Hatékony kulcsszókutatás a blog bővítéséhez – 8 tipp a kezdéshez

Az emberek hatékony kulcsszavakat használnak az online kutatáshoz, amikor termékeket vagy megoldásokat keresnek. Ez azt jelenti, hogy ha a tartalom hatékonyan használja azokat a kulcsszavakat, amelyekre a célközönség keres, akkor az internetes forgalom valószínűleg növekedni fog. Ezért lesz szüksége a leghatékonyabb kulcsszókutatásra használható eszközöket Ma.

A kulcsszóelemzés lehetővé teszi, hogy megtalálja a legmegfelelőbb kulcsszavakat a célzáshoz, és értékes betekintést nyújt a célközönsége által a keresőmotorokban keresett lekérdezésekbe. Ezekkel a betekintésekkel tájékozódhat tartalmairól és általános marketingstratégiájáról.

A sikeres és hatékony kulcsszókutatás betekintést nyújthat a jelenlegi helyzetbe marketing trendek hogy a tartalom középpontjában a célközönség által aktívan keresett kulcsszavak és témák álljanak. Kiváló és költséghatékony módja az ügyfelek megszerzésének.

Ez a cikk nyolc tippet ad a hatékony kulcsszókutatáshoz.

1. Sorolja fel a hatékony kutatáshoz szükséges lényeges, releváns témákat

Mielőtt elkezdené a kulcsszó feltárása, tekintse általános, széles kategóriáknak azokat a témákat, amelyeket szeretne rangsorolni. Gondoljon körülbelül öt-tíz témakörre, hogy később konkrét kulcsszavakat tudjon kidolgozni. Ha törzsvendég vagy blogger, ezekről írhat rendszeresen blogot.

Ezek lehetnek olyan témák is, amelyek a legtöbb értékesítési konverziót eredményezik. A megfelelő kulcsszavak megtalálásában segíthet, ha a vevő személyének helyébe lép, és átgondolja, hogy milyen témákat keresne, amelyekre szeretné, ha vállalkozását megtalálnák.

Tegyük fel, hogy Ön egy olyan vállalat, amely arra összpontosít, hogy segítse a vállalkozásokat és más szervezeteket az alkalmazottak elköteleződésében, beleértve az alkalmazottak bevonását. Keresse meg a megcélzott közönség által valószínűleg használt keresési kifejezéseket, és használja őket tartalmi stratégiája megalapozására.

Ha például kreatív módokat keresnek új alkalmazottaik bevonására, akkor valószínűleg olyan kifejezéseket használnak, mint szórakoztató alkalmazotti bevezető ötletek.

Olvasni:  8 ingyenes fordítóeszköz a minőség és a termelékenység javításához

Ha ilyen szavakat is beépít a tartalomba, akkor a célközönség elé kerülhet, ezáltal elősegítheti a magas keresőmotorok rangsorolását, és több jó minőségű internetes forgalmat vonzhat.

2. Ismerje meg hatékony kulcsszókutatási hatókörét

A kutatási hatókör meghatározása nélkül viszonylag könnyen elkövethető hiba a rossz kulcsszavak kiválasztása. Sok időt tölthet azzal, hogy az oldalaihoz nem megfelelő kulcsszavakat keressen. Mielőtt elkezdené a kulcsszókutatást, fontolja meg annak célját.

Kulcsszóprofilt fejleszt, hogy felmérje webhelye teljesítményét, megtalálja a tartalmi hiányosságokat, hogy kihasználhassa, vagy új oldalakat hozzon létre?

Ha meghatározza a kulcsszókutatás hatókörét, jól átlátja a keresendő kulcsszavakat, és hol állíthatja le a keresést.

3. Vegye figyelembe a kulcsszó relevanciáját

A kulcsszó relevanciája döntő fontosságú rangsorolási tényező, amely figyelembe veszi egy kulcsszó, keresési kifejezés vagy kifejezés fontosságát a webhely oldalain. Kulcsszavak kutatása során győződjön meg arról, hogy az Ön által fontolt kulcsszavak relevánsak. A keresőmotorok általában a tartalmat a relevancia alapján rangsorolják.

Tehát győződjön meg arról, hogy kulcsszavai megfelelnek a keresők igényeinek, hogy előkelő helyet szerezzenek a SERP-ben. Még ha kulcsszavai relevánsak is, a tartalomnak kell a legjobb forrásnak lennie a rangsorolni kívánt lekérdezéshez.

A keresőmotorok nem rangsorolják magasra a tartalmat, ha annak értéke kisebb, mint más internetes forrásoké.

4. Határozza meg a keresési szándékot

Keresési szándék lehetővé teszi, hogy megértse egy adott keresési lekérdezés mögött meghúzódó okot. Ez lehet kereskedelmi, navigációs, tranzakciós vagy információs vizsgálat. A keresési szándék megértése megkönnyíti a kereső speciális igényeinek megfelelő tartalom írását.

A felhasználók keresést végeznek, hogy megtalálják a keresési lekérdezésükhöz kapcsolódó információkat. Fontolja meg a felhasználói szándék egyesítését, hogy a felhasználókat (leadekokat) a webhelyen található releváns információkhoz irányítsa. Ez segíthet abban, hogy jobban kielégítse igényeiket azáltal, hogy hozzáférést biztosít számukra a szükséges információkhoz.

Olvasni:  Spanyol nyelvjárások, amelyeket ismernie kell a spanyol fordításhoz

Az egyező felhasználói keresési szándék arra készteti a felhasználókat, hogy maradjanak a webhelyen, hogy továbbra is foglalkozzanak a tartalommal, ami jó jelzést küld a Google-nak. Ezen túlmenően szaktekintélyként pozícionálja Önt iparágában, és növeli a márka ismertségét.

A felhasználói keresési szándék optimalizálása érdekében készítsen kulcsszólistát stratégiaibb kulcsszavak kidolgozásához, nyerjen ki adatokat a SERP-ből, és értékelje a meglévő tartalmat, hogy biztosítsa a keresési szándékot.

5. Végezzen versenytárs kulcsszókutatást

A versenytársak szempontjából hatékony kulcsszókutatás magában foglalja a releváns, értékes kulcsszavak azonosítását, amelyeket a versenytársak megcéloznak, hogy javítsák organikus keresési helyezésüket. Versenytárs kulcsszavak elemzése megmutatja a versenytársak által rangsorolt ​​témákat vagy tartalmakat, valamint a magas SERP pozíciókhoz használt kulcsszavakat.

Ez segíthet felfedezni SEO-stratégiája tartalmi hiányosságait vagy új lehetőségeket. A versenytársak kulcsszókutatásának megértése lehetővé teszi, hogy többet tudjon meg iparágáról, miközben olyan hasznos betekintést nyerhet, amely nagyobb organikus forgalmat és magasabb SERP-rangsort eredményez.

A helyes megoldás

Ha jól csinálja, a kulcsszóverseny elemzése segíthet értékes ügyfeleket vonzani és forgalmat vonzani a versenytársak webhelyeiről. Ezenkívül megtekintheti azokat a kulcsszavakat, amelyekkel jobban teljesíthet, alaposan megvizsgálhatja, mi hiányozhat a digitális marketingstratégiából, és ismereteket szerezhet a piacáról.

A versenytársak kulcsszavainak elemzése előtt ismerje meg közönségét és versenytársait.

6. Hogyan végezzünk kulcsszókutatást kapcsolódó kulcsszavak keresésével

A kapcsolódó kulcsszavak olyan szinonimák, változatok vagy kifejezések, amelyek szemantikailag kapcsolódnak az Ön által megcélzott és rangsorolni kívánt elsődleges kulcsszavakhoz. lehetnek hosszú farkú kulcsszóváltozatok vagy alternatív szavak, amelyeket a felhasználók az Önéhez hasonló vállalkozások megtalálására használnak.

Az ezekre a kulcsszavakra történő optimalizálással több kulcsszóra is rangsorolható tartalmat hozhat létre, így vállalkozása több leendő vásárló elé kerülhet.

Olvasni:  34 keresőoptimalizálási tipp a legjobb SEO-eredményekhez

A kapcsolódó kulcsszavak aktuális tekintélyt teremtenek azáltal, hogy lehetővé teszik a felhasználók és a keresőmotorok számára, hogy jobban megértsék a tartalmat, miközben új lehetőségeket találnak a témacsoportok bővítésére. Kapcsolódó kulcsszavakat úgy találhat, hogy azonosítja a hosszú farkú kulcsszavakat, kulcsszótervezőt használ a lista szűkítéséhez, és a kulcsszavaknak megfelelő tartalmat hoz létre.

7. Használja ki a legfontosabb kulcsszóelemző eszközöket

A kulcsszó-hatékony kutatóeszközök segítségével olyan témaötleteket kaphat, amelyeket a felhasználók keresnek a keresőmotorokban. Ezenkívül olyan tartalmi stratégiát terveznek, amely lefedi a céloldalak és a blogbejegyzések témáit. Végül pedig segítenek megtalálni a legjobb kulcsszavakat a célközönség számára, hogy gyorsabban megtalálják.

SEMrush, Ubersuggest, The Right Blogger, Ahrefs, Rank Math, Google Kulcsszótervező, Long Tail Pro és néhány legjobb kulcsszókutatási eszközök kihasználhatja.

A kulcsszókutató eszköz használata biztosítja a hatékony versenyelemzést. Nem csak ez, de segít személyre szabott kulcsszavak létrehozásában, javítja a SEO mutatóit, és kényelmes a SEO fejlesztéshez.

8. Béreljen fel egy SEO szakértőt

A hatékony kulcsszókutatáshoz készségre, tudásra és tapasztalatra van szükség. Ezért a SEO szakemberek rendelkeznek a sikeres kulcsszókutatáshoz szükséges tudással és szakértelemmel.

SEO szakértő felvétele segít megtalálni a legjobb és legrelevánsabb kulcsszavakat SEO stratégiájához.

Végjegyzet: Hogyan végezzünk hatékony kulcsszókutatást

A kulcsszókutatás kulcsfontosságú a webhely forgalmának növeléséhez, miközben egyedi tartalmat hoz létre. Használja a fenti tippeket a hatékony kulcsszókutatáshoz. Milyen egyéb tippeket adna hozzá a kulcsszókutatáshoz blogja vagy webhelye bővítése érdekében?

Szeretnék hallani róluk az alábbi megjegyzés részben.

Ma használom A helyes blogger az Inspire and Rank Math oldalon egy másik blogon. Mindig kísérletezem különböző eszközökkel, de a The Right Blogger sokkal többet kínál, mint a kulcsszókutatás az Ön blogírási igényeinek kielégítésére. Ezért lettem mindkettőjük leányvállalata.

Olvasni:  Csúcstechnológiai trendek a játékiparban 2024

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott