstratégia megváltoztatásában, hogy maximalizálja a marketing teljes ROI-ját.

Márka

A márka a vállalkozás nevének arca. Ez egy olyan stratégián keresztül kulminál, amely magában foglalja a márka logóját, a színeket, a szlogenet, a másolási megközelítést és a vállalkozás hangnemét. A márkának pozitív benyomást kell hagynia.

Érzelmileg kapcsolódnia kell ideális ügyfeleihez, és bizonyos érzéseket kell kelteni bennük az Ön vállalkozása iránt. A márkatörténet, a webhely, a termékcsomagolás, a nyomtatott vagy digitális kommunikáció, valamint a marketingkampányok a márkakommunikáció médiumai.

Weboldal forgalom

A webhelyéhez hozzáférő felhasználók számára vagy mennyiségére vonatkozik.

Vezet

A lead olyan személy vagy szervezet, aki érdeklődést mutat az Ön által értékesített termékek vagy az Ön által kínált szolgáltatások iránt.

Olvasni:  6 gyakorlati lépés a webes tartalomstratégia létrehozásához

Tippek az e-kereskedelmi marketing elsajátításához

Használja ki a felhasználó által generált tartalmat (UGC)

Mi lenne, ha ingyenesen piacra juttathatná ügyfeleit? A felhasználók által generált tartalom vagy az UGC arról szól, hogy megtalálják a módját, hogy ügyfelei reklámozzák és megosszák vállalkozását.

Versenyeket rendezhet, ahol az ügyfelek nyernek a termék bemutatásával.

Használja ki a harmadik felek véleményezési platformjait, ahol az ügyfelek visszajelzést adnak a termékről.

Készítsen hűségprogramot

A hűségprogram arra ösztönzi a hűséges ügyfelet, hogy releváns ajánlatok és kedvezmények révén folytassa az üzletet Önnel. Míg az ügyfél-hűségprogram felépítése némi tervezést és munkát igényel, megtérül az ismételt üzlet, az UGC, az ajánlások és a megtartás terén. Kínáljon személyre szabott születésnapi ajánlatokat hűséges ügyfeleinek.

Mielőtt véglegesítené és bevezetné e-kereskedelmi vállalkozása hűségprogramját, győződjön meg arról, hogy ügyfele ismételten vásárol, megcímkézi Önt közösségi médiáján, vagy megosztja az Ön tartalmait.

Proaktív Word of Mouth marketing (WOMM)

A szájreklám marketing az egyik leghatékonyabb marketingeszköz az üzleti marketing taktikákban. Bár ezt organikusan is elérheti, ha nagyszerű vásárlói élményt nyújt, arra is ösztönözheti ügyfeleit, hogy osszák meg tapasztalataikat webhelyén vagy közösségi oldalain. Engedélyezze az ügyfélnek, hogy véleményt írjon az Ön által adott termékről vagy szolgáltatásról. Bemutatja látogatóinak, hogy terméke több mint trükk, és hogy végső célja az, hogy segítsen nekik.

Az ügyfelek többet időznek webhelyén és közösségi oldalain, ennek következtében nő a márkával való elkötelezettségük. Ez általában alacsonyabb visszafordulási arányt és esetleg alacsonyabb kosárelhagyási arányt eredményez.

Használja ki a vásárlói beszámolók előnyeit

Az ajánlások természetesen segítenek a márka értékesítésében. Egy nagyszerű ajánlás a jelenlegi vásárlóktól származó meggyőző árajánlatokból áll, amelyek miatt egy termék vagy szolgáltatás olyan egyszerűnek tűnik, hogy bárki feliratkozna rá. A Harvard Business Review tanulmánya szerint az őszinte dicsekvés lehetővé teszi, hogy őszintének tűnjön.

Stratégiailag emelje ki az ügyfelek beszámolóit a webhelyén és a fejlécképeken.

Végezzen ajánlási marketinget

Ha nagyszerű terméket és vásárlás utáni szolgáltatást szállít, márkája szervesen eljut a többi potenciális vásárlóhoz, mivel az ügyfelek megosztják tapasztalataikat barátaikkal, családjukkal és kollégáikkal. Megkérheti azonban ügyfeleit, hogy hívjanak meg másokat kedvezményért, pénzvisszatérítésért vagy utalványért cserébe.

A chatbox aktiválása

Hozzon létre egy automata chatbotot és egy lekérdezőmezőt a webhelyén. Próbálja meg a lehető leghamarabb megoldani az ügyfelek problémáit. Hagyjon világos üzenetet egy idővonalról, amelyen belül vissza fog térni.

Kulcs elvitelek

 • Alakítsa ki ideális vásárlójának részletes személyiségét.
 • Hozzon létre egy SEO-optimalizált e-kereskedelmi webhelyet, amely az Ön műfajához tartozó hosszú farkú kulcsszavakat tartalmazza.
 • Növelje bizonyos termékek értékesítését az értékesítési csatorna és az önálló céloldal optimalizálásával.
 • Használja ki a közösségi média összes csatornáját, eszközét és technológiáját az eladások ösztönzésére.
 • Amikor csak lehetséges, készíts videót termékedről vagy szolgáltatásaidról, és tedd közzé az összes csatornádon.
 • Dicsekedjen a szolgáltatásairól kapott jó értékelésekkel.
 • Tegye közzé az ügyfelek beszámolóit a webhelyén.
 • Excel a szektorában SEM, e-mail marketing, befolyásoló marketing és aktuális releváns tartalom használatával.

Következtetés

Az e-kereskedelem nagy hatással volt a mindennapi életre. Szinte minden megtalálható az interneten, amire szüksége van. Megfelelő marketingstratégiára van szükség ahhoz, hogy sikeres e-kereskedelmi üzletet tudjunk működtetni a márkák tomboló versenyében.

Számos csatorna, eszköz és taktika létezik egy átfogó e-kereskedelmi marketingstratégia létrehozásához. A jó marketingstratégia az interneten különféle formákban elhelyezett promóciós hirdetések és tartalmak részletes, hosszú távú folyamatos tervezését jelenti.

Világos és elérhető üzleti célokat és mérföldköveket kell kitűznie az Ön számára legmegfelelőbb eszközök alkalmazásával.

GYIK

1. Miért fontos az e-kereskedelmi marketingstratégia?

Segít elérni a megfelelő közönséget és bevételt generálni.

2. Hol találom a vállalkozásomhoz kapcsolódó kulcsszavakat?

Használhatja a Google Kulcsszótervezőt.

3. Mi a különbség az e-kereskedelem és az e-kereskedelem között?

Mindkét kifejezés különbözik; Az e-kereskedelem az elektronikus kereskedelmet jelenti, míg az e-kereskedelem olyan vállalkozást jelent, amely az interneten fut.

4. Még mindig aktuális az e-mail marketing?

Igen, ez a leghatékonyabb eszköz az ügyfelek hosszú távú megtartására.

5. Hogyan hasznosíthatom a felhasználók által generált tartalmakat?

Versenyeket rendezhet, és jutalmakat ajánlhat fel azoknak az ügyfeleknek, akik megosztják termékeiket közösségi médiaprofiljaikon.

6. Mi a következő nagy dolog az e-kereskedelmi marketingben?

Új publikációk:

Ajánlott