Grafikai tervezés & SEO: Hogyan működnek együtt

Egy vizuálisan-központú korszakban a grafikai tervezést kiegészítő helyett üzleti eszköznek tekintik. A grafikai tervezői munkákra még mindig van kereslet, még akkor is, ha a mesterséges intelligencia lázba hozza az iparágat. Ha a grafikai tervezést és a SEO-t együtt csomagolják, akkor ez egy hatékony marketingeszköz.

A Finances Online szerint azok a vállalatok, amelyek ösztönzik a kreativitást üzleti tevékenységeikben másfélszer nagyobb piaci részesedést elérni.

Ez elsősorban azért van így, mert a fogyasztókat nap mint nap bombázzák reklámok. Ha pedig a márkák el akarják csábítani közönségüket, és a tölcsér következő szakaszába akarják juttatni őket, a grafikai tervezés a kulcs.

A grafikai tervezésbe való befektetés azonban önmagában nem elegendő. A látványelemek az online hirdetési stratégiákkal párosulva elősegítik a márkaépítési és marketinggrafikák fellendítését.

És itt jön képbe a SEO. Az egyetlen módja annak, hogy online kapcsolatba lépjen a közönséggel, ha a grafikai tervezést SEO-baráttá teszi.

Így tudja a grafikai tervezést és a SEO-t együtt dolgozni, hogy elképesztő eredményeket érjen el.

Web Design

A cég weboldala nélküli vállalkozás tagadhatatlanul hatalmas online lehetőségeket veszít el. A fogyasztói vásárlási szokások a kereslettől és a körülményektől függően folyamatosan változnak.

A cég webhelyének hiánya azt jelenti, hogy nem használja ki az online piacot.

A másolaton kívül a webes grafikai tervezés létfontosságú ahhoz, hogy a felhasználók tovább maradjanak a webhelyen. Minden UI- vagy UX-tervező tudja, hogy egy tetszetős webhely létrehozása hogyan vonzhat több érdeklődőt.

Olvasni:  Hogyan kereshetek az Instagramon fiók nélkül

Ráadásul így:

Leíró URL

Egy másik webdesign-elem, amely hatással lehet a SEO-jára, a webhely URL-je. A keresőmotor-algoritmusok számos tényező alapján térképezik fel a webhelyeket, beleértve az URL-eket is.

Ha azt szeretné, hogy az algoritmusok gyorsan felismerjék webhelyét, hozzon létre leíró URL-eket. Ha véletlen számok helyett releváns kulcsszavakat integrál az URL-be, akkor a SEO rangsorolása nő.

Gyors betöltési idő a grafikai tervezéshez és a keresőoptimalizáláshoz

Először is, a webdizájnnak lehetővé kell tennie a gyors betöltési időt. Ez egy olyan SEO mérőszám, amelyet minden vállalkozásnak be kell tartania.

Ha a webhelyek betöltése túl sokáig tart, a felhasználók gyorsan elhagyják a webhelyet, így csökken a várakozási idő. A tartózkodási idő az az idő, amelyet a felhasználó a webhelyen tölt.

Minél magasabb a várakozási idő, annál jobb a márka keresőoptimalizálása.

Optimalizált képek

A képek optimalizálásával weboldalát a keresők első oldalain is rangsorolhatja. Egyrészt tartsa minimálisra a képméretet, anélkül, hogy a minőséget veszélyeztetné.

A nagy fájlok feltöltése befolyásolhatja webhelye betöltési idejét. Sőt, a kép fájlleírásának optimalizálása a keresőalgoritmusok számára is jó lesz.

Navigáció

A webdizájnban a szakértők a lehető legnagyobb mértékben betartják a három kattintás szabályát. A felhasználóknak három kattintással meg kell találniuk, amit keresnek. Ha ennél több kattintást igényel, előfordulhat, hogy elhagyják webhelyét.

Ez a felhasználói navigációt a webdesign és a SEO elengedhetetlen elemévé teszi. Minél több oldalt keresnek fel a felhasználók, annál többet tartózkodnak webhelyén.

Mobil optimalizálás

A webhely létrehozása egy dolog. De a célközönség felkeltése a webhelyére egy másik dolog. A mobil böngészés általában a legkedveltebb eszköz a fogyasztók számára, amikor online termékeket vagy szolgáltatásokat keresnek.

Ezenkívül a felhasználók mobiltelefonjukon, táblagépükön vagy hordozható eszközeiken keresztül is keresnek információkat. Alapján Statista, A mobil e-kereskedelem értékesítése 2024-ban elérte a 2,2 billió dollárt, és mára ez a szám 60 százalék a világ összes e-kereskedelmi értékesítéséből

Olvasni:  Hogyan segít a 9 legjobb WordPress beépülő modul megkönnyíteni a blogírást

Ez azt mutatja, hogy mennyire elengedhetetlen a mobilbarát webdesign. Ezenkívül webhelye mobilbarátsági pontszáma egy másik tényező, amely növelheti a keresőoptimalizálást.

Ha pusztán csak az asztali böngészésre hagyatkozik, az nem fogja megszakítani ezt ma és még évekig sem.

Mindenkinek van hordozható kütyüje. A webhely optimalizálása pedig azt jelenti, hogy zökkenőmentes felhasználói élményt biztosít a mobilközönség számára.

Profi tipp: Javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizze webhelye mobilbarát jellegét. Futtassa ingyenes eszközökön, például a Google Search Console-on keresztül, hogy biztosítsa mobilra optimalizálását.

Tartalom a grafikai tervezéshez és a keresőoptimalizáláshoz

A tartalommarketing a király, mondják. És igaz, hogy a márkája ezt meg tudja tenni, feltéve, hogy Ön létrehozza SEO-barát tartalom. A blogok, a fehér könyvek és az infografikák jobb olvashatóságot biztosítanak, ha vizuálisan tájékozódnak.

Beleértve a blogot is, a grafika jobb a szerkezet szempontjából. A képek megbontják a hosszú formátumú tartalmat azáltal, hogy pihentetik a szemeket a szövegtömbök közötti görgetéstől. De vegye figyelembe, hogy a képek SEO-ra optimalizálása a tartalomban segít a méretarányosodásban.

Íme néhány tipp a grafikai tervezés és a SEO együttműködéséhez:

  • A kép mérete 100 KB-nál kisebb legyen.
  • A képeknek jó minőségűnek kell lenniük.
  • Adjon elfogadható méreteket, hogy a felhasználók könnyen megtekinthessék mobileszközön (legalább 800 képpont szélességben),
  • Írja le a fájlnévben szereplő képet úgy, ahogy van.
  • Írjon be hasonló kulcsszavakat a fájlnévbe, hogy az algoritmusok relevánsnak tekintsék azt a tartalom szempontjából.
  • Optimalizálja alternatív szövegét hasonló kulcsszavak hozzáadásával.

Marketing és SEO

A digitális marketing nagy divat manapság, különösen, ha bizonyos körülmények arra ösztönzik az embereket, hogy mindent online tegyenek. Most van itt a tökéletes alkalom, hogy mindent megtegyen online hirdetési stratégiáiról.

Olvasni:  Hogyan frissítheti az AirTag helyét?

Akár nyitóoldalakat, szalaghirdetéseket, közösségi médiás bejegyzéseket vagy e-mailes hírleveleket hoz létre, a marketinggrafikák elengedhetetlenek a felhasználók figyelmének megragadásához. És minden hirdető tudja, hogy ezeknek a csatornáknak lenyűgöző grafikai tervezésre van szükségük a sikerhez.

Hogyan kapcsolódik tehát a marketinggrafika és a SEO?

Egyrészt a relevancia a SEO fejlesztésének egyik fő összetevője. Ha pedig releváns marketinggrafikákat integrál, azzal extra brownie pontokat szerezhet.

Másodszor, a hirdetéstervek elrendezése alapvető fontosságú, mivel lehetővé teszi a felhasználók számára az információk gyors megemésztését.

Bár ezek a tényezők a felhasználókra összpontosulnak, ez a közönség körében a legmagasabb szintű tudatosságot teremti meg. A keresőmotorok viszont mérvadónak és megbízhatónak tekintik a márkáját.

Összességében a közönség előtérbe helyezése pozitív hullámzási hatást hoz létre, amely jót tesz a márkaismertségnek és a keresőoptimalizálásnak.

Grafikai tervezés és SEO minősége

Mindennél jobban a minőség a legfontosabb szempont mind a grafikai tervezésben, mind a SEO-ban. Nem számít, mennyire kreatívak a grafikái, a felhasználók nem fogják értékelni, ha túl pixelesek.

Ugyanez vonatkozik az összes többi online hirdetési csatornára, például a tartalommarketingre. Bár tökéletesítette az oldalon és az oldalon kívüli SEO-t a tartalommarketing terén, blogja nem kap helyet, ha rossz minőségű (pl. helyesírási hibák, nyelvtani hibák, téves információk stb.)

Magától értetődik, hogy a márka reklámozásában mindenekelőtt a minőséget kell előtérbe helyeznie. A minőség professzionalizmust és hitelességet jelent.

Ez a két elem elnyerheti a felhasználók bizalmát. És ha ezt eléri, márkája a célközönség kedvencévé válik.

Hogyan használja ma a grafikai tervezést és a SEO-t blogjában vagy webhelyében? Szeretnék többet megtudni az alábbi megjegyzésekben.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Olvasni:  Hogyan lehet AirTag-ot hozzáadni a második telefonhoz?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott