Google-büntetés behajtása és visszavonása – egyszerű útmutató

Emlékezzen arra az esetre, amikor Google-büntetést kaptam. Elég fájdalmas volt. Őszintén remélem, hogy Ön a jövőben nem kerül hasonló helyzetbe, vagy nem szenved hasonló büntetést. Ezért megosztom Önnel tapasztalataimat a Google-büntetés visszaszerzésével kapcsolatban a Google büntetés-ellenőrzőjével, valamint a következő tippekkel, mivel a büntetés visszavonását kaptam.

A büntetés behajtási folyamata

Még 2015 áprilisában történt, és e-mailt kaptam a Google-tól, hogy természetellenes linkek vannak benne, és a webhelyemet megbüntették.

Az első hely, ahol elkezdtem nézni a linkeket, a Google Webmestereszközökben volt. (Ma a Google Search Console-ban láthatja őket.) Sok bejövő linket láttam olyan webhelyekről, amelyek már nem léteztek, és hivatkoztak a webhelyre.

Ezután készítettem egy Excel táblázatot a halott hivatkozások listájával, és igénybe vettem a segítséget Mayura. Közel egy éven keresztül többször is megpróbáltuk visszavonni a büntetést.

Semmi. Mayura egy WordPress beépülő modul segítségével változtatta meg a linkeket Follow-ról a No Follow linkre. Még mindig semmi.

A régi divat szerint – Post By Post

Aztán úgy döntöttem, hogy az idők kezdete óta bejegyzésről blogbejegyzésre fogok írni. Több mint 430 blogbejegyzés.

Idő, türelem és munka kellett hozzá. És a linkeket mind egy táblázatba kellett tenni. Találtam valami nagyon érdekeset.

Olvasni:  Alacsony kódú fejlesztői platformok – előnyei és hátrányai

A plugin nem nézte meg a WordPress előtti linkeket. Sok bejegyzés egy másik platformról, a Bloggerről származik. A rejtély kezdett világosabbá válni.

Aztán a Google e-mailben küldött egy tippet, amikor összeraktam velük. Tippeléssel válaszoltak. Igen, a Google valóban ezt tette akkoriban.

Megtaláltam azt a linket, amelyről panaszkodtak, és nem követtem, valamint további 800+ linket.

A gépelés nagyszerű volt a fizikoterápiámhoz, mivel remélem, hamarosan visszatérhetek a napi munkámhoz.

A történet morálja? Ne hagyatkozzon az automatikus rendszerekre. Néha mélyebbre kell ásni, és el kell végezni az igazi piszkos munkát.

Hogyan nyújtson be felülvizsgálati kérelmet a Google-nak a Google-büntetés behajtására

Google Büntetés-ellenőrző a Google Search Console-ban

  1. Lépjen a Google Search Console oldalra– Ha nem rendelkezik ilyennel, jelentkezzen még ma erre INGYENES Google eszköz. Segíthet kideríteni, hogy mi lehet a probléma a webhelyével. A keresőkonzol eszközei azt is megmondhatják, hogy Ön mit csinált jól a webhelyével.
  2. Igazolja webhelyét ha még nem tette meg, és ellenőrizze, hogy a Google megtette-e igazolta. Utasításokat tartalmaznak arra vonatkozóan, hogyan ellenőrizheti saját webhelyét. Legalább 2 különböző módja van a webhely igazolásának.
  3. Nyissa meg a kézi műveletek szakaszt és látni fogja, mit tett a Google. Remélhetőleg nem fog kézi műveleteket látni a keresőkonzol eszközeiben.
  4. Javítsa ki a problémákat amelyeket a Google állított az Ön webhelyén. Adj magadnak időt és türelmet ehhez. Ha nem érti, mi a probléma, tekintse meg a keresőkonzol súgóját.
  5. Ellenőrizze még egyszer a biztonsági problémákat a Google konzoleszközeiben. Győződjön meg róla, hogy nincs.
  6. Kattintson tovább amely csak akkor látható, ha Google-büntetést kap. Ebben a részben el kell magyaráznia, hogy mit tett a webhelyével, és írja le a megtett lépéseket. Ha a Google kéri, készítse elő a dokumentációt. Lehet, hogy csatolnia kell. Ha dokumentálja, amit tett, az önmagában is hasznos. Nem lesz időpocsékolás.
Olvasni:  15 példa a rossz e-mail aláírásra 2024-ben

Tanulj Matt Cuttstól

Te is hallgass Matt Cutts-re a Google magas szintű véleményét arról, hogy mit tehet a Google-büntetés visszavonása érdekében. Van néhány jó tippje a témában, amelyeket csak akkor hallhat, ahogy ő tud adni.

A fontos no-follow attribútum

Folyamatosan keresnem kellett, hogyan módosíthatom a linkjeimet Követésről No Follow-ra. Ha nem tudja, hogyan kell a linkjeit nem követni, nézze meg az alábbi példát:

Példa bejegyzésre

Így módosítottam a linkjeimet manuálisról, egy-egy linkre. Ez nem egyszerű folyamat, de meg kell tennie, ha valaha is Google-büntetést kap.

Egy másik dolog, amit megtanultam, az volt, hogy sok kapcsolt link NEM tartalmazza a Nem követést, csak feltételeztem, hogy igen. Tegyük fel, hogy a link nem követi, hacsak nem látja az attribútumot a kódban. A linkeket nofollow, szponzorált, így jelölheti: rel=” nofollow szponzorált”

Nézze meg, miért kell mélyen beleásnia webhelyébe az összes hivatkozás ellenőrzéséhez. Ha meg szeretné tanulni a legújabb linképítési technikákat, tekintse meg ezt a frissített útmutatót.

Bónusztipp – Követés nélküli linkek a Google-büntetés visszaszerzéséhez

A webhelyéhez nem kapcsolódó linkek létrehozása egy másik módja annak, hogy elkerülje a Google-büntetést. Miért hivatkozhat más webhelyekre, amelyek nem relevánsak?

Érdemes példákat mutatni a blogodban lévő dolgokra. Példákként használtam őket, de sok ilyen példablog nem volt blogírás, közösségi média vagy SEO niche típusú blog. Ezért beírtam a no follow attribútumot.

Ha más webhelyek vagy blogok nem kapcsolódnak az Ön webhelyének témáihoz vagy réséhez, adjon nekik egy követési hivatkozást. Tudom, hogy elszomoríthat, ha nem adsz egy linket a barátodnak, de néha meg kell tenned, amit tenned kell.

Olvasni:  5 végső szövegírási tipp kezdőknek

Miért érdekel a Google?

Miért olyan fontos ez a Google számára? Ha egy link egy követési hivatkozás, akkor a linklevet kapja az oldal (az, amelyre hivatkozik), így egyike annak a 200 rangsorolási tényezőnek, amelyek növelik a helyezést a keresésben vagy a pagerankben.

Ezért, ha ez egy nem követhető hivatkozás, akkor nincs linklé adva.

A belső linkek is számítanak

Nem csak a bejövő és kimenő hivatkozásokat kell figyelnie, hanem a belső linkek is számítanak. Biztosan a legjobb élményt szeretné nyújtani olvasóinak a blogon.

Azáltal, hogy a megfelelő tartalom más releváns tartalomhoz van kapcsolva, a blogodról további információkat találhatnak. Ne akarjon értékes tartalmat árván hagyni webhelyén.

Hogyan állt helyre a blog a Google-büntetés helyreállítása után

A Google büntetés behajtása után a blog több hónapig tartott, mire visszanyerte forgalmát. Egy teljes év után azonban elérte legmagasabb csúcsát.

Természetesen további kiigazításokat kellett végrehajtani, például frissíteni kellett a régebbi tartalmakat a SEO és a forgalom növelése érdekében. Ha egy hétnél vagy hosszabb időn keresztül forgalomcsökkenést észlel, ellenőrizze a Google büntetés-ellenőrzőjét, hogy nincs-e szankció.

Kapcsolja be a Google-büntetés-visszaállítást

Talált-e Önt Google-büntetés, vagy a múltban visszavonták a Google-büntetést? Használtad a Google büntetés-ellenőrzőjét?

Szeretném tudni, hogy milyen tapasztalatai vannak a Google-büntetéssel kapcsolatban az alábbi megjegyzésekben, és hogy milyen SEO technikákat használ ma a blogjához.

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Olvasni:  Rövid és hosszú: Milyen hosszúságú az ideális blogbejegyzés?

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott