Fogadok, hogy nem gondolja, hogy egy üzleti podcast javíthatja a keresőoptimalizálást

A digitális marketingen belül mindig vannak új módszerek az elkötelezettség és a SEO optimalizálás fokozására. Néha ezek egyszerű javítások vagy stratégiai változtatások, de ha valóban új magasságokba szeretné emelni vállalkozását, érdemes megfontolni, hogyan releváns podcast hasznodra válhat. Itt megnézzük, hogyan lehet csodákat tenni blogbejegyzésekké.

Megbeszéljük továbbá a szerzői jogok mentes zene használatának fontosságát podcastja professzionális minőségének javítása érdekében.

Az üzleti podcast átírása

Bármilyen területen is dolgozol, látni fogja, hogy egy ismétlődő podcast, még ha csak havonta is, egy másik nagyszerű módja annak, hogy segítse vállalkozása növekedését. Ez a kreativitás más ágainak felhasználása önmaga és munkája marketingjére.

Ha még nem írja át üzleti podcast-epizódjait keresőoptimalizáláshoz, akkor ez legyen az első lépés, amelyet meg kell tennie, miután elkezdte az alkotást. Az üzleti podcast átírása néhány módon segíthet:

Először is sokféle tartalmat biztosít, és több tartalmat oszthat meg közönségével. Az átiratokat közzéteheti blogján vagy webhelyén cikkként, vagy akár kisebb részekre is bonthatja, hogy közösségi média bejegyzésként használhassa őket.

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy több tartalmat biztosítson követőinek anélkül, hogy túl sok plusz munkát fektetne be. Ha azonban már felvett egy podcast-epizódot, az átírási folyamat viszonylag egyszerű.

Használhat egy AI eszköz, mint a Podcastle, ami gyorssá és egyszerűvé teszi! Mindössze annyit kell tennie, hogy beírja az URL-t, és mielőtt észrevenné, kész.

Olvasni:  5 legjobb eszköz fordítóknak

Podcast fellendítése a SEO optimalizálásához blogjaival

Másodszor, az üzleti podcast-epizódok átírása javíthatja SEO rangsorát. Backlinko szerint „A Google szereti az átiratokat, mert ezek gyakorlatilag a tartalom egy másik formája.

A podcast átírásával alapvetően extra szöveget ad a Google-nak az indexeléshez.

Ez pedig segíthet az epizódoknak a hosszú farkú kulcsszavak rangsorolásában.” Egy nagyszerű módja annak, hogy üzleti podcastokat használjon SEO léként!

Hosszú farkú kulcsszavak három vagy több olyan szó, amelyek egybefűződnek, amelyek kifejezetten arra vonatkoznak, hogy valaki esetleg mit keres az interneten, szemben a rövidebb, általánosabb kulcsszavakkal.

Például, ha Ön ingatlanügynök Los Angelesben, akkor valaki rákereshet a „eladó lakások Los Angelesben” kifejezésre, ami elég rövid és általános kulcsszó.

De ha valami konkrétat keresnek, például „luxusházak eladók Beverly Hillsben”, akkor ez egy hosszú kulcsszó, és ha a podcast-epizódot átírják és közzéteszik az interneten, akkor nagyobb esélye van az adott keresési sorrendben való rangsorolásra.

A szerzői jogtól mentes zene fokozhatja az elköteleződést

A másik fontos elem, amelyet figyelembe kell venni egy üzleti podcast létrehozásakor, a használt zene. Győződjön meg arról, hogy nem használ szerzői jog által védett zenét, ami jogi problémákba ütközhet, ha nem vigyáz.

Rengeteg olyan webhely van, amely jogdíjmentesen engedélyezi a zenét, például a Soundstripe és az Epidemic Sound. Feltétlenül olvassa el az egyes webhelyek használati feltételeit, mielőtt bármilyen zenét használna, mert egyes esetekben szükség lehet a forrásmegjelölésre.

Ha nem tudja, hol kezdje, keressen kreatív közös zenéket a YouTube-on vagy a Soundcloudon. Kereshet olyan podcastokat is, amelyek hasonlóak az Önéhez, és megnézheti, milyen zenét használnak.

Ha egyszer találsz néhányat szerzői jog mentes zene tetszik, töltse le és mentse el, hogy felhasználhassa podcast-epizódjaiban.

Olvasni:  Mitől lesz egy téma SEO-barát?

Az is jó ötlet, hogy a letöltött számokat néhány különböző módon rendezze, például műfaj, előadó vagy időtartam szerint.

A válogatott zenei könyvtár hasznos, kreatív eszközként fog működni, és ne hagyja figyelmen kívül a hangeffektusok előnyeit sem. Csak ügyeljen arra, hogy ne vonják el a figyelmet az üzenetéről.

Zene használata a figyelem felkeltésére és a megfelelő hang beállítására vállalkozása számára a keresőoptimalizálási podcastban

A megfelelő zeneszám megadhatja a hangot a podcast-epizódhoz, és már a kezdet kezdetén leköti a hallgatókat. Ha nem biztos benne, hogy milyen zenét használjon, gondolja át a létrehozni kívánt hangulatot és a podcast általános hangulatát.

Azt szeretnéd, hogy komoly és informatív, vagy könnyed és szórakoztató legyen? E kérdések megválaszolása segít kiválasztani a megfelelő zenét, amely kiegészíti üzleti podcastját.

Ha már jól átláttad az érzést, amire vágysz, ideje elkezdeni gondolkodni azon, hogy mely dalok vagy számok működnek jól. Ha inspirációra van szüksége, tekintse meg kedvenc üzleti podcastjait, és nézze meg, milyen zenét használnak a bemutatkozásukban.

Az interneten is kereshet jogdíjmentes zenét, ami lehetővé teszi, hogy kereskedelmileg engedélyezett dalokat használjon anélkül, hogy külön fizetnie kellene értük.

Ha már eszedbe jutott néhány dal, itt az ideje, hogy elkezdj gondolkodni azon, hogyan szeretnéd beépíteni őket a podcast-epizódba. Használhatja a zenét bevezetőként vagy végszóként, vagy lejátszhatja az epizód során is, hogy felbontsa a különböző szegmenseket.

Ha zenét használ az epizód során, ügyeljen arra, hogy fokozatosan halványuljon, hogy ne legyen túl idegesítő vagy zavaró.

Nem számít, hogyan használsz zenét a podcastodban, ügyelj arra, hogy olyan számokat válassz, amelyek jól illeszkednek műsorod általános hangzásához és hangulatához. A megfelelő zene segít lekötni hallgatóit, és megfelelő hangulatot teremt a podcasthoz.

Olvasni:  Hogyan javítja a SEO-val kombinált szoftver az ügyfelek elkötelezettségét

Webcast szegmensek átalakítása lökhárítókkal

A rövidfilmek a háttérzene rövid, átmeneti darabjai, amelyek segítségével váltogathatsz műsorod különböző szegmensei között. Segítenek némi struktúrát adni az epizódnak, és szórakoztató módon leköti a hallgatókat.

Rengeteg ingyenes bumper zenét találhat az interneten, vagy létrehozhat saját zenét podcast zene ha megvan a zenei chop.

Lökhárítók használatakor fontos, hogy rövidek legyenek – körülbelül 30 másodpercig vagy rövidebbek. Nem akarja, hogy a bumpzene legyőzze műsorának tartalmát.

És mint minden más háttérzene esetében, ügyeljen a megfelelő forrásmegjelölésre, ha nem saját maga készítette a zenét.

A podcast keresőoptimalizálásának lényege

Egy kapcsolódó üzleti podcast nagyszerű módja lehet önmaga és munkája marketingjének, de csak akkor, ha jó minőségű. Ügyeljen arra, hogy átírja az epizódokat, hogy megoszthassa az átiratokat webhelyén vagy blogjában.

Ezután használjon jogdíjmentes zenét, hogy elkerülje a jogi problémákat, miközben professzionális előnyt biztosít a munkájának. Végül, némi erőfeszítéssel rá fog jönni, hogy egy podcast létrehozása és átírása olyan módon segít fellendíteni vállalkozását, ahogyan azt el sem tudta képzelni.

Készítette üzleti podcastjait blogja SEO-ja érdekében? Szeretnék hallani Öntől az üzleti podcastról és a blogja vagy webhelye SEO tényezőjéről.

Tudtad egyáltalán, hogy a podcastoknak van SEO összetevője a blogodban? Beszéljük meg az alábbiakban a megjegyzésekben.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Olvasni:  5 kick-ass szövegírási tanfolyam (egy tényleges szövegíró által ajánlott)

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott