Fehér címkés egyéni domainek

Offline kontextusban a “privát márka” kifejezés azt jelenti, hogy az egyik vállalat gyárt egy terméket, egy másik cég pedig ráírja a nevét, és eladja a terméket. A koncepció hasonló az olyan szoftverüzleteknél, mint a Ahrefs, de a használt kifejezés a “fehér címke”.

Példaként erre készítünk weboldal SEO auditáló szoftvert, amely jelentéseket készít a webhely SEO teljesítményéről. Ezek a jelentések lehetnek fehér feliratú ügynökségek által, így amikor bemutatják őket az ügyfeleknek, tartalmazzák az ügynökség logóját és a márkajelzést (ahelyett, hogy általánosnak tűnnének).

Ez a fehér címkézési koncepció akkor is érvényes, ha a SEO audit jelentést elektronikusan osztják meg. Az ügynökségek jelentési URL-t küldenek ügyfeleiknek, amely a teljes jelentést megjeleníti egy webhelyen. Mivel az URL az ügyfél felé néz, sok ügynökségnek fehér címkével kell ellátnia a domaint/URL-t. Ebben a cikkben végigfutjuk, hogy ez pontosan mit is jelent, és hogyan kell beállítani a SEOptimerben.

Mi az a White Label egyéni domain/URL?

Általánosságban elmondható, hogy a fehér címkés egyéni domain két részből áll: a „fehér címkés” rész, amint azt fentebb kifejtettük, arra utal, hogy valamit tetszés szerint el lehet nevezni (ez általában egy prémium szolgáltatás), és az „egyéni domain” rész, amely a a domain név módosításának lehetősége. Ha összerakjuk, akkor új nevet adhatunk egy domainnek, és bárminek nevezhetjük.

Olvasni:  SEO szakértő bérezési útmutató

A Ahrefs használatával összefüggésben egy fehér címkével ellátott egyéni domain lehetővé teszi, hogy saját ügynöksége domainnevét (pl.: your-agency.com) használja, hogy élő webhely-ellenőrzéseket mutasson be ügyfelei számára, felváltva az alapértelmezett domainünket: websiteauditserver.com

A White Label egyéni tartomány használatának előnyei

Amikor létrehoz egy webhely-ellenőrzési jelentést a SEOptimerrel, az URL-sávban észre fogja venni, hogy a domain az websiteauditserver.com – ez az alapértelmezett szerverünk a SEO audit jelentések kezelésére (szándékosan kerültük a seoptimer.com használatát, hogy ezt általánosabbá tegyük, alapértelmezett beállításként. Ha fehér felirattal jelölte meg a jelentést logójának feltöltésével és a az ügynökség adatait, így fog kinézni az oldal. Ebben a példában egy SEO audit jelentést futtatunk a www.wallywine.com webhelyen:

Bár testreszabhatja az URL elülső részét (az aldomaint), az továbbra is része az URL-nek websiteauditserver.com tartomány. Semmi baj, ha megosztja az URL-t ügyfelével, de a legtöbb ügynökség szeretné a teljes URL-t márkajelzéssel ellátni, hogy professzionálisabbnak és személyre szabottabbnak tűnjön. Itt ismét ugyanaz a jelentés, de ezúttal egy fehér címkés egyéni domainre lett betöltve. Ebben a példában az egyéni tartomány a audits.your-agency.com:

Ez a domain sokkal ügyfélbarátabb, és Ön és munkatársai számára is könnyen megjegyezhető. Az egyéni domainnek egy aldomain + domain kombinációnak kell lennie, például az audits.your-agency.com (sajnos nem tudunk jelentéseket végrehajtani közvetlenül a gyökérdomainből, és ez némi elválasztást tesz lehetővé).

Általában kiválaszthatja az Önnek megfelelő aldomain + domain kombinációt (úgy találjuk, hogy a legtöbb ügynökség szívesen használja a auditok aldomain).

A fehér címkés egyéni domainek engedélyezéséhez a SEOptimerben a domain alatt új CNAME-t kell hozzáadnia a tárhelyszolgáltató DNS-beállításaihoz.

Olvasni:  Kérdések az ügyfelektől, amikor visszajelzést kérnek Online Re...

Mi az a CNAME?

A CNAME (Canonical Name) egy domain névrekord, amely egyszerűen leképez egy aldomaint a kívánt helyre. Valószínűleg az ügynökségi domainben már több CNAME is be van állítva. Ha például a Gmailt használja ügynöksége e-mail szolgáltatásaként, akkor előfordulhat, hogy informatikai csapata már beállított egy CNAME-t mail.your-agency.com hogy a Gmailre mutasson. Ez rendkívül egyszerűvé teszi az alkalmazottak dolgát, akik beírhatják a mail.your-agency.com címet a böngészőjükbe, és közvetlenül a munkahelyi Gmail Beérkező levelek mappába léphetnek.

Hogyan működnek a White Label egyéni domainek a SEOptimerben?

A fehér címkés egyéni domain fenti példájában létrehozhatunk egy CNAME-t az „audits” számára a „sajat-ügynökség.com” domain alatt. Ezt a funkciót a Ahrefs White Label Plan és White Label and Beágyazási terv támogatja.

Először jelentkezzen be a SEOptimerbe, és kattintson a Domain Settings elemre a bal oldali navigációs sávban. Ezután kattintson a jobb oldalon a Domain gombra.

Ez alatt adja meg a kívánt aldomaint (példánkban „audits”) és az alapvető domaint (a-ügynökség.com), majd nyomja meg a narancssárga Mentés gombot.

A következő lépés az, hogy nyisson meg egy új lapot, jelentkezzen be tárhelyszolgáltatójába (vagy DNS-szolgáltatójába), és frissítse az ügynökség domainnevéhez tartozó DNS-beállításokat. Ne feledje, hogy ez a terület fontos beállításokat tartalmaz, ezért győződjön meg róla, hogy tudja, mit csinál! Minden tárhelyszolgáltató vezérlőpultja kissé eltérő, de meg kell találnia a DNS beállítások szakaszt a domain nevéhez. Miután megtalálta ezt a területet, keresse meg az új (egyéni) DNS-rekord hozzáadásának lehetőségét. Az alábbiakban egy képernyőkép látható a DreamHost „Egyéni DNS-rekord hozzáadása” területéről:

Olvasni:  9 legjobb tipp a fehér könyv hatékony közzétételéhez

Győződjön meg arról, hogy a hozzáadni kívánt rekord a CNAME rekord – valószínűleg egy legördülő listából fogja kiválasztani. Írja be a gazdagépnevet, amely pontosan megegyezik a SEOptimerben megadott aldomainnel. A fenti példában a CNAME gazdagépnévként az “audits” értéket kell megadnia. Ez alatt kell lennie egy “Érték” mezőnek, amelyet ki kell másolnia a SEOptimerből (van egy praktikus Másolás gomb az Érték mező mellett, így közvetlenül beillesztheti a tárhelyszolgáltató DNS-beállítások oldalán található Érték mezőbe). Ez az érték a szervereinkre mutat.

Miután sikeresen hozzáadta a CNAME rekordot, térjen vissza a Ahrefs alkalmazáshoz, és kattintson a “Ez befejeződött” gombra, így tudjuk, hogy hozzáadta a CNAME rekordot a domainjéhez, és mi magunk végezhetjük el a dolgokat. Ez a funkció valójában DNS-keresést hajt végre az interneten, hogy megtudja, megtalálható-e az új CName rekord, és ha nem, gyakran elírás vagy más ok miatt, akkor üzenetet jelenít meg.

24 órán belül készen áll a használatra, és megtörténik az új fehércímkés egyéni domain beállítása, de ez gyakran egy órát is igénybe vesz. A beállítást követően a Ahrefs White Label Reports részében generált összes jelentés az új aldomainről (pl.: audits.your-agency.com/www.wallywine.com) fut. Megjegyzés: szándékosan üresen hagytuk egyéni aldomainjének gyökéroldalát (pl.: audits.your-agency.com).

Végül, a fehér címkés egyéni domain beállításának további előnye, hogy ha telepítette webhelyére a Beágyazható Audit Eszközünket, a beágyazott jelentés az új domainről fog futni. Ha már telepítette webhelyére a beágyazható auditáló eszközt előtt Az egyéni domain beállításához azt javasoljuk, hogy telepítse újra a frissített beágyazási kód kimásolásával a Beágyazási beállítások részben – így az Audit Tool betöltődik az új egyéni domainből.

Olvasni:  10 módszer a webhely organikus forgalmának növelésére

Az SSL / HTTPS engedélyezve van?

Igen, sok más szolgáltatótól eltérően alapértelmezés szerint minden egyéni domainben külön költség nélkül bekapcsoljuk az SSL-t. Mindössze 15 percet vesz igénybe az ellátás, és már mehet is.

Támogatásra van szüksége?

Ne feledje, ha bármilyen problémába ütközik, mindig készen állunk segíteni. Csevegés velünk élőben és mi szívesen segítünk!

Új publikációk:

Ajánlott