Határozza meg az ideális blogbejegyzések gyakoriságát: 6 adatalapú technika

Tartalomjegyzék

 1. Blogírás gyakorisága
 2. 6 hatékony módszer az ideális blogbejegyzések gyakoriságának meghatározására
 3. Kulcs elvitelek
 4. Következtetés
 5. GYIK

A megalapozott tartalommarketing-stratégia gyilkos tartalomötleteken és jól megírt blogbejegyzéseken nyugszik. Sok blogger hetente és kéthetente tesz közzé tartalmat. De el kell döntenie, hogy melyik minta illeszkedik az ütemtervéhez és a blogírási céljaihoz.

A közösségi média platformokon való közzétételhez hasonlóan az emberek általában úgy gondolják, hogy a blog gyakrabban történő közzététele jobb eredményeket hoz. De lehet, hogy ez nem teljesen igaz. A blogbejegyzések gyakorisága attól függ, hogy mi felel meg legjobban cége igényeinek. A kisvállalkozások hetente egyszer vagy hetente egy-négy alkalommal tesznek közzé blogokat, míg azok a vállalatok, amelyek elismert márka státuszát élvezik, vagy elég régóta vannak a piacon, naponta egyszer posztolnak; időnként akár többször is posztolnak egy nap alatt.

Blogírás gyakorisága

Az ideális blogbejegyzések gyakoriságának fogalma nagyon szubjektív. Az információ időnkénti frissítésének szükségessége a különböző rések esetében eltérő. A versengő rések általában megkövetelik, hogy a bloggerek hetente négy-hat alkalommal tegyenek közzé bejegyzéseket, míg néhány örökzöld rés jól működik alacsonyabb blogírási gyakorisággal.

Forrás

Az ideális blogbejegyzés gyakorisága a feladatra rendelkezésre álló időtől és erőforrásoktól is függ. Ha tartalomkészítő csapata egy vagy két személy vállán nyugszik, a gyakori bejegyzések kimerítik az írási minőségüket és azt a képességüket, hogy friss és izgalmas ötleteket adjanak a blogbejegyzésekhez. Viszont a pusztán közzététel és a versenyképes blogírási gyakoriság fenntartása miatti hatalmas nyomás alatt kidobott tartalom minősége nagymértékben romlik. Olvasói nem találnak benne értéket. Ez hosszabb távon negatívan befolyásolhatja márkája hitelességét és kedvelhetőségét.

A cég ideális blogbejegyzési gyakoriságának meghatározásakor néhány tényezőt figyelembe kell vennie. A vállalati blog közzétételi ütemezése előtt fel kell mérnie ezeket a tényezőket saját réséhez, céljaihoz és igényeihez képest:

1. A blogírási céljaid

A blogírási céljai a legfontosabbak a blog indításáról és a közzététel gyakoriságáról szóló döntésében. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért írsz egy adott rést. Mik a céljaid ezzel a blogbejegyzéssel? Szeretné, hogy webhelye vagy blogja előkelő helyen szerepeljen a keresőmotorok eredményei között? Vagy fontosabb számodra a márka ismertsége? Szeretné, ha idővel iparági szakértőként tekintenének rá? Lehet, hogy a tapadás javítása az Ön konkrét igénye. Ha világosak a blogírási céljaid, biztos lehetsz benne, hogy szükség van-e a napi/heti/havi bejegyzésekre.

2. Változások a szakterületén/iparágában

Mindig tisztában kell lennie azokkal a változásokkal vagy fejlesztésekkel, amelyek a résen belül zajlanak. Ha az Ön iparága olyan, ahol minden nap új ötletek születnek, rendszeresebben kell közzétennie. Egy örökzöld rés érdekében azonban újrahasznosíthatja a régi bejegyzéseket, és hetente vagy kéthavonta megoszthat új bejegyzéseket. Ennek ellenére minden rést tartalmaznak hosszabb eltarthatóságú ötletek. Kiválaszthat olyan témákat, amelyek örökzöld alapon működnek az Ön iparágában, és lenyűgöző bejegyzéseket készíthet ezek köré.

Olvasni:  Biztonság az e-kereskedelemben: hogyan őrizheti meg webhelyét 2024-ben

3. A közönség igényei

A megosztandó blogbejegyzések gyakoriságának meghatározásakor vegye figyelembe a közönség igényeit. Ha gyakran vannak kétségeik, akkor és amikor felmerülnek, kezelnie kell őket. Tájékoztatni kell őket az ügyfélút minden szakaszáról? Ha igen, akkor a blogírás gyakoriságának magasabbnak kell lennie.

4. A tartalom minősége

A legfontosabb, hogy az ideális blogbejegyzés gyakorisága a frekvencia által generált kimeneti minőségtől függ. Ha rendszeresen tesz közzé pusztán azért, hogy minden nap valami újat adjon hozzá, de a tartalom nem járul hozzá az értékhez, akkor az is jó, ha nem tesz közzé. Ha nagyobb feladási gyakorisággal tudsz értéket növelni, akkor hajrá!

5. Rendelkezésre álló források

Hetente vagy havonta csak annyi bejegyzést hozhat létre, amennyit az erőforrásai lehetővé tesznek. Ezen a héten hat új blogbejegyzést szeretne hozzáadni céges blogjához, de ha ezek sok kutatást igényelnek, vagy kihelyezett munkát igényelnek, vagy olyan infografikákat tartalmaznak, amelyeket valaki másnak kell megterveznie, akkor nincs sok választása. Vállalja magát ésszerű blogírási gyakoriság mellett.

6. Régi vagy új a blogod?

Ha most kezdett bele a blogírásba, érdemes kitartóan és rendszeresen közzétennie a tartalmat, mivel ez lényegében a blogoldal felépítése. Ezenkívül több tartalomelemet ad a Google-nak, amelyekre hivatkozhat, ezáltal növelve a keresési rangsort. Ez bizonyos értelemben növeli az oldalakon kívüli keresőoptimalizálási erőfeszítéseit is, mivel más webhelyek linkelhetik tartalmaikat az Ön blogjaihoz.

6 hatékony módszer az ideális blogbejegyzések gyakoriságának meghatározására

Az egy héten vagy egy hónapon belül közzétehető bejegyzések száma a fent említett tényezőktől függ. Vessen egy pillantást 6 adattal alátámasztott módszerre, amelyek segíthetnek eldönteni, milyen gyakran tegyen közzé bejegyzéseket.

1. Posztonként eltöltött idő

An cikk az Orbit Media-n megállapítja, hogy „2021-ben a bloggerek 67%-kal több időt töltöttek bejegyzésenként, mint 2014-ben.” Figyeltél arra, hogy mennyi ideig tart egy blogbejegyzés megírása? Akár kiszervezi, akár saját maga írja, fontos odafigyelni arra, hogy mennyi időt tölt egy blogbejegyzés elkészítésével, tökéletesítésével és közzétételével.

Általában több mint négy órát vesz igénybe egyetlen bejegyzés létrehozása. Érezhetően megnőtt a bloggerek által posztonként eltöltött idő. Egy tanulmány azt állítja, hogy azok a bloggerek, akik két-négy órát töltöttek egy blogon, nem számoltak be semmilyen figyelemre méltó eredményről. Ugyanakkor azok a bloggerek, akik több mint hat órát töltöttek egyetlen bejegyzéssel, jobb és ígéretesebb eredményeket tapasztaltak.

Minden az összehasonlító választáson múlik – akár jó számú bejegyzést szeretne létrehozni – mondjuk öt vagy hat blogot hetente, egy-két órát szánva mindegyikre –, vagy egyetlen nagyszerű blogot szeretne létrehozni egy jó összeg elköltésével. 6-7 óra van rajta.

Szerint Ragan Communications, az Orbit felmérés szerint az embereknek körülbelül három óra és tizenhat perc kell egy blogbejegyzés megírására. Ez 26 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos felméréséhez képest. A tanulmány azonban azt is megállapította, hogy „kétszer annyi blogger tölt most 6+ órát átlagos bejegyzésével”. Ez egyértelműen arra utal, hogy a tartalom minősége alapvető fontosságú, és a bloggerek fontosnak tartják a különböző réseken. Alapvető fontosságú annak kiválasztása, hogy mennyi időt szeretne minőségi blogok készítésére fordítani. Ez viszont segít eldönteni ideális blogbejegyzés gyakoriság.

Olvasni:  10 tipp a legjobb tartalomíró felvételéhez

2. Napi feladás

Ha van írási rutinod, és ragaszkodsz hozzá, a napi posztolás nem biztos, hogy nehéz feladat számodra. Bár ez nagymértékben függ attól, hogy milyen blogot használ, és milyen rést keres, a rendszeres közzététel csak akkor sikeres, ha van írási rutinja, vagy van egy csapata, akik felváltva írnak.

A híralapú blogok az információra éhes közönséget szolgálják ki. Ez egy gyors ütemű rés. A gyakori posztolás előnyös egy hűséges olvasótáborral vagy elkötelezett közönséggel rendelkező blogoldalak számára. A friss tartalom arra ösztönzi őket, hogy látogassák meg webhelyét, és kövessék az oldalt.

A napi posztolás azt is eléri, hogy a keresőmotorokban elérje azt a magasabb rangot, amelyre mindig is vágyott. A több tartalom nagyobb forgalmat generál. Ha közösségimédia-profiljai össze vannak kapcsolva blogoldalával, és következetesen megosztja legújabb blogjait Instagram-történeteiben, Facebook-bejegyzéseiben és egyebekben, akkor közösségi oldalai is jelentős forgalmat generálnak.

Forrás

A napi közzétételi rendszerrel azonban nem minden vidám. Bár biztos, hogy nagyobb lesz az elköteleződés és a forgalom, kiégetheti magát, ha naponta tesz közzé tartalmat a blogoldalán. Idővel ez olyan feladattá válik, amelybe már nem akar beletörődni; csak közzé kell tennie egy blogot, és el kell végeznie vele. Ezután minden nap rettegni kezd a folyamattól. Ezenkívül előfordulhat, hogy a blogírási rés nem fenntartható ahhoz, hogy illeszkedjen a napi közzétételi ütemtervbe.

Előfordulhat, hogy nincs elég blogötlet a rést, hogy minden nap új bejegyzést tudjon fenntartani. A tartalom minősége biztosan romlik. Ami eleve sok közönséget vonzott volna, az végül tömegesen űzi el ugyanazt a közönséget a blogoldaláról. És bár a napi blogokkal könnyebb jó közönségbázist gyarapítani, szinte lehetetlen lesz visszaszerezni azt a közönséget, amely egykor nem kedvelte a tartalmat, és nagy utálattal elhagyta a blogoldalt.

3. Vállalat mérete és üzleti modellje

Lehet, hogy a blogírás gyakoriságát nem azonnal határozza meg a vállalat mérete vagy az üzleti modellje, de ezek a tényezők fontos szerepet játszanak az Ön üzleti képességében. Míg a B2C cégeknél konzisztens korreláció figyelhető meg a blogok száma és az oldal látogatottsága között, addig a B2B cégeknél nincs egyértelmű pozitív összefüggés a bejegyzések gyakorisága és az oldal látogatottsága között.

Tartalomalkotási lehetőségeid a csapatod létszámától és a külön-külön vagy csoportosan kiosztott feladatoktól függ tartalom létrehozása, elképzelhető, hogy irreális közzétételi cél lenne befejezni. Még korlátozott csapat esetén is nehéz lehet folyamatosan friss ötleteket agyalni, új bejegyzéseket létrehozni és rendszeresen népszerűsíteni.

4. Organikus forgalom

A blogírás kulcsfontosságú ahhoz, hogy webhelye jó helyen szerepeljen a keresőmotorok eredményei között. A SEO-optimalizált blogokkal növelheti webhelye látogatását.

Webhelyének organikus forgalma azonban nem mindig arányos a heti vagy havi tartalomnaptárába rögzített bejegyzések számával. Ha már ritkábban, de értékes tartalmat teszel közzé, akkor hasznosabb lenne, ha időről időre visszamész és frissíted, mintha meggondolatlanul próbálnál friss tartalmat előállítani anélkül, hogy bármiféle értéket hozzáadnál a blogjaidhoz.

Olvasni:  A mesterséges beszédfordítás rövid története

Forrás

Jó blogírási gyakorlat, ha bizonyos bejegyzéseket időnként kiemelünk. A nem igazán jól teljesítő régi bejegyzések újrahasznosítása egy másik kiváló módja annak, hogy új és jobb módszert találjon ki egy olyan ötlet vagy téma újbóli bemutatására, amely korábban nem teljesített jól a blogoldalán. A bejegyzések frissítése azért is elengedhetetlen, mert a blogbejegyzések forgalma összetett folyamatként működik. Ez azt jelenti, hogy idővel szerves eredményeket kell elérnie.

Ezért, ha blogoldalának kifejezett célja az, hogy forgalmat generáljon, és kattintásokat hozzon webhelyére, ezt gyakori közzététellel vagy régi blogok ismételt frissítésével érheti el. Ha gyakran vagy naponta kell posztolni, akkor előre felvázolhatja blogjait. Ez időt ad arra, hogy később kifejtse ezeket a körvonalakat. A körvonalazással és rendszerezéssel több idő takarítható meg. Válassza ki a legjobban kezelhető módot arra, hogy organikus forgalmat irányítson webhelyére, mielőtt eldönti, hány bejegyzésnek kell szerepelnie a tartalmi naptárában.

5. Márkaismertség

Minden egyes blogbejegyzés, amely hozzáadódik a blogoldalához, javíthatja a SEO-t és növelheti márkájának ismertségét. A gyakori közzététel felelős azért, hogy márkája/vállalkozása nagyobb eséllyel jelenjen meg a Google keresési eredményei között. Ez különösen igaz a divatra, a szépségre, a technológiára és a marketingre.

A márkahűség azonban nem kizárólag attól az egyetlen tényezőtől függ, hogy minden nap vagy hetente több tartalmat hoznak be; ez attól is függ, hogy olyan tartalmat állítsunk elő, amely hozzáadott értéket ad a közönségnek, kezeli a fájdalmas pontjaikat, és hatékony megoldásokat kínál. A márkahűség kialakításához a legjobb megoldás az, ha jó minőségű tartalmat készít. A képeket, statisztikákat, infografikákat és az iparághoz kapcsolódó tartalmakat tartalmazó blogbejegyzések kétségtelenül jól teljesítenek, ezáltal növelve márkája ismertségét.

Egy másik fontos szempont a márka láthatóságának növelése során, hogy a tartalom diverzifikálására összpontosít. A cége hangjának kialakítása nem csupán a rendszeres bejegyzéseken múlik. Lehetséges, hogy ezeket a bejegyzéseket nem kell olyan gyakran közzétenni, mint azt egy forgalomnövelő program megköveteli. Ha Ön egy kisvállalkozás, és felelős a tartalomkezelésért és marketingért, vagy egy kis csapat végzi ezt a feladatot, akkor hetente egyszer elférhet az ilyen bejegyzésekben. Ezzel szemben a nagyvállalatok ezt heti három-négy alkalomra vagy akár többre is növelhetik.

Azok a bejegyzések, amelyek hasznos információkkal szolgálnak a közönségnek, segítenek növelni a márkaismertséget. Biztosítsa őket márkás infografikákkal és statisztikákkal. A számok és számok érdekes bejegyzési ötleteket adnak. A márkaismertség növelését célzó tartalom olyan sokrétű lehet, mint a „hónap alkalmazottja” bejegyzés egy céges rendezvényen, az infografikák segítségével magyarázható szervezete/vállalkozása alapértékeihez és meggyőződéseihez. Az organikus forgalomhoz hasonlóan a márkaismertség is növelhető a régi bejegyzések frissítésének és az új ötletek ötletelésének kiegyensúlyozott keverékével.

6. Erőforrások, amelyekkel dolgozik

A szerkesztőség és az írási sebesség a legfontosabb tényezők, amelyek befolyásolják az ideális blogbejegyzések gyakoriságát. Az Ön erőforrásai döntik el, hogy a közzétételi ütemterv kezelhető-e vagy túlterhelt. Még egy nagy csapatnál is, ha arra kérnénk mindenkit, hogy fordítsa energiáját a blogírásra, az a tartalommarketing-stratégia más területein hiányhoz vezet.

Olvasni:  A 14 legjobb tartalomírási tanfolyam a karriered elindításához

Mielőtt elkezdené a közzétételi ütemterv összeállítását, mérje fel, hogy a teljes csapat összesen hány bloghoz járul hozzá, és mennyit tehet az egyes személyek. Ha egy jól kutatott blog legalább két-három órát igényel, a blogötletek némelyike ​​akár hat óráig is elnyúlhat. Manapság sok blogger több mint hat órát tölt azzal, hogy kidolgozzon és kiadjon egy kiváló blogot.

Ne felejtse el figyelembe venni a tartalom-ellenőrzési folyamatot ebben az időkeretben. Győződjön meg arról is, hogy rendelkezik a tartalom jóváhagyásához szükséges erőforrásokkal a közzététel előtt. Manapság rengeteg forrás áll rendelkezésre tartalmi ötletekre, így kisebb az esélye annak, hogy egy adott időpontban gyakorlatilag kifogy az ötletekből. De abban az esetben, ha ez az egyik aggálya, a következőket teheti:

 • Frissítse a régi blogbejegyzéseket
 • Forduljon vendégbloggerekhez
 • Iparági szakértőkkel dolgozhat együtt
 • Bontsa le az összetett témákat, amelyeket nem lehet egyetlen bejegyzésben tárgyalni, több bejegyzésre
 • Dolgozzon külső közreműködőkkel vagy vállalkozókkal.

Kulcs elvitelek

 • A blogbejegyzések gyakorisága attól függ, hogy mi felel meg legjobban cége igényeinek.
 • Az ideális blogbejegyzések gyakoriságának fogalma nagyon szubjektív. Az információ időnkénti frissítésének szükségessége a különböző rések esetében eltérő.
 • Alapvető fontosságú annak kiválasztása, hogy mennyi időt szeretne minőségi blogok készítésére fordítani.
 • Előfordulhat, hogy nincs elég blogötlet a rést, hogy minden nap új bejegyzést tudjon fenntartani.
 • Ha egyértelmű célod blogoldaladdal az, hogy forgalmat generálj, és kattintásokat hozz a webhelyedre, akkor ezt elérheted a gyakori bejegyzésekkel vagy a régi blogok időnkénti frissítésével.
 • A szerkesztőség és az írási sebesség a legfontosabb tényezők, amelyek befolyásolják az ideális blogbejegyzések gyakoriságát.

Következtetés

Bár a blogírás gyakran nem kötelező az organikus forgalom generálásához, a márkaismertség növeléséhez és a potenciális ügyfelek tényleges vásárlókká alakításához, a következetesség kulcsfontosságú a tartalommarketingben. A fent említett szempontok figyelembevétele után döntse el, hogy naponta, hetente vagy havonta egyszer tesz közzé bejegyzést, de ügyeljen arra, hogy a közönség a blogírási ütemtervben meghatározott elvárásoknak megfelelően láthassa a következő blogbejegyzést. Ha naponta, ragaszkodjon a nap egy meghatározott időpontjához. Ha hetente egyszer, akkor friss blogbejegyzésének el kell jutnia a blogoldalára, mielőtt a közönsége minden vasárnap reggel. Következetesen tegye közzé a hét ugyanazon napján.

GYIK

1. Hogyan írjunk rendszeresen blogot?

Ha rendszeresen szeretnél blogot írni, akkor érdemes előre betartanod az ütemezést, és sok bejegyzést kell készítened. Ha van egy listája a lehetséges blogötletekről, vázolja fel őket, és adja hozzá ötletbankjához. Később bővítheti őket az ütemezés szerint. Olvasson sokat, és kutasson, hogy mi a trend az Ön résén.

2. Mi az a blogmarketing stratégia?

Mivel a blogod a vállalkozásod szerves része, magát a blogot kell piacra dobnod termékeid és szolgáltatásaid piacra dobásához. A blog marketingstratégiája magában foglalja, hogyan osztja meg és reklámozza a tartalmat a blogjában.

3. Melyik a legjobb napszak a blog közzétételére?

A nap legideálisabb blogbejegyzése hétköznap reggel 7 és 13 óra között EST.

4. Hogyan készítsünk gyilkos blogot?

Gyilkos blog létrehozásához ismerje meg közönségét, végezzen alapvető kulcsszókutatást, készítsen hozzávetőleges vázlatot a bejegyzéséhez, hozzon létre munkacímet, írja meg a bejegyzést képek és média segítségével.

Új publikációk:

Ajánlott