GoDaddy SEO / keresőmotor láthatósági áttekintése

A keresési láthatóságot segítő eszköz hasznos lehet, hogy azonosítsa azokat a területeket, amelyek fejlesztésre szorulnak webhelyén annak érdekében, hogy márkája jobb helyezéseket és forgalmat érjen el a keresőmotorokban. Jön a GoDaddy keresőoptimalizálási (SEO), hivatalos nevén „Search Engine Visibility” eszköze. Íme átfogó áttekintésünk.

Ez egy olyan eszköz, amely alapvetően segít a SEO-ban. Elemez egy webhelyet, és fejlesztési területeket javasol annak érdekében, hogy a webhely jobb helyet foglaljon el a keresőmotorok eredményei között. Ellenőrzi, hogy webhelye tartalmazza-e azokat a jelentős rangsorolási tényezőket, amelyeket a keresőmotorok keresnek, például releváns kulcsszavakat, amelyek megfelelnek a felhasználói szándéknak, robots.txt fájlt, webhelytérképet és oldalsebességet. Ha a tényezők léteznek, jobb módszereket ajánl ezek megvalósítására. Ha nem léteznek, akkor ez rávilágít a meglétük szükségességére. Az eszköz emellett figyeli webhelye rangját a keresési eredmények között.

Hogyan működik?

A GoDaddy SEO számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek segítségével azonosíthatja webhelye fejlesztési területeit. Vizsgáljuk meg őket az alábbiakban:

Kulcsszó optimalizálás

A SEV segít megtalálni a leghatékonyabb kulcsszavakat, amelyeket webhelyén használhat. Ezután megmutatja a kulcsszavak leghatékonyabb helyeit, valamint az egyes kulcsszavak használatának módját. Az eszköz lehetővé teszi 101 oldal optimalizálását, beleértve a kezdőlapot is.

A kulcsszavak optimalizálásához:

 • Nyissa meg termékoldalát a GoDaddy-n

 • Adja meg vállalkozása adatait:

 • Lépjen a SEO irányítópultra.
 • Válassza a “Start” lehetőséget.
 • Válassza az „országos/világszerte” vagy a „helyi” lehetőséget.

 • Ha a helyit választja, meg kell adnia annak a városnak a nevét, ahol a márkája jelen van.
 • Megment.
 • Adjon meg olyan kulcsszavakat, amelyek a legjobban leírják termékét vagy márkáját. Ha például férfi luxusöltönyöket árul, megadhat egy elsődleges kulcsszót, például “férfi öltönyök” és egy másodlagos kulcsszót, például “méretre készült öltönyök online”.

 • Miután megadta elsődleges és másodlagos kulcsszavait, kattintson a „tovább” gombra. Több kulcsszót fog kapni, amelyeket használhat.

 • Válassza ki a használni kívánt kulcsszavakat, és kattintson a „tovább” gombra.
 • Az eszköz ezután végigvezeti Önt webhelye optimalizálásához. Lehetővé teszi, hogy kulcsszavait belefoglalja oldala címébe és metaleírásába az alábbiak szerint:
Olvasni:  Weboldal lábléc SEO bevált gyakorlatok

 • (Úgy tűnik, egyszerűen betömi a korábban kiválasztott kulcsszót, hogy címet generáljon a kezdőlapomnak.)

MEGJEGYZÉS: néha az egész folyamat elakad az adatok visszakeresése közben. Eltöltöttem pár percet, hogy rájöjjek, ez nem fog menni:

 • Ezután optimalizálhatja a meta leírását:

 • Ezt minden optimalizálni kívánt oldalnál meg kell ismételnie.
 • Töltse le a módosításokat.

Valamilyen okból és minden lépésnél a GoDaddy letölt néhány fájlt az összes változtatásról. Ez egy kicsit bosszantó, mert nem tudja, miről szólnak ezek a letöltött fájlok.

 • Kapsz egy HTML oldalt a javasolt változtatásokkal.

 • A SEO ellenőrzőlistán egy zöld nyíl látható, amely azt jelzi, hogy egy adott oldal optimalizálása befejeződött.

 • Nézze át a meta- és címcímkéket, és nézze meg, hol hajthatja végre a javasolt változtatásokat.
 • Hozzá kell férnie az oldalak HTML-kódjához, hogy használni tudja a kulcsszavakat a címcímkében, a metacímkékben és legalább egy fő címben, például a h1 címkékben.
 • Ezenkívül néhány kulcsszót bele kell foglalnia oldala tartalmába.
 • A kulcsszavak frissítése után térjen vissza a SEV-hez.
 • Összehasonlítást fog látni aközött, hogy a keresőmotorok jelenleg hogyan nézik webhelyét, és hogyan nézne ki az ideális.
 • A kulcsszóoptimalizálást addig ismételheti, amíg webhelye sokkal jobban nem néz ki a keresőkben.
 • Egy másik oldal optimalizálásához kattintson az “Új oldal optimalizálása” gombra.

 • Kattintson egy oldalra az “egyéb oldalak” listából.

 • Ha több oldalt szeretne látni webhelyéről, kattintson a “többek betöltése” gombra.
 • Ismételje meg a fenti lépéseket.

Webhelytérkép létrehozása

A webhelytérkép tartalmazza a webhely szerkezetét és tartalmát. Ez az, amit a keresőmotorok arra használnak, hogy „megértsék” webhelye felépítését.

Webhelytérképének létrehozása:

 • Nyissa meg az „Optimalizálás lapot”.
 • Válassza a „webhelytérkép” lehetőséget.
 • A jelölőnégyzetek bejelölésével adja meg azokat az URL-címeket, amelyeket fel szeretne venni a webhelytérképből, vagy ki szeretne zárni onnan.
 • Kattintson a “webhelytérkép lekérése” gombra.

Webhelytérkép benyújtása

A SEV segítségével beküldheti webhelye webhelytérképét a keresőmotorok általi feltérképezésre.

Webhelytérképének elküldése:

 • Jelentkezzen be fiókjába a GoDaddy-n.
 • Válassza a „Keresőmotor láthatósága V1” lehetőséget.
 • Válassza a „Következő indítás” lehetőséget.
 • Miután az irányítópulton van, válassza a „Küldés” lehetőséget.
 • A rendszer átirányítja a „Submit your sitemap” (Webhelytérkép elküldése) részre, ahol kiválasztja a „Küldés mindenkinek” lehetőséget, vagy kiválasztja a kívánt keresőmotorokat.
 • Újra be kell küldenie a webhelytérképet, ha jelentős változtatásokat hajt végre webhelyén, például új tartalom hozzáadásakor, URL-ek szerkesztése, oldalak törlése, új oldalak hozzáadása, URL-ek törlése vagy régi tartalom törlése esetén.

Profik

Ebben a részben megvizsgáljuk a GoDaddy SEV használatának előnyeit és hátrányait:

Jelentés

A SEV megfelelő jelentéseket biztosít, amelyek segítségével világos képet kaphat arról, hogy hol tart a SEO, és miben kell javítani. Íme a főbb jelentések:

Olvasni:  Niche-vezérelt SEO tippek és stratégiák vállalkozások számára

  1. SEO ellenőrző lista – ez a jelentés elemzi, hogy webhelye megfelelően alkalmazza-e a rangsorolási jeleket. Azonosítja a meglévő problémákat, és információkat és hivatkozásokat biztosít a megoldásukhoz használható eszközökhöz. Ez azonban nagyon korlátozott, a teljes SEO audit ellenőrzőlistával ellentétben Önnek a legalapvetőbb SEO-feladatokat kell elvégeznie.
  2. Kulcsszó-rangsorolási jelentés – ez a jelentés lehetővé teszi, hogy megtekinthesse, hogy webhelye milyen helyen áll az adott kulcsszavakra. Ha egy adott kulcsszónál az első 1000-ben szerepel, akkor az aktuális rangsor jelenik meg.

Nagyszerű kezdőknek

Ha még nem ismeri a SEO-t, és még nem sajátította el az alapokat, a SEV remek kiindulópont. Segít megérteni azokat a fontos szempontokat, amelyekre figyelni kell egy olyan webhely létrehozásához, amely megfelelően alkalmazza a keresőmotorok rangsorolási tényezőit, miközben gondoskodik arról, hogy a tartalom releváns és hasznos legyen a felhasználók számára. Ennek ellenére nem ez az egyetlen eszköz, amelyet használnia kell, ha SEO feladatokat szeretne végezni.

Megfizethető

A SEV eszköz megfizethető, figyelembe véve azt a tényt, hogy számos olyan funkciót kínál, amelyek segítenek javítani a keresőoptimalizálásban. Szó szerint a szoftverek tanácsadó szerepet tölthetnek be, amit egy tapasztalt SEO tanácsadó is betölthet, csak sokkal olcsóbb áron.

A kulcsszógenerálás specifikusabb

A SEV segítségével specifikusabb kulcsszavakat generálhat, amelyekkel a márkája jó helyezést érhet el, megelőzve a versenytársakat.

SEO optimalizálási javaslatok

A SEV pontos SEO-javaslatokat ad, amelyek megfelelő végrehajtása esetén webhelye jobb helyezést érhet el a keresőmotorokban. A kulcsszavak esetében még pontosan meg is mutatják, hová helyezze el őket, és még azt is lehetővé teszik, hogy kipróbálhassa őket a megvalósítás előtt, hogy megtudja, hogyan néznek ki.

Hátrányok

Íme a SEV használatának hátrányai:

Még sokat kell dolgoznia

A SEV nem végez automatikusan SEO-t egy gombnyomással. Inkább tanácsadó szerepet tölt be. Megmutatja a javítandó problémákat, majd hagyja, hogy kijavítsa azokat.

Nagyon limitált

Nem mutatja be teljes mértékben, hogy mi is valójában a SEO, és hogyan lehet megoldani bizonyos problémákat.

Még mindig magának kell elvégeznie a SEO-t, vagy fel kell vennie valakit másra

Mivel az eszköz csak a fejlesztésre szoruló dolgokra mutat rá, továbbra is időt kell szánnia a SEO megvalósítására, vagy fel kell vennie valakit, aki megcsinálja. Az eszköz nem „elég intelligens” ahhoz, hogy megfelelően kezelje a SEO minden aspektusát, és automatikusan megvalósítsa azt.

A SEO összetett téma, és sok kreativitással jár. Csak egy ember képes kezelni az olyan szempontokat, mint például a tartalom kreatív csomagolása úgy, hogy az megfeleljen a felhasználói szándéknak, lekösse a felhasználókat, és megfelelően beépítse a keresőmotorok rangsorolási jeleit.

Ha Ön kezdő, aki nem ismeri az összes SEO kifejezést, még ideje lenne megtanulni és megérteni őket.

Olvasni:  Mi az a multisite és mikor érdemes használni?

A SEV által kínált szolgáltatások megtalálhatók az interneten

A SEV eszközök által kínált szolgáltatások többsége néhány eszközzel ingyenesen elvégezhető. Vannak olyan kulcsszógeneráló eszközök, mint a keywordtool.io, LSIGraph és a Google Kulcsszótervezője. A webhely auditálását egy olyan eszközzel is elvégezheti, mint a Ahrefs Free SEO Audit Tool. Megtekintheti a javasolt fejlesztéseket, és költségmentesen végrehajthatja azokat.

Tartalomterjesztési stratégiájuk azt eredményezheti, hogy webhelye spam jellegű webhelyekre hivatkozik

Mivel a GoDaddy akár 70 címtáron és webhelyen osztja meg webhelyét, nincs garancia arra, hogy minden webhely mérvadó, és nem használ black hat SEO technikákat. Előfordulhat, hogy nem hiteles webhelyekről kap vissza linkeket, amelyek csak árthatnak a SEO-nak.

Nem szükséges manuálisan benyújtani a keresőmotorokhoz

Ha frissíti vagy törli webhelye tartalmát, nem kell folyamatosan manuálisan beküldenie webhelytérképét. Ezért szükségtelen az egykattintásos beküldés több webhelyre. Ennek az az oka, hogy a keresőmotorok feltérképezik webhelyét, és frissítik az indexeiket. Ha manuálisan kell beküldenie webhelyét, azt például ingyenesen megteheti a Google konzolján.

Milyen alternatívák vannak a GoDaddy keresőmotor láthatóságán kívül?

Mint már említettük, a SEO összetett, és sok szempontot össze kell szedni a megfelelő megvalósításhoz. A SEO egy ember vagy emberek keveréke, akik rendelkeznek a megfelelő készségekkel, a megfelelő eszközökkel és idővel, hogy lássuk a SEO erőfeszítések eredményeit.

A SEV két alternatíváját vizsgáljuk meg: SEO szakértők felvételét és a Ahrefs DIY SEO-ját.

SEO szakértők felvétele

Nézzük meg a SEO szakértő alkalmazásának előnyeit és hátrányait.

Profik

A GoDaddy SEV-je 6,99 dollárba kerül havonta. Nem valószínű, hogy olyan SEO szakértőt kap, aki ennyit tud fizetni a szolgáltatásaiért. Egy SEO ügynökség havonta 1000 és 10 000 dollár között számít fel Önnek. 100 és 250 dollár közötti órabért kaphat. Lehet, hogy a tengerentúlon olcsóbb, óránként 10-50 dollár.

A SEO szakértő vagy ügynökség felvételében az a nagyszerű, hogy jártasak a saját területén. Tudják, hogy milyen SEO stratégiák működnek, és van tapasztalatuk a velük való munka során. Ha dolgoztak már az Ön iparágában márkákkal, az még jobb, mert meg tudják mondani, mi működik és mi nem.

A SEO szakértő felvételének másik előnye, hogy vállalkozása vagy márkája építésére és bővítésére koncentrálhat.

Hátrányok

Ahogy láttuk, meglehetősen költséges lehet egy SEO-szakértő alkalmazása. Az általuk kínált SEO-szolgáltatások díjazása mellett további költségekkel is járhatnak, például tanácsadói díjakkal. Előfordulhat, hogy nem is tudják pontosan megjósolni SEO erőfeszítéseik eredményeit. Így előfordulhat, hogy olyan szolgáltatásokért fizet, amelyek nem javítják keresőmotorjának láthatóságát vagy rangját a keresőmotorok eredményei között.

Alternatív megoldás – a Ahrefs barkácsolási SEO eszköze

Megfontolandó alternatív eszköz a Ahrefs, amely segít a javítandó SEO problémák megoldásában. A megadott ajánlások egyszerűek és könnyen követhetők. Az eszköz figyeli, hogy a márka kulcsszavai hogyan helyezkednek el a keresési eredmények között, és tájékoztatja Önt, ha bármilyen fejlesztést hajtanak végre. Ezenkívül gyakran kap frissítéseket webhelye teljesítményéről.

Olvasni:  Integrált marketing: SEO, közösségi oldalak és blogok segítik egymást

Miért a Ahrefs barkácseszköze?

Ez az eszköz hasznos lehet, hogy megkönnyítse webhelyének optimalizálását a keresőmotorok és a felhasználók számára egyaránt. A következő okok miatt dönthet úgy, hogy ezt az alternatívát választja:

A webhely teljes feltérképezése

Az eszköz teljes körű feltérképezést végez a webhelyen, és megmutatja a legkritikusabb vagy a legtöbb problémát okozó oldalakat, így kezdetben ezekre összpontosíthat. A Ahrefs oldalkorlátja magasabb (300 oldal), mint a GoDaddyé, ahol különálló webhelyeken kell dolgoznia, és nincs lehetőség feltérképezésre. Az eredményeket szűrheti az elsőként vagy oldalanként megoldani kívánt problémák kategóriája alapján.

A teljes webhely-feltérképezés során figyelembe veszik a rangsorolást befolyásoló szempontokat, például a webhelytérképeket, az oldalbetöltési sebességet, az SSL-biztonságot, a faviconokat, az oldal reagálóképességét, a visszamutató hivatkozásokat és az altattribútumokat. Az eszköz azt is ellenőrzi, hogy mennyire felhasználóbarát webhelye.

Feladatlista és források

A feltérképezés befejezése után a Ahrefs eszköz létrehoz egy feladatlistát, amelyet a probléma kritikussága és a keresőoptimalizálásra gyakorolt ​​hatása alapján rangsorol. A források és útmutatók segítenek megoldani azokat a problémákat, amelyeket esetleg nem ismer, valamint megérteni az ismeretlen SEO kifejezéseket.

Kulcsszójavaslatok

Az eszköz azt is megkeresi a webhelyén, hogy milyen kulcsszavakat használ jelenleg, és hogy milyen pozícióban van ezekhez képest. Javaslatokat ad a kevésbé versenyképes kulcsszavakra vonatkozóan, amelyekkel felülmúlhatja versenytársait.

Heti frissítések

Heti jelentéseket fog kapni webhelye előrehaladásáról azokról a problémákról, amelyek még megoldásra szorulnak, és a rangsoroláson végrehajtott fejlesztésekre.

SEO eszközök gyűjteménye

Az eszközhöz SEO-eszközök gyűjteménye is tartozik, amelyek segítségével javíthatja webhelye rangsorolását a webhelytérképek készítésétől, a metacímkék létrehozásától és a hibás hivatkozások javításától.

Olcsóbb alternatíva

Összehasonlítva azzal, hogy SEO szakértőt béreljen fel, hogy javaslatokat tegyen webhelye láthatóságának javítására, a SEO DIY eszköz sokkal olcsóbb megoldás, mégis pontosabb leírást tud adni az adott problémákról. És sokkal pontosabb tanácsokat. Mindezt pedig mindössze havi 19 dollárért teszi.

Ingyenes próbaverzió

Az eszközhöz 14 napos próbaverzió tartozik, amely a következő funkciókkal rendelkezik:

 • Heti riportok
 • Korlátlan számú weboldal értékelés
 • Webhely kulcsszavai és kötetei
 • 4 feltérképezés havonta (egy webhely)

Következtetésképpen

A GoDaddy jó eszköz a SEO használatához, ha apránként szeretnél tanulni. Olyan ez, mint egy triciklivel ülni, mielőtt biciklire szállna. Ön korlátozott, de elegendő alapismerettel rendelkezik ahhoz, hogy néhány SEO-feladatot elvégezzen.

A SEO hatékony végrehajtása végül némi elkötelezettséget és erőfeszítést igényel. A GoDaddy SEO eszköze és a Ahrefs DIY SEO egyaránt megfizethető eszközök az induláshoz, és végigvezetik a folyamaton.

Új publikációk:

Ajánlott