Facebook-lájkok – hoznak pénzt a vállalkozásodnak?

Gondolod, hogy sok Facebook-lájk több bevételt generál a vállalkozásod számára? Nem könnyű ma organikusan növelni Facebook-oldalának kedveltségeit. Ez sok időt, erőfeszítést és reklámpénzt igényelhet. Azonban érdemes Facebook-lájkot vásárolni?


Amikor a Facebook oldalak először megjelentek, mindenki mindent megtett azért, hogy kedveléseket szerezzen az üzleti oldalain. Néhányan INGYEN kínálnának dolgokat, ha tetszett az oldaluk. Mások versenyt rendeznének. Mások Facebook kedveléseket vásárolnának üzleti oldalaikhoz.

Több üzletet generálnak?

Mindenki pénzt akart keresni a Facebook-oldalain, de most talán könnyebb pénzt keresni zenehallgatással.

A Facebook-oldal lájkolja ma millió kedveléssel

Vesz Tai Lopez például. Ma több mint 6 millió like-ja van az oldalának. Közszereplő, aki videóival és szemináriumaival képezi az embereket, hogyan éljenek jó életet.

Az egyik legutóbbi videóbejegyzését, amelyet rögzítettek, 1,2 millióan nézték meg, 35 000 kedveléssel, 1549 megosztással és 863 megjegyzéssel. Egy másik, idézetet tartalmazó, kép nélküli bejegyzésnek 701 lájkja és 25 hozzászólása volt. Egy másik videóbejegyzést 17.000 megtekintéssel 595 kedveléssel és 20 megosztással.

Ahogy a fenti példából is látható, a Facebook oldal bejegyzéseinek organikus elérése 1-2%. Feltételezem, hogy a kitűzött bejegyzést a hálózaton lévő hirdetések növelték, vagy fizették ki.

A Facebook a kezdeti idők óta hosszú utat tett meg a vállalkozásoknak szánt Facebook-oldalával.

Facebook Likes ma

Ma a Facebook-oldalak mérései eltérőek, mivel az algoritmusok változtak. Most inkább azokról az elköteleződésekről van szó, amelyeket egy Facebook-oldal a bejegyzéseiből kap. Ez már nem csak a Facebook üzleti oldal kedvelésén múlik.

Ha azt látja, hogy emberek megosztják Facebook-bejegyzéseit, az olyan, mintha hirdetései jelennének meg a legnagyobb közösségi oldal hálózatán.

Ma egy jó Facebook-oldal professzionálisabbá teszi a vállalkozást. Ha sok Facebook-oldal lájkol, az nem rossz dolog.

Például, ha a közönségnek csak 1-2%-át éri el organikusan, minél több az oldal kedvelése, annál magasabb lesz ez a szám. Az egész a matematikán és az algoritmusokon alapul.

Természetesen a Facebookon is lehet fizetni. És ezt ajánlom, ha vállalkozásról van szó. Még a Coca-Cola is hirdet ma is. A Cola-Colának van 107,904,589 kedveli és 8,731 a mai naptól, 2018. szeptember 17-től látogatják a Facebook-oldalukon.

Ahogy a régi mondás tartja:

„Reklám nélkül üzletelni olyan, mint egy lányra kacsintgatni a sötétben. Te tudod, mit csinálsz, de senki más nem tudja.” – Stuart H. Britt.

Az eljegyzés kulcsa a Facebookon

A Facebook üzleti oldaladon való elkötelezettség szintén kulcsfontosságú ahhoz, hogy mások is lássák a bejegyzéseidet. Sok ügyfél, akivel találkozom, nem veszi észre, hogy interakcióba léphet. Ez azt jelenti, hogy kommentálhat, kedvelhet és használhatja a hangulatjelek szimbólumait más Facebook-oldal bejegyzéseihez.

Olvasni:  Minden, amit az AI szöveg-képgenerátorokról + 14 eszközről tudni kell

Amikor ezt megteszed, mások is látni fogják a márkás Facebook-oldaladat a megjegyzésekben. Ez egy INGYENES márkaépítési lehetőség!

De okosan használja, ne legyen egyike azoknak a spamküldőknek vagy hamis követőknek. Stratégiailag gondolja át, hogy mely egyéb oldalakat szeretné kedvelni, és mely oldalakat szeretne használni. Légy őszinte ezzel a taktikával, különben visszaüthet!

Mindig jobban szeretek együttműködni, mint versenyezni másokkal egy hasonló résben. Kiválaszthat olyan vállalkozásokat is, amelyekkel üzleti kapcsolatban áll, stb. Ezért hívják közösségi médiának!

Az új Pay-to-Play modell a Facebook-oldalán még ma

A Facebook most negyedévente dollármilliárdokat keres a hirdetéseken. Az elmúlt évben évi 13 milliárd dollár volt a reklámozás.

Ha a vállalkozások reklámozás nélkül termelnének bevételt Facebook üzleti oldalaikból, a Facebook ma nem keresne annyi pénzt. Okosak voltak.

A Facebook felépítette felhasználói bázisát, és a vállalkozások a legnagyobb közösségi hálózaton megjelenő hirdetéseken keresztül akarták elérni ezeket a felhasználókat.

Kép forrása Oberlo.

Lehet vásárolni Facebook Like-okat?

A Facebook régi idejében könnyen lehetett vásárolni Facebook kedveléseket. Ma ez nem olyan egyszerű. Láttam, hogy néhány hirdetési kiadás nem generál annyit, mint korábban.

Kiválaszthatja a közönséget. Miért pazarolja a Facebook hirdetési költségvetését olyan emberekre, akik nem az Ön piacán élnek?

De ha a Facebook-oldalad új, akkor is azt javaslom, hogy vásárolj Facebook-lájkot, hogy az oldalad beinduljon a közönséggel.

Hívja az embereket, hogy lájkolják Facebook-oldalát

Természetesen saját Facebook-oldalad adminisztrátoraként meghívhatod az ismerőseidet, hogy lájkolják az oldaladat, és erősen ajánlom, hogy hívj meg néhányat.

Legyen válogatós attól függően, hogy milyen típusú üzleti oldala van. Ne akard meghívni a negatív Nellie rokonodat, aki negatívan nyilatkozik minden üzleti bejegyzésedről!

Fejlődik a Facebook-oldal – megéri?

Ironikus módon sok kisvállalkozás úgy gondolja, hogy a posztok népszerűsítése reklámozás. Tényleg nem. A Facebook-oldalad bejegyzéseinek fellendítése annyit jelent, hogy posztjaiddal közönséged és barátaik elé kerülhetsz.

Mindazonáltal ez egy nagyszerű módja annak, hogy ma elköteleződést keltsen Facebook-oldalán. De ne feledje, hogy a teljes közönségnek csak 1-2%-a látja Facebook-bejegyzéseit lendület nélkül.

De gondolj erre: Ha a követőid és barátaik láthatják a bejegyzéseidet, vírusos lehet a bejegyzés? Minél több Facebook oldalt kedvelsz, annál nagyobb az esély! Szóval azt javaslom, hogy még ma gyarapítsd bejegyzéseidet a Facebookon! (Az embereknek lájkolniuk kell a Facebook-üzleti oldaladat, mielőtt követhetik. Azok, akik szintén követik, többet látják a bejegyzéseidet).

Ennek új módjai még jobban működnek

Mára a Facebook okosabb lett a felpörgetett bejegyzéseivel. Amikor mások látják a bejegyzéseidet, és nem kedvelik az oldaladat, a Facebook most üzenetet küld neked. Igen, és könnyen meghívhatja ezeket az embereket lájkold a Facebook oldaladat mobiltelefonon vagy asztali számítógépen. IMÁDOM ezt a funkciót!

Most pedig IMÁDOM, ahogy a Facebook együttműködik üzleti oldalának adminisztrátoraival és szerkesztőivel. Azt hiszem, néhány silány reklámnegyed után valóban közvetlenül megkeresik az üzleti oldal tulajdonosait.

(A Facebook régi idejében stratégiai kapcsolatot kellett kialakítani velük, ami sok pénzbe került.)

Nem több. Mintha a Facebook issza a saját levét, amikor kapcsolatba lépnek a Facebook-oldalaikkal.

Néhányan emlékezhetnek arra, hogy arról beszéltem, hogy kaptam egy e-mailt a Facebooktól, hogy összeállítsunk egy találkozót a Facebook-hirdetéseken. Ez volt a legjobb találkozóm. Konkrét információkat adtak, amelyeket felhasználhatok az ügyfeleknek szóló hirdetésekhez.

Olvasni:  Hogyan lehet pénzt keresni szolgáltatásalapú üzlettulajdonosként

Ha megkaptad ezt az e-mailt, válaszolj! Ha lemaradtál róla – ez volt az utolsó bejegyzésemben a Facebook oldalakkal és az új szolgáltatások lappal kapcsolatban.

A Facebook-hirdetések ma már hosszú utat tettek meg az oldalakon

A Facebook-hirdetések ma már nagy utat tettek meg. Ma a Facebook-hirdetések olyanok, mint a Google AdWords, mivel aukción alapulnak. Ezért az alapján fizet, amit a piac elbír.

A hirdetések generálásakor számos formátum közül választhat. Először is ezek videohirdetések, másodszor pedig körhintahirdetések, amelyek több képet jelenítenek meg egy hirdetésben görgetés közben. Eközben a célzási képességek elképesztőek. (kivéve az ingatlan kategóriát.)

Kétségtelenül ez volt a Facebook-hirdetések készítésének igazi szépsége – a valódi célzás. Nemrég a Facebookot átverés érte a felhasznált adatok miatt.

Talán emlékszel a Cambridge Analytica hírére. A Facebookot 725 millió dollárra perelték be. (Ha még nem iratkozott fel az elszámolási pénzért, tudjon meg többet itt.) 2018 eleje óta bizonyos célzási képességeik megváltoztak, különösen az ingatlan kategória esetében.

De ezzel együtt a Facebook ismét megváltoztatta a dolgokat.

Megnézhet más Facebook-hirdetéseket is

Ha bejelentkezett a Facebookra, és megtekinti valakinek a Facebook üzleti oldalát, akkor a képernyő bal oldalán alul az Információk és hirdetések láthatók.

Lásd itt a Coca-Cola példáját az oldalán. A Facebooknak ugyanis átláthatónak kellett lennie a hirdetéseivel a cambridge-i botrány után.

Szerinted a Coca-Colának még reklámoznia kell? Örökké léteztek, de még ma is folytatják a piacot.

Ennek ellenére több mint egymillió kedvelőjük van a Facebook oldalakon, és továbbra is hirdetnek a Facebook közösségi hálózatán. Ha ez nem gondolkodtat el, nem tudom, mi más lenne!

Tehát gondoljon erre, amikor hirdetéseket készít Facebook-oldalán. Mindenki láthatja Facebook-hirdetéseit, beleértve a versenytársakat is.

Változtat-e ez azon, amit hirdethetsz? Ez valóban a vállalkozásától és a versenytárstól függ.

Nem hagynám, hogy ez megakadályozza a Facebook-hirdetések használatát, de egy kicsit jobban átgondolnám őket ezzel a Facebook-funkcióval.

Azonban nem látod a kiemelt hirdetéseket azok számára, akik Facebook-lájkot vásárolnak.

Facebook hirdetési szabályok

A Facebook folyamatosan változtatja a hirdetéskészítés szabályait. Minden hirdetésnek annyi szöveget kell tartalmaznia, mint a képterület. A Facebook értesíti Önt, hogy hirdetését nem hagyták jóvá.

Nemrég ezen változtattak. De a képnek csak 20%-án lehet szöveg. Ezen túlmenően a hirdetés és az is előfordulhat, hogy nem működik jól.

Sok kisvállalkozás manapság felvesz másokat, hogy elkészítsék helyettük hirdetéseiket, mivel ez valós idejű szopássá vált számukra. Még az is bonyolultabbá válik számukra, hogy növelt hirdetésekkel vásároljanak Facebook-lájkot.

A Facebook videó FORRÓ lett!

Valójában ma a Facebookon sok hirdetés tartalmaz videót. Ezek versenyeznek a Google-lal a Google YouTube-csatornájával. A YouTube a 2. legnagyobb kereső a mai világban.

A Facebook most már rendelkezik a Facebook Live szolgáltatással, amely videó segítségével kommunikál a felhasználók és a közönségük között. Manapság sok blogger használja ezt eszközként nagyobb közönség létrehozására.

Donna Merrill mostanában nagyszerű munkát végzett ezen. Ez egy nagyszerű eszköz kis- és nagyvállalkozások számára, amelyeket (egyelőre) ingyenesen használhatnak ki.

Még most is előre ütemezheti őket, ha fél az ÉLŐ faktortól. Azt javaslom, hogy tájékoztassa az embereket az élő adás kezdete előtt. (Marketing, marketing, marketing!)

Olvasni:  9 módszer, hogyan kereshet pénzt a TikTokon a vállalkozások számára

Ma a videók generálják a legnagyobb érdeklődést a Facebookon. A legfrissebb számok azt mutatják, hogy a rövidebb videók teljesítenek a legjobban, és érdemes lehet feliratszöveget elhelyezni a videó alatt, mivel sokan nem akarják, hogy a munkahelyen és más nyilvános helyeken nézzenek videókat.

Hubspot marketing elemezték a Facebook-videóik adatait, és megállapították, hogy az egyperces videók a legjobbak az elköteleződéshez. Azt mondták, a nézőik 95%-a némította a videókat. Képzeld, 95%.

A videónak meg kell mutatnia, hogy mire gondol, vagy az alatta lévő szavakat kell tartalmaznia ahhoz, hogy ma is hatékony legyen.

A Facebook üzleti oldalának megoldása az élő videóhoz

Most már nem tudod elindítani a Facebook Live szolgáltatást a Facebook üzleti oldaladról, de bétaverzióban tesztelik, és egyesek számára elérhető a mobileszközeiken.

A megoldás az Instagram-üzleti oldal történeteinek felhasználása és megosztása a Facebook üzleti oldalával. Ha még ma el szeretné kezdeni az Instagram használatát, tekintse meg ezt a bejegyzést az Instagram alapjairól.

Facebook Ad Retargeting

A Facebook a hirdetések újracélzását is lehetővé teszi hálózati webhelyén. Így amikor ügyfelei elhagyják webhelyét, egy pixel követi őket a Facebookon, emlékeztetve őket, hogy térjenek vissza a webhelyére.

Lehetséges, hogy úgy hagyták el a bevásárlókosarat, hogy nem vásároltak vagy nem néztek meg más termékeket a webhelyén. Csak ügyeljen arra, hogy a Facebook Pixel telepítve legyen a webhelyén.

Kattintson ide az útmutatásért hogyan telepítsd a Facebook pixeledet a Facebookról.

Hasonlóan néz ki a közönség

A Facebook szerint a hasonszőrű közönség egy módja annak, hogy új embereket érj el, akik valószínűleg érdeklődnek a vállalkozásod iránt, mert olyanok, mint a legjobb meglévő ügyfeleid.”

Ha hasonló közönséget hoz létre, válassza ki a forrásközönség (a Egyéni közönség a tiéddel hozta létre pixel adatok, az Ön mobilalkalmazás-adatai vagy az oldal rajongói), és azonosítjuk a benne szereplő emberek közös tulajdonságait (pl. demográfiai adatok vagy érdeklődési körök). Aztán olyan embereket találunk, akik hasonlítanak rájuk (vagy „hasonlítanak rájuk”).

A létrehozási folyamat során kiválaszthatja a hasonló közönség méretét. A kisebb közönségek jobban megfelelnek a forrásközönségnek. Nagyobb közönség létrehozása növeli a potenciális elérést, de csökkenti a hasonló közönség és a forrásközönség közötti hasonlóságot.

Általában 1000 és 50 000 fő közötti forrásközönséget ajánlunk. A forrás minősége is számít.

Ha például a forrásközönség a legjobb ügyfeleiből áll, nem pedig az összes ügyfeleiből, az jobb eredményekhez vezethet. Egyetlen forrásközönségből akár 500 hasonló közönséget is létrehozhat.

Nem csoda, hogy az emberek másokat vesznek fel a Facebook marketingre, ez nem ilyen egyszerű.

Dinamikus hirdetések

Az egyik újabb hirdetési formátum a Facebookon a „Dinamikus hirdetések”. Ezek a hirdetések úgy néznek ki, mint a Facebook, az Instagram, a Messenger és az Audience Network többi hirdetése. Ahelyett azonban, hogy minden egyes termékéhez külön-külön hozna létre hirdetést, hozzon létre egy hirdetéssablont, amely automatikusan felhasználja az adattáblázatból származó képeket és részleteket a hirdetni kívánt dolgokhoz.

A dinamikus hirdetések az Ön Facebook-képpontját vagy SDK-ját használják arra, hogy hirdetéseket jelenítsenek meg azoknak az embereknek, akik már érdeklődést mutattak a vállalkozása iránt az Ön számára fontos műveletek elvégzésével a webhelyen.

Ezek a hirdetések kiválóan alkalmasak termékeket kínáló vállalkozások számára. Szüksége van egy Facebook cégmenedzseri fiókra, és be kell állítania fiókját ezekhez a dinamikus hirdetésekhez. További információ a Facebook súgóoldalukon dinamikus hirdetésekhez.

Olvasni:  10 népszerű példa SaaS-alkalmazásokra [Proven Strategies]

A Facebook jövője

Jelenleg az átlagos felhasználó 40 éves az Egyesült Államokban. Az átlagfelhasználók életkora egyre nő, ahogy egyre több 40 év feletti ember csatlakozik a Facebookhoz. A fiatalabbak manapság kevésbé használják ezt a hálózatot, és az Instagramra, a Twitterre, a TikTokra és a Snapchatre mennek.

Még egy dolog, amit érdemes megjegyezni a Facebookkal kapcsolatban, hogy az átlagos felhasználó naponta 8-szor is bejelentkezik! Ez egy nap alatt nyolcszor nézi meg a Facebook-fiókját.

Nem szeretnéd, hogy a Facebook-oldalad bejegyzései megjelenjenek a Facebook-bejegyzések tengerében? Ha követi a fenti tippeket, az segít ebben, ha több Facebook-oldal kedvelést generál.

A közösségi hálózatokon manapság a legmenőbb trend a tekercsek. Hasonlóak az Instagram tekercsekhez, de megjelennek a Facebook-folyamon. Tudom, hogy a férjem rabja a rövid filmek nézésének az alkalmazásban. Ma saját patakja van.

Bónusz Facebook oldal tippek:

Egy másik dolog, amit az ügyfelektől tanultam, az az, hogy sokan nem veszik észre, hogy létezik egy alkalmazás a vállalkozás Facebook-oldalához. Ha van egy iPhone mobileszközt kattintson ide. Vagy ha van Android-eszközön kattintson ide a Play Áruházért.

Nem fogsz tudni mindent megtenni belőle, de az oldaladdal kapcsolatos dolgok legalább 90%-a elvégezhető ebből az alkalmazásból a mobileszközödön.

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy gyorsan válaszoljon a megjegyzésekre stb. Ha ezt megteszi, Ön felkerül az oldalára. Ez a gomb, ha egyszer elérte, eltűnhet, ha nem tart lépést a válaszokkal.

De ne feledje, hogy a Facebook ügyfélszolgálata HATALMAS. Ennek az oldalnak az alkalmazása segít kezelni ezt mobiltelefonjáról.

Facebook történetek

Ezt az újabb Facebook-funkciót, a történeteket még nem mindenki használja, de az emberek előszeretettel nyitják meg történeteidet a FOMO számára. Igen, a történetek tombolnak az Instagramon néhány évvel ezelőtt, és úgy tűnik, hogy a Facebookon ma többen használnak történeteket, mint valaha.

Ma 2024-ban úgy tűnik, hogy átvették a régi bejegyzés funkciót, és egyre többen használják őket, mivel a hírfolyam elején és közepén helyezkednek el.

Hogyan lehet elrejteni a kedveléseket a Facebookon

A Facebook lehetőséget kínál arra is, hogy elrejtse a kedveléseket a Facebookon, így az emberek nem látják azt a néhány Facebook-tetszésnyilvánítást, amellyel rendelkezel.

Ez azt is lehetővé teszi, hogy a közönség jobban összpontosítson az oldaladon megosztott tartalomra, fotókra és videókra.

Elrejtheti azokat az oldalakat is, amelyeknek tetszett a közösségi hálózaton, hogy mások ne lássák azokat, és megpróbálják ellened felhasználni.

Neked a Facebook-oldalon Like-ok

Úgy gondolja, hogy ma már bármit is számít a sok Facebook-oldal kedvelés? Vásárol Facebook like-ot az oldaladhoz? Szeretnék többet megtudni az alábbi megjegyzésekben, hogy a Facebook üzleti oldala mit tesz érted.

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott