Felügyelt és nem menedzselt szerver hosting: Milyen lehetőségeket kínál a Hostinger?

Az Ön által használt tárhely ugyanolyan fontos, mint a webhelyén elhelyezett tartalom.

A megfelelő tárhely-elrendezés megadhatja vállalkozásának a növekedéshez szükséges alapot. A nem megfelelő tárhelytípus azonban hátráltathatja a növekedést és megzavarhatja üzleti tevékenységét.

Tehát hogyan válasszuk ki a megfelelő típusú szerver hostingot? Az igényes tárhely-követelményekkel rendelkező vállalati szervezetek számára az ajánlott lehetőség egy dedikált szerver, amely nagyobb rugalmasságot és vezérlést kínál.

De még egy döntést kell meghoznia – felügyelt vagy nem menedzselt szervertárhelyet szeretne-e használni.

Ez az útmutató mindent áttekint, amit tudnia kell a két lehetőségről és az egyes tárhelytípusok legjobb felhasználási eseteiről.

Felügyelt vs. nem menedzselt hosting

A nem menedzselt (más néven önmenedzselt) szerver hosting olyan tárhelyszolgáltatás, ahol az ügyfél teljes felelősséggel tartozik a tárhelycsomaghoz tartozó szerver kezeléséért és karbantartásáért. A felügyelt szerver hosting esetén azonban a tárhelyszolgáltató gondoskodik a szerver kezeléséről és karbantartásáról.

Nézzük meg részletesebben az ilyen típusú hostingokat.

Nem menedzselt tárhelyterv esetén a webtárhely gondoskodik a szerverről és telepíti az operációs rendszert. Ezután átveszi az irányítást.

A web hosting cég kezeli a fizikai karbantartást, és biztosítja, hogy a szerver online és elérhető maradjon. Minden másról te gondoskodsz.

Ebbe beletartozik:

 • Operációs rendszer frissítések.
 • Webszolgáltatások telepítése és konfigurálása.
 • Biztonsági javítások.
 • Monitoring.
 • Reagálás a biztonsági eseményekre.

A nem menedzselt hosting kicsit olyan, mintha a semmiből készítené az ételt. Ön összeállítja a hozzávalókat, és ízlése szerint állítja be a receptet. És amíg eszel, ha szükséges, adhatsz még hozzá fűszereket.

A felügyelt szerver hosting esetében a dolgok egy kicsit másképp alakulnak. A tárhelyszolgáltató további felügyelt szolgáltatásokat nyújt, például biztonsági megfigyelést, szoftvertelepítéseket, biztonsági mentéseket és továbbfejlesztett ügyfélszolgálatot.

Más szóval, a webtárhely-szolgáltató gondoskodik a szerver összes műszaki részéről egy menedzselt szerver hosting tervben. Így a webalkalmazásai futtatására és vállalkozása igényeire összpontosíthat.

Ha problémákat tapasztal a kiszolgáló használata során, műszaki támogatás áll rendelkezésre a megoldáshoz. Így webhelye zökkenőmentesen fog működni.

Ha a nem menedzselt hosting olyan, mint a semmiből való főzés, akkor a menedzselt hosting olyan, mint egy étterembe menni.

Ön rendel egy ételt, és a séf elkészíti az Ön ízlése szerint. Amikor készen van, a szerver az asztalodhoz hozza. Evés közben a pincér személyzet készséggel segít az étkezéssel kapcsolatos kérdésekben vagy problémákban.

Olvasni:  Irtózatos hibák! Egy közösségi média menedzser vallomásai

A nem menedzselt szerver hosting előnyei és hátrányai

A nem menedzselt szerver hosting számos előnnyel jár. Tartalmazzák:

 • Teljes felügyelet: A nem menedzselt tárhely elsődleges előnye, hogy teljes ellenőrzést biztosít saját szervere felett. Ez a vezérlési szint tökéletes azoknak a haladó felhasználóknak és vállalkozásoknak, akiknek root hozzáférésre van szükségük webalkalmazásaikhoz.
 • Rugalmasság: Nem felügyelt szerver esetén nem használ funkciók és alkalmazások sablonját. Ehelyett kiválaszthatja, hogy mit szeretne belefoglalni a webtárhely-környezetébe. Eldöntheti például, hogy melyik vezérlőpult-alkalmazást telepítse, és mely biztonsági megfigyelő eszközöket használja.
 • Megfizethetőség: A nem menedzselt szerverekkel való hosting megfizethetőbb, mint a felügyelt szerverek használata. Az extra szolgáltatások és funkciók növelik a menedzselt tárhelycsomagok költségeit.

Az ilyen típusú tárhely választásának azonban vannak hátrányai is. A hátrányok közé tartozik:

 • Szakvélemény: A nem felügyelt szerverek használata magas szintű szerverkezelési ismereteket igényel. Az informatikai csapatnak tudnia kell konfigurálni és felügyelni a szervert, hogy a dolgok zökkenőmentesen menjenek.
 • Idő és erőfeszítés: A nem felügyelt szerverek működéséhez több időre és erőfeszítésre van szükség. Az összes karbantartási és támogatási feladat, amelyet általában a tárhelyszolgáltató kezelt tervekkel lát el, az Ön vagy informatikai csapata felelőssége. Ez gyorsan megdrágulhat, ha vállalkozásának házon belüli csapatra van szüksége csak a szerver karbantartására.
 • Vevőszolgálat: A legtöbb nem felügyelt szervercsomaghoz korlátozott ügyfélszolgálat áll rendelkezésre. Tehát a nem menedzselt ügyfeleknek meg kell tudniuk oldani a legtöbb problémát, amelyet maguktól tapasztalnak. Ezzel szemben a kezelt tervek általában 24 órás ügyfélszolgálati hozzáféréssel rendelkeznek.

A felügyelt szerver hosting előnyei és hátrányai

Most pedig nézzük meg részletesebben a felügyelt szerver hostingot. Az ilyen típusú terv előnyei a következők:

 • Szakértő ügyfélszolgálat: A felügyelt szervertervek tartalmazzák a hozzáférést a kiszolgálókezelésben jártas tapasztalt támogatási szakemberek csapatához. Segíthetnek a hibaelhárításban, a szerverkonfigurációban, a szoftvertelepítésekben és a teljesítményoptimalizálásban. Biztosítják a szerver zökkenőmentes működését.
 • Javított biztonság: A felügyelt szervertárhely-tervek a hét minden napján, 24 órában rendelkezésre álló rendszereket tartalmaznak a szerver teljesítménye és biztonsága érdekében. A tárhelyszolgáltató olyan biztonsági funkciókat kezel, mint a tűzfalak, az automatizált biztonsági mentések és a kiberbiztonsági szabványoknak, például a PCI-DSS-nek való megfelelés. Ezek a szolgáltatások biztosítják a szerverek maximális elérhetőségét.
 • Gyorsabb skálázhatóság: A felügyelt tárhely jobban méretezhető, hogy megfeleljen az Ön igényeinek. Ennek az az oka, hogy a valós idejű teljesítményfigyelés a felügyelt tervek szolgáltatásainak része. A felügyelt tárhelyszolgáltató előre tudja jelezni és az Ön igényei alapján beállítani a szerver erőforrásait – például a CPU-t, a tárhelyet és a sávszélességet.
 • Jobb teljesítmény: A felügyelt tárhely-tervek olyan szerveroptimalizálásokat tartalmaznak, mint a gyorsítótár, a tartalomszolgáltató hálózatok (CDN) és az automatikus skálázás. Ezek a funkciók segítenek maximalizálni az infrastruktúra teljesítményét a kapun kívül.
Olvasni:  Miért forró a telefonom, és miért veszít az akkumulátor?

Ezen előnyök ellenére a menedzselt terveknek vannak árnyoldalai is. Tartalmazzák:

 • Magasabb költségek: A felügyelt tárhely havi költsége sokkal magasabb a nem menedzselt tárhelyhez képest. Ez megterhelést jelenthet a költségvetési korlátokkal küzdő kisebb vállalkozások számára.
 • Nem használt funkciók: A felügyelt tárhelycsomagok tartalmazhatnak olyan funkciókat, amelyekre nincs szüksége. Szükség lehet például további biztonsági és megfigyelési szolgáltatásokra. De lehet, hogy már van megoldása a tartalomszolgáltatásra – vagy nincs is rá szüksége.
 • Korlátozott testreszabás: Előfordulhat, hogy a felügyelt szerverek nem kínálnak kellő rugalmasságot a magas szintű vezérlést és testreszabást igénylő vállalkozások számára. Ennek megkerüléséhez választhat egy felügyelt tervet, amely lehetővé teszi az alkalmazásverem és a szerver architektúra testreszabását.

Teljesen felügyelt vállalati tárhelyszolgáltatás

A Hostinger erősebb skálázhatóságot, biztonságot és szakértő hosting támogatást biztosít

Felügyelt és nem menedzselt tárhely: melyik lehetőség a legjobb az Ön számára?

A felügyelt és nem felügyelt hosting szervereknek is vannak előnyei és hátrányai. Tehát hogyan választja ki a vállalkozása számára megfelelő lehetőséget? Íme néhány dolog, amit figyelembe kell venni, mielőtt döntést hoz.

Költségvetés

Az, hogy vállalkozása mennyit hajlandó költeni, befolyásolja a választható tárhelyterv típusát. Egy dolog világos, hogy a felügyelt hosting szerverek ára általában magasabb, mint a nem felügyelt szervereké. Ez attól függetlenül igaz, hogy dedikált ill VPS hosting.

Még ha olyan hosting céget választ is, amely viszonylag olcsóbb csomagokkal rendelkezik, a felügyelt tárhelyszolgáltatásai továbbra is többe kerülnek, mint a nem menedzselt csomagok. A nem menedzselt dedikált szerverek induló ára akár 41 USD/hó is lehet. Felügyelt dedikált szerverek havonta 110 és 150 dollár között kezdődik.

Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, hogy a felügyelt szerverhez tartozó extra szolgáltatások jó értékűek-e. A harmadik féltől származó szállítók a felügyelt kiszolgálói tervekhez tartozó bizonyos funkciókat kínálnak, például napi biztonsági mentéseket, CDN-eket és biztonsági figyelést.

Ez különösen akkor fontos, ha nincs szüksége a felügyelt tervhez tartozó összes kiegészítőre. Kifizetheti egy nem menedzselt csomag alacsonyabb költségét, és harmadik felet vehet igénybe a szükséges további szolgáltatásokért.

Ami a szerverek árát illeti, a nem menedzselt hosting a legjobb a költségeket csökkenteni kívánó kisebb vállalkozások számára. A felügyelt tárhely olyan vállalkozások számára a legjobb, amelyek több pénzzel rendelkeznek a tárhely-infrastruktúra iránti elkötelezettségre, és szívesebben kapcsolják össze ezeket a funkciókat.

Az utolsó szempont, amelyet figyelembe kell venni, amikor a költségvetést vizsgálja, az informatikai személyzet. Ha nem menedzselt csomagot választ, előfordulhat, hogy további alkalmazottakat kell felvennie a szerver kezelésére.

Webes alkalmazások követelményei

A webhelyre vagy webalkalmazásra vonatkozó követelmények szintén befolyásolják a választását. A tárhelyszerverek sokféle munkaterhelést képesek hatékonyan kezelni. Néhány egyedi követelmény azonban jobban működik kezelt vagy nem menedzselt tárhely esetén.

Olvasni:  8 módja annak, hogy kitörjön az ünnepi rendetlenségből

A felügyelt tárhely jobb megoldás lehet, ha olyan e-kereskedelmi webhelyet tárol, amely sok termékkel és az évszaktól függően ingadozik internetes forgalommal rendelkezik.

Az olyan funkciók, mint az élő biztonsági megfigyelés, biztosítják, hogy webhelye biztonságban legyen a támadásokkal szemben. A méretezhető sávszélesség pedig a webhely forgalmi igényeihez igazítható. Egyes felügyelt tárhelyszervereket kifejezetten az e-kereskedelmi munkaterhelésre optimalizálták.

De mi van akkor, ha teljes root hozzáféréssel rendelkező hosting szerverekre van szüksége egy biztonságos webalkalmazás speciális konfigurációinak elkészítéséhez?

Ebben az esetben egy nem felügyelt szerver biztosítja a szükséges hozzáférési és testreszabási szintet. Ezenkívül teljes ellenőrzést gyakorolhat a felhasználói fiókok létrehozása és a rendszerhozzáférés felett.

Műszaki ismeretek

A legtöbb felügyelt szervercsomag egyik kulcseleme a nonstop ügyfélszolgálathoz való hozzáférés e-mailen, csevegésen és néha telefonhívásokon keresztül. A támogatási csapat elsődleges feladata, hogy segítse az ügyfeleket a konfigurációval vagy a tárhelyszerverek mindennapi használatával kapcsolatos kihívások leküzdésében.

Ha van házon belüli informatikai csapata, ők képesek lehetnek egy szerver konfigurálására és karbantartására. Ebben az esetben előfordulhat, hogy a felügyelt tárhelyszolgáltatással járó támogatási szintre nincs szükség. Érdemes egy nem felügyelt szervert használni, és közben pénzt takaríthat meg a cégnek.

De mondjuk az Ön vállalkozásának nincs informatikai csapata. Vagy talán van egy kisebb csapata, és inkább kiszervezi a szerver kezelését. Ebben az esetben a menedzselt tárhely a preferált megoldás. Biztosítja a szerver zökkenőmentes működéséhez szükséges infrastruktúrát és technikai támogatást.

A Hostinger által kínált szerver hosting lehetőségek

A Hostinger felügyelt szerveropciók széles skáláját kínálja, amelyek speciális felhasználási esetekre vannak szabva. Itt vannak az egyes lehetőségek részletei.

E-kereskedelmi vállalati megoldások

A Hostinger egyedileg hangolt szervereket kínál az igényes WooCommerce webhelyek kezelésére.

Ez az e-kereskedelmi vállalati megoldás lehetővé teszi, hogy a teljesítményigényei alapján számos szerverkonfiguráció közül válasszon – például bare-metal, felhőalapú és terheléselegyensúlyozott fürtök közül.

Zökkenőmentesen migrálhatja meglévő WooCommerce áruházának adatait a Hostingerbe. Vagy kihasználhatja a kiterjesztett fejlesztői támogatási funkciót, hogy az alapoktól kezdve építsen.

Ez a tárhelyszolgáltatás automatizált operációs rendszer- és szoftverfrissítéseket, napi biztonsági mentéseket és rosszindulatú programok vizsgálatát, valamint tűzfalakat is tartalmaz a fokozott biztonság érdekében.

Ezenkívül a Hostinger proaktív felügyeletet biztosít a problémák azonnali azonosítása és megoldása érdekében. Ez a funkció minimalizálja az állásidőket, és zökkenőmentes vásárlási élményt biztosít ügyfelei számára.

Ez az e-kereskedelmi vállalati megoldás is méretezhető. Ennek eredményeként az Ön online áruháza könnyedén kezelheti a megnövekedett forgalmat csúcsidőszakokban, például szezonális akciókban vagy promóciós eseményekben.

Vállalati WordPress hosting

A Hostinger vállalati WordPress tárhelycsomagjai a WordPress webhelyekhez szükséges nagy sebességű infrastruktúrát, biztonságot és méretezhetőséget kínálják.

Olvasni:  Hogyan elemezzük és fokozzuk a WordPress teljesítményét

Használhat hardveres vagy felhőtárhely-kiszolgálókat, amelyeket egy veterán rendszergazdák csapata konfigurált az Ön igényeinek megfelelően. Ezek a szerverek is megfelelnek a Szolgáltatásszervezési vezérlési típus 2 (SOC 2) kiberbiztonsági keretrendszer.

Ezek a tervek a következőket is tartalmazzák:

 • Szerver szintű gyorsítótár.
 • Ingyenes bemutató webhelyek.
 • Hozzáférés a prémium WordPress bővítményekhez.
 • Automatizált biztonsági mentések.
 • Dedikált IP-címek.
 • Ingyenes SSL tanúsítványok.

A Hostinger kezeli a kiszolgáló elő- és háttér-karbantartását. Emellett a csapat szükség szerint szoftverfrissítéseket és biztonsági javításokat is telepít.

Magento vállalati tárhely

A Magento (más néven Adobe Commerce) az egyik legelismertebb elérhető e-kereskedelmi megoldás, a Hostinger pedig nagy teljesítményű tárhelycsomagokkal rendelkezik a Magento felhasználók számára.

Ez a Magento vállalati tárhely-megoldás felhőalapú, terheléselosztó vagy csupasz fém szerverek közül választhat, amelyek testreszabhatók az Ön igényei szerint. Függetlenül attól, hogy milyen infrastruktúrát választ, a Payment Card Industry (PCI) szabványnak megfelelő tárhelyet kap, amely biztosítja a személyes és pénzügyi adatok biztonságát.

Magento szerverei dedikált IP-címekkel, ingyenes SSL-tanúsítványokkal és egyéni felhasználói szerepkörökkel konfigurálhatók. A méretezhetőség támogatott, és vállalkozása növekedésével további kiszolgálócsomópontokat is hozzáadhat.

Kihasználhatja a 24/7/365 Magento vállalati támogatást is, amely segít elérni teljesítménycéljait.

ExpressionEngine vállalati tárhely

A Hostinger ExpressionEngine vállalati tárhelycsomagjai SSAE-18- és PCI-kompatibilis szervereket használnak. Ez biztosítja a legmagasabb színvonalú ügyfél- és pénzügyi adatok kezelését.

100%-os hálózati rendelkezésre állási garanciát és beépített redundanciákat is kap az üzletmenet folytonosságát befolyásoló katasztrófák elleni védelem érdekében. Testreszabhatja szerverét hosting szakértők segítségével, akik gondoskodnak arról, hogy megfeleljen az Ön igényeinek.

A skálázhatóság szintén ennek a tárhelycsomagnak az elsődleges jellemzője, amely biztosítja, hogy a szerverkörnyezet az üzletével párhuzamosan növekedhessen.

Kézműves CMS vállalati hosting

A felügyelt tárhelyszerverek a Craft CMS-hez az összes elvárt funkcióval rendelkeznek. A Hostinger szakértői támogatást, 100%-os hálózati üzemidőt és méretezhetőséget kínál. Ráadásul az egyedileg épített infrastruktúra megfelel a teljesítményre éhes webhely követelményeinek.

Módosíthatja ezt a tárhelytervet is, hogy támogassa a Craft CMS néhány egyedi használati esetét, például egy e-kereskedelmi megoldást vagy egy fej nélküli tartalomkezelő rendszert (CMS).

Utolsó gondolatok: Felügyelt és nem menedzselt szerverek – mi a legjobb választás az Ön számára?

Most, hogy ismeri a felügyelt és a nem menedzselt tárhely közötti különbségeket, kiválaszthatja a vállalkozása számára legjobb tárhelytípust. Ügyeljen arra, hogy olyan tárhelyszolgáltatást válasszon, amely kiváló hírnévvel és a webhelyéhez szükséges funkciókkal rendelkezik.

Ha úgy döntött, hogy felügyelt szervertárhelyet választ vállalkozása számára, de nem tudja, hová forduljon megbízható szolgáltatásért, miért ne fontolja meg a Hostinger szolgáltatást?

Teljesen felügyelt vállalati tárhelycsomagjaink fejlett biztonsági funkciókat, nagyszerű teljesítményt és kiváló támogatást kínálnak. Lépjen kapcsolatba velünk még ma, és kérjen árajánlatot.

Új publikációk:

Ajánlott