Halottak a közösségi média hírcsatornái 2024-ban?

A jó öreg közösségimédia-hírcsatornák szinte kihaltak, és az évek során oldalakkal, csoportokkal, történetekkel, közösségekkel és most terekkel vizesedtek fel.

Ha mostanában nem láttad, a Twitter elkezdte létrehozni a Közösségeket, a LinkedIn pedig saját hírlevél funkcióval és termékek lappal indult. Az Instagram tárcsákat adott hozzá, ami önmagában egy teljesen új adatfolyam volt.

A legújabb funkciók közül sok csak mobileszközökhöz készült, például az Instagram kiemelései. Most a terek népszerűek a Twitteren. Mi lesz a régi hírfolyamokkal? Elavult közösségi média hírfolyamokká válnak?

Kezdek így gondolkodni, ahogy 2024-ban járunk. Hogyan fognak lépést tartani a kisvállalkozások ezekkel a közösségi média változásaival?

A Facebook közösségi média hírcsatornái egy ideje halottak

Ha ma felkeresi a Facebookot, választhat, hogyan tekintheti meg Facebook hírfolyamát. Csak olyan videókat tekinthet meg, amelyek sok hirdetési bevételt hoznak a Facebook számára.

A Facebook azt állítja, hogy jutalmazza az organikus elérést azoknak a bejegyzéseknek, amelyek vitára késztetik és lekötik a felhasználók figyelmét, elvégre a videók ezt teszik. Ha van Facebook-oldala, akkor a videók több megtekintést kapnak, mint más típusú bejegyzések.

A Facebook algoritmusa szabályozza a bejegyzések sorrendjét és megjelenítését, így a felhasználók azt látják, ami számukra a legrelevánsabb. Ha a bejegyzéseidet mások is megosztják, az segít ebben az algoritmusban és a bejegyzéseid elérésében.

Olvasni:  Ügynökség reflektorfényben: A Lucid Media követi Māori Val...

Ahelyett, hogy időrendi sorrendben tennénk közzé a tartalmat, a bejegyzések és hirdetések az alapján jelennek meg, hogy a Facebook mit lát relevánsnak az Ön, felhasználó számára. A Facebook azt is előnyben részesíti, hogy ne ossza meg az összes linket a Facebook-bejegyzéseiben.

Az egyedi tartalom megnyeri a link típusú bejegyzéseket.

Választhat a Facebook-csoportok és a fő hírfolyamok között

A csoportok divattá váltak a Facebookon. De hogyan működik az algoritmus a többi hírfolyam-beállításnál? Jól, az Agorapulse szerint a Facebook-csoport elérése sokkal jobb, mint ma egy oldal elérése.

Néhány tipp tőlük:

  • Kínálj exkluzív tartalmakat a Facebook-csoportban.
  • Válaszoljon a csoport kérdéseire.
  • Oszd meg az arcokat a márka mögött.

De ha létrehozza saját Facebook csoportját, készüljön fel arra, hogy időt szánjon rá! Moderálni kell, és gyorsan reagálnia kell a megjegyzésekre. (Okos lépés lenne, ha egynél több ember irányítana egy csoportot!)

Ne feledje, ez vagy idő, vagy pénz. Jelenleg a Facebook nem használ csoportos hirdetéseket, de lefogadom, hogy a radarban lehet!

A Twitter-listák távol tartják a Twitter fő hírfolyamától

Twitter, évek óta léteznek Twitter listák. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy összpontosítson a Twitterre, különösen az elmúlt évben.

A listákat privát vagy nyilvánossá teheti. Igény szerint bármikor hozzáadhat vagy törölhet személyeket.

Vannak azonban lehetőségei a Twitter hírfolyamaihoz. Kiválaszthatja kedvenc témáit, amelyek megváltoztatják az algoritmust. Nyissa meg a beállításokat, és fedezze fel a területeket a legújabb lehetőségek megtekintéséhez.

Még azt is megváltoztathatja, hogy mit lát, ha rákattint egy tweetre – lehetőség van kijelenteni, hogy nem érdekli ez a tweet. Egy másik módszer a saját algoritmus megváltoztatására.

Olvasni:  10 használható közösségi média tervezősablon

A fenti példa bemutatja, hogyan módosíthatja az idővonalat/algoritmust!

Most a Twitter kiterített „tereket”.

Mik azok a Twitter-terek?

A Spaces olyan hely, ahol találkozhatunk, és a Twitter-közösség, a Twitter használóinak hangja köré épül.

A terek addig élnek, amíg nyitva vannak; amint véget érnek, többé nem lesznek nyilvánosan elérhetők a Twitteren. Az első bevezetés az IOS platformmal rendelkezők számára készült. Itt kell várnom, mivel Androidot használok. De te is jelentkezhetsz! (Hacsak nincs privát/védett Twitter-fiókja.)

Területenként azonban legfeljebb 10 fő beszélhet. Igen, ezek a Twitter-helyek hangosak lesznek. A Twitter felülvizsgálja őket, és felfüggeszti azokat, akik megsértik őket

Mi a helyzet az Instagram algoritmussal?

Az Instagram egy másik érdekes közösségi média hálózat. Az algoritmus itt kizárólag az elköteleződésen alapul.

Maga az Instagram szerint

Úgy hangzik, mint egy másik titkos szósz recept, nem igaz? De várj, van még. Mi a helyzet a történetekkel és a tekercs feeddel? Igen, forog már a fejed? Üdvözöllek a közösségi média kezelésének világában 🙂

Egy dolog, amit mostanában olvastam, ami rendkívül fontos: Naponta legalább 5 percet Instagramon tölteni, ez pedig mások bejegyzéseinek kommentálása és üzenetek küldése. Ne csak tedd közzé a „dolgaidat” az Instagramon, és ne menj el máshová.

Közösségi média hírcsatornák a Pinteresthez

Ha elolvastad a legutóbbi bejegyzésemet, azt az inspirálta, hogy a következő évben nem töltök annyi időt a Pinteresten az algoritmusváltásaikkal. Már a Tailwind sem tudott változtatni.

A legmagasabb havi nézettség 110 000 felett volt, majd az új Pinterest algoritmussal 50 000 alá esett. 2022-ben nem a Pinterest volt a forgalom fő mozgatója itt.

Olvasni:  15 egyszerű számítógép-karbantartási tipp kezdőknek

Ez azonban 2024-ban megváltozott, mivel több „megfelelő” méretű képet használtam, és a forgalom ismét több mint 85 000 havi megtekintésre nőtt. A gombostűk tovább tartanak, mint bármely más közösségi bejegyzés.

A LinkedIn algoritmusa is megváltozott

A LinkedIn hírfolyam-algoritmusában jelentős változások történtek. Ross Simmonds elmagyarázta ezt nos egy blogbejegyzésben

“A tartalmat lényegében egy KIS számú embernek szolgáltatják ki, akikkel kapcsolatban állsz, és ha ezek az emberek BEKÖVETKEZIK, akkor továbbítják a szerkesztőknek (valódi embereknek), hogy eldöntsék, továbbra is meg kell-e mutatni a tömegek.”

Minél több tartalmat osztanak meg ismerősei kis csoportjában, annál több ember látja a LinkedIn-en.

A LinkedIn tehát alapvetően a Facebook nyomdokaiba lépett a bejegyzések megosztásának és megjelenítésének módjában. Minden az elköteleződési tényezőn múlik.

A YouTube algoritmusa frissítve

A YouTube az évek során sokszor megváltoztatta hírfolyamát, és mivel a Google tulajdonában van, inkább titkos szósz. Ez egy „valós idejű visszacsatolási hurok, amely a videókat az egyes nézők eltérő érdeklődési köréhez igazítja”. A YouTube dönti el, hogy kinek jelenjenek meg a videók.

Figyelik a felhasználói viselkedést, és megnézik, hogy az emberek nézik-e, megosztják-e vagy kommentálják-e a tartalmat. Tehát még a YouTube is az elköteleződésről szól. Az új SORTS funkció nagy divat ezen a közösségi hálózaton. Kinek van már ideje hosszú videókat nézni?

Használhat bizonyos kulcsszavakat és leírásokat annak érdekében, hogy videói megjelenjenek a YouTube keresésében. Az ún Tube Buddy, amelyet INGYEN kipróbálhat.

Sokat segített az elmúlt évben, hogy videóimat a YouTube hálózatra optimalizáltam.

Neked: közösségi média hírcsatornák – eltűnnek?

Ön szerint a közösségi média hírfolyamai kihaltak, vagy újjáélednek a következő évben? Szeretnék többet tudni az alábbi megjegyzésekben.

Olvasni:  6 hatékonyan használható tartalomnaptár eszköz

GYIK

Mik azok a közösségi média feedek?

A közösségimédia-hírcsatorna a fő hely, ahová az emberek belépnek a közösségi média hálózatba. Itt jelenik meg az összes nyilvános bejegyzés.

Mik azok a csoportok a közösségi médiában?

Ezek egy külön hírcsatorna azok számára, akiknek közös érdeklődésük van egy téma iránt.

Hogyan jelennek meg a közösségi média hírcsatornái?

A közösségi média hírfolyamát régebben krónikusan mutatták be. Ez egészen addig tartott, amíg az algoritmusok át nem vették az irányítást. Most olyan, mint egy titkos szósz.

Az elköteleződés megváltoztatja a hírcsatornát?

Ha egy közösségimédia-bejegyzés nagyobb érdeklődést mutat, az a közösségi média hírfolyamának tetején maradhat.

A közösségi média hírcsatornái befolyásolják az elérést?

Igen, nagymértékben befolyásolhatják az elérést, ha egyetlen közösségi oldalon sem látják bejegyzését.

Növelhet vagy vásárolhat hirdetéseket a közösségi média hírfolyamán?

Igen, növelheted a Facebookon, az Instagramon, a LinkedIn-en vagy a Pinteresten. Ezeken a hálózatokon és természetesen a Twitteren is vásárolhat hirdetéseket.

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott