Felkészülés az ünnepi forgalomra a Magentoval

Megrendelte a raktárkészletet, beállította az értékesítést, és feltöltötte fotóit az új termékeiről. Most már készen áll az ünnepi szezonra. De készen áll a Magento webhely nyaralása?

Némi előkészületre van szükség a jó Magento ünnepi értékesítési szezonhoz. A Magneto e-kereskedelmi áruház memóriahiány, különösen a 2-es verzió. Legalább 756 MB-os PHP memóriakorlátot igényel. Szorozza meg ezt több száz felhasználóval, és a szerver gyorsan kifogy a RAM-ból, és összeomlik.

Tovább rontja a helyzetet, hogy a PHP már a kezdetektől fogva lassú, így a webhely és az áruház lassú. Szüksége van gyorsítótárazásra, optimalizálásra és automatikus méretezésre. Szüksége van a lehető legjobb Magento tárhelyre is.

Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan készítse fel Magento üzletét az ünnepekre.

Tartalomtípusok és gyorsítótár

A Magento ünnepi forgalomra való legjobb felkészüléshez meg kell értenie a három tartalomtípust és a köztük lévő különbséget.

  • Statikus tartalom
  • Eseményvezérelt tartalom
  • Dinamikus tartalom

1. Statikus tartalom

A statikus tartalom oldalak, képek, CSS HTML-verzióit tartalmazza. Meg akarja próbálni ezt a lehető legtöbbet használni. A PHP HTML-re konvertálásával több százszoros teljesítményt érhet el.

2. Eseményvezérelt tartalom

Az eseményvezérelt tartalom olyan tartalom, amely ismeretlen ideig statikus, majd megváltozik. Évente kétszer, havonta néhányszor vagy óránként 500-szor változhat. Ilyenek például a részvényárak vagy a sporteredmények.

Ez a kiszámíthatatlanság megnehezíti a gyorsítótárak tárolását. Az évente kétszer frissülő gyorsítótár sokkal kevesebb erőforrást fog igénybe venni, mint az óránként 500-szor frissülő gyorsítótár. A cél az legyen, hogy a lehető legritkábban frissítse.

Olvasni:  7 e-kereskedelmi tervvel kapcsolatos megfontolás, amelyet esetleg figyelmen kívül hagy

Dönthet úgy is, hogy ideiglenesen letilt néhány eseményvezérelt tartalmat az ünnepi rohanás alatt, vagy egyszerűen eltávolítja az egészet. Az eseményvezérelt tartalmat takarékosan kell használni.

3. Dinamikus tartalom

A dinamikus tartalom valóban nem tárolható, mert mindig változik. Ilyenek például az egyedi lekérdezési karakterláncok, bejelentkezési adatok, véletlenszerű oldalak és JavaScriptek. Ezt a szerver nehezen tudja feldolgozni, és lelassítja Magento e-kereskedelmi webhelyét.

A lehető legnagyobb mértékben szeretné elkerülni a dinamikus tartalom használatát. Valójában törekednie kell arra, hogy egyáltalán ne használja a kezdőlapjain vagy bármely más nagy forgalmú oldalakon.

Dinamikus gyorsítótár

Magento e-kereskedelmi webhelyet használunk az ünnepi forgalom kezelésére. Mivel a Magento dinamikus természetű, ezzel foglalkoznunk kell. A dinamikus gyorsítótárazhatatlan tartalom segítésére a Memcached, a Redis és a Zend Opcache.

Általában nem használod a Memcachedet és a Redist, általában kiválasztod az egyiket vagy a másikat. A Memcached beállítása általában egyszerűbb, de kevesebb funkciót kínál. A Redis fejlettebb, de nehezebb beállítani. FCGI-t vagy PHP-FPM-et is érdemes használnia oldalai általános teljesítményének növelésére.

Hogyan készítse fel webhelyét a Magento ünnepi forgalomra

Mivel a PHP lényegesen lassabb, mint a HTML, a Magento rendelkezik valamivel, amit teljes oldal gyorsítótárazásnak neveznek, ami a PHP-oldalakat HTML-vé alakítja. A különböző típusú gyorsítótárak engedélyezéséhez lépjen a következő helyre:

Magento > Rendszer > Eszközök > Gyorsítótár kezelése

Ügyeljen arra, hogy engedélyezze a teljes oldal gyorsítótárazását. Ezután meg kell néznie, hol tárolja a gyorsítótárat. Lassú SATA meghajtón van, vagy gyors SSD vagy NVMe meghajtón? Ami még jobb, miért ne használja a szerver RAM-ját bizonyos esetekben gyorsítótárazás Redissel?

Kísérletezzen más típusú gyorsítótárral is a Gyorsítótár-kezelés oldalon. Nézze meg, milyen típusú gyorsítótárazások nem törik meg webhelyét. Minél többféle gyorsítótárat használhat, annál jobban felkészülhet a Magento ünnepi forgalmára.

Olvasni:  Last Minute taktika az online ünnepi értékesítés ösztönzésére

Ennek ellenére a legjobb, ha megpróbálja elkerülni a túl sok gyorsítótár-bővítményt, mivel ezek ütközhetnek egymással. Ha ragaszkodik a Cache Management oldalon lévő beépítettekhez, akkor viszonylag biztonságosnak kell lennie.

Győződjön meg arról is, hogy üzlete készen áll az e-kereskedelmi ünnepekre. Ez segít kiszűrni az olyan dolgokat, mint például a kosár elhagyása.

Marketing és értékesítés

Az ünnepek az év kritikus időszaka a Magento e-kereskedelmi üzletei számára.

Hozza ki a legtöbbet abból, ha jó előre elkészíti marketing- és értékesítési stratégiáit. Ezen területek optimalizálása érdekében sok mindent megtehet. Például a fizetési folyamat javítása és a kampányok nyomon követése segít felkészülni a Magento ünnepi forgalmának megugrásaira.

További információért olvassa el ünnepi értékesítési e-kereskedelmi tippjeinket, hogyan növelheti az e-kereskedelmi eladásokat.

A Magento ünnepi előkészítése egyszerűbb a Hostinger segítségével

A Magento ünnepi rohanás idején a legjobb Magento házigazdára vágyik. A tárhelyszolgáltatások vizsgálata során tedd fel a következő kérdéseket:

  • A gazdagép biztosít állomáshelyeket, vagy van egy nehézkes webhelyklónozási folyamatuk?
  • Még rosszabb, hogy rákényszerítik a klónozásra?
  • Az ünnepi időszakban a forgalom növekedésével az üzlete méreteződik?
  • Kínálnak teljesítménytesztet és támogatást a webhely sebességével kapcsolatos problémák elhárításához?

Egyes gazdagépek automatikus skálázást kínálnak. Ez egy nagyszerű eszköz, amellyel felkészülhet a Magento ünnepi forgalomra. Így, ha megnövekszik a forgalom, webhelye nem fog összeomlani. Méreteződik és gyors marad.

A Hostinger automatikus méretezést és Redist kínál, hogy webhelye gyors és megbízható legyen a Magento ünnepi rohanás idején. Kategóriájában a legjobb támogatást is kínáljuk, így segíthetünk Önnek egy csodálatos Magento áruház felállításának technikai vonatkozásaiban.

Nézze meg terveinket a mai kezdéshez.

Új publikációk:

Ajánlott