Hány SEO kulcsszót célozzon meg oldalanként?

Gyakori kérdés, amely minden keresőoptimalizáló fejében felbukkan: „Hány SEO kulcsszót célozzon meg oldalanként?” Csak egy SEO kulcsszót célozzon meg, vagy törekedjen több kulcsszó használatára oldalanként?

Egy másik gyakori kérdés ezzel a témával kapcsolatban: „Minden egyes kulcsszóváltozathoz teljesen új weboldalt kell létrehoznia?”

Ebben a cikkben megválaszoljuk ezeket a gyakran feltett kérdéseket az oldalankénti legjobb kulcsszóhasználattal kapcsolatban, és azt is megtudhatja, miért a kevesebb több, ha a témáról van szó.

Mielőtt elkezdené, először is tisztázzuk, mi az a SEO kulcsszó.

A SEO kulcsszó egy olyan szó vagy kifejezés, amelyet az emberek beírnak a Google-ba és más keresőmotorokba, hogy megtalálják a keresett információt.

Miért fontosak a kulcsszavak a SEO szempontjából?

A megfelelő kulcsszavak kiválasztása elengedhetetlen minden SEO kampány sikeréhez. Valójában a SEO kulcsszavak nélkül lehetetlen lenne.

Ennek az az oka, hogy a kulcsszavak közlik a keresőmotorokkal, hogy miről szól a webhelye és weboldalai.

Kulcsszavak nélkül az oldalon a keresőmotorok nem fogják tudni megérteni a weboldal(ok) kontextusát, és ezért nem tudják, hogy mely keresési lekérdezések alapján rangsorolják webhelyét.

A kulcsszavak alkották a Alapítvány a keresőmotorok rangsorolási algoritmusai közül a modern kereső kezdete óta, és azóta is használják a rangsorolandó weboldalak meghatározására.

Olvasni:  Hogyan tekinthet meg Instagram privát fiókokat 2024-ben – 15 legjobb módszer

Most, hogy jobban megértette, miért olyan fontosak a kulcsszavak a SEO szempontjából, beszéljük meg, hány SEO kulcsszót célozzon meg oldalanként.

Oldalanként hány kulcsszóra kell összpontosítania?

A keresőmotor-marketinges szakembereknek arra kell összpontosítaniuk, hogy oldalanként egy fő kulcsszót vagy kulcskifejezést és két-három kulcsszóvariációt célozzanak meg.

De felmerülhet a kérdés, hogy melyik kulcsszót használja fő kulcsszóként, ha ugyanazoknak a kifejezéseknek több változata is létezik.

Például a ” keresési kifejezéshirdetések egy autón“-nek több változata van, mint pl.hirdetések az autón”, „hirdetés az autón”, „reklám az autón” stb.

Az oldal fő kulcsszavának meghatározásához kulcsszókutatást kell végeznie egy olyan eszköz használatával, mint a Ahrefs kulcsszóeszköze vagy a Google Kulcsszótervező.

A kulcs az, hogy olyan kulcsszavakat találjunk, amelyeknek nagy a keresési mennyisége, de alacsony a verseny.

Ha megvan a megcélozni kívánt fő téma és kulcsszó, megtalálhatja a megfelelő kulcsszó két-három közeli változatát.

Ne feledje, hogy nem szeretne túl sok kulcsszót megcélozni egy oldalon, mert ez csökkenti annak esélyét, hogy weboldala rangsoroljon a fő kulcsszóhoz.

Ezen túlmenően, bár csak egy fő kulcsszót céloz meg, természetesen több különböző kulcsszóra is rangsorolni fog. (erről a témáról később)

Miért jobb oldalanként kevesebb kulcsszóra összpontosítani?

Ha az oldalanként megcélozandó kulcsszavak számát illeti, a kevesebb több. Íme, miért érdemes oldalanként egy fő SEO kulcsszót megcéloznia.

Célzottabb

Azáltal, hogy oldalanként csak egy kulcsszóra összpontosít, lehetővé teszi, hogy lézeres fókuszban legyen az adott témában.

Olvasni:  7 módja annak, hogy utazási visszamutató linkeket szerezzen, amelyek illeszkednek a résbe, és növelik az elérést

Képzelje el, hogy oldalanként 4-5 kulcsszót céloz meg, hogyan fogja felépíteni a tartalmat anélkül, hogy megzavarná olvasóit és keresőmotorjait? Ezenkívül hogyan írhat címcímkéket és metaleírásokat, ha oldalanként egynél több kulcsszót próbál megcélozni?

Ha oldalanként csak egy kulcsszót céloz meg, a keresőoptimalizálók optimalizált módon hozhatnak létre meta leírások és címcímkéket minden egyes oldalhoz.

Csökkentse a kulcsszó felhígulásának kockázatát

Ha oldalanként egy kulcsszóra összpontosít, az is csökkenti annak kockázatát kulcsszó hígítás.

Ha oldalanként egynél több fő kulcsszót céloz meg, csökkenti az egyes kulcsszavak erejét.

Például képzeljük el, hogy van egy e-kereskedelmi üzlete, amely női divatcikkeket árul.

Ha 2 fő kulcsszót célozna meg, mint pl.női cipő” és „női sapkák” egy oldalon, akkor az oldal rangsorolásának esélye mindkét kifejezésre nagyon csekély. Ez tehát „felhígítja” az egyes kulcsszavak erejét.

A lecsöpögő effektus

A SEO-ban a lecsorgó hatás úgy definiálható, mint amikor az oldal olyan kulcsszavakra rangsorol, amelyekre nincs optimalizálva.

Íme egy példa a lecsökkentő hatásra a SEO-ban:

Ha egy oldal magas helyezést ért el a Google-ban, az azt jelenti, hogy a Google úgy gondolja, hogy az oldal a legjobb forrás az emberek által keresett kulcsszóhoz.

Tehát ha az oldal a „férfi napszemüveg“, akkor a Google elég okos ahhoz, hogy tudja, ez az oldal a legjobb forrás a “” kulcsszóhoz isnapszemüveg férfiaknak”.

Bár mindkét kulcsszó különbözik, lényegében ugyanazt jelentik.

Hány kulcsszót tud reálisan egy Page Rank?

Olvasni:  Weboldal-taxonómia – legjobb gyakorlatok a SEO maximális hatásához

Egyszerűen fogalmazva, egyetlen oldal több száz különböző kulcsszóra is rangsorolható. Ennek ellenére nem szabad szándékosan több száz kulcsszó alapján rangsorolni.

Vegyük például a Ahrefs SEO-javaslatokról szóló cikket, az Ahrefs szerint jelenleg 44 kulcsszóra rangsorol az Egyesült Államokban.

Nos, gondolja, hogy eredetileg ezt az oldalt 44 különböző kulcsszóra terveztük?

Ennek az az oka, hogy egyetlen oldal több hosszú farkú kulcsszóra és más kulcsszavakra is besorolható, amelyek szorosan kapcsolódnak a fő témához.

Ez a jelenség természetesen akkor fordul elő, ha egy oldal jó minőségű tartalommal rendelkezik, amely csak egy adott témára összpontosít.

Lehet túl sok kulcsszó egy oldalon?

A válasz erre a kérdésre egy abszolút igen!

Az a folyamat, amikor túl sok ugyanazt a kulcsszót adnak hozzá egy oldalhoz azzal a reményekkel, hogy manipulálják a webhely rangsorolását, kulcsszótömésnek és Google-nak nevezik. nem szereti azt.

Amikor a keresőmotorok még nem voltak olyan kifinomultak, mint manapság, a kulcsszótömeget széles körben használták az oldal rangsorolásának javítására.

De manapság a keresőmotorok könnyen felismerik a kulcsszótömeget, és megbüntetik az oldalt annak gyakorlásáért.

Képzelje el, hogy egy olyan oldalra bukkan, amely kulcsszótömeget gyakorol:

Vásároljon férfi napszemüveget Férfi napszemüveg üzletünkben. A legjobb férfi napszemüvegeket áruljuk minden férfi számára. Minden férfi napszemüvegünket Olaszországból – a világ divat fővárosából – importáljuk. Férfi napszemüveget vásárolhat, ha vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

Ez nemcsak a webhely rangsorolását ronthatja, hanem a kulcsszavakkal való tömés borzalmas felhasználói élményt is eredményez, és megnehezíti a tartalom olvashatóságát.

Olvasni:  4 módszer az oldalon kívüli SEO használatára a forgalom és a konverziók növelésére

Hány kulcsszót célozzon meg a kezdőlapon?

Ha Ön egy olyan vállalkozás tulajdonosa vagy marketingese, amely kategóriák széles skálájában értékesít több terméket, akkor felmerülhet a kérdés: „Hány kulcsszót célozzak meg a kezdőlapon?”

Biztosan megpróbálja megcélozni a termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatos összes kulcsszót a kezdőlapon?

Nos, nem egészen, úgy kell tekintenie a kezdőlapjára, mint a webhely bármely más oldalára.

Ez azt jelenti, hogy ne próbáljon meg kulcsszavakat célozni mind a 10 különböző termékéhez vagy szolgáltatásához.

Ehelyett gondoljon a vállalkozása által kínált alapvető termékre vagy szolgáltatásra, és optimalizálja a kezdőlapját, hogy ezeket a kulcsszavakat célozza meg.

Például a Ahrefs kezdőlapja elsősorban a „SEO audit” annak ellenére, hogy számos eszközünk van, mint például a kulcsszóeszközünk és a beágyazható SEO audit eszközünk.

Következtetés

A cikk elolvasása után reméljük, hogy jobban megérti, hány SEO kulcsszót célozzon meg oldalanként.

A fő cél egy adott kulcsszó megcélzása 2-3 kapcsolódó kulcsszóvariációval.

Új publikációk:

Ajánlott