Házimozi Power Manager: Minden, amit tudnia kell

Az elektromos ingadozások és áramkimaradások miatt minden elektromos készülék megsérülhet. Itt jönnek jól a házimozi áramellátók. Ezek a tápellátás-kondicionálókként is ismert eszközök szűrőként működnek a szennyezett áramellátásban, és lehetővé teszik a házimozi készülék hatékony működését.

Így a hosszú élettartam és az egészséges működés érdekében befektethet a jó minőségű és megbízható házimozi áramkezelőbe. Ebben a cikkben megismerheti az energiagazdálkodási kezelőket, azok célját, előnyeit és a nyolc legjobb megvásárolható energiakezelőt.

Olvassa el: Mi az USB tápellátás? Minden, amit tudnod kell

Az energiamenedzser kettős funkcióval rendelkezik, ahol megvédi a rendszert a túlfeszültségtől, és a váltakozó áram egyenletes elosztásával javítja a rendszer teljesítményét, és javítja az elektromos áram minőségét a szennyezett áram kiszűrésével. Ezenkívül kiküszöböli a rendszer zaját.

Az energiamenedzserek széles választéka áll rendelkezésre az ár, a bonyolultság és más közös jellemzők, például a rendszer szekvenciális be- és kikapcsolása alapján. Míg egyesek csak a feszültségingadozások okozta károk megelőzését kínálják, mások további funkciókat kínálnak, mint például a túl- vagy túlfeszültség elleni védelem.

Ezek az energiakezelők sokkal tisztább és jobban szervezett rendszerkörnyezetet biztosítanak. Megőrzi otthona esztétikai megjelenését, mivel az összes rendszer egyetlen eszközzel csatlakozik, a kábelek pedig az energiakezelő mögött rejtve maradnak.

A házimozi áramkörei drága alkatrészeket és berendezéseket használnak, amelyek egy vagyonba kerülhetnek, de valóban megéri beruházni? Úgy gondoljuk, hogy a felhasználók érdeke, hogy megvásároljanak egyet, különösen a legtöbb ember számára, aki elektromos rendszereik rossz minősége miatt használja, és mások számára, akiknek szüksége lehet rá a teljesítmény javítása érdekében.

Kíváncsi lehet a piszkos hatalom kifejezésre és annak jelentésére. Tehát a piszkos áram az áramminőség anomáliáját jelenti. Ez magában foglalja a frekvencia/feszültség ingadozásokat és a túlfeszültséget, amelyek befolyásolhatják a rendszer teljesítményét, és hibás működést vagy javíthatatlan károkat okozhatnak.

A piszkos áramforrás másik oka a fehér vagy normál üzemmódban zajló zaj. Ez egy alacsony szintű jel, amely az eredeti teljesítményjellel együtt halad, és az ugyanazon a vonalon lévő többi berendezés csatlakoztatása miatt alakul ki. Miután az energiakezelő kiszűri a zajt, a rendszer teljesítménye spontán módon javulni fog.

A készülékei ki vannak téve a piszkos áramellátásnak, ha a következőket figyeli meg a rendszerben:

1. Hirtelen áramlökések

2. Feszültségváltozások

3. A frekvencia változásai

4. Fehér zaj jelenléte az eredeti teljesítményjelekben

Olvassa el még: Az illesztőprogram tápellátási állapotának hibája Windows 10: 7 javítások

Mind a tápkondicionálóknak, mind a túlfeszültség-védőknek van néhány közös jellemzője, de két különböző eszközről van szó. A félvezető MOV-ból és gázkisülés-levezetőkből álló túlfeszültség-védő véd az elektromos túlcsordulás ellen a felesleges energia elvezetésével, de nem választja le a rendszert a tényleges tápellátásról. Az eszköz azonban felrobbanhat az extrém energiafogyasztás miatt, és ezzel károsíthatja a rendszerét.

Olvasni:  Hogyan kell újraindítani a Nest termosztátot?

Eközben az energiakondicionáló az EVS technológiát (Extreme Voltage Shutdown) használja, hogy mechanikus relén keresztül fizikailag lekapcsolja az eszközt piszkos áramellátás esetén. Feladata továbbá a zaj eltávolítása és tisztább energia biztosítása a házimozi számára.

Összefoglalva, az energiamenedzserek hatékonyabb és biztonságosabb megoldások otthoni célokra, mivel hosszú távon nagyobb védelmet és hatékonyságot kínálnak.

Manapság az internet rengeteg terméktől hemzseg, de nem minden termék felel meg az Ön igényeinek. Ahhoz, hogy azonosítsa igényeit, figyelembe kell vennie néhány dolgot, mielőtt energiakezelőt vásárol. Kövesse egyedi összeállítású vásárlási útmutatónkat, és válassza ki az igényeinek megfelelő legjobb energiagazdálkodást.

Költségvetés

A költségvetés mindig a legfontosabb szempont a vásárláskor, de egyben kettős tényező is. Először is meg kell fontolnia, hogy a házimozi milyen olcsó vagy drága, és alapozva az értékét, jobban meg kell ítélnie a költeni kívánt összeget.

Másodszor, minél drágább a termék, annál nagyobb a kimenetek száma, annál jobb szűrési képességet és jobb védelmet kap. Néhány olcsóbb, körülbelül 50 dollárba kerülő alternatíva, amelyet energiamenedzserként hirdetnek, csak hullámzó védelmet nyújt. És sok pénztárcabarát darab, 100-150 dollárba kerül, kevesebb konnektorral és jóval jó teljesítménnyel rendelkezik. Míg a háztartási használatra ideális energiamenedzser 500-1000 dolláros költségvetésbe belefér, hogy megvédje házimozit és elszigeteli a legtöbb zajt.

Minőség

A termék minőségi becslése az árától függ. A drágább berendezések általában jobb minőségűek. A termék minőségének ellenőrzése során figyelembe kell venni néhány dolgot. Először is ellenőriznie kell, hogy a tápellátás-kondicionálónak elegendő számú aljzata van-e az Ön számára. A jó zajszűrési sebességet is figyelembe veheti a termék minőségének értékeléséhez. A méretet, a kimeneti pozíciót és a követelményeket érdemes figyelembe venni.

Az üzletek száma és elhelyezkedése

Mindig tanácsos több konnektort használni, hogy a jövőben több eszközzel bővíthessünk. Általában az energiamenedzsereknél egyenletes a kivezetések száma, körülbelül hat vagy tizenkettő. Általában különböző készülékek támogatják a különböző típusú adapterdugaszokat, és ezeknek az aljzatoknak a helyzete is létfontosságú szerepet játszik. A méretbeli eltérések miatt nehézkessé válhat, hogy a dugót egy másik aljzatba dugja be, ha a dugó már be van dugva.

Olvasni:  Mi az a MySimpleLink a hálózatomon?

Szűrési besorolás

Két különböző típusú besorolás létezik, nevezetesen a szorítófeszültség és az energiaelnyelés.

  1. Rögzítő feszültség: Arra a feszültségszintre vonatkozik, amelyen az energiamenedzseren belüli túlfeszültség-védő bekapcsolja az elektronikus feszültségleállítást. Az ideális feszültségrögzítési szintek az energiamenedzserhez 120 és 400 V között vannak. Ez biztosítja, hogy háza és készülékei biztonságban legyenek a feszültségingadozásokkal szemben.
  2. Energiaelnyelési besorolás: Ez az entitás arra az energiamennyiségre vonatkozik, amelyet az energiamenedzser fel tud venni és kezelni/szűrni. Meghatározza az energiamenedzser abszorpciós arányát, és ideális esetben a besorolása legalább 500 joule legyen.

UL tanúsítványok

Az Underwriters Laboratories tanúsítványt ad a házimozi energiamenedzsereinek. Hitelességet kölcsönöznek az energiamenedzsernek. Egyes, érvényes UL-tanúsítvánnyal nem rendelkező energiakezelők azonban ugyanolyan megbízhatóak.

A termék mérete és követelményei

A több üzlet nagyobb termékmérethez vezet. A könnyű telepítés érdekében előzetesen mérlegelnie kell a méretet. A méret alapján egyes energiamenedzsereket az állványokra vagy a tévé alá, míg mások a falra szerelhetők. A felhasználók dönthetnek a követelményekről, és kiválaszthatják a legmegfelelőbb termékméretet az otthonukban való elhelyezéshez.

Olvassa el még: Hogyan lehet bekapcsolni a telefont bekapcsológomb nélkül?

Íme egy lista a legjobb házimozi energiamenedzserek számára az ár-összehasonlítások, a zajszűrések, a teljesítmény és a további funkciók alapján.

Panamax MX5102 házimozi akkumulátorral

Márka: Panamax | Ár: 837,00 USD

A Panamax MX5102 házimozi energiakezelő, egy drága és prémium rendszer, kombinált energiagazdálkodási, túlfeszültség-védelmi (AVM) és akkumulátoros biztonsági funkciókat kínál. Tíz hátlapi aljzattal rendelkezik, amelyek közül 2 támogatja a 600 VA UPS-t, amely segít megőrizni a beállítási konfigurációt. Minimálisra csökkenti a merevlemez-meghajtó összeomlásának kockázatát, és zavartalan ellátást biztosít az AV-rendszerek számára.

Ezenkívül támogatja az AVM technológiát túl- és alacsony feszültség esetén is, így nagyszerű választás a felhasználók számára. Az MX5102 másik lenyűgöző tulajdonsága a tanuló infravörös vezérlés, amely lehetővé teszi készenléti vagy leállítási parancsok küldését az AV-berendezésnek. Áramkimaradás esetén a tartalék akkumulátor táplálja a hűtőventilátort az előhűtéshez, az infravörös vezérlés pedig kikapcsolási parancsot ad az izzó kikapcsolásához.

Végre az energiamenedzser 3. szintű teljesítménytisztítást és lineáris szűrést használ az elektromos interferencia szokásos előfordulásának kiküszöbölésére (részletvesztés, zümmögés, zümmögés és vizuális irritáló hatás), és fenntartja az AV-rendszer optimális teljesítményét.

A Panamax MX5102 házimozit ezen a linken vásárolhatja meg.

Panamax MR4300 Power Manager

Márka: Panamax | Ár: 389,95 dollár

A legjobb általános házimozi energiamenedzsernek tartott Panamax MR4300 elegáns és modern dizájnnal rendelkezik, 9 váltóáramú konnektorral és elülső LED kijelzőpanellel.

Olvasni:  A Google Sentient AI, ransomware támadások, a Samsung következő összehajtható verziója és még sok más

Az Automatic Voltage Monitoring (AVM) technológia biztosítja az áramellátás megszakítását feszültségcsökkenés vagy túlfeszültség esetén. Amint a feszültségszintek normálisak, az áramellátás folytatódik a házimozi felé, és a LED-kijelző piros jelzőfénye jelzi ezt a kapcsolót.

Az energiamenedzsernek két elszigetelt nagyáramú tápegysége és egy lineáris szűrőköre van. A szűréssel a nem kívánt zajt levágják az AC sávszélességű jelből, és megakadályozzák a keresztszennyeződést. Kicsit drága, de számos funkciót támogat.

A Panamax MR4300 Power Managert ezen a linken vásárolhatja meg.

Panamax MR4000 8 kimenetű házimozi áramkezelő

Márka: Panamax | Ár: 219,00 USD

A Panamax MR4000 karcsú és modern dizájn, korlátozott költségvetésű opcióval kombinálva kívánatos. A hét hátsó panel és egy előlapi tápellátás-kezelő az AVM technológiát használja, és egy 15 A-es megszakító segítségével leválasztja a házimozit, hogy megvédje az elektromos túlfeszültségtől.

Ez az olcsóbb és zsebbarát opció nem rendelkezik LED-kijelzővel és USB-porttal a töltéshez, és a kiváló MR4300-assal ellentétben csak 2-es szintű zajszűréssel működik. Ennek ellenére a jelentős árkülönbség és a jótállási idő alapján ez a termék méltó választás.

Ennek a linknek a használatával megvásárolhatja a Panamax MR4000 8-Outlet házimozi Power Managert.

AudioQuest Niagara 5000 Power Manager

Márka: AudioQuest | Ár: 5500,00 USD

A Niagara 5000 kis zajt kelt a váltakozó áramú földzaj eloszlató rendszerrel, és kiszűri az elektromos vezetékek összes zaját. Széles sávszélességű lineáris AC szűrővel és passzív/aktív tranziens teljesítményjavító áramkörrel rendelkezik. Ezenkívül van egy tartalék akár 90 A-es teljesítmény is.

Más energiamenedzserekkel ellentétben a nagyáramú kimeneteket korrigálja ahelyett, hogy csak tömörítené őket, ugyanakkor költséges is. A panel hátulján négy nagyáramú tápcsatlakozó és nyolc ultralineáris aljzat található. A beépített túlfeszültség-elnyomással a NIagara 5000 akár 6000V/3000A túlfeszültséget is képes elnyomni.

A Niagara 5000 Power Managert ezen a linken vásárolhatja meg.

Panamax M8-AV-PRO Hi-Definition 8 kimeneti túlfeszültségvédő

Márka: Panamax | Ár: 219,95 dollár

A hordozhatóság további előny, és a Panamax M8-AV-Pro ezt zsebbarát költségvetéssel kínálja, életre szóló garanciával. Más termékeihez hasonlóan a Panamax is ugyanazt az AVM technológiát kínálja, valamint a nagy elektromos túlfeszültség alatti automatikus lekapcsolást.

De teljes körű védelmet nyújt, mivel megfékezi az antennavezetékeken, tápkábeleken, telefonvonalakon és műholdas kábeleken áthaladó túlfeszültségeket. A prémium minőségű szűrés tiszta energiát biztosít audio-video berendezéseinek, és meghosszabbítja élettartamát. Azonban nem támogatja az USB-t a töltéshez.

A Panamax M8-AV-PRO Hi-Definition 8 Outlet Surge Protectort ezen a linken vásárolhatja meg.

Furman PL-8C házimozi energiamenedzser

Márka: Furman | Ár: 309,95 USD

Csakúgy, mint a Furman M-8X2, a Furman PL-8C is nyolc hátlapi aljzattal, egy előlapi AC konnektorral és elegáns kialakítással rendelkezik. Árához képest kiváló értéket képvisel az összes benne található technológiával.

Olvasni:  Hogyan lehet megváltoztatni a betűméretet a Kindle-n?

Először is támogatja az EVS technológiát, amely megvédi a rendszert a magas feszültségektől. Másodszor, SMP technológiát használ, ami az egyik legjobb tulajdonsága. Az SMP a Series Multistage Protection rövidítése, amely olyan komponensek hálózata, amelyek a hálózati feszültség hővé alakításával és felhasználásával elnyomják a túlfeszültségek káros hatását.

A 15 A névleges áramerősséggel az energiamenedzser kiküszöböli a váltakozó áramú vonal zaját, és elkerüli az áram keresztszennyeződését a Liner Noise Filtration Technology (LiFT) és az elkülönített tápegységek révén.

A Furman PL-8C Power Managert ezen a linken vásárolhatja meg.

Furman M-8X2 Merit sorozat 8 Kimeneti tápkondicionáló és túlfeszültségvédő

Márka: Furman | Ár: 129,95 dollár

Az M-8X2 egy pénztárcabarát és hatékony teljesítménykondicionáló, amely a piacon elérhető. Elegáns kialakításának köszönhetően a ház bármely sarkában elhelyezheti anélkül, hogy sok helyet foglalna.

9 váltóáramú konnektorral rendelkezik, amelyek közül az egyik elöl van elhelyezve. Ezek a konnektorok az energiamenedzser 15A-es kapacitásával együtt elegendőek az egész házimozi stúdió áramellátására. A tüske- és túlfeszültség-védelmi funkció biztonságban tartja a rendszert, és tiszta áramellátást biztosít.

Bár a 6 láb hosszúságú kábel egyesek számára hátrányt jelenthet, olyan kiemelkedő funkciókkal rendelkezik, mint az RFI/EMI szűrés, amely csökkenti a váltakozó áramú áram áramlása miatti zajt. És annak ellenére, hogy nem támogatja az USB-t, és nincs rá életre szóló garancia, mégis nagyszerű választás, korlátozott költségvetéssel.

A Furman M-8X2 Merit sorozatú tápkondicionálót és túlfeszültségvédőt ezen a linken vásárolhatja meg.

Panamax M5400-PM 11 Outlet házimozi Power Manager

Márka: Panamax | Ár: 899,00 USD

A Panamax 5400 az egyik legjobb minőségű energiamenedzser, és kiemelkedik a többi közül, mert támogatja az öt izolált zajbank szűrőt, amelyek megakadályozzák, hogy a piszkos áram akadályozza a házimozi rendszert. 4-es szintű zajszűrést használ a zaj törlésére a teljes váltóáram sávszélességében, és kiküszöböli a szennyeződéseket a kimenetek között, így biztosítva az audio-video berendezés minőségét.

Más termékekhez hasonlóan ez a verzió is AVM technológiát használ. Tizenegy váltóáramú konnektort kínál, egy elöl, és egy USB töltőporttal van felszerelve, amely lehetővé teszi telefonok és kisebb elektronikai eszközök töltését. Ennek a tökéletes energiakezelőnek azonban van egy hátránya, mivel a drága kategóriába tartozik, és nincs rá életre szóló garancia.

A Panamax M5400-PM 11 Outlet házimozi Power Managert ezen a linken vásárolhatja meg.

Olvassa el még: Mi az a középső csatorna hangszóró? Kell egy?

Új publikációk:

Ajánlott