Hamarosan érkezik a WordPress 5.9: Jellemzők és amp; U…

Olyan nagy a zaj a WordPress 5.9 és a nagyon új, jól ismert TELJES HELYSZÍNSZERKESZTÉS funkció körül.

Teszteltük az 5.9 Beta 3 verziót, hogy néhány információt és betekintést nyújthassunk arra vonatkozóan, mire számíthat, és van-e mitől félni. Január 25-én jelenik meg, és itt van, mire számíthatunk.

Ebben a WordPress verzióban van egy új huszonkettő téma, amely alapértelmezés szerint aktív lesz, mivel a Béta verziót használtuk, aktiválni kellett.

Az aktiválás után megjelenik a Szerkesztő, amely jelenleg béta-tesztelés alatt áll, kattintson rá, hogy megtekinthesse az új webhelyszerkesztőt a WordPressben.

Ezzel a funkcióval Ön nem egy oldalt szerkeszt Gutenberggel, hanem a webhely általános vizuális megjelenését.

A fejléc szerkesztéséhez kattintson rá, válassza ki a használni kívánt fejlécet, és használja az elemeket annak beállításához, hogy mi legyen a fejlécben az egész webhelyen.

Lehetősége van a lábléc szerkesztésére és az ott megjelenő tartalom és widgetek módosítására is.

Az 5.9. Van néhány igazán hasznos új témablokkja, amelyek segítségével kezelheti a webhely tartalmát és megjelenését. A navigáció, a sablon rész, a fejléc, a lábléc, a bejegyzés szerzője, a következő bejegyzés, az előző bejegyzés, a bejegyzés megjegyzései, a kifejezés leírása és az archívum címe mind könnyen módosítható. Így egyre könnyebben elérheti a kívánt végeredményt.

Ami korábban szintén lehetetlen volt, az az egész webhelyet érintő módosítások voltak, kivéve, ha a téma szerzőjének volt néhány a Testreszabóban vagy a Témabeállításokban. Mostantól a teljes webhelyen alkalmazhat stílusokat, amelyek tipográfiára, színekre és elrendezésre vannak osztva.

Ha rákattint a Blokkok > gombra, testreszabhatja az egyes blokkok megjelenését az egész webhelyen, például Gomb, Lista, Kép vagy mások.

Olvasni:  Ügyfél-elégedettség: Hogyan javítható, és miért olyan fontos...

Ezen kívül van egy rendkívül hasznos fogd és vidd funkció az elemek átrendezéséhez a webhelyen, csak kattintson a ListView elemre, és bármelyik elemet felfelé vagy lefelé húzhatja a megjelenés átrendezéséhez.

A szerkesztőnek három lehetősége van. Site Editor, amelyet kicsit részletesebben kifejtettünk.

Sablonok, ha szerkeszteni szeretne egy globális sablont, mint például a Single Post, 404, Page, Archive, egyszerűen kattintson a WordPress logóra a bal felső sarokban.

És sablonalkatrész-szerkesztő a globális elemek/sablonrészek szerkesztéséhez és létrehozásához.

×

Szerezze meg hírlevelünket
Legyen Ön az első, aki megkapja a legújabb frissítéseket és oktatóanyagokat.

Köszönjük, hogy feliratkozott ránk!

Szereted, amit olvasol?

Köszönjük a visszajelzést!

Új publikációk:

Ajánlott