Facebook-fiók le van tiltva – A miértek és a Mit kell tenni

Ez egy tipikus nap. A reggeli kávét szürcsölöd, miközben a telefonodat görgeted. Hirtelen észrevesz valami furcsát – a tiéd Facebook fiók le van tiltva. Nem vagy egyedül. Néhány évvel ezelőtt írtam arról, hogy Facebook-oldalának több adminisztrátora is biztonsági hálóként szolgálhat a fiókjában. Nos, a közelmúltban sokan kapnak üzenetet a Facebook kitiltásáról és arról, hogy üzleti oldaluk le van tiltva.

Miért a Facebook tiltás? 2020-ban 2 millió embert tiltottak ki a Facebookon, beleértve a tiédet is. 2020 óta sok embert kitiltottak a Facebookról, a Twitterről és az Instagramról, néhányukat ok nélkül.

Számomra akkoriban 2020-ban ez egy péntek este történt, 2 millió másikkal egy időben. Volt a A Facebook kitiltása szándékos vagy hiba?

Miért kell a fiókokat letiltani?

Vagy az esemény része lehetett az ártatlan embereket sújtó Facebook-cenzúrának?

A Facebook kitiltása óta szeretnék segíteni a felkészülésben arra az esetre, ha egy jövőbeni Facebook kitiltás része lesz. Ismerje meg, mit tehet, ha Facebook-fiókja le van tiltva.

2021 decemberétől frissítés történt. A Facebook most kínál ÉLŐ CHAT támogatás azoknak, akiket kizártak a fiókjukból.

A The Verge szerint a Facebook azt állítja, hogy most teszteli az „élő csevegési súgót néhány angolul beszélő felhasználó számára világszerte, beleértve az alkotókat is, akiket kizártak a fiókjukból”.

Olvasni:  WordPress vs Ghost: Mit érdemes használni 2024-ben a blogoláshoz?

Ha azonban rendelkezik üzleti fiókkal, beszélhet a Meta képviselőjével a Facebook-oldal fiókjának letiltásával kapcsolatban.

Ezen túlmenően a Facebook közösségi normákat is bevezetett, hogy biztonságos és tiszteletteljes környezetet biztosítson felhasználói számára. Ezek a szabványok felvázolják azokat a tartalom- és viselkedéstípusokat, amelyek nem engedélyezettek a platformon. Ha egy felhasználóról kiderül, hogy megsérti ezeket a szabványokat, fiókját letilthatjuk.

Tehát feltétlenül tudja, milyen közösségi szabványok vonatkoznak ma a Metára.

A Facebook-fiók le van tiltva Átverés

Most 2024 augusztusában sok vállalkozás kap üzenetet a Metától a Messengerben, hogy üzleti oldala le van tiltva. Több oldalt kezelek és a legtöbb az elmúlt 2 hétben érkezett meg.

Hivatalosnak tűnt, de úgy tűnik, hogy átverés, ezért kérjük, ne kattintson a linkre.

Megpróbáltam közzétenni és kommentálni azokat az oldalakat, amelyek megkapták az üzenetet, és jól működött, így tudtam, hogy nem az igazi. Volt egy másik Meta oldalam egy kliensről, aki az elmúlt 8 hónapban kétszer kapott kitiltást. Rengeteg telefonhívásba került a Meta képviselője, hogy rendbe jöjjön.

helló —
Vállalkozási oldala letiltásra került.
Folyamatosan frissítjük Meta adatvédelmi szabályzatunkat és szolgáltatási feltételeinket. Átmenetileg felfüggesztettük oldaladat, mert valaki azt mondta nekünk, hogy megsérted a szolgáltatási feltételeinket.
Tekintse meg a részleteket itt:
M e t a S e c u r i t y T e a m.

Felkészülés a Facebook kitiltására

Igen, úgy gondolja, hogy mindent jól csinál a Facebookon. De egy napon az algoritmusok vagy egy átverés csapdába eshet, és elveszítheti hozzáférését Facebook-oldalához vagy csoportjához.

Tudom, hogy sokan közületek nagymértékben függnek ezektől a blogjukban vagy a kisvállalkozások marketingjében. Sok Inspire To Thrive olvasóm emlékezhet a Twitterről való kitiltásomról szóló történetemre.

Olvasni:  6 ok, amiért a jó írók nem lehetnek jó bloggerek [+ Key Skills]

A következő tippek ebben is segíthetnek.

Az első dolog, amit tanácsolok, az, hogy TULAJDONJON saját ingatlant az interneten. Igen, a saját blogod vagy webhelyed kötelező. És legyen óvatos, hogy ki fogadja. Végezzen kutatást.

Miért elengedhetetlen a saját webhely vagy blog?

Ma már nem támaszkodhat egyetlen közösségi hálózatra sem minden marketingigényében. Ezt az első naptól fogva mondtam itt az Inspire To Thrive oldalán.

Több mint egy évtizeddel ezelőtt egy kiskereskedelmi weboldallal kezdtem, majd ezt a jelenlétet kiterjesztettem a közösségi médiára. Mindig 3 különböző hálózatot kezeltem, és közben másokat is felfedeztem.

Több mint 10 éve így csinálom az Inspire To Thrive oldalán. Mindig azt nézem, hogy milyen közösségi hálózatok vannak és jönnek.

De ma inkább a saját blogjainkra és webhelyeinkre kell összpontosítanunk a forgalom szempontjából. A közösségi média 2024-ban és 2024-ben egyre töredezettebbé válik.

Ryan Biddulph nemrég valami hasonlót emleget egyik legújabb blogbejegyzésében. A blogbejegyzésben Ryan azt állítja, hogy “nem a közösségi média az ellenség, hanem a közösségi médiához való kötődésed a probléma.”

A lényeg az, hogy ne ragaszkodjon túlságosan egyetlen közösségi média platformhoz sem, és inkább a saját otthonára összpontosítson, ha Facebook kitiltást kapna.

Vigye el a Facebook kapcsolatokat máshová

Ha nagyszerű barátaid vannak a Facebookon, és olyan emberek, akik támogatják a blogodat vagy a vállalkozásodat, feltétlenül add meg e-mail címüket és/vagy telefonszámukat.

Lépjen kapcsolatba másokkal, akikkel együtt dolgozik a Facebookon – sok blogger és kisvállalkozás segíti egymást a platformon és azon kívül, valamint rejtett megjegyzésekben. Ezt ajánlom, mert sok embert kitiltottak a Facebookon.

Olvasni:  3 jele annak, hogy egy nagyszerű webtervező ügynökséggel áll szemben

Adjon hozzá további rendszergazdákat a Facebook üzleti oldalaihoz

Előfordulhat, hogy egynél több személyre lesz szüksége az oldal kezelésére, ha megkapja a Facebook kitiltását. Készülj fel, mert előfordulhat, hogy nem tudod gyorsan elérni azt a másik embert.

Lehet, hogy módosítania kell egy bejegyzést, törölnie kell valamit, vagy hozzá kell adnia egy különleges akciót vagy eseményt. Facebook-tiltás alatt azonban ezt nem teheti meg.

Adminisztrátor voltam egy ügyfelemnél, akinek néhány hónapja letiltották a Facebook-fiókját, és még mindig tudtam posztolni az üzleti oldalára.

Készítse elő Facebook-csoportjait a Facebook-fiók letiltására

Ne feledkezzünk meg a csoport rendszergazdáiról sem. Tervezzen egy csoportot, amely a jövőbeni Facebook kitiltást kapja. Készítsen tervet a csoport számára, ha az is rokkanttá válik.

Ebben segíthet egy e-mailes hírlevél. Fontolja meg, hogy egy másik közösségi média platformon, például a MeWe-n is részt vegyen. Olyan csoportokat kínálnak, mint a Facebook.

Építse fel e-mail hírlevélbázisát

Igen, az e-mail még ma is életképes. Továbbra is ez az egyik legjobb módja a másokkal való online kommunikációnak. Ez egy csodálatos módja annak, hogy kommunikálj másokkal, ha megkapod az egy napot.

Legyen jó regisztrációs űrlap saját webhelyén vagy blogjában, hogy az olvasók feliratkozhassanak rá.

Neil Patel szerint: „Az e-mail marketinget továbbra is a leghatékonyabb marketingcsatornaként tartják számon, megelőzve a közösségi médiát, a SEO-t és az affiliate marketinget.”

RSS csatorna

A jó öreg RSS-hírcsatornák is elengedhetetlenek ma. Nevezzen régimódinak, de szeretem a blogok RSS feedjeit.

Az emberek többféleképpen is feliratkozhatnak, és ha olyan eszközt használ, mint a Triberr a tartalom kiküldésére, egy RSS feed felbecsülhetetlen értékű eszköz.

Olvasni:  Facebook-fiókok feltörése és feltörése; Jelszavak 2024-ben

Szóval, mi történt ezután a Facebook kitiltásával?

Még 2020-ban kaptam egy értesítést a Facebooktól, hogy erősítsem meg magam, és a kitiltást feloldották. A kitiltás ideje alatt az Agorapulse által tervezett bejegyzéseim valóban eltűntek.

Még a Business Stúdióban is néhányat kiküldtek az általam kezelt oldalakra. Bármilyen Facebook-üzenetet el tudtam küldeni, de el tudtam olvasni. Azonban nem tehet közzé közvetlenül a Facebookon, amíg a Facebook-fiók le van tiltva.

Tehát azt kell mondanom: Ügyeljen arra, hogy legyen ütemező eszköze Facebook-oldalának kezeléséhez.

Láttad a „Facebook-fiókod le van tiltva” üzenetet?

Szeretném tudni, hogy a közelmúltban vagy az elmúlt egy évben tapasztalt-e Facebook-tiltást vagy átverést.

Kérjük, hagyjon megjegyzést alább, hogy megbeszélhessük. ⬇⬇⬇

Ha segítségre van szüksége Facebook-fiókja visszaállításához, nézze meg Mari Smith FB hack bejegyzése. Tele van tippekkel, amelyek segítségével visszaállíthatja Facebook-fiókját oldalai kezeléséhez és egyebekhez.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott