Hatalmas funkciófrissítés – versenytársak, célzott kulcsszavak, ütemezés és egyebek

Mióta elindítottuk Funkciókérés tábla 2020-ban elfoglaltak vagyunk, hogy meghallgatjuk értékes ügyfeleinket, új funkciókat és funkciókat hozzunk létre a Ahrefs folyamatos fejlesztése érdekében. Ebben a hónapban hat hatalmas új funkciót vezetünk be, amelyekről tudjuk, hogy már régóta várt:

Az összes frissítés a vonatkozó csomagokkal rendelkező összes ügyfél számára elérhetővé vált.

1. Versenytársak hozzáadása az auditjelentésekhez

Az a lehetőség, hogy versenytársakat adjunk hozzá a white label auditjelentésekhez, a Function Request fórumon a legtöbbet kért és legtöbbet szavazott funkció. Ezért nagyon örülünk, hogy bevezettük ezt a funkciót.

Ha auditjelentést futtat, mostantól legfeljebb 2 versenytárs URL-t adhat meg. Ezeket a versenytársakat ezután a jelentésben szereplő összes kritérium alapján értékelik. A tetejétől kezdve láthatja az összpontszám-összehasonlítást, és ahogy lefelé görget, láthatja a versenytársak összehasonlítását minden egyes ellenőrzéshez.

Észreveheti, hogy a fő URL-hez tartozó pontszámot jelző tárcsa és a versenytársak URL-jeihez tartozó 2 ponttárcsa eltérő színű. Ezek a színek megegyeznek a felső sáv címkéivel, és minden ellenőrzésnél megtalálhatók a jelentésben, így vizuálisan is könnyen láthatja a különbséget az egyes URL-eknél.

Az audit jelentésben szereplő minden egyes SEO-ellenőrzést összehasonlítanak az Ön által meghatározott versenytárs webhelyekkel, így rendkívül világosan kiderül, hol vannak webhelye erősségei és gyengeségei a verseny szempontjából:

A nagyobb tárcsákat és képeket a versenytárs URL-jeinél kisebb méretre állítjuk be, hogy ne vonják le a fő jelentést, és könnyen megjeleníthetők/elrejthetők a megfelelő váltógombokkal:

Ha versenytársakat szeretne hozzáadni a következő ellenőrzési jelentéshez, kattintson a White Label Reports fülre, adja meg az auditálni kívánt webhely URL-jét, majd kattintson az új “Opciók” gombra, ahol legfeljebb 2 versenytársat adhat meg:

Versenytársakat is felvehet, amikor a fejlécben lévő keresősávból gyorsellenőrzést futtat. Ehhez egyszerűen futtasson le egy gyors auditot, és lefutása után hasonlóképpen megjelenik az „Opciók” gomb az audit tetején, ahol akár 2 versenytársat is hozzáadhat.

2. Adjon meg célkulcsszavakat az ellenőrzési jelentésekhez

A Funkciókérés táblán a második legtöbbet kért és legtöbbet szavazott funkció az, hogy célkulcsszavakat adhatunk az auditjelentésekhez.

Ez a funkció lehetővé teszi, hogy minden jelentéshez célkulcsszót adjon meg. Az alábbi példában a “borház” célkulcsszót adtuk meg. Az audit ezután 4 mezőben ellenőrzi a célkulcsszó meglétét: Title Tag, Meta Description Tag, H1 Tag és Image Alt Tags:

Ha be szeretne állítani egy célkulcsszót a következő auditjelentéshez, a jelentés létrehozásakor nyomja meg az új “Opciók” gombot a White Label Reports területen, és határozza meg a célkulcsszót:

Ez a funkció a versenytársakkal együtt is működik, így auditjelentést készíthet a célkulcsszavak és a versenytársak alapján.

3. Ütemezze be az ellenőrzési jelentések feltérképezését

Hozzáadtuk a White Label jelentések és a webhelyek feltérképezésének ütemezésének lehetőségét. Ütemezhet egyszeri jelentést, vagy létrehozhat ismétlődő ütemezett jelentéseket – például havi jelentést:

Ütemezett ellenőrzési jelentés beállításához először hozzon létre egy jelentést, majd kattintson az új “Továbbiak” gombra a táblázatban, és válassza az “Ütemezés” lehetőséget:

Ezután meghatározhatja, hogy egyszeri jelentést állít-e be, vagy választhat egy ismétlődő heti vagy ismétlődő havi jelentés közül. Ezután adja meg a dátumot és az időt, amikor a jelentést le szeretné futtatni. Megadhatja az időzónát is. Az alábbi példában ez a jelentés július 1-re van ütemezve, Los Angeles-i idő szerint reggel 8 órakor (GMT -7). Végül adja meg azt az e-mail címet, amelyre a jelentést elküldi:

Az ütemezett feltérképezések is hasonlóan működnek:

4. Ellenőrzési jelentések küldése e-mailben

Azt hallottuk, hogy sok ügynökség szereti az auditjelentéseket az ügyfelekkel folytatott beszélgetések vagy leendő ügyféltalálkozók során. Gyakori, hogy az ügynökségek telefonon beszélnek az ügyféllel, és a hívás során auditjelentéseket küldenek neki, hogy megnyitják és megvitassák.

Annak érdekében, hogy ezt a folyamatot zökkenőmentesen és egyszerűvé tegyük, hozzáadtuk azt a lehetőséget, hogy ellenőrzési jelentéseket küldjön e-mailben közvetlenül a White Label Reports oldalról. Egyszerűen kattintson a “Továbbiak” gombra a küldeni kívánt jelentés mellett, és válassza a “Jelentés e-mailben” lehetőséget. Írja be az e-mail címet, és nyomja meg a Küldés gombot. Az ügyfél pillanatokon belül megkapja a jelentését egy általános, nem Ahrefs e-mail címről, és Ön cseveghet vele az eredményeikről.

5. Új beágyazási űrlap testreszabása

A White Label és beágyazási tervünket használó ügyfelek számára néhány remek vizuális testreszabást adtunk az alapértelmezett beágyazási űrlaphoz:

  • Képes megjeleníteni/elrejteni az űrlapcím beágyazását és testreszabni a szöveget
  • Képes megjeleníteni/elrejteni az Űrlap beágyazását bevezető bekezdést és testreszabni a szöveget
  • Lehetőség a Küldés gomb címkéjének testreszabására
  • Lehetőség egy új dobozos elrendezés megjelenítésére/elrejtésére, valamint a háttérszín és a szegélystílus testreszabására
  • Lehetőség van lekerekített élek hozzáadására a mezők kialakításához

Azon ügyfelek esetében, akik már beállították az űrlap beágyazását ügynökségük webhelyén, ezek az új lehetőségek alapértelmezés szerint ki lesznek kapcsolva. Ha bármelyiket használni szeretné, csak keresse fel a Beágyazási beállítások oldalt, hajtsa végre a kívánt módosításokat, és hozza létre a frissített beágyazási kódot.

6. UX fejlesztések az auditjelentésekben

Meghallgattuk az ellenőrzési jelentéseink jobbá tételére vonatkozó visszajelzéseket is. Egyes nagyfelhasználóink ​​évente több száz (akár több ezer) jelentést készítenek, így az UX optimalizálása az auditjelentésekben kiemelten fontos számunkra.

Íme néhány a felhasználói élmény fejlesztései közül, amelyeket az Audit Reports terén hajtottunk végre:

A Javaslatok áthelyezve a jelentés elejére

Korábban a jelentési ajánlások a jelentések alján jelentek meg, és tudjuk, hogy ez volt az egyik legfontosabb rész. Ezért a tetejére helyeztük, hogy elöl és középen legyen, és könnyen elérhető legyen.

Lecseréltük a navigációs sávot a jelentések tetején

Helyet szabadítottunk fel az ellenőrzési jelentések tetején azáltal, hogy eltávolítottuk az ikon menüsort, és a helyére kattintható hivatkozások kerültek közvetlenül az egyes ellenőrzések alatt. Ezekkel a kontextuális hivatkozásokkal leugorhat a megfelelő szakaszra, és eltávolíthatja a korábbi ismétlődést.

Egyszerűsített jelentési interakciós lehetőségek

Az összes jelentéssel kapcsolatos interakciós lehetőséget a jelentés tetején lévő egyetlen sávba gyűjtöttük össze, amely csak a bejelentkezett felhasználók számára lesz látható. Ha az URL-címen keresztül megosztja az ellenőrzési jelentéseket az ügyfelekkel, a beállítási sáv el lesz rejtve.

Könnyebbé tette a jelentéseket

Eltávolítottuk a jelentésekből a nehéz, sötét részeket, hogy modernizáljuk a megjelenést, és megkönnyítsük a nyomtatást (a szakaszfejlécek alapértelmezés szerint fehérek).

Ossza meg velünk véleményét

Amint azt a legtöbb vásárló már tudja, közvetlen visszajelzései és termékjavaslatai vezérelnek bennünket, ezért kérjük, forduljon hozzánk a Twitteren @seoptimer vagy küldjön be szolgáltatáskérelmeket és szavazzon pozitívan a kívánt funkciókra Funkciókérés tábla.

Olvasni:  Melyek a legjobb AI és marketingautomatizálási eszközök?

Új publikációk:

Ajánlott