Gyilkos Instagram-videómarketing-stratégia: 8 zseniális tipp

Emlékszel az Instagram Video Marketing stratégiájára 2013-ban? Abban az esetben, ha nem, az akkori videókat mindössze 15 másodpercre korlátozták. Ezért hoztunk létre néhányat Instagram videómarketing tippek neked most itt.

Epikus videók

Gyorsan előre, és a márkák immár 60 perces epikus videókat is közzétehetnek. És ha élő közvetítést használsz az Instagramon, akkor 4 órán keresztül folytathatod.

Nem csak ez, hanem az Instagram-videók is elérhetők 10 percnél hosszabb videókhoz. Akár egy órányi videót is készíthet az Instagramon.

Mindezek az elsöprő változások azt jelentik, hogy a stratégiának úgy kell alkalmazkodnia, hogy továbbra is megölje, amikor a közösségi médiában vezető emberekről van szó. A videók használata az Instagramon szervesen növelheti közönségét.

Ha azon tűnődsz, hogy az ördögbe fogod lerombolni a versenyt, és a legvizuálisabb platformokon elérni a megfelelő embereket, csatlakozz hozzánk, és vessünk egy pillantást 8 zseniális Instagram-videómarketing tippre.

Először is, mielőtt elkezdené, győződjön meg arról, hogy rendelkezik üzleti Instagram-profillal!

1. Instagram orsókkal

A tekercsek a legújabb divat az Instagramon, 60 másodperces szpotokkal, amelyek gyorsan felhívják magukra a figyelmet!

Választhat a rögzítési effektusok közül, beleértve az időzített szöveget, az AR-szűrőket, a zöld képernyő módot, a zenét, az időzítőt és a sebességszabályozást, valamint hozzáférést a teljes hangkönyvtárhoz.

Olvasni:  Az 5 legjobb YouTube-játékcsatorna [+Marketing Tips]

A tekercsek virtuális formátumban jönnek létre, és megjeleníthetők az Instagram hírfolyamában, valamint egy tekercslapon és egy dedikált tekercsprofil lapon.

Végül, az Instagram tekercsekkel megcímkézhet termékeket, beleértve a feliratokat és a hashtageket, és még kapcsolatba léphet közönségével az Instagramon.

Nézze meg az alábbi videót, hogy megtudja, hogyan készíthet saját tekercseket a Canva segítségével az Instagram számára, ha nem szeretné magát videóra rögzíteni.

2. Döntse el, hogy milyen különböző típusú videókat szeretne létrehozni az Instagramon

Az Instagramon többféle videót is létrehozhat. Az, hogy milyen típust hoz létre bármikor, a céljaitól függ.

Célszerű összeállítani egy tartalommarketing-stratégiát, amelynek segítségével körülhatárolja, hogy a héten vagy hónapban milyen típusú videók fognak megjelenni.

Márka videók — Ezek a videók a márkája ismertségét növelik márkás történetmesélés. Ezeket általában a hideg közönségnek és az új érdeklődőknek célozza meg.

Termékvideók — Egy egyszerű videó, amely bemutatja a termékét és annak előnyeit, és cselekvésre való felhívást is tartalmaz.

Útmutató videók — Ezek a videók kevesebb mint 60 másodpercben bemutatják, hogyan hozhatják ki ügyfelei a legtöbbet egy adott termékből. Az ilyen típusú videók arról szólnak

Oktató videók — Ezekkel a videókkal a terméke helyett a saját résére koncentrálhat. Ezek a videók kiválóak a bejövő marketinghez, mivel segítenek abban, hogy Önt szakértővé tegye

3. Döntse el, hogy mely érzelmeket szeretné elérni

Amikor megnéztél egy filmet, éreztél valamit. Talán sírtál a Titanic alatt, vagy legyőzhetetlennek érezted magad a Fekete Párduc alatt.

Bár az Instagram-videók aligha hollywoodi filmek, mégis éreztetniük kell valamit a közönségükkel, ha hatékonyak akarnak lenni.

Olvasni:  14 kötelező készség minden szabadúszó közösségi médiamenedzser számára

Válassz egy érzelmet, amelyhez kötni szeretnéd a videódat. Lehet boldogság és pozitivitás, de lehet humor is. Az emberek ma szeretnek és nevetniük kell.

4. Készítsen szemet gyönyörködtető videókat Instagram-videómarketingjéhez

Az Instagram-videókkal az a helyzet, hogy a legtöbben hang nélkül nézik őket. Ezt teszik a Facebookon is.

Bár attól tarthat, hogy üzenete egyszerűen nem jut el az emberekhez, ha nem hallanak semmit, ez nem igaz. Csak annyit kell tennie, hogy a videók a lehető legszembeötlőbbek legyenek, hogy az emberek kattintsanak – és esetleg még a hangerőt is felerősítsék.

Felkelti a kíváncsiságunkat azáltal, hogy olyan jó megjelenésű.

A Burger King néha még olyan videókat is készít, amelyek teljesen némák, de rendkívül ügyesek és képesek lekötni az embereket. Amint alább látható, kabalája jelbeszédet használ (feliratokkal kísérve), hogy felkeltse a figyelmünket.

Van még egy ok, amiért videóidat a lehető legszembeötlőbbé kell tenni: Sok néző kihagy egy videót, ha 5 másodperc elteltével sem ragadja meg a figyelmét.

Használjon videofeliratokat, legyen ügyes a látványvilággal, és esetleg adja hozzá logóját (ez segít a bizalomépítésben).

5. Válassza ki az optimális videóhosszt (Tipp – ne haladja meg a 26 másodpercet)

Míg az Instagram most lehetővé teszi 60 másodperces videók készítését, ez nem jelenti azt, hogy 10 perces videókat kell készítenie.

Valójában a tanulmányok kimutatták, hogy a Az optimális Instagram-videó 26 másodpercig tart. Ezen túlmenően a nép elveszti érdeklődését.

Ez azt jelenti, hogy ragaszkodnia kell egyetlen üzenethez, és azt lézerfókuszúnak és szuperfeszesnek kell tartania.

Ha attól tart, hogy a 26 másodperc nem elég ahhoz, hogy üzenetét átadja, kísérletezzen körhintavideókkal.

Alternatív megoldásként hozzon létre 4 rövid videót egy téma alapján.

Olvasni:  Hogyan készítsünk gyilkos grafikát: Canva vs. Adobe Creative Cloud Express?

6. Adja meg cselekvésre való felhívását a videómarketing-stratégiához

A cselekvésre ösztönzés (CTA) kulcsfontosságú fogaskerék a videómarketing-kerékben. Enélkül minden erőfeszítésed hiábavaló lehet.

A cselekvésre ösztönzésnek nem kell szerepelnie magában a videóban, de feltétlenül hozzá kell adni a felirathoz. Mondd el nézőidnek, mit szeretnél, hogy legközelebb tegyenek. Mostantól linkeket is hozzáadhat a történet funkcióhoz.

Győződjön meg arról, hogy a következő lépés logikus, és jelentős jelentőséggel bír a videó és a cél szempontjából.

Ha például márkavideót készítettél (lásd fent), akkor az lesz a célod, hogy minél többen kövessék az oldaladat. Tehát a CTA lehet valami olyan egyszerű, mint a „követj minket”. Még a privát profillal rendelkezők is követhetik az oldaladat.

Másrészt, ha azt szeretné, hogy az emberek egy linkre kattintsanak, el kell helyeznie a linket az életrajzába.

7. Hozzon létre egy Stories Instagram-videót

Az Instagram Stories stratégiája elkülönülhet az általános Instagram-videómarketing-stratégiától. Számos módja van a márkák használhatják az IG Stories-t szolgáltatásaik népszerűsítésére és növelje a konverziók számát, és íme néhány ötlet:

— A Stories-on keresztüli márkabevezetők tájékoztatják az új látogatókat a cégéről. Elmentheti ezt a történetet, hogy az újonnan érkezők szinte azonnal felgyorsuljanak.

— Mutassa be röviden, hogyan használhatja fel egy adott termékét egy szórakoztató, zenével kísért történetben lépésről lépésre. Ez is egy nagyszerű módja annak összegyűjti az ügyfelek visszajelzéseit!

— A kulisszák mögötti videók humanizálják márkáját, és lehetővé teszik, hogy közönsége közelebb kerüljön Önhöz. Ezek nagyszerű módjai az ügyfelekkel való kapcsolatteremtésnek, és könnyen elkészíthetők.

— Az Instagram Stories segítségével kapcsolatba léphet ügyfeleivel és kapcsolatokat építhet ki. Válaszoljon a kérdéseikre, és mutassa be szakértelmét (és humorérzékét).

Olvasni:  Tudja, mikor vonjon be egy tartalommarketinget a marketingstratégiájába

Ne felejtse el hozzáadni a linkjét a történetekhez tartozó linkmatricával.

Forrás: Business2Community

8. Hozzon létre egy gyilkos hosszú videóstratégiát

Az Instagram Stories stratégián kívül szükség lehet egy hosszú videóstratégiára is.

A videók akár 60 percesek is lehetnek, ami több teret biztosít a közönséggel való rendkívül fontos kapcsolat kialakításához.

Csakúgy, mint a történeteknél, hosszú videóformátumokkal is bemehetsz a színfalak mögé, és mindenkit bemutathatsz a csapatodnak. A Salesforce megtette ezt, és ez segített nekik bizalmat építeni a közönségükben. Más zenészek is használták a hosszabb formátumot.

Ezt leszámítva az ilyen típusú videókat használhatod a vállalkozásodról és márkádról szóló ismeretek és információk szórakoztató megosztására. Interjút is készíthetsz a saját fülkédben lévő gondolatvezetővel. Menjen ki és próbáljon ki különböző helyszíneket is. Legyen izgalmas a dolog!

Bármit is tesz, feltétlenül használnia kell ezeket a hosszabb videóformátumokat a közönség számára. Az értéknek mindig az első helyen kell lennie.

Utolsó gondolatok: Instagram videómarketing tippek

Ez a 8 módszer egy fantasztikus Instagram-videómarketing-stratégia elkészítésére. Csak szórakozz vele. Ez az Instagram szépsége – ez egy közösségi platform, amely lehetővé teszi a márkák szórakozását.

Mindaddig, amíg megteszed a megfelelő lépéseket (korlátozod a videóid hosszát, és szögezed le a CTA-kat), szabadon készíthetsz olyan gyilkos tartalmat, amely jó érzéssel tölt el közönséged irántad és önmagukban.

Használsz ma videókat az Instagramon marketingedre? Melyek a kedvenc Instagram videó marketing tippjeid?

Az alábbi megjegyzésekben szeretnénk többet megtudni az Instagram-videóidról!

Kas Szatylowicz a Nightwatch közösségimédia-menedzsere és tájékoztatási koordinátora – ez a következő generációs keresési láthatósági eszköz. Nézze meg a Nightwatch blogot, és lépjen kapcsolatba vele a LinkedInen vagy a Twitteren: @KasSzatylowicz

Kas Szatylowicz legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott