Ha fogadsz vendégposztokat a blogodban: Átfogó útmutató

Minden webhelytulajdonos ismeri azt a pillanatnyi izgalmat, amelyet ez az értesítés felugrik:

És bár a kapcsolatfelvételi űrlapok közül sok a végén spamnek minősül, időnként valaki felajánlja, hogy vendégként küldjön bejegyzést a blogjára. Akkor mit?

Számos oka lehet annak, hogy miért szeretne vendégbejegyzéseket fogadni a blogjában. Ez egy egyszerű módja annak, hogy növelje blogja teljesítményét, diverzifikálja a tartalmat, és hallgasson hiteles forrásokból a résén – mindez jót tesz olvasóinak és webhelye SEO-jának.

Ez azt jelenti, hogy nem minden vendégbejegyzési javaslat remekmű lesz. És lehet, hogy most nem vagy hajlandó elköteleződni a rossz minőségű bejegyzések átolvasása és elutasítása mellett.

De ha egyáltalán kíváncsi vagy arra, hogy a vendégposztok elfogadása megfelelő-e a blogodhoz, akkor jó helyen jársz.

Végigvezetjük a vendégbejegyzések elfogadásának alapjain, beleértve az előnyöket és hátrányokat, a megfontolandó szempontokat, valamint azt, hogy hogyan hozhat létre irányelveket a vendégbejegyzésekre, hogy a kiválasztási folyamat a lehető legzökkenőmentesebben menjen végbe.

Merüljünk el.

Mi az a vendégküldés?

A vendégbejegyzés olyan forgatókönyvet ír le, amikor valaki más tesz közzé egy cikket a blogodon. Ezeket a bejegyzéseket jellemzően olyan emberek írják, akik a blogod résébe tartoznak, és akik szeretnék ötleteiket és véleményüket szélesebb közönséggel megosztani.

Ezek lényegében egy konferencián felszólaló vendég digitális változata – csak kevésbé formálisak és tartósabbak, mivel a bejegyzés valószínűleg több évig fent marad a blogodon.

Tehát mi haszna van a vendégplakátoknak és a webhely-vállalkozások tulajdonosainak?

Előfordulhat, hogy a vendég poszter egy backlinket kap a webhelyére, ami segíti a keresőoptimalizálási erőfeszítéseit, és potenciálisan növeli az organikus forgalmat.

A webhely tulajdonosa cikket kap a téma szakértőjétől, és bizonyos esetekben fizetést is kap a bejegyzésért, ami vonzó módja a blog bevételeinek növelésének.

A vendégposztok elfogadásának előnyei és hátrányai

Bár a jó minőségű vendégbejegyzések elfogadása nagyszerű módja annak, hogy friss és hiteles tartalmat adjon webhelyéhez, ez egyben frusztráló és időigényes folyamat is lehet.

Nézzük meg közelebbről a vendégposztok fogadásának előnyeit és hátrányait a blogodban, hogy megtudd, az előnyök felülmúlják-e a hátrányokat.

A vendégposztok elfogadásának előnyei

Javítja webhelye SEO-ját

Az egyedi, hiteles perspektívát hozó vendégbejegyzések segíthetnek webhelye tekintélyének növelésében – ez fontos tényező az olyan keresőmotorokon, mint a Google, a rangsorolásnál.

Olvasni:  Hogyan indítsunk anyablogot 2024-ben (teljes útmutató)

Például egy egészségügyi és wellness webhely számára előnyös lehet egy orvos által írt vendégbejegyzés. Az olvasók valószínűleg megbíznak abban, amit egy egészségügyi szakember mond. És ha rendszeresen fogadsz tőlük blogbejegyzéseket, olvasóid valószínűleg megbízhatóbbnak tekintik a blogodat, és ennek következtében több időt töltenek ott.

Továbbá, ha vendégbejegyzéskéréseket kap más, az Ön területén ismert blogoktól, kölcsönös linkeket szerezhet a webhelyükről a sajátjára, ami szintén javítja blogja keresőoptimalizálását.

Friss tartalmat ad a blogjához

A vendégposztok elfogadása a webhelyén megnyithatja az ajtót egy kis fűszerezés és változás előtt a webhelyen. A különböző írók különböző nézőpontokat, írásstílusokat és tapasztalatokat hoznak magukkal, amelyek gazdagíthatják a blog tartalmát, és új módokon kelthetik fel közönséged érdeklődését.

Tegyük fel például, hogy egészség- és fitneszblogot vezetsz, és egy személyi edzőtől kérsz egy cikket az izomépítésről. A fitneszről szóló egyedi meglátásaik hozzáadott értéket adnak webhelyéhez, és visszhangra találják a közönséget. Ki ne szeretne lényegében ingyenes tanácsot kapni egy személyi edzőtől?

Ráadásul, ha a személyi edző népszerűsítette a cikket a közösségi médiában és ügyfelei körében, ez egy másik lehetséges forgalomforrás a blogod számára.

Növeli a közzétételi gyakoriságot

Alapján HubSpot, azoknak a kis blogtulajdonosoknak, akik az organikus forgalom növelésére összpontosítanak, hetente legfeljebb négyszer kell új tartalmat közzétenniük. Az sok. Főleg, ha minden mást figyelembe veszünk, ami a hatékony digitális tartalomstratégia kialakításához szükséges.

A vendégküldéssel azonban lehetősége nyílik arra, hogy növelje bevételét, miközben gyakrabban tesz közzé. Gondoljon a tartalom következetes közzétételére, például az ütőtányérra lépésre. Minél több ütést végzel, annál valószínűbb, hogy kiüti a labdát a parkból.

A tartalommarketing ugyanaz. Ha többet teszel közzé (amíg fenntartod a minőséget), az csak segíthet, a jól megírt és hiteles vendégposztok elfogadása pedig egyszerűen növeli a mennyiségi kapacitásodat.

A vendégposztok elfogadásának hátrányai

Növeli a rossz minőségű tartalom közzétételének kockázatát

Mivel nagyobb a kockázata annak, hogy rossz minőségű vendégbejegyzéseket kap, sokkal éberebbnek kell lennie, hogy megakadályozza, hogy ezek megjelenjenek a webhelyén.

Ha valamelyik kicsúszik a réseken, az negatívan befolyásolhatja webhelye SEO-rangsorát és hírnevét.

Ezenkívül a rosszul megírt vagy plagizált tartalom szankciókat vonhat maga után a keresőmotorok részéről. Ezért kulcsfontosságú az ellenőrzési és szigorú blogírási irányelvek alkalmazása.

A vendégplakátok és szabadúszók ellenőrzésére szolgáló rendszer segít elkerülni az alacsony minőségű, önreklámozó tartalmakat, és megőrzi webhelye hírnevét és a keresési rangsorokat.

Tegyük fel például, hogy digitális marketinges blogot vezet, és egy étkezésre és táplálkozásra szakosodott író vendégbejegyzést tesz közzé. Írásuk kiváló lehet, de mindig fenn kell tartania a jogot egy utolsó ellenőrzés elvégzésére, hogy megbizonyosodjon arról, hogy blogbejegyzésük megfelel-e az Ön minőségi előírásainak.

Jelentős időráfordítást igényel

A bemutatók felolvasásától a feltételek megtárgyalásáig és a bejegyzések szerkesztéséig a vendégbejegyzések közzététele időigényes lehet, ha nincs beépített rendszere a dolgok zökkenőmentes működéséhez. Ha nem kezelik hatékonyan, az időt veszíthet, és meghaladhatja az előnyöket.

Olvasni:  E-kereskedelmi webdesign: milyen szerepet játszanak a tervezők?

Végtére is, ha a blogoddal töltöd az időt, valószínűleg az, amit szívesebben teszel – nem fogadod el a vendégbejegyzési javaslatokat.

De a megfelelő rendszerekkel és stratégiákkal, például egyértelmű vendégblogírási irányelvekkel, a lehető legnagyobb mértékben csökkentheti az átvilágítással töltött órák számát.

Spam jellegű vagy irreleváns backlinkeket eredményez

Amikor elkezd fogadni a vendégbejegyzéseket, fennáll annak a veszélye, hogy rossz minőségű tartalomhoz jut, beleértve a spam jellegű vagy irreleváns linkeket a spam webhelyekre.

Tegyük fel, hogy elfogadtad a stresszkezelésről szóló bejegyzést életmódblogodban. Minden jónak tűnik mindaddig, amíg nem talál egy rejtett linket egy webhelyre, amely tele van hirdetésekkel és felugró ablakokkal, amelyek átverésnek tűnnek. Nem jó.

Ha egy látogató rákattint a linkre, az összezavarodik, és potenciálisan elégedetlen lesz a blogodban szerzett tapasztalataival. Lehet, hogy éppen most veszített el egy olvasót.

És ha a webhelyet a Google korábban átverésként jelölte meg, az hatással lehet webhelye domainjogosultságára, ami potenciálisan alacsonyabb rangsorolást eredményezhet webhelye keresésében.

Ennek elkerülése érdekében futtasson minden vendégbejegyzést ellenőrzőn keresztül a rejtett hivatkozások azonosításához.

Egy egyszerű, de hatékony eszköz, amelyet WordPress webhelyén használhat, a Külső linkek csatlakoztat. Ezzel a kiegészítővel egyszerűen ellenőrizheti a webhelyén található összes linket, és ellenőrizheti, hogy azok pontosan hová vezetnek.

A vendégposztok elfogadása előtt megfontolandó szempontok

A vendégek bejegyzéseinek elfogadása egy tényezőtől függ: az értéktől.

Az az érték, amelyet Ön és látogatói a vendégbejegyzésekből kapnak, meghaladják az idő- és energiaköltségeket? Ha a válasz igen, akkor a vendégbejegyzések kiváló kiegészítői lehetnek a blogodnak.

Vessünk egy pillantást néhány tényezőre, amelyet figyelembe kell vennie, mielőtt eldönti, hogy a vendégbejegyzések elfogadása megfelelő-e a blogjában.

Kell-e fizetni a vendégposztokért?

A vendégbejegyzések díjának bevezetése új bevételi forrást hozhat a blogodban, de ezt nem szabad félvállról venni.

Pozitívum, hogy a vendégbejegyzésekért járó díj fizetése biztosítja, hogy pénzt kapjon a beadványok kezelésével, a tartalom áttekintésével és a SEO-optimalizálással töltött időért.

A vendégbejegyzésekért való pénz felszámítása azonban korlátozhatja a vendégbejegyzések elérhetőségét. Bár ez pozitívum a nem kívánt, szükségtelen tartalom kiszűrésére, árthat Önnek.

Gyakori probléma olyan tehetséges írók megtalálása, akik nem engedhetik meg maguknak a díjakat, aminek következtében a blogod kevesebb lesz.

Mennyit fog fizetni?

Eltarthat némi próbálkozásba és hibába, mielőtt olyan ártervet választasz, amely megfelel a blogodnak.

Előfordulhat például, hogy négy vendégbejegyzést foglalhat havi 500 dollárért posztonként. Vagy 12 vendégbejegyzés havonta 250 dollárért posztonként. Minden attól függ, hogy mi a rés, mekkora a blogod, és hány író kíván hozzájárulni ehhez.

Ne feledje, hogy díjai tisztességesek és indokoltak legyenek. Az alulszámlázás miatt a blogod kevésbé tűnik hitelesnek, a túltöltés pedig elriaszthatja a potenciális közreműködőket. Kezdje azzal, hogy kutasson a saját résén lévő blogok között, hogy megtudja, mennyit fizetnek.

Hogyan hirdeted, hogy fogadsz vendégposztokat?

Ha úgy döntött, hogy elfogadja a vendégbejegyzési javaslatokat, a legegyszerűbb módja annak, hogy többet szerezzen, ha hirdet a közösségi médiában, hírlevelekben és közvetlenül a blogjában.

Olvasni:  Hogyan javítható a webhely teljesítménye a WordPressben

Ezen túlmenően, ha szívesen vesz részt személyes eseményeken a saját résén, a hálózati lehetőségek kölcsönösen előnyös vendégküldési lehetőségeket kínálhatnak.

A további ajánlatok másik módja a digitális tartalomstratégia kihasználása. Sok leendő vendégblogger keres lehetőségeket olyan kifejezésekkel, mint „írjon nekünk” vagy „küldjön be egy vendég bejegyzést”.

Hogyan fogja érvényesíteni a minőségi előírásokat?

Amikor elkezdesz díjat számítani a vendégbejegyzésekért, csábító lehet, hogy lejjebb tedd az elvárásaidat, és elfogadj olyan bejegyzéseket, amelyeket egyébként nem tennél, ha nem lenne pénz.

De ez az a fajta stratégia, amely gyorsan visszaüthet. Olvasói bíznak a munkádban és a közzétételed hitelességében. Hosszú távon ennek megalkuvása nem éri meg azt a pénzt, amit rövid távon keresne.

Ezenkívül fontos, hogy átlátható legyen a szponzorált tartalmak és a fizetett bejegyzések. Nemcsak az olvasók értékelik, de sok platformon követelmény is.

Vendégküldési irányelvek létrehozása

A jól meghatározott közreműködői irányelvek létrehozása az egyik leghatékonyabb módja a vendégküldés minden hátrányának kiküszöbölésének, biztosítva ezzel, hogy maximalizálja az előnyöket.

Az alábbiakban lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan hozhat létre irányelveket a vendégbejegyzések elfogadásához.

1. Határozza meg céljait

A célok meghatározása két dolgot segít elérni: alakítja a vendégküldési irányelveket, és elvárásokat támaszt az elérni kívánt céllal kapcsolatban.

Például, ha az a szándéka, hogy fellendítse a SEO-t, érdemes azokra a vendégbejegyzésekre összpontosítania, amelyek értékes, szemléletes tartalmat tartalmaznak megfelelő kulcsszóhasználat mellett.

Alternatív megoldásként, ha új közönségre szeretne terjeszkedni, érdemes lehet egy szélesebb körből származó bejegyzéseket is elfogadni.

2. Határozza meg az elfogadandó tartalom típusát

Ezután el kell döntenie, hogy milyen típusú cikkeket fogad el webhelyén.

Mindez a réstől, a közönségtől és a céloktól függ. Például egy technológiai blog fogadhat vendégbejegyzéseket értékelések, útmutatók vagy iparági hírek formájában.

Másrészt az életmódblogok előnyben részesíthetik az olyan bejegyzéseket, mint a listák, személyes esszék vagy receptek.

Minden azon múlik, hogy tipikus olvasói milyen típusú bejegyzéseket fognak a legjobban élvezni.

3. Állítson fel minőségi szabványokat

A bejegyzéseihez használt minőségi szabványoktól függően itt is újra felhasználhatja azokat.

Előfordulhat például, hogy a webhelyén lévő vendégbejegyzések sehol máshol ne jelenjenek meg. Vagy megadhat egy minimális szószámot, minimális számú forrást vagy egy bizonyos szintű személyes szakértelmet.

Ragaszkodhat a helyes nyelvtanhoz, helyesíráshoz és formázáshoz is – talán még stílus útmutatót is megadhat, például APA, MLA vagy Chicago.

Ha néhány példát ad meg a webhelyén található jó minőségű bejegyzésekre, akkor ez hasznos lehet, mivel a potenciális vendégplakátoknak átérzik, mit kell írniuk ahhoz, hogy elfogadják.

Ügyeljen arra, hogy felvázolja a linképítésre vonatkozó belső és külső szabályokat. Előfordulhat például, hogy 500 szóhoz egy belső hivatkozásra van szükség, és korlátozhatja a szerző webhelyére vagy nagy tekintélyű forrásokra mutató külső hivatkozásokat.

Olvasni:  4 e-kereskedelmi stratégia az online áruház bővítéséhez

Ha pedig képeket vagy egyéb médiát igényel a bejegyzéseiben, ezt is bele kell foglalnia az irányelvekbe.

4. Határozza meg a felülvizsgálati és jóváhagyási folyamatot

A tartalmi irányelvek másik összetevője a felülvizsgálati és jóváhagyási folyamat.

Ez különösen fontos, ha elfogadja a vendégposztok fizetését. Világosnak kell lennie, hogy az írók mikor számíthatnak arra, hogy munkájukért fizetést kapnak.

A felülvizsgálati és jóváhagyási folyamat meghatározásakor érdemes valami ilyesmit mondania: „Fenntartjuk a jogot, hogy ne tegyünk közzé egy cikket, ha az nem követi az irányelveket.”

Ezenkívül meg kell adnia a vendégbloggereknek, hogy mennyi időbe telik átdolgozni és jóváhagyni, és hogyan tudják megtudni, hogy bejegyzésüket elfogadták-e vagy sem.

5. Kezelje az elvárásokat

Az elvárásokat úgy szeretné kezelni, hogy megmondja, mennyi ideig tart a jóváhagyás, és mire számíthatnak az írók a blogbejegyzés népszerűsítésével kapcsolatban.

Például egy üzleti blog tulajdonosa előre tudathatja a vendég poszterekkel, hogy minden bejegyzés meg lesz osztva LinkedIn- és Twitter-fiókjaikon.

Vendégbejegyzési javaslatok értékelése

Noha Ön dönti el, hogy mi jelenjen meg webhelyén, és mit nem, van néhány általános irányelv, amelyet követhet, hogy megkönnyítse az ellenőrzési folyamatot.

Íme néhány bevált gyakorlat, amelyet követni kell a vendégbejegyzések áttekintése során:

  • Értsd meg a szerző szándékát: Legyen szó saját webhelyük reklámozásáról vagy kapcsolt linkről, a szerző szándéka segít a hitelesség és integritás szűrésében.
  • Ellenőrizze a szerző hitelesítő adatait: Nézze meg hátterüket, szakértelmüket és hitelességüket. Valóban megvan-e az a tapasztalatuk a javasolt témával kapcsolatban, mint ahogy azt állítják?
  • Tekintse át a korábbi munkákat és mintákat: Ha áttekinti egy vendégposzter korábbi munkáját, jó képet kaphat arról, hogy a hangvételük és stílusuk megfelel-e az Ön webhelyének.
  • Értékelje a javaslat minőségét: Tekintse át a hangmagasság szerkezetét, nyelvtanát és hangnemét, hogy értékelje a bejegyzés lehetséges minőségét.
  • Erősítse meg az aktuális relevanciát: Mielőtt elfogadna egy vendégbejegyzést, meg kell győződnie arról, hogy a téma releváns-e a blog réséhez és a közönség fájdalmaihoz.

Vendégbejegyzések elfogadása a blogodban: Átfogó útmutató

Ijesztő feladatnak tűnhet annak eldöntése, hogyan fogadja el a vendégbejegyzéseket a webhelyén. Ám néhány gondos tervezéssel és világos vendégküldési irányelvekkel növelheti blogja tartalmát, és potenciálisan javíthatja a keresőoptimalizálást.

A nap végén pedig kiváló minőségű blogokat fogsz eljuttatni olvasóidhoz, akik úgy látják, hogy webhelyed megbízható információk és tekintély forrása. Ezért nagyon fontos, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa az olvasók elköteleződése érdekében.

Ennek egyik módja egy megbízható és teljesítményorientált webtárhely-szolgáltatóval való együttműködés.

A Hostingernél biztonságos, méretezhető és gyors WordPress tárhely-terveket kínálunk, amelyek úgy épülnek fel, hogy a blogoddal együtt növekedjenek.

Szakértői csapatunk 24/7/365 hozzáférésével pedig akkor kapja meg a választ, amikor szüksége van rájuk, legyen szó ingyenes webhely-migrációról vagy DNS-kiszolgálókról.

Tekintse meg teljesen felügyelt WordPress tárhely-terveinket, hogy elkezdhesse még ma.

Új publikációk:

Ajánlott