Használja ki az UGC e-mail terveket marketingstratégiájához

Napjaink folyamatosan változó korában a felhasználók által generált tartalom UGC e-mail-terveinek kihasználása a helyes út!

Tartalomjegyzék

● Felhasználó által generált tartalom (UGC) e-mail tartalom meghatározása

● Ki készít felhasználói tartalmat?

● Miért számít a felhasználó által generált e-mail tervezés?

● Hatékony módszerek az UGC e-mail-tervek használatára

● 5 példa a felhasználó által generált e-mail kampányokra

● Összefoglalva

● Kulcselvitelek

● GYIK

Nemrég észrevette, hogy egy divatmárka fogyasztói képeket adott hozzá egy vírusos marketingstratégiához? Egy olyan világban, ahol minden márka küzd azért, hogy látható legyen, a vásárlók egyre jobban válogatják a termékeket. Most már jobban bíznak a családban és a barátokban, mint a photoshopolt márkaképekben. Itt az UGC kulcsszerepet játszik.

A felhasználó által generált tartalom (vagy UGC) a márka felhasználói által megosztott eredeti információ. Ez lehet képek, videók, vélemények, beszámolók vagy podcastok formájában. Ha újra megosztja vagy felhasználja ezt a tartalmat UGC e-mail-tervek létrehozására, akkor az automatikusan a modern kor szájról szájra terjed ki.

A mai digitális korban az emberek többet fogyasztanak tartalmat, mint valaha. Egy olyan korszakban, ahol a félretájékoztatás vezet, az UGC e-mail kampányok folyamatosan emelkednek, hogy hatékony és megbízható kommunikációs forrásokká váljanak. Olyan felhasználók által generált tartalommal kell megszólítania az ügyfeleket, mint:

● Időszerű és vonzó

● Betekintés vezérelte

● Társadalmilag integrált értékek

● Adatvezérelt

● Átlátszó

● Hiteles

Forrás

Ki hoz létre UGC tartalmat?

1. Ügyfelek vagy felhasználók

Ők az Ön márkájának felhasználói, akik gyakran használják termékeit vagy szolgáltatásait. A TikTokon, az Instagramon vagy a Twitteren található értékelések vagy dicséretekkel teli bejegyzések a lehető legorganikusabb módon tesznek csodát a márkáddal.

2. Márkaimádók

Ők azok, akik a leginkább lelkesek a márkáért. Még akkor is, ha a márkád törekvő vagy inspiráló, beszélni akarnak róla.

3. Alkalmazottak

Az EGC vagy az alkalmazottak által generált tartalom az alkalmazottai által megosztott információ, amely pozitív színben tünteti fel a márkáját. Ez lehet egy csapat visszavonulása, vagy az, hogy új ügyfelet gyűjtöttél, vagy akár egy szívből jövő búcsúüzenet – mindez csak néhány módszer a márkaidentitás kialakítására.

Miért számít a felhasználó által generált e-mail tervezés?

Közösségi média marketingesként kitűzte a céljait; növelnie kell az ismertséget, növelnie kell a márka elérését és konverziós arányokkal kell rendelkeznie. Egyszerűen fogalmazva, olyan marketingkampányt kell létrehoznia, amely segít az embereknek megismerni, kedvelni és megbízni a márkáját. És ennek a legjobb módja? UGC marketing!

Íme néhány statisztika az UGC marketingről, amelyet figyelembe kell vennie:

Olvasni:  Hogyan használja a betöltési sebességet, hogy nagyobb forgalmat érjen el webhelye felé

● A Nosto szerint a fogyasztók 90%-a úgy gondolja, hogy az eredetiség rendkívül fontos a márkák kiválasztásakor

● A TwineSocial szerint az e-mailek átkattintási aránya több mint 73%-kal nő az UGC integrálásával

● A webhely látogatói az idő több mint 90%-át UGC-tartalom megtekintésével töltik

Forrás

Közösségi média marketingesként néha úgy érzi, hogy az UGC e-mail kampányok csak egy újabb marketingtrend. De ne feledje, hogy a felhasználók által generált tartalmi kampányok:

● Hiteles a márkájához

● Segíthet megerősíteni a kapcsolatokat a célközönséggel

● Segítsen a bizalom kialakításában és a márka elkötelezettségének megteremtésében

● A közönséggel való kapcsolattartás legköltséghatékonyabb módja

● Magas ROI-val rendelkezzen

● Befolyásolja a vásárlásokat

Hatékony módszerek az UGC e-mail-tervek használatára

Könnyen remélhető, hogy az embereknek automatikusan megtetszik a márkája, és elkezdenek posztolni róla. Igen, megtörténhet, de néha keményebben kell próbálkoznia, hogy az emberek beszéljenek. De az erőfeszítésed ezzel nem ér véget. Ezt be kell vezetnie egy sikeres UGC kampányhoz. Összegyűjtöttünk néhány módszert az UGC e-mail-tervek használatára.

1. Vásárlói vélemények

Felett az emberek 70%-a fontolja meg a termékértékeléseket, mielőtt vásárol valamit egy márkától. Ha véleményeket ad hozzá az UGC-kampányokhoz, az azonnal hitelessé teszi a márkáját. Az ügyfelek olyan hangokká válnak, amelyekre a márkájának szüksége van. A márkahű emberek hamarosan márkapártiakká válnak.

Az UGC e-mail kampányok magas értékelései és értékelései a következő módokon segítenek:

● Növeli a webhely forgalmát

● Ez magasabb konverziós arányt eredményez

● Hosszú távon növeli a megbízhatóságot

Az egyik módja annak, hogy az ügyfeleket véleményírásra ösztönözze, ajándékutalványok, hűségpontok vagy versenyek adományozása. Közösségi média marketingszakemberként ne felejtsen el olyan véleményeket választani, amelyek pozitívan szólnak a márkájáról, és segítenek megoldani az ügyfél adott problémáját.

2. Célzott UGC

Valójában az UGC e-mail kampányok általában kreatívak. De az UGC marketingtervének konkrét célokat is kell tartalmaznia, hogy sikeres legyen. A felhasználó személyre szabott e-mailjének kiküldése egy bizonyos üzenetet küld. Ez azt jelenti, hogy időt és erőfeszítést fordított arra, hogy egy egyén számára összeállítson valamit.

Márkamenedzserként tedd fel magadnak a következő kérdéseket:

● Mely felhasználók által generált tartalmi kampányok voltak sikeresek számomra?

● Hol értem el a legtöbb kattintást?

● Tudok-e eleget a célközönségemről ahhoz, hogy személyre szabott e-maileket küldjek nekik?

● Hogyan használhatom a közösségi média elemzését célzott tartalom beállítására?

Az UGC-kampányok testreszabott tartalmai és látványelemei pontosan azt az eredményt adhatják, amit keres.

3. Versenyek

Akár termékeket vagy szolgáltatásokat is eladhat, ha bevonja a közönségét a közösségi média versenyeibe. Ez segít abban, hogy több tartalmat generáljon a márkája számára. Segít abban is, hogy tartalmat gyűjtsön egy UGC tervezési kampányhoz.

A közösségi média versenyei a részvétel legegyszerűbb módjai. És ami a legjobb? A fogyasztók szeretik a versenyeket, amelyek segítségével szórakoztató módon vehetnek részt!

Ügyeljen arra, hogy kövesse az alábbi lépéseket:

● Gondoljon egy innovatív húzásra, és hívja meg a nyilvánosságot, hogy osszon meg tartalmat a márkájáról

● Találjon ki egy könnyen megjegyezhető hashtaget, amely a legjobban illik márkájához

Olvasni:  Hogyan teheti hatékonyabbá e-mail marketingjét

● Írjon egy szakaszt a verseny magyarázatához

● Csatlakoztassa egy nyereményhez vagy ajándékkártyához, vagy akár egy kedvezménykuponhoz

● Reklámozza tartalmait a megfelelő közösségimédia-csatornán

Egy jól átgondolt UGC kampánnyal márkaismertséget alakíthat ki és növelheti az eladásokat.

4. Vegyen részt befolyásolókkal

A legjobb UGC e-mail-tervek némelyike ​​egy márka bajnokai által létrehozott tartalmat használ. És kik ezek a bajnokok, kérdezhetik? Ők a Gen-Z befolyásolói, akik boldogulnak a tartalommal. Lehetnek rajongói, követői vagy ügyfelei is. Azáltal, hogy azonosítja a piaci résben lévő befolyásolókat, létrehozhat egy márkaközösséget, amely lenyűgöző vizuális tartalmat hoz létre.

A Nosto riportja kijelenti, hogy a Z generáció több mint 65 százaléka hajlandó csatlakozni egy márkavédő csoporthoz, hogy felhasználó-specifikus, valódi tartalmat hozzon létre egy termék vagy szolgáltatás népszerűsítésére. Ha hiteles emberek vannak mellette, az segíthet elnyerni a célközönség márkahűségét.

5. Erősítse fel a márkája iránti lelkesedést

A Millennials és a Z generáció a közösségi média erejét aknázza ki a vásárlásokhoz. De ahhoz, hogy felerősítse a márka iránti lelkesedést, jóval túl kell lépnie a közösségi médián. Az UGC e-mail marketing egy biztos módja annak, hogy megünnepelje követőit és erősítse márkaismertségét.

A Salesforce jelentése szerint az UGC 73%-kal növeli az e-mailek átkattintási arányát. A vállalat arról is beszámolt, hogy a konverziós arányok több mint 10%-kal nőnek, ha az online vásárlási útvonalon szerepelnek.

5 Példák a felhasználó által generált e-mail kampányokra

1. Felvétel iPhone-on: Az Apple fenomenális kampánya

Forrás

2016-ban az Apple elindította a „Shot on iPhone” UGC kampányát. És kiderült, hogy ez minden közösségi média marketinges álma. Széles körben elterjedt hatása, automatikus láthatósága és fogyasztói elkötelezettsége volt. A professzionális és amatőr fotósok világméretű közössége szeretett volna részt venni az iPhone-juk fényképezőgépként történő használata közben. Egy egyszerű óriásplakáttal kezdődött, amelyen volt egy lenyűgöző fotó, amelyen a „Shot on iPhone” felirat állt.

Az Apple a mai napig továbbra is kihasználja e kampány sikerét az iPhone 13 Pro és Pro Max felhasználók számára kiírt legújabb makrófotó versenyen.

2. UGC e-mailek célzott használata: Netflix

Az OTT-piac legnagyobb erőműve, a Netflix mindent megtesz az ügyfelek elkötelezettségének megőrzése érdekében. A Netflix UGC kampányokat használ fel, hogy követőket gyűjtsön szerte a világon. Amellett, hogy az Instagramot használja a magas szintű elkötelezettség megteremtésére, a márka havi és heti célzott e-maileket küld.

Ha az elmúlt néhány napban nem jelentkezett be a Netflixbe, e-mailt kell kapnia a cégtől, amely bejelentkezik Önnel. Ha új műsorok és filmek sora érkezik, amelyek megfelelnek az Ön nézeteinek és tetszésének – ők is értesítenek!

3. Szezonális változás: A Starbucks jól csinálja!

Forrás

Minden évszakváltáskor a márkáknak lehetőségük van valami egyedit alkotni. És a Starbucks minden egyes alkalommal kiüti a parkból! A „Mit hoz a tavasz” UGC kampány világszerte vonzó.

A márka felkérte vásárlóit, hogy kávéscsészéjüket kézben tartva osszák meg történeteiket a tavaszról. Közvetlenül a japán vásárlóktól Szöulig vagy Sacramentóból Indiáig – úgy tűnt, hogy mindenki részt vesz benne. A Starbucks egyedi húzási stratégiát látott, és kihasználta azt. A kávéóriás a mai napig továbbra is hatalmas tömegvonzónak találja a közösségi média stratégiáját.

Olvasni:  A legjobb áramkimaradási eszközök Mount Vernon NY

4. Kapcsolódás egy luxusmárkához: Calvin Klein

Forrás

2016-ban a Calvin Klein luxusmárka elindította #MyCalvins kampányát. Ez az ikonikus márka Justin Bieber segítségével frissült fel. Kendall Jennerrel, FKA Twigs-szel és más hírességekkel egy újabb lépést tettek meg. A leghíresebb sor az „I _____ in #mycalvins” volt. Az emberek bármilyen igével megtölthetik – az evéstől, a játéktól egészen a villanásig!

És az eredmény? Calvin Klein több mint 4 40 000 fotót tartalmazott hírességektől és tömegektől egyaránt!

5. Versenyek kiírása a Nagy kosár

Egy másik alkalom, amikor több tartalmat csatlakoztathat a felhasználóktól, a fesztiválok ideje. Az indiánok szeretik az ünnepeket. A Bigbasket jól csinálja azáltal, hogy receptversenyt ad az ügyfeleknek. Elismerik és tiszteletben tartják a közösségi tartalmakat, és növelik az említések számát. A márka aktívan gondozza az ügyfelek, partnerek és érdekelt felek által megosztott tartalmakat, miközben másokat is részvételre ösztönöz!

Összefoglalva

Az UGC e-mail-tervezési kampányok valószínűleg a legjobb megoldás, ha meg szeretné szilárdítani a márka imázsát. Egy sikeres UGC kampány segíthet:

● Szerezzen be új követőket

● Hozzon létre márkahűségeket

● Növelje az eladásokat

Az őszinte és őszinte ajánlás egy biztos módja annak, hogy feljebb vigye márkáját a piacon.

Íme néhány tipp, amelyet szem előtt kell tartania UGC e-mail kampány létrehozásakor:

● Legyen stratégiai: Bármely kampányhoz előre határozza meg a közösségi média céljait. Igen, nagyon jó, ha sok kép vagy videó van a célközönségedtől, de ha nincs konkrét célod, a folyamat hiábavaló. Az UGC kampány elindítása előtt szem előtt kell tartania a célt.

● Kérjen engedélyt: A személyes audio- vagy videofájljaik használata előtt feltétlenül kérjen engedélyt a rajongótól vagy követőtől. Ezenkívül, ha engedélyt kér, az azt mutatja, hogy tiszteletben tartja az alkotó eredeti művét. Küldj barátságos üzenetet vagy DM-et a felhasználónak. Az információk beleegyezés nélküli megosztása jogi problémákba ütközhet.

● Adjon jóváírást, amikor a jóváírás esedékes: Amikor e-mail-tervet hoz létre UGC-vel, mindig említse meg a felhasználó fogantyúját. Nemcsak a hitelességet növeli, de a bizalom elnyerésében is segít. Megcímkézheti őket közvetlenül az e-mailben, vagy megemlítheti a fogantyújukat. A megfelelő elismerés megadása felkelti a felhasználó érdeklődését a márka iránt, és segít a többi felhasználónak ellenőrizni annak hitelességét.

● Adjon egyértelmű utasításokat: Ha versenyt hoz létre a felhasználók által generált tartalmi kampányok létrehozására, adjon egyértelmű útmutatást a tömegek számára. Mondja el nekik, hogy pontosan mit keres, hogy tudják, milyen tartalmat kell létrehozni vagy megosztani. Adjon hozzá felelősséget kizáró nyilatkozatot a verseny lebonyolítása közben, mivel kiszűri a közösségi média bejegyzéseit.

Miután elkészítette az UGC-kampányötletet, szüksége van a megfelelő marketingstratégiára, hogy az emberek tudjanak róla. Az UGC kampány népszerűsítése itt:

● Az összes közösségi média csatornája (Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn)

● A fizikai üzletekben (a jobb láthatóság érdekében a vásárlások során)

● A webhelyén (a forgalom növelése érdekében)

● A közösségi médiás bejegyzésekben (a tudatosság növelése érdekében)

● A termék csomagolásán (szélesebb közönség elérése érdekében)

Ha jól megtette a kezdeti lépéseket, nagy utat járhat be kampánya sikeres UGC e-mail-tervének létrehozásában. Az indulás könnyebb, mint gondolnád!

Olvasni:  7 módszer az AI használatára az e-mail marketingben

Miután elsajátította az alapokat, már készen is van!

Kulcs elvitelek

● Egy sikeres UGC-kampány elősegítheti a márka növekedését és hitelességét.

● Az UGC marketing magában foglalja a fotók, videók, ajánlások, GIF-ek, élő közvetítések vagy akár blogbejegyzések formájában megjelenő tartalmat.

● Az UGC e-mail-tervek költséghatékony módja az ügyfelekkel való rendszeres kapcsolattartásnak.

● A felhasználó által generált tartalom elősegíti a beszélgetések megnyitását a márka és a fogyasztók vagy követők között.

● Egy jó UGC-kampánnyal növelheti a konverziós arányokat és befolyásolhatja a vásárlási döntéseket.

● A közönség tartalmak megosztására való ösztönzése nagyszerű módja a közösségi érzés megteremtésének.

GYIK

1. Mi az az UGC az e-mailekben?

A felhasználók által létrehozott tartalom vagy az UGC a márkád követői vagy felhasználói által létrehozott valódi tartalom. Az emberek hozták létre, és az emberek számára fizetetlen módon. Ez lehet videók, fotók, tekercsek vagy ajánlások formájában. Ha ezt a tartalmat egy e-mailes marketingkampányban képként vagy törzsmásolatban használod, akkor autentikusan kihasználhatod a márkádat.

2. Hogyan javíthatom az UGC marketing stratégiámat?

A hatékony UGC marketingstratégia a következőkről szól:
● A megfelelő célok kitűzése kampány előtt
● Egyedi hashtag létrehozása egy UGC kampányhoz
● A hashtag népszerűsítése a maximális részvétel érdekében
● Ellenőrizze a megfelelő tartalmat, hogy olyan kampányt hozzon létre, amely megfelel a márkájának
● Érintse meg az influencer marketinget nagy léptékben
● Rendeljen egy eseményt a termék vagy szolgáltatás népszerűsítésére

3. Miért olyan sikeresek az UGC e-mailek?

Mivel a felhasználók által létrehozott tartalom nem fizetett vagy nem szponzorált, növeli az UGC-kampány hatékonyságát, miközben pontot tesz. Az eredeti, nem promóciós tartalom bármely márkára pozitív hatással lehet. A felhasználók általában erősen érzik magukat az ilyen termékek és szolgáltatások iránt. Valódi vásárló fotója vagy videója meggyőzőbb, mint a termékek reklámozása.

4. Milyen különböző módokon használhatjuk az UGC-t az e-mail tervezésben?

A felhasználók által létrehozott tartalmi kampányokat a következőkkel használhatja:
● Valódi ügyfelek véleményei
● A hashtagek erejének felhasználása versenyeken
● Azonnali e-mail marketing fedezet létrehozása Instagram képekkel
● Használja ki a közvetlen ajánlásokat blogbejegyzésekkel
● Integrálja az alkalmazottak visszajelzését az e-mailes versenyekbe

5. Szüksége van engedélyre az UGC kampányokhoz?

A felhasználók által létrehozott tartalom megosztásához a hozzájárulás kötelező. Alapvető fontosságú, hogy mindig kérdezzen rá, mielőtt valaki tartalmát felhasználná. Néha az emberek véletlenül használják a márka hashtageit anélkül, hogy tudnák a célt. Ha ezeket az információkat anélkül használja fel, hogy kifejezetten engedélyt kérne, az jogi problémákat okozhat. Akár felfüggesztést vagy kitiltást is kaphat az információk engedély nélküli felhasználásáért.

6. Miért fontos az UGC a közösségi médiában?

A felhasználók által generált tartalmi kampányok elősegítik az ügyfelek elkötelezettségének növelését és szélesebb közönség elérését. Az UGC nem szponzorált vagy nem fizetett tartalom, amely egy adott termékről vagy szolgáltatásról árad. Ez lehet például egy tweet egy fantasztikus szállodai élményről, egy kép egy lenyűgöző pénztárcáról egy igyekvő márkától, vagy egy LinkedIn-bejegyzés egy üzletben szerzett felhasználóbarát élményről. Az UGC nagyszerű módja annak, hogy organikusan népszerűsítsen egy terméket vagy márkát.

Új publikációk:

Ajánlott